Anket bayan mı?kadın mı?

Bayan mı? Kadın mı?

• Ankete Katılan
    52
  • Anket Kapalı .
ben öyle küçük şeylere takılmıyorum. karşımdaki insanın niyeti samimiyeti önemli. sevmediğim insan kadın da dese batar bayan da dese batar.

İkisinin kullanım amacı ve şekli farklıdır. Kadın cinsiyet belirtir. Erkeğin karşılığı kadındır. Kadın sporcu, kadın politikacı, kadın giyim, kadın voleybol takımı vs doğrusu. Bayan ise hitaptır. Aslında biraz mr/mrs karşılığı gibi ama bizde böyle bir kullanım yok. Hanım/ bey kullanıyoruz. O sebeple bay/bayan dilimizde gereksiz kelimeler bence. Kullanım şekillerine dikkat edildiği sürece beni rahatsız etmiyor.
teşekkür ederim,çok güzel anlatmışsınız

Biraz sakin olalım ve dinleyip anlamaya çalışalım.
Aysebende Aysebende bayan kelimesi yıllarca cinsiyet belirtmek için kullanıldı, belki de biz kadınlar dahil kadına kadın demeye utandı, karşı cinse erkek arkadaş vb diye bahsederken kadınlara bayan arkadaş denildi, kadın kelimesi cinsiyetimizden çok bir erkekle birlikte olana denir gibi algılandı, evlenmişsek kendimize kadın diyebildik, bekarsak biz kadın değil kızdık çünkü toplum kadını cinsiyet belirtme olarak görmüyordu.

Erkeğe erkek demenin ayıp olmadığı bir yerde kadına kadın demek ayıp olarak görüldü, ta ki bizler kimliğimize sahip çıkana kadar.

Kadın cinsiyetimiz, bayan, hanım, hanımefendi hitaptır.

Bir kadına hitap ederken Bayan X, Y Hanım, isim bilmiyorsak hanımefendi diye hitap etmemizde sakınca yok ama bayan kelimesi cinsiyetimiz değil, o yüzden bayan bayana demek yerine kadın kadına denmeli, sanırım arkadaşlar cinsiyet olarak kullandığınız için tepki gösterdi.

Hitapta kibarlık olsun diye 'bayan'ı kullananlar var maalesef.
"Bayan bir bakar mısınız?" diyorlar. Hanimefendi deseler erkekliklerine zeval gelir. Diğer erkekler onlarla bu kibarlık ne diye dalga geçerler çünkü. Bazıları için kibar olmak aşağılayıcı nedense. Onlar da orta yol için bayan'ı tercih ediyorlar. Ne kadar komik olduklarını bilmeseler de.

İş başvuru formunda cinsiyet kısmında 'Erkek/Bayan seçeneğini gördü bu gözler.
“Kadın”ı kaba bulmalarının sebebine ne demeli peki?

Biraz sakin olalım ve dinleyip anlamaya çalışalım.
Aysebende Aysebende bayan kelimesi yıllarca cinsiyet belirtmek için kullanıldı, belki de biz kadınlar dahil kadına kadın demeye utandı, karşı cinsten erkek arkadaş vb diye bahsederken kadınlara bayan arkadaş denildi, kadın kelimesi cinsiyetimizden çok bir erkekle birlikte olana denir gibi algılandı, evlenmişsek kendimize kadın diyebildik, bekarsak biz kadın değil kızdık çünkü toplum kadını cinsiyet belirtme olarak görmüyordu.

Erkeğe erkek demenin ayıp olmadığı bir yerde kadına kadın demek ayıp olarak görüldü, ta ki bizler kimliğimize sahip çıkana kadar.

Kadın cinsiyetimiz, bayan, hanım, hanımefendi hitaptır.

Bir kadına hitap ederken Bayan X, Y Hanım, isim bilmiyorsak hanımefendi diye hitap etmemizde sakınca yok ama bayan kelimesi cinsiyetimiz değil, o yüzden bayan bayana demek yerine kadın kadına denmeli, sanırım arkadaşlar cinsiyet olarak kullandığınız için tepki gösterdi.
teşekkür ederim bilgilendim,dikkat edicem

Hitapta kibarlık olsun diye 'bayan'ı kullananlar var maalesef.
"Bayan bir bakar mısınız?" diyorlar. Hanimefendi deseler erkekliklerine zeval gelir. Diğer erkekler onlarla bu kibarlık ne diye dalga geçerler çünkü. Bazıları için kibar olmak aşağılayıcı nedense. Onlar da orta yol için bayan'ı tercih ediyorlar. Ne kadar komik olduklarını bilmeseler de.

İş başvuru formunda cinsiyet kısmında 'Erkek/Bayan seçeneğini gördü bu gözler.
Bizim ülkedeki durum zaten içler acısı.
‘Bayan’ hakaret olarak kullanılıyor malum ‘ba-yan’ şeklinde.
Birinden bahsederken neden cinsiyetini belirtmek adına bayan seçilir ki, karşılığı yok çünkü!

Ayrıca evli mi bekar mı durumu var bir de, akıllara zarar.
Ergenliğe girmiş her kız çocuğunun artık cinsiyetinin ‘kadın’ olduğunu idrak edilemiyor.
25 yaşında bir erkeğe ‘oğlan’ demek hakaret ama ‘şş kız’ demek normal.
Kadınlığı ancak evlilikle elimize aldığımızdan tövbe estf ya yazmayayım daha asabım bozuldu😂😂

nedesem inanmıcaksın☺️cidden bugün üye oldum.ama googledan çok yorum okudum.diğer şeyler zaten mantık aynı instagram yada faceyle😉
Ben mantıksızmışım bunu anladım . Ziraz iki sene profilim herkese kapalı yazılar yazıp sonra tripler atmışım cevap gelmiyor diye .

Back
X