dünya malı için insanlarla kötü olmayın.cömert olun cömertlik enayilik değildir.benden istenileni seve seve veririm.bendekinin beğenilmesi de hoşuma gider:)
Bizim sorun yaptığımız şey verdiğimiz bişeyin ya geri gelmemesi,ya da eskisi gibi gelmemesi.
Madem bizdeki bişey beğenilio ve ödünç istenio,aynı şekilde geri getirilmesi lazım
İyi niyet suistimal edilmemeli bence
Yazılan cevapları okuyun,ya verilen bişey geri alınamamış ya da bozulmuş,kötü kullanılmış
Kimse verdiğim şeyi aynen verdiğim gibi geri aldım ama vermek istemiyorum demedi,demeyiz de
Eğer öyle olsaydı konu da açmazdı zaten konu sahibi arkadaş
Eminim burda kimse multimilyoner değil insanlar aldıkları şeyin haliyle değerini bilmek zorunda...
evet verdiğim gibi alsam neyse ama diyorumya ya gelmiyor yada zarar görmüş oluyor.benimde huyum pis aylarca içime oturuyor.[/QUOT
eğer verdiğin şeye zarar gelmişse açıkça söyle;"ben sana bunu bu şekilde vermemiştim neden böyle getirdin "de.bir daha istemeye yüzü olmasın .eğer isteyecek olursa da verme kusura bakma prensip meselesi yaptı özel eşyalarımı vermiyorum artık huylanıyorum dersin..bi arkadaşım vardı üniversitedeyken yurtta bi kız gelip bu arkadaşımın dolabını açar "aa ne güzel bana versene bugün giyeyim der cevabını almadan alıp giyerdi kız da bişi diyemezdi.bi gün arkadaşımın nasrin bir hırkası vardı aldı onu akşama sünmüş şekilde geri verdi çok kızdı o da ama kendi kendine kızdı.sinirlenip kendine yeni güzel bir hırka aldı kız bunu da isteyince "kusura bakma vermem deyince ya kız ne laflar saydırdı;"yok yedik mi hırkanı ne kıymetli malın varmış..diye söyledi gitti..bu ne yüzsüzlük ya vermiyorsa tamam kestir at aşağılar tarzda söylenmenin alemi nedir?
annem komşusu ışıldak istedi verirken "şarz ettir mutlaka aküsü biterse bi işe yaramaz" demiş.ışıldak bir hafta sonra geldi ve...aküsü bitmiş elektrikler gitti 5 dk yandı sadece ve kapanıverdi...tabi haklı olarak annem fena kızdı ama kendince...bir lomşusu kantar aldı annemden o da binadaki başka komşuya vermiş annemin haberi yokken- ki en çok kızdığım durumdur bu-annem yün tartacak kantarı istiyor komşusundan "ben fatma hanıma vermiştim git ondan al" demiş o da iyi de ben sana vermiştim niye ondan isteyeyim kime verdimse ondan isterim diye..fatma hanım da kantarı kırmış artık ne tarttıysa komşuya diyor x hanım ba akızar mı acaba diye anneme kırık kantarı getiriveriyor buyur diyerek..annem de sonun da "iyi de ben bu kantarı sağlam verdim nedenkırık geliyor sen bunu al senin olsun sağlamını bana getir deyine annemin arkasından lafçıkarıyor "vay benim durumum zaten kötü kiradayım bana kantar al dedi diye ağlamış orada burada..10 tl lik el kantarı var ya onun için...annem de acımış yarı parasını ben vereyim yarısını da kırdığın için sen ver diye...leğen vermiş yan komşuya yine aynı kişi başkasına anneme sormadan vermiş leğeni isteyince çatlak şekilde almış...anlamıyorum ne alıyorsan emanete sahip çık başına bişi geldiyse yenisini alamıyorsan bari özür dile..bundan beri annem komşularına bişi vermek istemiyor artık...haklı...
ben de alt komşu yeni taşındığında benden çaydanllık vs bişiler isterdi misafir çok geldi diye.birgün kombi yeni takıldı balkona ve dolap içine konuldu dolap kapağı fırtınada kırılıp uçmuş..tabi evsahibi ben i suçlar tarzda oldu ben de iyi takmamışlarsa ben napayım dedim.ertesi gün ev sahibi ve yeni gelen komşu(o da kiracı) kapımda konuşurlarken ben mutfağa gidince yeni komşu "o dolabın kapağını iyice kapatmamaıştır diye ev sahibini bana karşı doldurduğunu duydum.eşim de sakın bir daha o kadına bişi verme merhaba yı kes diye kızdı...bi süe sonra "komposto kasen var mı diye geldi ben de"memlekete gidince eşim kırmış kalmmaış "diye geri çevirdim eşim kızdığı için ama nasıl zorlandım anlayacak diye..
