Bayanlar size bir soru.Evli bir erkeğin bayan arkadaşı olabilir mi?

Burada bahsi geçen arkadaşlık, okul arkadaşlığı, mahalle arkadaşlığı, iş arkadaşlığı ise; evet olabilir.
Eğer bu kişiler birbirine sosyal paylaşım sitelerinden arkadaşlık gönderiyorsa; evet gönderebilir.
Bu ne midesizliktir, ne de kaşarlıktır.
Gün içinde kadın veya erkeğin hiç mi karşı cinsle münasebeti olmuyor..
Ben hep derim.
Aldatma ille gece olmaz, yok böyle bir kural.
İnsan kkkkkkkkkkkkkkkk ve karaktersiz ise, her an aldatabilir.
Bu sabahın körü de olur, gecenin karanlığı da.

Bir kadın hemcinsi için, hem de hiç tanımadığı bir hemcinsi için nasıl böyle bir kelime kullanabilir?
Başka bir kadın nasıl olur da göğsünü gere gere kocasının kafasında kırdığı kumandayı, camdan fırlattığı laptopu anlatabilir?
Bunu bir erkek yapınca; tü kaka, gerin çarmıha; kadın yapınca susup bravo öyle mi?
Süper ikilem....

Burada bahsi geçen arkadaşlık, okul arkadaşlığı, mahalle arkadaşlığı, iş arkadaşlığı ise; evet olabilir.
Eğer bu kişiler birbirine sosyal paylaşım sitelerinden arkadaşlık gönderiyorsa; evet gönderebilir.
Bu ne midesizliktir, ne de kaşarlıktır.
Gün içinde kadın veya erkeğin hiç mi karşı cinsle münasebeti olmuyor..
Ben hep derim.
Aldatma ille gece olmaz, yok böyle bir kural.
İnsan kkkkkkkkkkkkkkkk ve karaktersiz ise, her an aldatabilir.
Bu sabahın körü de olur, gecenin karanlığı da.

Bir kadın hemcinsi için, hem de hiç tanımadığı bir hemcinsi için nasıl böyle bir kelime kullanabilir?
Başka bir kadın nasıl olur da göğsünü gere gere kocasının kafasında kırdığı kumandayı, camdan fırlattığı laptopu anlatabilir?
Bunu bir erkek yapınca; tü kaka, gerin çarmıha; kadın yapınca susup bravo öyle mi?
Süper ikilem....
Altına her koşulda imzamı atarım.
Biz evliliği yapışık ikiz olmak sanıyoruz toplum olarak.
Oysa ne zordur iki farklı insanın biraraya gelip birbirine alışması.
En önemlisi de saygı göstermeyi öğrenebilmesi.
"Ben","Sen" kavramları evlenince yok olmaz.Bunlara sadece "Biz" eklenir.
Yok sadece ortak arkadaşlarımız olmalı, yok karşı cinsten arkadaş olmaz, bu aldatmaya girer vs..
Bunlar çok sağlıklı düşünceler değil bana göre.
Kadın eşini bunaltmamak için değil kendisi bunalmamak için yapmamalı bunları.
Dünya "kociş"lerin etrafında dönmüyor.
Kimse kocalarımız için sırada beklemiyor.
Böyle bir muameleyeyi eşim erkek arkadaşlarım olduğu için bana yapsaydı ,her şeyden önce inanın kendime yapılmış bir hakaret sayardım.
Elbette aldatır aldatmaz muhabbetine girmeyeceğim.
Ama şöyle düşünün:
Bu adam siz hayatında yokken de toplum içindeydi.
Önüne gelenle yatan birisi olmalı ki o kadınlar size göre potansiyel ahlaksızlığa hazır olmalı.
Şimdi ya yanlış eş seçmişsiniz ya da haksızlık ediyorsunuz.

benimle tanışmadan önceki bayan arkadaşlarının ( normal arkadaş) hepsiyle tanıştırdı..görüşürüz de ayrı ayrı..Ama evlendikten sonra bi kadınla arkadaşlık kurmasını doğal karşılamam..yani işi nedniyle tanıştığı kadınlar oluyo mutlaka ama "arkadaşlık" boyutuna getirmesini istemem bu tanışıklığı....evlilik kararı almışsa bi erkek yada bi kadın,biçok kararı da bereberinde almış demektir... kadınlarla arkadaşlık kurup onlarla vakit geçirme devrini kapatmış olmalı ki evllilk kararı almış olsun mesela....yoksa ben de erkek arkadaşlar ediniyim..face den konuşup gülüşelim...hoş değil..

