bayanlar bana uygun bir laf öğretirmisiniz?

offfff offffff herkesin böyle bi derdi var sanırsam benimde eltim böyle yeni bi şey al görsün hemen ister ne olursa hiç fark etmez bende hayır diyemiyordum ama artık diyorum bu ne böyle ya benim dönüm noktam benim takılarım vardı eşim almıştı benim için çok değerli bi düğün vardı akrabasının takımı istedi bende hayır diyemedim tamam dedim taktı sanıyorum ben baya bi zaman geçti takım gelmediaradım bana lazım takım getir dedim aa dedi ben onu tamamen unuttum annemi arayayımda getirsin dedi neden dedim annesi takmış ama bana öyle dememiştin dedim ben sen takıcaksın diye verdim baya kızdım takım geldi ama bi daha hiç bişeyimi vermedim ne kadar yüzsüz insanlar var ya

kızlar ya yarama bastınız.benimde değişik bi huyum var.biri bişeyimi istiyor veriyorum sonra unutup gidiyorum..mesela bi ceketim vardı çok severdim bayada para verip aldım..arkadaşım aldı sonra ben öyle bi ceketim olduğunu unuttum bigün üzerinde gördüm dedim bu bana bi yerden tanıdık ama :) bide şalım vardı yine arkadaşım aldı geri vermedi üniversiteyken almıştı tabi sonra ayrıldık geçenlerde kendi söyledi şalını ben aldım diye o zaman hatırladım...yine başka bi arkadaşım trikomu almıştı geçenlerde bi nişan resmimde gördüm aaa benim böyle bi trikom vardı nerde acaba dedim..bu arada ben kıyafetlerimi çok özenli alırım çok almam ama aldığımdada pahalı ve marka olur.sanırım arkadaşlarım geri vermeye kıyamıyorlar :) ha birde babetim vardı yine arkadaşım bu çok güzel benim olsun mu dedi gerçekten çok güzeldi en sevdiğim babetimdi..tamam dedim aldı onun oldu..benim huyumda böyle kötü işte:) birde mesela kendime bişey alıyorum biri güzel deyince hemen ona veriyorum.sonra giyecek bişey bulamıyorum:):)

dünya malı için insanlarla kötü olmayın.cömert olun cömertlik enayilik değildir.benden istenileni seve seve veririm.bendekinin beğenilmesi de hoşuma gider:)

dünya malı için insanlarla kötü olmayın.cömert olun cömertlik enayilik değildir.benden istenileni seve seve veririm.bendekinin beğenilmesi de hoşuma gider:)

Bizim sorun yaptığımız şey verdiğimiz bişeyin ya geri gelmemesi,ya da eskisi gibi gelmemesi.
Madem bizdeki bişey beğenilio ve ödünç istenio,aynı şekilde geri getirilmesi lazım
İyi niyet suistimal edilmemeli bence
Yazılan cevapları okuyun,ya verilen bişey geri alınamamış ya da bozulmuş,kötü kullanılmış
Kimse verdiğim şeyi aynen verdiğim gibi geri aldım ama vermek istemiyorum demedi,demeyiz de
Eğer öyle olsaydı konu da açmazdı zaten konu sahibi arkadaş
Eminim burda kimse multimilyoner değil insanlar aldıkları şeyin haliyle değerini bilmek zorunda...

üniversitede beraber kaldıgımız arkadaslarımızla hep bıseylerımızı degıstırırız
ama her defasında ızın ısteyerek
ne kadar samımı olsakta abartmadan arada sırada ısterız
ama ısteyecek ınsan var ıstemeyecek ınsan var
bende sevmem herkesle bıseyler paylasmayı ozellıkle kıyafetlerımı
ama yerı geldıgınde hayır demeyı bılmelı ınsan

