Bayram böyle mi oluyor?

İyi yapmışsın
Kayınpederin de çok uyanıkmış
Kaynana rolünü o üstleniyo sizde galiba :97:

İyi yapmışsın
Kayınpederin de çok uyanıkmış
Kaynana rolünü o üstleniyo sizde galiba :97:

Evet benim kayınvalidem iyi niyetlidir.. Kayınpederimin başının altından çıkıyor her şey..
Ama benim eşime, kendisine her söylenen şeyi kabul etmemesi konusunda doğru yolu göstermem lazım..
Sanırım bi hürrem Sultan bilmişliği lazım bana:)

Her şey bi yana çok sıkıntı oldu şu Bayram günü...
Benim yemek masam 6 kişilik, toplam 8 kişi oluyoruz..
Iki kişi oturmayacak mı?
Kendi evimde esir kaldım. Bu ne saçmalık yahu..
Insan gibi başbaşa evimizde bir Bayram sabahı geçirecektik..
Eşim tabiri caizse bayramın birinci gününde hizmetkâr yaptı beni..

Dün onu da söyledim..
Bana kurduğu cümle: 'bu kurban neden kesiliyor? Insanlara yedirmek için değil mi?' Diyor...
Şaştım kaldım...
Ben bir daha kurban kesmeyeceğim zaten. Kurban bağışı yapacağım dedim..
Senin böyle yapacağını bilsem ben bu işe hiç girmezdim dedim..
Amca'nı çok yedirmek istiyorsan alır etimizi giderdik, gelmelerine gerek yoktu dedim..
Babam da bizim evimizde misafir ağırlayacağına kendisine davet etsin dedim...
Benim ne kadar kararlı olduğumu anlaması için bunları söylemek zorunda bıraktı beni...
Yoksa ona kalırsa her yıl kurban bayramında insanları getirtecek bize...
Bu laflarımın üstüne bu yıl bile çağırdığına pişman oldu..
Artık önümüzdeki yıl cesaret edemez...

Erkeklere göre hava hoş..
Oturdukları yerde kalıyorlar..
Pişirmen getiren servis yapan dönen dolaşan benim..
Ben zaten 20 yıl boyunca babaannem için misafir çektim..
Yoruldum artık bıktım. Ben annem gibi ezilmeyeceğim....

kp kurban kesmedigi içinmi
milleti sizin evde topluyorki
ben kesmedimse oglum var gibisinden

eşin doğulu mu ? ben Erzurumluyum bizde kurban kesince büyükler çağırılır duası alınır belki onlarda da öyledir

eşin doğulu mu ? ben Erzurumluyum bizde kurban kesince büyükler çağırılır duası alınır belki onlarda da öyledir

Ben de Erzurumluyum..
Bizde öyle bir şey yok..
Kesen keser, yine büyük kimse oraya gidilir..
Asla büyükler küçüklere gitmez..
Ben 24 yaşındayım. Amca 55 yaşında.. Benim evime geliyor..
Çok mantıksız bir durum bu...

24 yaşında 10 aylık evli bir bayan için ağır bir durum..Yani...Gerçekten saçma olmuş...Şimdi bayramda telaştan, yorgunluktan , kırgınlıktan azcık yüzün düşse bi de ordan yak

24 yaşında 10 aylık evli bir bayan için ağır bir durum..Yani...Gerçekten saçma olmuş...Şimdi bayramda telaştan, yorgunluktan , kırgınlıktan azcık yüzün düşse bi de ordan yak

Hiç sorma..
Bi türlü içim rahat etmiyor..
Bugün stresten yine eşime sardım..
Kolay değil yahu koskoca adamlar geliyor...
Daha 1 yılımız bile dolmadı, nedir bu baskın anlamadım ki..
Saçma sapan işlerle uğraşıyorum...