Altına her koşulda imzamı atarım.
Biz evliliği yapışık ikiz olmak sanıyoruz toplum olarak.
Oysa ne zordur iki farklı insanın biraraya gelip birbirine alışması.
En önemlisi de saygı göstermeyi öğrenebilmesi.
"Ben","Sen" kavramları evlenince yok olmaz.Bunlara sadece "Biz" eklenir.
Yok sadece ortak arkadaşlarımız olmalı, yok karşı cinsten arkadaş olmaz, bu aldatmaya girer vs..
Bunlar çok sağlıklı düşünceler değil bana göre.
Kadın eşini bunaltmamak için değil kendisi bunalmamak için yapmamalı bunları.
Dünya "kociş"lerin etrafında dönmüyor.
Kimse kocalarımız için sırada beklemiyor.
Böyle bir muameleyeyi eşim erkek arkadaşlarım olduğu için bana yapsaydı ,her şeyden önce inanın kendime yapılmış bir hakaret sayardım.
Elbette aldatır aldatmaz muhabbetine girmeyeceğim.
Ama şöyle düşünün:
Bu adam siz hayatında yokken de toplum içindeydi.
Önüne gelenle yatan birisi olmalı ki o kadınlar size göre potansiyel ahlaksızlığa hazır olmalı.
Şimdi ya yanlış eş seçmişsiniz ya da haksızlık ediyorsunuz.

biz kadın erkek eşitliğini de yanlış algılıyoruz sanırım.
bizdeki kandın erkek eşitliğinde kadın daha eşit farkındamısınız?
feminizimi savunanların pek çoğu (ki aslında feminizm in mantığını anladıklarından şüpheliyim) ataerkil toplum yerine anaerkil topluma götürmeye çalışıyor.

tersi olduğunu farzedelim gene:
bir koca düşünelim. eve geldi. eşinin iş yerinden bir arkadaşına facebook üstünden arkadaşlık gönderdiğini varsayalım. bunun üstüne kocanın eşin kafasında kumanda kırıp, laptopu camdan fırlatıp eşine "kaşar" diyerek şiddet gösterdiğini hayal edelim.
ve o konunun burada açıldığını.

o konuya yapılacak yorumları tahmin edebiliyorsunuz dimi?

benimle tanışmadan önceki bayan arkadaşlarının ( normal arkadaş) hepsiyle tanıştırdı..görüşürüz de ayrı ayrı..Ama evlendikten sonra bi kadınla arkadaşlık kurmasını doğal karşılamam..yani işi nedniyle tanıştığı kadınlar oluyo mutlaka ama "arkadaşlık" boyutuna getirmesini istemem bu tanışıklığı....evlilik kararı almışsa bi erkek yada bi kadın,biçok kararı da bereberinde almış demektir... kadınlarla arkadaşlık kurup onlarla vakit geçirme devrini kapatmış olmalı ki evllilk kararı almış olsun mesela....yoksa ben de erkek arkadaşlar ediniyim..face den konuşup gülüşelim...hoş değil..

arkadaşlıktan anladığımız ne?

elbette ki arkadaş olarak eşimin bir yerlerde oturup başbaşa bir şeyler yapması normal değldir, normal karşılanamaz.
ancak aynı iş yerinde tanışıklığı olan kadınlarla elbette ki belli sınırlar içinde ilişkisi olacaktır.
benim eşimin işi nedeniyle eğitimleri, toplantıları, organizasyonları bitmez.
bayan iş arkadaşlarını gördüğünde öcü gibi kaçsın mı onlardan yani?

veyahut benim bir erkek iş arkadaşım, yolu üstünde iken beni arabayla bırakamazmı?

siz sormadan söyleyeyim geniş de değilim.
bağımlılık derecesinde kocasına 14 seneden sonra hala deli gibi aşığım.
kıskançlığım ise paranoya derecesinde.
ama hepsi içimde....

Son düzenleme:
Arkadaş derken neyi kast ettiniz ama ?

Sizinle evlenmeden önce olan cevresi ve bu cevrede tanıyıp normal arkadaş oldugu bayanlarsa : Evet evli bir erkeğin arkadaşı olabılır ..

Yani Evlenıyor diye bütün geçmişini çevresini soyutlayamaz ya .. eskı arkadaşları , iş arkadaşları , okul arkadaşları mahalle arkadaşlar vs vs .. bunların hepsı olabılır , hepsıyel görüşebilir , hatta eşinide alıp gorusulebılır ..

Ama diğer tarzda olana arkadaşlık denmez başka bısey denır onuda buraya yazmak uygun olmaz .