ayy insanlar pek bi arsız olmuşlar kuzum,geçende eltim istedi çok sevdiğim yemek takımımı karacadan almıştık çeyiz için incecik porseleni vardı ben bile kullanmam öyle özel misafir olmadıkça.dedi üniversteden arkadaşımlan kocası gelcek sosyetik tipler yemek takımım kötü bi geceliğine verirmisin.kızardım bozardım bi şekillere girdim anlamadı olur vereyim dedim ama niye istiyosun desem daha iyidi yani o derece.neyse aldı hanım takımı kocasıylan yüklendi gitti.ertesi sabahlan bi tel ''e hayruş ben çok kötü bişey yaptım ama bilerek değil''naptın gülo ''e ben senin takımın kayık tabağını düşürdüm kırıldı.ben şoke tabiki.hııı kırılmasamış iyimiş ama neyse olmuş artık sağlık olsun elti dedim kapadım.ama o olcak artık bişey istedimi kapı duvar.bu ilk yaptığı deyil çünkü.bi kerede loryalin makyaj setini aldı kayınnamlar evlenirken neyse buna almamışlar,almışlarda cetrın arrley almışlar ondan bi uyuzdu bana.dedi düğüne gitçez bi arakadaşın kuaför yapçak makyajı senin seti götürsem olurmu kimsenin bişeyini kullanamam dedi.iyi dedim bi gece ne olsa.kız makyajcı yani aynanın önüne koyarken düşürmüş far setini farlar ki kocaman far paletleri yani görmeniz lazım tuz buz olmuş:44:niyeyse çokda fesatlandığı bişeydi.neyse gülo eşitlendik sayılır artık benimde makyaj setim yok dedim anlamıştır anladığımı.enayimi yazıyoki anlımda hep beni böyle kandırıyo.e ama kendi kaybetti günağmı vermem artık.kocamada dedim o gülhan benden bişeyimi istesin bak napçam bundan sonra dedim.benim adam gene ''sen kalender kadınsın iyi kadınsın verirsin yine''diyo yok yoooook dedim geçti artık o devir.bile bile yapıyo hasetinden.bilmeyerek olsa insanlık hali derim ama bilerek yapıyo
dünya malı için insanlarla kötü olmayın.cömert olun cömertlik enayilik değildir.benden istenileni seve seve veririm.bendekinin beğenilmesi de hoşuma gider:)
cömertlik eşyaların başkasına verilmesi değildir.eğer verdin geri alamadın yada zarar görmüşse senin dediğin gibi enayiliktir.ben evime gelen misafire en güzel şekilde ikram etmeye bayılırım şaşarımki önlerine ne koyayımda memnun kalksınlar.arkadaşlarla dışarı çıktımmı bir yerlerde yemek yedirmeye bayılırım cömertlik sanırım böyle birşey.ama kıyafetimi sam maşamı makyaj malzemelrimi kimseyle paylaşmaktam hoşlanmıyorum.sevmişim ki almışım sevmesem zaten almam.sevdiğim kıyafetleride öyle her yere giyip eskitmem.benim giymeye kıyamadığım şeyi eğer isterlerse bide aldıkları gibi geri getirmezlerse ben çok mutsuz oluyorum.benim derdim bu o yüzden arkadaşlardan kimseye hayır diyemiyorum bana yardım edin diye yardım istedim.ayrıca çok cömertliğinde zararını gördüm.buda başka konu.eğer ben parama kıyıp alıyorsam herkes alsın.....
ben vermem valla,
bahane bulurum
hele kıyafetlerim konusunda ablama bile zorla veriyorum kaldı ki elaleme vericem imkansız yani
ah canım bu kadar zor değil ki,
ablam giyicek onu o gün arkadaşının düğününde
ya da
"aynı elbiseyi bikaç düğünde de giyicem canım kuru temizlemeye vermek istemiyorum orjinalliği kaçıyor, başkasının giydiğini de tekrar giyemem ben yıkattırmadan."
diyebilirsin,
ben çok doğrucu davutumdur bu şekilde söylerdim yani, bu dediğimden de hiçbirşekilde kırılmaya hakkı yok karşımdakinin,
he eşyalarımı hiç mi vermem dersen kıyafet ve makyaj malzemelri dışında değerli olmayan eşyalarımı yakın arkadaşlarıma veririm her gün gördüklerime o da.
orda burda zor gördüklerime asla. malım çok kıymetlidir benim.
hele bir keresinde ruj sürüyordum lavaboda, bir arkadaşım istedi ver ben de sürüyim diye, "ııııy ben iğrenirim ööööylee olmaaas şekerimmm" dedim geçtim, banane ya ben elalemin ne yiyip içtiğini görüyorum onların pis ağızlarına değdirmek zorunda mıyım kendi rujumu.
biraz bencillikten zarar gelmez, ayrca düşündüm de ben kimsenin hiçbişeyini istemedim şimdiye kadar, ne kadar garip değil mi? demek ki illa ki başkalarına muhtaç değilmişizz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?