Ben bir buçuk yıllık evliyim.İki misafir gelse elim ayağıma dolaşıyor.30 yaşındayım Yani bunu bir şekilde atlatacaksın amma ben esas ötesi için kaygılanıyorum.Sen 10 aylık gelin olarak çıtalarını çok yükselttin şimdi...Kesinlikle ilerleyen dönemde geri adım at, pasifize et kendini bu iş güç anlamında.Eşinin de kulaklarını iyice çek.Kolay gelsin şimdiden.İyi bayramlar

tabi canım çok saçma büyükler küçüğün ayağına gelirmi. hem okadar insanı ağarlamak kolay mı ben ramazanda 17 kişiye iftar verdim vallahi iki gün bacaklarım ağrıdı bilmem ama hizmet senden bekliyorlar genelde herkese yetişcem derken çok zorlanıyorsun birde yeni evli herşey yeni yani tabi misafiri bende çok severim ama sende toplanılması gerçekten garip ama alıştırma arkadaşın desiği gibi sonra başedemezsin iyi bayramalr

Bana göre eve gelecek insan evin kadınına sormalı, müsait misiniz? Diye...
Benim burada en çok siniri bozan şey kayınpederimin benim evime gelecek kişileri seçmesi..
Sen kimsin yahu..
Bana sordun mu hiç..
Hayır..
Böyle de bi rahatlık var yani..

Haklısın, asıl bundan sonrası için ağırlığımı koymalıyım...

Zaten çalışan kadınım..
Bu gibi tatiller benim dinlenmem için fırsat..
Bu durumu yaşamak istemiyorum..
Yaşamaya zorlanmak, eşimin anlayışsızca bana sormadan birilerini davet etmesi delirtiyor beni..

Gitgide de iyice strese girmeye başladım...
Hayırlar olsun inşallah..

Ne hadsiz insanlar var. Zaten bazı eş ailelerinden gelinin evinde misafir ağırlamak gibi bir merak var. Bu yükü tek başınıza omuzlamayın. Eşiniz de yardım etsin burnundan getirin.

Ne hadsiz insanlar var. Zaten bazı eş ailelerinden gelinin evinde misafir ağırlamak gibi bir merak var. Bu yükü tek başınıza omuzlamayın. Eşiniz de yardım etsin burnundan getirin.

Zorla kaldıramam ki yerinden..
Aslında benimle beraber hizmette bulunsa bir daha çağıramaz..

Zorla kaldıramam ki yerinden..
Aslında benimle beraber hizmette bulunsa bir daha çağıramaz..

Onlar emrivaki yapmayı biliyorlarsa siz de zorla yaptıracaksınız. Kalkmazsa da yetişemiyorum kusura bakma deyin hatta mahsus bile yetişemeyebilirsiniz. Sizi anlaması için yaşadıklarınızı yaşatacaksınız başka yolu yok.

Erkeklerin bir huyu vardır, kadınların işinden bahsederken yemek yapmak, temizlik yapmak der ve geçerler. Çünkü bilmezler. Fakat kendilerinden bahsederken sabah kalkıyoruuuum işe gidiyoruuuuuum çooook yoruluyoruuuuuumm, bakkala gidiyoruuumm ohoooo diye konuşurlar. En kısa zamanda da gerekli ayarları vermek en iyisidir.

çok ilginç canım benımde bıldıgım yeni gelın kayınvalıdeye gıder bırıncı gun ilk orada olur sorada kendı ailesine geçer...
acaba kavurmamı yemek istiolar

O kadar kişinin içinde eşime bunu söyleyemem ki...
Kafam yerinde değil zaten..

çok ilginç canım benımde bıldıgım yeni gelın kayınvalıdeye gıder bırıncı gun ilk orada olur sorada kendı ailesine geçer...
acaba kavurmamı yemek istiolar

Kayınpederim abisine de yedirmek istiyor..
Hepsi bu işte..
Ama bunun stresi benim içimde...

mubarek günde misafir ağırlayacaksınız hürmette kusur etmeyin bence ,tabii ki sizin için zor olabilir ,büyüklere gidilmesi daha uygun ama sizin kurbanda böyle olmuş ,buda 1 gün geçici bir süreç ben yıllarca ağırladım ,kv aynı binadaydık eskiden ,kv yaşlı olduğu için kurbandaki bütün işleri ben üstlenir bahçede kesildiği için eskiden bütün misafirleri ağırlardım bana çok eğlenceli gelirdi ,şimdide nasip olursa keseceğiz ,başka muhitte kirada oturuyoruz kesecek yerimiz yok tabii,kasapta kestirip eşim öyle getiriyor ben eski günlerimi arıyorum inanın ,kimse yoksa hayatınızda uzaksanız hiç bir şeyin fazla anlamı olmuyor ,böyle günlerde büyüğe küçüğe takılmayın ,sevgiler...............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…