Katılıyorum,kesinlikle doğru olan bu. :34:

biz kadın erkek eşitliğini de yanlış algılıyoruz sanırım.
bizdeki kandın erkek eşitliğinde kadın daha eşit farkındamısınız?
feminizimi savunanların pek çoğu (ki aslında feminizm in mantığını anladıklarından şüpheliyim) ataerkil toplum yerine anaerkil topluma götürmeye çalışıyor.

tersi olduğunu farzedelim gene:
bir koca düşünelim. eve geldi. eşinin iş yerinden bir arkadaşına facebook üstünden arkadaşlık gönderdiğini varsayalım. bunun üstüne kocanın eşin kafasında kumanda kırıp, laptopu camdan fırlatıp eşine "kaşar" diyerek şiddet gösterdiğini hayal edelim.
ve o konunun burada açıldığını.

o konuya yapılacak yorumları tahmin edebiliyorsunuz dimi?
Evet kadın eşitliği erkeğe saygısızlık yapma hakkını vermez.
Erkeğin saygısızlığını önlemeye yöneliktir.
Bizdeki bir intikam şahlanışı sanırım.
Karşımızdaki insan, eşimiz.Güveneceksiniz.Güvenecek.
Güvenmiyorsanız olmaz zaten. Güvenmiyorsa olmaz.
Ne yani ebeveynlerin ergenlere yaptığı muhabbete mi giriyoruz:
Ben sana güveniyorum ama çevreye güvenmiyorum. Hele o kadınlar yok muuuu...
E bu daha fena.
Bu da kendine güvenmediğini gösterir.
Biz kıskanmakla, kıskanılmakla övünen kadınlarız ne yazık ki.
Oysa ki kıskanmak ya da kıskanılmak sevgi göstergesi değildir.
Öyle olsa dozu arttığında imdat diye bağırmaz ay beni daha çok seviyor diye bayram ederdik.
Doğru insanı seçtiyseniz kafanızı bulandırmayın.

arkadaşlıktan anladığımız ne?

elbette ki arkadaş olarak eşimin bir yerlerde oturup başbaşa bir şeyler yapması normal değldir, normal karşılanamaz.
ancak aynı iş yerinde tanışıklığı olan kadınlarla elbette ki belli sınırlar içinde ilişkisi olacaktır.
benim eşimin işi nedeniyle eğitimleri, toplantıları, organizasyonları bitmez.
bayan iş arkadaşlarını gördüğünde öcü gibi kaçsın mı onlardan yani?

veyahut benim bir erkek iş arkadaşım, yolu üstünde iken beni arabayla bırakamazmı?

siz sormadan söyleyeyim geniş de değilim.
bağımlılık derecesinde kocasına 14 seneden sonra deli gibi aşığım.
kıskançlığım ise paranoya derecesinde.

Arkadaşlıkdan anladığım tabiki de ortak paylaşımlarının olması..gezip tozmak,planlar yapmak,benim olmadığım bi ortamda yemek yemek,akşam dışarı çıkmak...
Arkadaşlık bu benim için..Öteki türlü zaten benim de eşimin tanışıklığının olduğu onlarca kadın var..trafikte yolda sokakta selamlaşıp,hal hatır sorduğu,iş ya da herhangi zaruri bi ihtiyaçtan dolayı yada yardım için eşimi arayan kadın tanıdıkları var...Bunlar çok normal şeyler..Dünyada yaşıyoruz,amazon ormanlarında değil:)) Kıskançlık bana göre değil zaten...

nasıl mide demişsiniz benim universiteden erkek arkadaşlarım vardır çoguda eklidir birgüne birgün eşim sorun etmemiştir eşiminde bayan arkadaşları vardır asla kızmamışımdır

mide derken ?? şimdi ben o erkekleri ekledim diye, eşimde o bayanları ekledi diye midesiz mi ?

Konuyu açan hanım bence gayet haklı.
Değil daha yeni tanıdığı kadınları feyse eklemek, isterse okul arkadaşı olsun; feyste görüşecekse, varsın görüşmesin daha iyi.Hiç de gerekli değil yani.

Zaten bu tür şeylere alet olup adetlerini, özünü unutan toplum değil miyiz?
Feysten iletişimi koparmamak mış da haber almakmış da.Ya..bu feysbuk da olmasa kimse kimseyle haberleşemicekti galiba.

Artık bayramlar bile feysten kutlanır oldu.O da duvara yazmayla. -herkesin bayramı kutlu olsun- vb iyi niyetli!, aman ben yazıyım da sorana da feyse yazdım ya derim düşünceleri.
Artık nefret eder oldum böyle şeylerden.İlk okul arkadaşım beni ekliyo, bi şekilde.Kabul ediyorum, konuşmuyoruz bile.Amaç ne peki, konuşmamaksa neden süs eşyası gibi duruyosun.Amaç fotoğraflara bakmak çünkü, amaç da yok aslında, merak var.

