Bayat yemek???

Keşke evde hayvanın olsa ona verirdin ama yemiyeceksen çöpe atma sokak hayvanlara ver eşine çaktırmadan , kv yapar genelde benim epey dökmüşlüğüm var yiyecek derecedeyse tabi köpeğime veriyorum ama içinde sarımsak ve soğan olmaması gerek bunlar köpek için zehir eşime s

Bu 4 günlük yemek yenmez diyenler, abi bizim iç organlarımız falan çürümüştür o zaman?
Öğrencilik zamanlarından kalma alışkanlık, bi tencere pilavı dolapta saklayıp 4-5 gün parça parça alıp ısıtıp ısıtıp yerdik yani. Hele bi de "et" olucak da atıcaz bozulmadan, sırf bayat diye.
Siz mi çok lüks yaşıyonuz bilemedim, ama bunun lüksle de alakası yok gerçi, ziyan lan, saklar yerim yani mis gibi. Hiç de ölmedik yani.

hindi her zaman yenen bir ürün olmadığı hatta bazı kişilerce özel bi yemek olarak görüldüğü için aradan bi kaç gün geçmiş olsa da kv nin tek niyeti pişirilen özel yemekten çocuklar da yesin şeklinde olabilir

Ben tavuk dolmasını sıcakken yiyebiliyorum ertesi gün soğuduğunda o koku yedirmiyor yemeye kalksam kusarım herşey herkese göre farklılık gösterebilir

siz gitmemişsiniz kadın da gelmedi bari tadına baksın oda diye göndermiş olabilir

valla bende yerim diyenlere şaşıyorum, 4 günlük zeytinyağlı dolmanın bile tadı değişir ki burda beyaz etten bahsediyoruz en kolay bozulan et
velevki 4-5 günlük yemeğin tadıda değişmedi, bu içinde bakteri türemediği anlamına kesinlikle gelmez
ayrıca kendiniz saklamış etmiş olsanız neyse, başkasının nasıl sakladığını ettiğinide bilemezsiniz
aralarda ne yazıldı bilemicemde bana 4 günlük yemek yollansa zehirlemek istediğini düşünmem tabii, ama art niyet ararım.
ayrıca hindi kesinlikle özel bi et değil, insanın marketten hemen ulaşabileceği market mamulü bi ürün, hadi av eti olsa, nadir yenen bişey olsa, o zaman neyse

Boğazından geçmediği için göndermiş olabilir, özel günde pişirdik davet ettik ama gelemediniz sizde tadına bakın demek istemiş olabilirler. Az çok tadından anlaşılır zaten yenilip yenilemeyeceği. Pilav bir kaç gün dolapta bekleyince bana tuhaf gelir pirincin tadı. Tavuk hindi zehirlenmesinden korkarım, çabuk tüketmeye bakarız. İçinize sinmediyse yemeyin gitsin.

aranızdaki ilişkiye bağlı şimdi kadının yemek gönderince senin aklında oluşan fikir.. yani şimdi bu yemeği göndererek " teşrif etmediniz yılbaşında gelin hanım" mesajı da vermiş olabilir, yada tamamen iyi niyetinden tadın diye göndermişte olabilir.. benim kaynanamda bisküvi bile gönderir düşündüğünü belli etmeye çalışıyo..

şu kış gününde 4 günlükte yemek yenir bir haftalıkta yemek yenir.

her seferinde tencereyle ısıtmazsanız yiyeceğiniz kadar ısıtırsanız tenceredeki yemeği balkona atarsanız alkon kuzeydetse şu buz gibi havalarda insan bile donarken yemek haydi haydi donar ve taze kalır.

bir şey olmaz

bu kadarda saman altından iğneye aramaya gerek yok.

olay 4 günlük yemek falan değil ki bence.eğer konu sahibinin k.validesiyle sorunu varsa akşamdan pişirdiği yemeği bile yollasa artıklarını bize gönderiyor diye düşünebilir.

ne var bunda
oğluna tattırmak istemiş.

Kendiside heezaman bukadar bekletip yiyormu yemegi?
Insanin midesi almaz yahu .

yazık kadın nasıl taşlanmış ona destek olacağınızı sanmış ama burda herkes haklıdan yana

Saklama koşullarını bilmemek de bir sebep olabilir de kadının şimdiye kadar nasıl yemek yapıp nasıl sakladığına dair bir bilgisi olmamak da apayrı bir şey, gitmezsen bilmezsin tabi. Ben gittim, baktım biliyorum, 4 günlük yemeğini bile anlamam yani o kadar özenli yapar o işleri. Art niyet aramak için sebep bol ama aramamak bir erdem bence. Söz konusu hele elden çıkarılabilecek bir tabak yemekse.

Konu sahibi dönün Ankara'ya rahat edin hindiyle falan uğraşacağınıza, size yazık.

Çalışan kadınlara "pazardan bolca yemeğini yap, haftaiçi yemekle uğraşma" deniyordu sanki forumda. O zaman yemekler 3-4 günlük olmuyor sanırım : )

Hanımlar kv yi tanımıyorsunuz beni de tanımıyorsunuz, eşimin onlara uğradığı gün yani o Yemeğin yapıldığı gün kv kelle paça pişirmiş, eşim in en sevdiği yemeklerden biri dir kelle , ondan bi kadr koymamış da 4 gün önceki hindi pilavdan koymuş , yani bu tamamen bi Bağlama Tekniği tamamen oğluna duygu sömürüsü , kelle eşim için çok daha efdal, e gelmediniz yılbaşında çürüse de bu siZin modunda, oğluuummmmm bak anan kafayı yediiiiii gelmediniz bunu yiyin bari de için soğusun modunda. Olayı duygusala Bağlama derdinde, o gün oraya gidilmek zorunda, herkes fikrini yazmış ya kimseye tek tek cevap yetiştirmeyeceğim çünkü anlatamam sanırım o kadını huyunu suyunu, iyi niyet yok bu harekette, gözümüze sokmak , göçüne sokmak oğlunu da bağlanaktan öte bi niyet yok hindiyi ben de alırım marketten sote yaparım ama kelle yi yapamam, oğluna tartıracaksa illa o akşam ki kelleden koyardı bi kase

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…