Bayat yemek???

dün akşam 5 günlük yemek yedik,miss gibiydi açıkcası.kalan yemekler neden hemen çöpe gidiyor.saklama koşulları uygun olduktan sonra hiç bir şey olmaz merak etmeyin

kusura bakmasınlar ama,biz bu kadar refah içinde yetişmedik.tabi ki bozulmadığı sürece bende yiyenlerdenim.yemek ve ekmek bize göre nimettir.benim 75 yaşındaki anacığımda ,özel bir şey yaptıysa,boğazından geçmez mutlaka bize ayırır.hafta sonları ziyaretine gittiğimizde illaki tattırmak ister.3 günlük,5 günlük diye düşünmem,yerim.arada tadı bozulmuş olanları,anneciğim evde yerim diye getiririm.sokak hayvanlarına veririm.asla gönlünü kırmam.
eminim konu sahibinin annesi göndermiş olsaydı, o yemeği ,değil 4 günlük 14 günlük te olsa, anacığım ellerine sağlık diye yerdi.
"kaynana"işte ağzıyla kuş tutsa yaranamaz...

4 günlük kalan yemek yenir mi bilmem,ben olsam yemem herhalde.çocuğumunu evine de yollamam,ayıp olur diye düşününürüm.

bir de bu k.valide ile olan ilişkiye bağlı,neyi neden yaptığını bilmek önemli niyet önemli.

ama yinede 4 günlük pilavdan bahsediyoruz ya

hoşgeldin,biz akşam ailecek yedik.miss gibiydi,çöpe mi gitsin.

hoşgeldin,biz akşam ailecek yedik.miss gibiydi,çöpe mi gitsin.

hoşbuldum ablacığım

ben yiyemezdim sanırım ancak zeytinyağlı bişeylerse yenilebilir belki ya da kendim yesem bile başkasına yollayamazdım,k.validenin yolladığı o pilav 4.günde konuşmaya başlar abla :)

tavuklu pilav ve karnıyarık vardı.kaç gündür başka şeyler çıktı yenmediler kaldı.dün evdekilere dedim bugün başka bir şey istemeyin onları yiyelim.gayet güzellerdi.ilk gün ki tadındaydı.

Aaaayyy Defnehan Sabah Sabah cok iyi geldi. Allah razi olsun.

Konusahibi canim benim, yahu bu kaynanalar ne yapsa inan senin gibi düsünenlere hic bir zaman yaranamazlar. Onun icin dilerim Allah`dan bir gün bu düsündüklerin seninde basina gelir canim. Iyi düsünmek, insanin icinin temiz oldugunu gösterir.

baldıranla marine etmiştir artık hindiyi de kadın düşünmüş göndermiş yiyememişsiniz diye art niyetli olsa hayatta göndermez oğlu da yiyecek sonuçta herşeyin her hareketin ardından bir art niyet aramayın allah aşkına ya

birincisi pilav ve tatlıyı ben kendim yapsam bile 4.güne bırakmaz,
kaldıysada yiyemezdim.özellikle bu pirinç pilavıysa.
özellikle bu kadar gün önce yapılmış yemeği başkasına da hiç gönderemezdim.

konu sahibinin kayınvalidesi 4-5.gün bekletip yiyor ki,
göndermiş diye düşündüm.art niyet aramadım şahsen.
ama sonuçta uzak oturmuyorlar sanırım,keşke önceden göndermiş olsaydı.
hani biz yiyemedik daha fazla da, çöpe gitmesin siz yiyin gibi olmuş sanki.
ama yinede kötü düşünmemek lazım diye düşünüyorum.
yani böyle bişey başıma gelse canım sıkılırdı ama onların yetişmiş
olduğu kültüre bağlar sorun etmezdim heralde.