Kıskançlık ederiz biz.
Ayrıca onu bunu fesatlıktan kıskanmıyoruz, eşimizi sevimli bi tatlılıkta kıskanıyoruz.İtici bi yönse bu, kimseye düşmez, kıskançların sorunudur.

Karşıt düşüncede olan hanımlar, siz de kendinizce haklısınız.Herkesin düşünce yapısı aynı değildir.Ama bunu konu sahibine biraz daha yumuşak dille anlatsaydınız keşke.

Belli ki üzülmüş ve sinir olmuş.Duygusal insanlar çabuk yıpranırlar.

Konu sahibinin üslubunun farkında değil misiniz?

ya ben inanamıyorum.. bazı arkadaşların tek dış dünyası bu site mi diye düşünüyorum.. bu kadar olmaz ya.. ''İnsanın Fikri Neyse Zikri de Odur.'' ya ben kocamı böyle bi duruma düşüremem. sırf ben istemiyorum diye adama görüşme bunla diyemem.. zaten çok içten olmadıklarıyla da o görüşmez.. sıkın adamları sıkın ..ya siz çalışsanıza evde otura otura ona buna sarıyorsunuz paranoyak oluyorsunuz..konu sahibi için söylemiyorum bu tarz düşünen ne kdr insan varsa... seversin kıskanırsın ayrı tamam. ama sil görüşme konuşma bakma. yanlış şeyler.. adama sana he he der.. sonrası Allah Kerim.. adamın yapıcaa varsaa uçkurunu sana çözdürür a bacııımm...

1-2 sayfaya göz attım yeterli geldi........yanı ne olacak tanıdıgı bayan ark ları facende olsa....bu kadar kısıtlama ile evlılık nasıl yürürkü evde yapmaz dısarda yapar yapan heryerde yapar siz bu şekılde sıkarak yapmasınada davetıye cıkarmıs oluyorsunuz.....erkekelr kadınlar gıbı degıldır çok sıkılmaya gelmezler.....o yuzden kendınızle onu karsılastırmayın...ayrıca yorumlarınızda gördum ben gelemem böyle şeylere demişsiniz KENDİ SORUNUZUN CVBINI ZATEN KENDINIZ VERIYORSUNUZ O HALDE NE DIYE İNSANLARI BOŞ YERE KONUSTURUP Bİ DE UTANMADAN AZARLAR GİBİ YAZILAR YAZIYORSUNUZ...:47::47::47::47:

Başka bir konuya yazdım. Aynı yorumumu buraya da kopyalıyorum.

Sosyal paylaşım siteleri ne için vardır?
Adı üstünde SOSYAL PAYLAŞIM.

Ama biz millet olarak herşeyin cılkını çıkartmaya bayıldığımız için, facebook ve twitter ı da hakladık çok şükür.
Facebook üstünde sanal seks yapanları mı istersin; twitter üstünden "pampişleri"ne resim gönderenmi?

Ondan sonra direk facebook veya twitter suçlu, ya da muadili.

Sorun bizde kızlar.
Sorun bakış açımızda.

Mesela bir kanun çıkar, biz açığını bulmaya uğraşırız.
Bir program, bir dvd, bir cd çıkar, korsanını alırız.
Onu da mı yapmadık, oyun oynarız; hilesini bulmaya çalışırız.

Biz hiç bir şeyi MAKSADIYLA kullanmadıktan sonra, kim ne yapsın bize?

Ben babaannemi kaybettim.
Bizim sülale çok dağınıktır.
Her şehirde hatta yurtdışında bile akrabalarımız vardır.

Babaannemi kaybettiğimi yazdım statüse, o ona o ona derken bir baktım ertesi gün herkesin haberi olmuş ve cenazede tam kadro buluşulmuştu.
E şimdi bunun nesi yanlış?

ya ben inanamıyorum.. bazı arkadaşların tek dış dünyası bu site mi diye düşünüyorum.. bu kadar olmaz ya.. ''İnsanın Fikri Neyse Zikri de Odur.'' ya ben kocamı böyle bi duruma düşüremem. sırf ben istemiyorum diye adama görüşme bunla diyemem.. zaten çok içten olmadıklarıyla da o görüşmez.. sıkın adamları sıkın ..ya siz çalışsanıza evde otura otura ona buna sarıyorsunuz paranoyak oluyorsunuz..konu sahibi için söylemiyorum bu tarz düşünen ne kdr insan varsa... seversin kıskanırsın ayrı tamam. ama sil görüşme konuşma bakma. yanlış şeyler.. adama sana he he der.. sonrası Allah Kerim.. adamın yapıcaa varsaa uçkurunu sana çözdürür a bacııımm...