zamanında çok canım yandı bundan dolayı, konuyu okuyunca bi kez daha içime oturdu başkasına verip de geri alamadığım her eşyam. bide ben çok unutkanımdır yani, her şeyi unuturum böyle geri dönmeyen eşyalarımı unutmam o kadar içime oturur yani o yüzden böyle nalet bi insan oluverdim zaten. böyle içime otura otura öğrendim hayır demesini de, malımın kıymetli olduğunu da kavramış oldum hem. kimseyle hiç bi eşyamı paylaşmak zorunda olmamamı farketmemle başladı her şey hani sanki arkadaşım ya, paylaşmam gerekiyomuş gibi düşünüyodum. ama öyle değil işte. paylaşman gerekmiyor, o istedi diye vermen gerekmiyor, vermedin diye de arkadaşlığın bozulmuyormuş ha bozuluyorsa da zaten o insanın çıkarcı bi insan olduğunu anlamış olursun yani. bi eşya için arkadaşa mı küsülür canım o arkadaşına da babanla olan durumu açık açık söyleyebilirsin, madem senden elbiseni isteyebilcek kadar sana yakın bi arkadaş bu ona bu durumu da anlatabilirsin bu yüzden vermek istemiyorum da diyebilirsin.

ha bi de şunu söylim, benden bişey istediğinde yapmadığım yada eşyamı istediğinde vermediğim açık açık hayır vermek istemiyorum ben paylaşımcı bi insan değilim dediğim bazı (eski)arkadaşlarım benim hakkımda laflar da ettiler, yüzüme karşı bu çirkefliği yapanları da oldu yani, olmadı değil. ama bi etrafına bak, o tür insanlar en sonunda yalnız kalıyorlar, açık açık "hayır" diyebilen açık sözlü benim gibi insanların da gerçek arkadaşları oluyor.

yorumların hepsini okudum arada çok katı yorumlara da rastladım.herkes senin gibi düşünmüyor yorumlara bakılırsa.

Prensip ötürü kişisel eşyalarımı kimseyle paylaşmıyorum dersin, daha önce dilim yandı bu konudan deyip kestirip at bence...

Bende kişisel eşyalarımı paylaşmam, çok elzem ihtiyaç hali olur o zaman verilir, ama keyif için sırf değişiklik olsun diye başkasının saç maşası abiye kıyafeti alınmaz. Yoksa maşan saçını maşalamazsın yoksa abiyen şık gündelik bir kıyafet kullanırsın. Cömertlik bu değil. Cömertlik hediye edersin mesela. Bu şekilde bir çok eşyamı vermişimdir. Al ver usulü eşyanın paralanmasına gerek yok, sonra verdim gelmedi gibi endişe de duyulmamış olur. Emanet mal sonuçta...

Son düzenleme:
ayy insanlar pek bi arsız olmuşlar kuzum,geçende eltim istedi çok sevdiğim yemek takımımı karacadan almıştık çeyiz için incecik porseleni vardı ben bile kullanmam öyle özel misafir olmadıkça.dedi üniversteden arkadaşımlan kocası gelcek sosyetik tipler yemek takımım kötü bi geceliğine verirmisin.kızardım bozardım bi şekillere girdim anlamadı olur vereyim dedim ama niye istiyosun desem daha iyidi yani o derece.neyse aldı hanım takımı kocasıylan yüklendi gitti.ertesi sabahlan bi tel ''e hayruş ben çok kötü bişey yaptım ama bilerek değil''naptın gülo ''e ben senin takımın kayık tabağını düşürdüm kırıldı.ben şoke tabiki.hııı kırılmasamış iyimiş ama neyse olmuş artık sağlık olsun elti dedim kapadım.ama o olcak artık bişey istedimi kapı duvar.bu ilk yaptığı deyil çünkü.bi kerede loryalin makyaj setini aldı kayınnamlar evlenirken neyse buna almamışlar,almışlarda cetrın arrley almışlar ondan bi uyuzdu bana.dedi düğüne gitçez bi arakadaşın kuaför yapçak makyajı senin seti götürsem olurmu kimsenin bişeyini kullanamam dedi.iyi dedim bi gece ne olsa.kız makyajcı yani aynanın önüne koyarken düşürmüş far setini farlar ki kocaman far paletleri yani görmeniz lazım tuz buz olmuş:44:niyeyse çokda fesatlandığı bişeydi.neyse gülo eşitlendik sayılır artık benimde makyaj setim yok dedim anlamıştır anladığımı.enayimi yazıyoki anlımda hep beni böyle kandırıyo.e ama kendi kaybetti günağmı vermem artık.kocamada dedim o gülhan benden bişeyimi istesin bak napçam bundan sonra dedim.benim adam gene ''sen kalender kadınsın iyi kadınsın verirsin yine''diyo yok yoooook dedim geçti artık o devir.bile bile yapıyo hasetinden.bilmeyerek olsa insanlık hali derim ama bilerek yapıyo

