Bayan değil kadın!

senin sorunun ne yahu her konun yok bayan değil kadın yok bekaret değil hymen ne kanıtlamaya çalışıyosun sen arkadaşım hopp noluyoruz sana bunları soran mı var gerçekten seni çok ukala buluyorum söylemeden edemicem yani

Türkçemiz kısıtlımı ne? Bayanı beğenmiyoruz...kadın diye hitap edilmesi çirkin...hele karı diye seslenilmesi...sanırım hiçkimsenin hoşuna gitmez....hanımefendi engüzeli...ama oda fazla abartı geliyor sanki.Başka da yok zaten.

.

Belki hitap olarak kadın hoş olmayabilir ama arkadaşımız doğru bir paylaşım yapmış...Güzel Türkçe'mizde bayan sadece hitap olarak kullanılır...

her kelime yerli yerinde güzel..konu sahibi arkadaş güzel bir noktaya değinmiş ama karşıt fikirler yine yüksek sesle itirazda...neden "kadın" kelimesi yakıştırılmıyor..özellikle biz bekarlarda düzeltilir,başıma geldiği çok olmuştur. kadın değilsin sen,kızsın ne bu yaa bekarektini kaybeden mi kadın oluyor bu memlekette...kızsın ne demek??..yolda giderken tabiki "hey kadın" yada "karı" diye çağrılcak halimiz yok...ama konuşma esnasında "bir kadın olarak düşüncelerim..." derken bile çekinen bir kadın toplumunda yaşıyoruz... düşündürücü gerçekten...

Ben 'bayan' denmesinden hiç rahatsız değilim.Bana 'karı' kelimesi çok itici geliyor. 'Abla' denmesindende nefret ediyorum..

kadınlara yönelik o kadar haksızlık,şiddet,tecavüz vesaire varken

ben gidipte bayandı kadındına takmam şahsen..

Bizim lisede bir edebiyat hocası vardı kadın..Erkek arkadaslardan biri bi kıza, bayan diye hitap edince
hoca erkek arkadasa hitaben : Burda bay'an biri varsa o da sensin o kadın dedi
Tabi sınıfta alttan alttan bi kıkırdama aldı basını gitti O zaman anlatmıştı da öğrenmiştim bu mevzuyu :)

cok kompleksli bir milletiz biz
ayni sekilde almancadada var bayan/kadin kelimesi
onlarda da ayni sekilde ve yogunlukta kullaniliyor
daha cok genc kadinlar icin söylenen birsey
beni rahatsiz etmiyor sahsen.

Bana bayan denilmesi beni hiç rahatsız etmez.
Onca şey varken buna takılmam.
Kadın fazlasıyla itici geliyor , olaya cinsiyetimi çalıyorlar diye bakmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…