imzamı atıyorum bunun altına.evde oturmaktan değil de kafayı başka şeylerle meşgul edememekten kaynaklanıyo bence. yoksa bende evde oturuyorum.insan kafasına hükmedecek farklı şeylerle kafasını meşgul edecek,kitap okuyacak,film izleyecek, kendisinin kocasından farklı bir birey olduğunu bilecek,sarmaşık gibi adamın hayatının heryerine müdahale etmeyecek.kocası ve kendisini "biz" diye tanımlasa da,aslında farklı beyne sahip insanlar olduklarını sindirecek.
çok güzel dizeler vardı,şunun gibi bişeydi:
"feda olsun aşkım için hayatım,özgürlüğüm için aşkım" (v.hugo idi sanırım)

imzamı atıyorum bunun altına.evde oturmaktan değil de kafayı başka şeylerle meşgul edememekten kaynaklanıyo bence. yoksa bende evde oturuyorum.insan kafasına hükmedecek farklı şeylerle kafasını meşgul edecek,kitap okuyacak,film izleyecek, kendisinin kocasından farklı bir birey olduğunu bilecek,sarmaşık gibi adamın hayatının heryerine müdahale etmeyecek.kocası ve kendisini "biz" diye tanımlasa da,aslında farklı beyne sahip insanlar olduklarını sindirecek.
çok güzel dizeler vardı,şunun gibi bişeydi:
"feda olsun aşkım için hayatım,özgürlüğüm için aşkım" (v.hugo idi sanırım)

çok güzel..

evde oturmaktan kasıt sizinde ifade ettiğiniz gibi kafayı meşgul edememektir.. diğer arkadaşlarımız yanlış anlamasın..

eşimin listesinde evli bekar bi sürü bayan var:9:
çünkü briç dersleri veriyo ögrencileri galiba
sormuyorum sormam da
birincisi ona güveniyorum..
ikincisi yapıcak ınsan her türlü her yerde her şekilde yapar,

eski arkadasllarini is arkadaslarini okul arkadaslarni falan eklemesinde bi sakinca görmüyorum ben
ha sürekli disarda bulusmalar falan olursa olmaz tabi
ama faceden eklemis orda durmus benim icin bi sakinca yok
ayrica disardaki bütün kadinlari tehlike gibi görmek sacma bence
yada bir nevi ese karsi güven sorunu

ben şahsen olmaz diye düşünüyorum.eşim 2-3 bayan arkadaşına teklif yollamış facebooktan onlarda maşallah evli demeyip hemen kabul etmişler.nasıl mide pes.bende eşime kızdım neden yaptın diye istersen sil dedi.sildim tabi bayanları.ama bi tanesi yüzsüz yine arkadaşlık teklifi yolladı.yine reddettin tabi.eşime kızdım elin karılarına kızlarına bu neden bu kadar yüz veriyorsun :47: bilmiyorum belki ben eski kafalıyım ama benim içim kabul etmiyor bayan arkadaşı hadi akraba olur neyse o başka :97:

bence çok abartmışsın faceden arkadaş olunca noluyo ki
bende başlığı okuyunca hak vermiştim, hakikatten karşı cinsten kankavari bi arkadaşlık olmaz, ama günlük konuşmalar, selamlaşmalar, yüzeysel arkadaşlıklar gayet normal, sosyal bi varlığız, karşı cinse aman tü kaka, aman kaşıma gözüme mi baktı, aman saati sordu acaba niyeti ne diye pipiriklenmenin bi anlamı yok bence, bu örnekler erkek içinde verilebilr tabii
bence böyle yapan kadınlar tamamen kedinin aklına ciğer getirir, adam da bi gün o ciğeri yer, yetti gari diye
:27::27:

Son düzenleme:
ben eşimin facede hiç tanımadığı bilmediği birinin arkadaşlığını kabul etmesini istemem ama akrabası yada ortak tanıdığımız bir bayanla arkadaş olmasına karşı çıkmam:31:

acıkcası bende sözlümün ben dısındaki bayanlarla cok samimi ilişkiler kurmasını istemem hatta bayan arkadaslarına bile karısırım ne geregi var ki evli sözlü nişanlı bir adamın bekarı kızlarla arkadaslık etmesine... artık kadınlar için adamın evli bekar nişanlı sözlü yada sevgilisinin olması fark etmiyor gercekten burda agzımıda bozmak istemiyorum ama birsey meraklıları cok fazla :D

Back
X