kırdıysa alsın yenisini hadi tabak bulunmayabilir ama makyaj seti bulunur......o çekemediği için yapmıştır ..

Ben hiç sevmem birilerinden kıyafet alıp giymeyi, kitap defter birşeye ihtiyacım olursa da söylediğim zamanda vermeye çalışırım, dikkatliyimdir bu konularda. Fakat çevremdeki arkadaşlarım benim gibi değil. Ben resim öğrencisiyim, resim sanatı kitapları pahalı olur bilenler bilir,bilmem kaç liraya taksitle 1 yıl ödeyerek kitaplar, dvd ler aldım. kitaplarım derslerde çok işime yarıyor, aynı şekilde alt sınıfta tanıdığım kişilere de... Samimi bi kaç arkadaşım var, istediler verdim ama inşallah dikkat ederler diyede bi yandan düşünüyorum tabi... Aradan baya zaman geçti kitaplarımı kontrol ederken eksik olduğunu falan gördüm, sinirlendim, o an hatırladım derslerden falan çıkmış aklımdan tamamen. arkadaşımı aradım istedim tamam dedi ama bilmem kaç arama bilmem kaç isteme sonunda alabildim kitapları...

Geçen sene o arkadaşlarımla beraber vize final yaptım. vize final dışında çizim ödevleri de teslim edilmesi gerekiiyordu, çizimleri hazırladım dosyaladım teslim ettim. hocalar kontrol ettikten sonra dosyaları geri iade ediyolar. vizeler bitti dosyalar geri verilmiş (o hoca benim dersime girmiyo) arkadaşım almış ama bana söylemiyo, aradan zaman geçti sordum evet verdi hoca dedi, bende istedim, sonuçta emeklerim var orada... bilmem ne kadar zaman sonra alabildim ama bi kaç çizimimin eksik oldğunu gördüm. artık nasıl oldu bilmiyorum karışmıştır belki birilerininkiyle...

finalde gene aynı şekilde dosya teslimi yaptık, 2. dönem dosyaları geri vermiş. bu gene bana söylemedi, ben istedim dosyam sende mi diye, bende dedi, verir misin dedim ama 2. dönemi bitirdiğimiz halde, o kitabımı geri getirdiği halde kitapla beraber dosyamı getirmemiş ki, o gün arayıp istedim aynı gün içinde insan gene mi unutur. neticede o dosyam kaldı öyle...

sanat tarihi dersimiz var, dönemleri incelerken o dönemlerin özelliklerini deftere yazıyorum resimleri çıktı alıp defter hazırlıyoruz. gene 1. sınıfta defter hazırlamıştım, şimdi 2. sınıfı bitirdim ama defteri saklıyordum, sanat tarihini severim, lazım olacağını düşünüyordum. gene bu arkadaşlar alt sınıfta yani 1. sınıfta ya, biri defter hazırlamamış, o dosyamı vermeyen arkadaş dedi böyle böyle şu hazırlamamış senin defterin vardır diye, benim gönlüm razı değildi, sonuçta ben uğraşıp günlerimi verip hazırladım o yan gelip yattı hazır deftere konacak. ve ben böyle şeylerii hiiç mi hiç sevmem, bu konularda bilgi cimriliği yaparım, ben nasıl eşek gibi çalışıyosam o da çalışsın canım. hazırlayamaması için özel bi nedeni olsa anlarım belki ama sırf tembellikten. bu arkadaşın defteri hazırlamadığını söyleyen arkadaş mırın kırın etti, ne var alt tarafı defter hiç yardımcı değilsin gibisinden diye. en sonunda verdim defteri ama geri alamayacağımı biliyorum...

