- Konu Sahibi kirmizikek
-
arkadaşlar bu konunun özellikle altını çizmek istiyorum. bayan bir ön hitap şeklidir.
bay mehmet dediğimiz yerlerde bayan ayşe de diyebiliriz.
ama geçen gün bir bayan gördüm denmez. geçen gün bir kadın gördüm demeniz gerekir.
ve toplum "kadın" kelimesini adeta bir hakaret gibi gördüğünden kullanmaktan kaçınıyor.
oysa ergenliğe girildiği anda oğlan çocuklar erkek, kız çocuklar da kadın olurlar. kadın ve erkek yetişkin insanlara verilen isimdir.
merak ediyorum, bayan denilmesinden rahatsız olmayanınız var mı acaba?
cinsiyetimizi bile yok etmeye çalışıyorlar böyle sözde kibarlık kelimeleriyle.
arkadaşlar bu konunun özellikle altını çizmek istiyorum. bayan bir ön hitap şeklidir.
bay mehmet dediğimiz yerlerde bayan ayşe de diyebiliriz.
ama geçen gün bir bayan gördüm denmez. geçen gün bir kadın gördüm demeniz gerekir.
ve toplum "kadın" kelimesini adeta bir hakaret gibi gördüğünden kullanmaktan kaçınıyor.
oysa ergenliğe girildiği anda oğlan çocuklar erkek, kız çocuklar da kadın olurlar. kadın ve erkek yetişkin insanlara verilen isimdir.
merak ediyorum, bayan denilmesinden rahatsız olmayanınız var mı acaba?
cinsiyetimizi bile yok etmeye çalışıyorlar böyle sözde kibarlık kelimeleriyle.
bayan diyenlerin bize kadın diyemedikleri için bayan dediğini düşünürsek evet çok rahatsız edici.
çünkü onların hasta zihinlerinde kadın, saflığı bozulmuş, kirlenmiş, kullanılmışla eş değer.
işin en üzücü kısmı ise bir takım kadınların, kendilerine kadın denmesine bozulmaları.
neymiş efendim hiç cinsel ilişki yaşamamış, kızmış. bana ne be senin cinsel hayatından?
ben sana xx kromozomuna sahip insanların ergenlikten itibaren aldıkları genel adı söylüyorum sadece, o da kadın.
aynen hiç hoşlanmadiğim şeylerden Biridir otoBüste muavinin " Bayan şunu alır mısınız" diyerek para üstü vermesi.. Bayan ne ya.. hanımefendi de..
katılıyorum.şimdiye dek bu şekilde yorumlamamıştım hiç.ama bence kadın demekten utanmaktan ziyade bir nevi kibarlık olarak kullanıldığını düşünüyorum.hanım efendi bunun diğer seçeneği arkadaşın dediği gibi.bu ayrıca bizim ülkemize has birşey değil.amerikada ya da ingilterede de hitap şekli evli olup olmadığına göre değişiyor miss ya da mrs. gibi.gene fransada da böyle,madam ya da matmazel gibi.almanyada da farklı değil frau ya da fraeulein gibi...bizde de en uygun bayan ya da hanfendi olarak düşünülmüş demek ki.kibarlıktan bahsediliyorsa en güzeli hanım efendidir... ama biri seslenirken hanım efendi demiyorsa seçeneklerden geriye ya bayan kalıyor ya da kadın kalıyor bunlardan da bayan tercih edilir bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?