• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayanlar lütfen bi fikir verin gözünüzü seveyim. Yetmiyo işte...

foreverlove24

Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
54
30
8
Kızlar bi akıl verin lütfen..
Size özetle şöyle anlatayım.
Yaklaşık 1.5 yıl önce İstanbul dan başka ile gelin gittim. İş ararken 2 ay sonra hamile kaldım. Hamileyim diye kimse işe de almadı. Şimdi işe girmek istiyorum ama bebeğime bakacak kimsem yok. Eşime İstanbula gitmeyi teklif ettim hiç değilse annem bebeğe bakar bizde çalışıp birikim yaparız çocuk okula başlayınca tekrar geliriz buraya evi de burdan alırız dedim.(Gelin gittiğim yerden ev alırız dedim yani).
Ayrıca burda çalışsam çocuğa bakacak birini bulsam bile kimse babasının hayrına bakmayacağı için 700 800 bi de ona vercem. Benim elime kalır 800 lira. Halbuki annem baksa bi şey istemez benden, yardımları da cabası olur.
Velhasıl kelâm eşimi ikna edemiyorum nasıl ikna edebilirim sizce

Eşiniz ne iş yapıyor burada ? Gitmeyi istememe sebebi odur belki.
Ama İstanbul pahalı yani, orada çok birikim yapılmaz bence.
Sırf çocuk için bakıcı ya da okul parasından yırtmak için İstanbula gitmek biraz mantıklı gelmedi bana.

Simdi nerdesiniz bilemiyorum ama ist. Hayat cok zor esinin gitmek istememesine hakverigorum. Cocugun krese baslayacak yada okula baslayacak yasa gelinceye kadar calısmıcaksın bu durumda. Peki esinin ailesinden kimse yokmu ?

Şuan sakaryadayım. Eşimin ailesinden bakabilecek kimse yok zaten akraba ilişkileri de pek iyi değil. Benim istediğim çocuk okula başlamadan hiç değilse ev borcuna falan girmek. Çocuk okula başlayınca hem ben hem eşim çalışıp hayli hayli öderiz borcumuzu ve geçimimizi sağlarız diye düşünüyorum

Eşiniz ne iş yapıyor burada ? Gitmeyi istememe sebebi odur belki.
Ama İstanbul pahalı yani, orada çok birikim yapılmaz bence.
Sırf çocuk için bakıcı ya da okul parasından yırtmak için İstanbula gitmek biraz mantıklı gelmedi bana.

Fabrikada işçi olarak çalışıyo. Oraya gidince yapabileceğimize inanıyorum çünkü ailem de yardım eder bana söylüyorlar zaten siz gelin biz size her türlü yardım ederiz diye.
En düşük maaşla çalışmış olsak ikimizin toplam 3200 lira geliri olsa 1000 kira 1000 le de geçim yapsak 1000 lira mutlaka kenara koyarız. Eşimin kötü alışkanlığı da yok ekstra para çıkacak hiç bi durum yok. He tabi hastalık olur vs. ona bişey diyemem

Şuan sakaryadayım. Eşimin ailesinden bakabilecek kimse yok zaten akraba ilişkileri de pek iyi değil. Benim istediğim çocuk okula başlamadan hiç değilse ev borcuna falan girmek. Çocuk okula başlayınca hem ben hem eşim çalışıp hayli hayli öderiz borcumuzu ve geçimimizi sağlarız diye düşünüyorum
sakarya kucuk yer burada esinin kazandıgı ist. Da ikinizin kazancından daha eftal. Ablacım yasamıssın bilirsin sartları gideri bir tarafa sitresi insana yetiyor. İkna için mantıklı bir önerim yok malesef.

Fabrikada işçi olarak çalışıyo. Oraya gidince yapabileceğimize inanıyorum çünkü ailem de yardım eder bana söylüyorlar zaten siz gelin biz size her türlü yardım ederiz diye.
En düşük maaşla çalışmış olsak ikimizin toplam 3200 lira geliri olsa 1000 kira 1000 le de geçim yapsak 1000 lira mutlaka kenara koyarız. Eşimin kötü alışkanlığı da yok ekstra para çıkacak hiç bi durum yok. He tabi hastalık olur vs. ona bişey diyemem

Anlıyorum. Yani şöyle söyleyim. Ben İzmir'de yaşıyorum. 1000 tlye kiralık ev eski ve ısınmasız oluyor burada genelde.
Ya da muhitler kötü oluyor , ulaşım olarak etraf olarak. Hani sizin dediğiniz meblağ ile biz İzmirde bile zor geçiniriz.
O yüzden İstanbul fikri bana uzak geldi belki de.

Her şey gönlünüzce olur umarım.

Bu hesap komple yanlış yahu. 1000 tlye ev mi var allah aşkına istanbulda. İzbe yerler güneş girmiyo camdan, ayağını kaldırıp bakıyosun pencereye onda da gördüğün kaldırımın kenarı. Lütfen iyi düşünün öyle sandığınız gibi olmayacak hiç bişey. Bi de herşey pahalandı iyice gerçi sakaryada da aynıdır ya o durum bilemicem. 2 senedir giderek artıyo mutfak masrafları. Bişey almadım diyorum 200 tlye yakın hesap çıkarıyo kasiyer. 1000 tl harcamayı neye yapıyosun mesela ev giderleri 700-800 arası tutuyo zaten. Bi de mutfak masrafı var, çocuğun bezidir oyuncağıdır. Var oğlu var..

siz ne is yapacaksınız istanbul’da? sakarya’da o işi yapamıyor musunuz? istanbul kesinlikl çok pahalı. 250 tl aylık yol masrafı var mesela aylık istanbul kartın. ben de yorumlara katılıyorum. amaaaa sakarya’da bakıcı parası ne kadar olacak? bence 700-800e güvenilir birini bulursanız düzeninizi bozduğunuza değmez. bu durumda da yine bin lira atarsınız kenara.

Oraya kabul edip gelin giden sizsiniz.Birgun hamile kalip is hayatina yansicaginida biliyordunuz ee oyleyse sorun nedir. Esinizin yerinde olsam kabul etmezdim. Adam kucuk yere alismis ,akrabasi ailesi orda neden istanbula gelsin ki Onun sorunu yok,sorun sizsiniz. 1,5 yasinda alan kresler var o zamana kadar calismazsiniz kres yasi gelince ise girersiniz. Burda ailenizde etkili oldugunu goruyorum. Sirf siz gelin diye soylemler bunlar. Ve sizin dogdugunuz buyudugunuz sehir diye esinizin dogdugu yerden ayirmaya hakkiniz var mi? Bencilce yaklasim sizinki.Ayrica 2. Ayda hamile kalmasaydiniz madem. Bahaneler pehh

Çok ben merkezci düşünüyorsunuz. Ailem buraya gelemez çünkü kardeşim okuyor dediğinize göre yaşlı başlı insanları sırf sizin bebeğinize baksınlar diye şehir değiştirmesini dahi düşünmüşsünüz. Eşiniz orada bi düzen kurmuş ve siz de orada yaşamaya kabul etmişsiniz. Şimdi bebeğiniz oldu diye dünyayı kendinize göre düzenlemeye çalışacağınıza herkes gibi kendi düzeniniz içinde çözümler arayın

Back
X