bunlardan sonra artık kesinlikle bu konularda taviz vermicem

Son düzenleme:

cömertlik eşyaların başkasına verilmesi değildir.eğer verdin geri alamadın yada zarar görmüşse senin dediğin gibi enayiliktir.ben evime gelen misafire en güzel şekilde ikram etmeye bayılırım şaşarımki önlerine ne koyayımda memnun kalksınlar.arkadaşlarla dışarı çıktımmı bir yerlerde yemek yedirmeye bayılırım cömertlik sanırım böyle birşey.ama kıyafetimi sam maşamı makyaj malzemelrimi kimseyle paylaşmaktam hoşlanmıyorum.sevmişim ki almışım sevmesem zaten almam.sevdiğim kıyafetleride öyle her yere giyip eskitmem.benim giymeye kıyamadığım şeyi eğer isterlerse bide aldıkları gibi geri getirmezlerse ben çok mutsuz oluyorum.benim derdim bu o yüzden arkadaşlardan kimseye hayır diyemiyorum bana yardım edin diye yardım istedim.ayrıca çok cömertliğinde zararını gördüm.buda başka konu.eğer ben parama kıyıp alıyorsam herkes alsın.....

saç düzleştiricim bozuldu fön mak.ile düzleştiriyorum de...fön mak.herkeste var...giysiler için de ben giysimi paylaşamıyorum baskasının teninden huylanıyorum de acıkca söyle bahane her seferinde zor bulunur...seni seven böyle sevsin mal verince değil..

cömertliğin zararı olmaz.
cömertlik eşyaların başkasına verilmesidir de pekala.
benim de başıma geldi bu tür şeyler.herkes emanete hakkıyla sahip çıkamıyor ne yazık ki.yine de kim isterse veririm eşyalarımı paylaşmaktan da çekinmem.sizin dediğiniz bana göre ocakta elin yanınca bi daha yemek pişirmemeye karar vermek gibi geliyor:)

verilen şeyi senden aldıkları gibi getirmiyorlar maalesef.ben sevmiyorum eşyalarımı başkasının kullanmasını kimseyede vermiyorum.lazım bana der geçerim birisi istesede.annem senin gibi kimseye kıyamaz verir.geçen gün komşu ütü istemiş verdi ütüyü düşürmüş ucu kırılmış.annemde görmedi perde ütülerken bi takıldı perdeden koca bi tel gitti çok sinir bozucu:44:

ben vermem valla,
bahane bulurum
hele kıyafetlerim konusunda ablama bile zorla veriyorum kaldı ki elaleme vericem imkansız yani
ah canım bu kadar zor değil ki,
ablam giyicek onu o gün arkadaşının düğününde
ya da
"aynı elbiseyi bikaç düğünde de giyicem canım kuru temizlemeye vermek istemiyorum orjinalliği kaçıyor, başkasının giydiğini de tekrar giyemem ben yıkattırmadan."
diyebilirsin,

ben çok doğrucu davutumdur bu şekilde söylerdim yani, bu dediğimden de hiçbirşekilde kırılmaya hakkı yok karşımdakinin,
he eşyalarımı hiç mi vermem dersen kıyafet ve makyaj malzemelri dışında değerli olmayan eşyalarımı yakın arkadaşlarıma veririm her gün gördüklerime o da.
orda burda zor gördüklerime asla. malım çok kıymetlidir benim.

hele bir keresinde ruj sürüyordum lavaboda, bir arkadaşım istedi ver ben de sürüyim diye, "ııııy ben iğrenirim ööööylee olmaaas şekerimmm" dedim geçtim, banane ya ben elalemin ne yiyip içtiğini görüyorum onların pis ağızlarına değdirmek zorunda mıyım kendi rujumu.