Ispanak yemeğine dikkat etmek gerekiyor. En fazla iki gün saklanır.
Diğer yemeklerde
- Dolap sık açılıp kapanmıyorsa ( uzun sure açık kalmamalı
- Dolap derecesi kış yaz mevsimlerine uygun dereceye getiriliyorsa
- ve en önemlisi , o yemek ısıtılıp tekrar dolaba konulmuyorsa ( yiyeceğimiz kadarı ısıtılıp diğeri hemen dolaba konulmalı)
yemek bozulmaz. 4 günlük yemek bu şartlarda bayat değildir.
...

Bebeklere yedirirken elbette daha dikkatli olunmalı.

...

her insan bir değildir tabi ki ama bir büyük sözü varmış : "kaynana pamuk olmuş gelinin başına düşmüş, gelin ahh başım demiş " bu tabir arkadaşa uymuş :)

Örnek durum anne tarafindan yapilsa aşağıdaki şekli alacak olan eylemdir:

uygun koşullarda,ağzı kapalı,vakumlu kaplarda saklanırsa neden yenmesin kadesacığım.bi de ben herşeyi zeytinyağıyla pişirdiğim için mi nedir,tadları bana ilk günkü gibi geliyor.tabi fazla gelince,hemen ayırıyorum.yani defalarca ısınınca, haklı olabilirsin.
burada niyet de önemli.yani kv.nin niyeti.yine de ,başkasından gelen yemeği,geri çevrimek olmaz,yemezsin,ama ayıp olmasın diye kabul edersin ya bu da öyle bir durum.yiyip yememek sizin tercihiniz olur.görgü kuralları gereği,teşekkür etmek gerekir diye düşünüyorum.

pardon,sizi daha önce bu sitede hediye çekilişinde ,hediyeleştiğimiz bir üyeyle karıştırdım.bu yüzden,ilk "cığım"ekini kullandım.umarım haddimi aşmamışımdır.

ben gerçekten pilav ya da et gibi yemekleri ikinci günden sonra yiyemiyorum yani kendime göre cevap verdim o yüzden.

dediğin gibi kapıma gönderilen birşeyi geri çevirnmem çok büyük olaymış gibi de abartmam ama kimden gelirsi gelsin uygun bulmadığım bi davranış olur sadece.

Kendi anneniz yapsa 'ayy canım annem kaç gündür yememiş boğazından geçmemiş bize yollamış' derdiniz kv yollayınca hemen altında bişey arıyosunuz ne var bunda kadın her zanan yenmeyen bişey diye ayırmış. Siz böyle yaklaştıkça kv niz zaten size kötü kvlik yapmalı

Gönderilmiş olanda bir art niyet aramam..Kesinlikle onlarda yesin düşüncesiyle gönderilmiş bişeydir.
Ama doğrusunu söylemek gerekirse ben 4 günlük yemeği yiyemezdim. Çaktırmadan Oğluna yedirir. Kayınvalidemi gördüğümdede eline sağlık der geçerdim. Kalp kırmaya gerek yok..

Bence gayet insani bir hareket.
Belki hep beraber yemeği istemişdi.İçne sinmedi sizede gönderdi.
Herşeyden önce kendi evladıda yiyecek o yemekden sizi zehirlemek amacı olamıycağına göre.
Bence büyütmeyin

Heee heee kayınvaliden seni zehirleyip ogluna begendigi bi gelin alcak

Ben kayınvalidemin yapısını bildiğim için art niyet aramazdım. Bazı insanların yapısı böyledir. Örneğin kayınvalidem mevlüd okutmuştu, kalan tavuklu pilavı 5. gün ısıtıp getirmişti. Pilav da tavukta dolapta olmasına rağmen bozulmuştu. Anne bu bozulmuş dedim, yok kızım gayet güzel tadı yerinde dedi kaşıklamaya başladı. Sofradaki herkes (kayınpederim, kaynım ve eşim de) bozulmuş bu pilav yeme zehirleneceksin dediler de kaşığı elinden bıraktı. Bu yüzden kayınvalidem bana 4-5 günlük yemek gönderse art niyet aramam. Sizin kayınvalidenizin yapısı da bu şekilde olabilir o yüzden hemen art niyet aramayın altında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…