Bayram böyle mi oluyor?

kamuran85

Oğluşummm :))
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013
6.066
578
198
Sıkıntı girdi içime..
Eşimle ilk kurban bayramımız...
Kurban keseceğiz..
Bir gün öncesinde arefe günü kaynım ve benim erkek kardeşim bizde kalacakmış. Tamam kalsınlar..
Bayram sabahı kayınvalidenler gelecekmiş. Benim ailem gelecekmiş. Tamam...
Amcası yengesi ve kızları gelecekmiş.. ?????
Bu neden?
Biz kurban kestiğimizde kimseyi özellikle çağırmazdık.. Gelen gelirdi, et pilav yerdi. Masalar hazırlardık..
Ama eşimin ailesinde çağırmak gerekiyormuş...
Ben böyle bir şey görmedim..
Şimdi devir değişti de büyükler mi küçüklere gidiyor?

Bu nasıl bir şey?
Anlamadım...

İlk kurban bayramınızda kurban kesmenize gerek yoktu diye düşündüm ben.Yeni evlisiniz anladığım kadarı ile.Geçim sıkıntınız yoksa elbet kesilir fakat borcunuz falan yok sanırım.Hayırlı olsun...

Gelsinler ne olacak sanki.
Ben çok severim cümbür cemaat geçirilen bayram sabahlarını.
Sofranız bereketlenir hem.
Evet haklısınız büyüklere gidilir ama sizde durum ters olmuş.
Olsun, sadece 1 gün idare edeceksiniz o kadar.

benim bildiğim ailede en büyük kimse onun evine gidilir.yenilir,içilir.sizden başka kurban kesecek biri yok mu ailede de size geliyolar ?

Niye herkes size gelip kalıyor anlamadım ki?

Eşinin ailesi senin ailen, amcalar yengeler? Mantığı ne?

Kurban kesiliyor ve et yemek için mi?

Hayır kesersiniz kurbanı alırsınız bir kısmı götürsünüz Kv ye, orda akşam yemeği olur illa et yenecekse..

Son düzenleme:
benim bildiğim bayramlarda aile büyüklerinin evinde toplanılır en azından bizde öyle bana çok acayip geldi bu durum...

bizde herkes evınde kurbanını keser işlerini halleder ... ardından buyukler sırayla gezılır...

uzak şehirdeler mi ki sizde yatılı kalıcaklar?

Gelice ne olacak ki? Sorun ne?

iyi de bayram sabahı bu , evlilik yıl dönümünüz değil ki.
yalnız kalmak isteyesin eşinle. bayramda kalabalık iyidir. evin şenlenir bereketlenir.
iyi bayramlar :)))

gelsinler bencede madem öyle oluyomuş...
ama ben maksadını anlamadım ailenin bütün büyüklerinin sizin evde toplanmasının...

Kendinize niye dert ediyorsunuz ki bayram berekettir ne güzel kalablık bşr bayram geçireceksiniz ve neticede sadece bırgun sevmesenız bıle ne olacak kı ? hem yenı evlı olmanız ne alaka ? yapamam yemek falan dıe düşünüyorsanız gelenler yardım eder merak etmeyın...

onlarla ortaklaşşamı girdiniz kurbana.amcadamı kurbana ortak anlamadım.sizin eviniz toplanmak için dahamı musait.

onlarla ortaklaşşamı girdiniz kurbana.amcadamı kurbana ortak anlamadım.sizin eviniz toplanmak için dahamı musait.

Hayır ben eşimle ikimiz adına kesiyoruz kurbanı.. Kimseyle ortak değiliz. Ben de büyük amcanın bizim evimize ayağımıza gelir gibi gelmesine bi anlam veremedim.. O yüzden danışıyorum size. Fakat çoğunluk da benim gibi garip bulmuş bu işi... Normal olarak..

Yemek işimde becerikliyim ve elimde lezzet vardır fakat burada ilginç bulduğum şey büyüklerin biz küçüklere gelmesi...
Bir de sonrasında biz onların evine iadei ziyaret mi yapacağız?
Ilginç...

Çok şükür durumumuz iyi.. Allah nasip ediyor kesiyoruz..
Hayırlı bayramlar..

benim bildiğim ailede en büyük kimse onun evine gidilir.yenilir,içilir.sizden başka kurban kesecek biri yok mu ailede de size geliyolar ?

Kesenler var büyüklerden ama bizim evimize geliniyor..
Benim anlam veremediğim de bu zaten..

kayınvalidenler kesemıyorsa bu sene,
eşin ve sen kurbanınızı onlarda kesseydiniz olmaz mıydı?
biz bir kere öyle yapmıştık. bizim dururumuz vardı kesecektik kayınvalidemler kesemıyordu.
kurbanı orada kestik, kayınpederim de çok mutlu olmuştu.
yaşlılar, özellikle her sene kurban kesenler kesemediklerinde çok üzülüyorlar..

herkesin sende toplanması ilginç olmuş gerçekten :)
hiç mi kimse çıkıp demedi yahu biz büyüğüz neden biz size geliyoruz diye :)
senin ailen de mi normal karşıladı?

Benim şahsi fikrim de bu.. Eşime de bu şekilde söylemiştim.. Fakat eşim farklı düşünüyor..
Bir de sadece amcası yok ki.. Halaları da var.. Benim amcamlar da var.. Teyzeler.. Dayılar....
Onlar laf etmeyecek mi bu durumda?..
Bunları eşime izah ettiğimde, istediğim gibi bir cevap alamadım..
Bıraktım nasıl istiyorsa öyle olacak..
Fakat yine de şaşırdığım bu konuyu buradaki bayanlara sorayım dedim..

BIRAZ GARIP OLMu$ ama gelene gelme denmezki
ho$geldiniz denir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…