biraz bencillikten zarar gelmez, ayrca düşündüm de ben kimsenin hiçbişeyini istemedim şimdiye kadar, ne kadar garip değil mi? demek ki illa ki başkalarına muhtaç değilmişizz

son zamanlarda boyle konular cok okudum .verdıgınız seyı gerı alamamak,yada sıze yatıya gelen arkadasınızın evde ılgısını ceken (kozmetık urunu ,elbıse ,ayakkabı) ne varsa alıp gıden .sasırıp kalıyorum valla boyle konuları okuyunca .hele bır konu daha okumustum ,ıc camasırlarını begenıp ızınsız alan (calan dıyorum ) bıle olmus .ne karakterde ınsanlar var yahu .ha magazadan bırseyı begenıp calmak ,ha arkadasdan calmak ne fark aralarında.Allah'tan boyle bırsey hıc basıma gelmedı .urunume zarar veren olmustur da ,boyle aldıgını gerı vermeyen veya gızlıce alıp goturen bır arkadasım olmadı .ne kadar cırkın bırsey bu yaa hastalıkdan baska bır ısım koyamıyorum bu duruma .

neyse konu sahıbıne hayır demeyı ogretıcektık degıl mı tatlım benım ben de senın gıbıyımdır karsımdakıne hayır dıyemem ama ıstemedıgımı belırtırım ,hos karsımdakıde safa yatar ya neyse . benım de bır turlu hayır demeyı beceremedıgım ama ıns sen becerırsın dıyerek ,arkadasına kıbarca, kusura bakma cnm veremem ,yanlıs anlama benı ama verdıgım urun benden alındıgı gıbı donmuyor ,ya gerı vermıyorlar ya da sureklı vermesı ıcın ben ayagına gıdıyorum verdıklerımın de .bunu yaptım fayda etmedı dıyorsan bırde bunu dene ,baskasının gıydıgını gıyemıyorum alerjık bır durum bu kasınıyorum de ,son zamanlarda bu cok modadır o zaman ustelemez emın ol .

Lullaby,sevgılı arkadasım senın yazdıgın yorumları genellıkle dogru bulurum katılırım dedıklerıne harfı harfıne ama ,bu sefer katılmıyorum yazdıklarına son cumlen dısında yazdıklarına katılmıyorum .ben de kımseden bırsey ıstemem etmem dedıgın cok dogru ıstemıyorsak muhtac degılız demektır bu ,yanı o sureklı ısteyenlerın ısıne gelen bır durum oluyor ,arkadasımda bu urun var zaten ,sımdı benım almama ne gerek var ondan alır kullanırım dıye dusunurler .yanı kullanırlar .buraya katılıyorum .ancak arkadasından bır ruju esırgemek de bıraz arkadaslıga onem vermemek gıbı bırsey oluyor .dedıgın gıbı malın fazlasıyla kıymetlı oluyor .yerı gelıyor kuafore herkezın kullandıgı kozmetık urunlerınden makyaj yaptırmaya gıdıyoruz ,ama sen arkadasına bır ruju esırgemıssın .arkadaslarına elalem pıs agızlı sekılde hıtap etmen de hos degıl .sonucda onlar senın sectıgın arkadaslar sırlarını paylastıgın kısıler .boyle hıtap etmen hos degıl bence .bu konu da katılmıyorum sana .benım de bır arkadasım vardı .benden sureklı gıymelıgıne kullanmalıgına bırseyler ıster verırdım .ben ondan arkadaslıgımız boyunca bır kere sadece takmalıgını plastık 5 tllık kupesını ıstemıstım ,ama o ,aa sacmalama bılmıyorsun benım tıtızlık huyumu ıgrenırım boyle seylerden demıstı .ınanılmaz kırılmıstım ,bunu dıyen arkadasım benden ,epılator aletımı ısteyen orasının burasının tuyunu alan arkadasımdır .hanı cok tıtız ya o yuzden yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…