Meğer eşime babası demiş Amca'nı da çağır diye..
Benim iyi niyetli eşim de tamam demiş.
Bugün bunu öğrenince eşime kızdım. Sen bana sormadan evimize neden Amca'nı davet ediyorsun dedim. Ufaktan atıştık...
Bir daha bana sormadan kimseyi çağırma dedim..
Bu bir daha böyle olmayacak dedim..
Tavrımı koydum artık..
Kayınpeder işte her zamanki çok bilmişliği söz konusu..
Abisini benim evimde ağırlıyor...
İyi yapmışsın
Kayınpederin de çok uyanıkmış
Kaynana rolünü o üstleniyo sizde galiba :97:
Valla kim ne derse desin çok tuhaf bir durum hiç duymadım böyle bişey..
Hayır olayı başlatan da eşin..
Biz kurban kesiyoruz bayram sabahı gelin et yiyelim diye herkesi davet etmiş..Amcalara yengelere kadar..Ne gerek var buna?
Belki 1 sefere mahsus olmak üzere eşin bir jest yapmak istemiştir diyelim madem kararlı..
Ama bu bir adete dönüşecekse eşine şimdiden söyle bence..
İnşallah her kurban kestiğimiz bayramda da herkesi davet etme gibi bir niyetin yoktur..demelisin bence..
Meğer eşime babası demiş Amca'nı da çağır diye..
Benim iyi niyetli eşim de tamam demiş.
Bugün bunu öğrenince eşime kızdım. Sen bana sormadan evimize neden Amca'nı davet ediyorsun dedim. Ufaktan atıştık...
Bir daha bana sormadan kimseyi çağırma dedim..
Bu bir daha böyle olmayacak dedim..
Tavrımı koydum artık..
Kayınpeder işte her zamanki çok bilmişliği söz konusu..
Abisini benim evimde ağırlıyor...
kp kurban kesmedigi içinmi
milleti sizin evde topluyorki
ben kesmedimse oglum var gibisinden
eşin doğulu mu ? ben Erzurumluyum bizde kurban kesince büyükler çağırılır duası alınır belki onlarda da öyledir
24 yaşında 10 aylık evli bir bayan için ağır bir durum..Yani...Gerçekten saçma olmuş...Şimdi bayramda telaştan, yorgunluktan , kırgınlıktan azcık yüzün düşse bi de ordan yak
Ben bir buçuk yıllık evliyim.İki misafir gelse elim ayağıma dolaşıyor.30 yaşındayımYani bunu bir şekilde atlatacaksın amma ben esas ötesi için kaygılanıyorum.Sen 10 aylık gelin olarak çıtalarını çok yükselttin şimdi...Kesinlikle ilerleyen dönemde geri adım at, pasifize et kendini bu iş güç anlamında.Eşinin de kulaklarını iyice çek.Kolay gelsin şimdiden.İyi bayramlar
tabi canım çok saçma büyükler küçüğün ayağına gelirmi. hem okadar insanı ağarlamak kolay mı ben ramazanda 17 kişiye iftar verdim vallahi iki gün bacaklarım ağrıdı bilmem ama hizmet senden bekliyorlar genelde herkese yetişcem derken çok zorlanıyorsun birde yeni evli herşey yeni yani tabi misafiri bende çok severim ama sende toplanılması gerçekten garip ama alıştırma arkadaşın desiği gibi sonra başedemezsin iyi bayramalr
Ne hadsiz insanlar var. Zaten bazı eş ailelerinden gelinin evinde misafir ağırlamak gibi bir merak var. Bu yükü tek başınıza omuzlamayın. Eşiniz de yardım etsin burnundan getirin.
Zorla kaldıramam ki yerinden..
Aslında benimle beraber hizmette bulunsa bir daha çağıramaz..
Sıkıntı girdi içime..
Eşimle ilk kurban bayramımız...
Kurban keseceğiz..
Bir gün öncesinde arefe günü kaynım ve benim erkek kardeşim bizde kalacakmış. Tamam kalsınlar..
Bayram sabahı kayınvalidenler gelecekmiş. Benim ailem gelecekmiş. Tamam...
Amcası yengesi ve kızları gelecekmiş.. ?????
Bu neden?
Biz kurban kestiğimizde kimseyi özellikle çağırmazdık.. Gelen gelirdi, et pilav yerdi. Masalar hazırlardık..
Ama eşimin ailesinde çağırmak gerekiyormuş...
Ben böyle bir şey görmedim..
Şimdi devir değişti de büyükler mi küçüklere gidiyor?
Bu nasıl bir şey?
Anlamadım...
Onlar emrivaki yapmayı biliyorlarsa siz de zorla yaptıracaksınız. Kalkmazsa da yetişemiyorum kusura bakma deyin hatta mahsus bile yetişemeyebilirsiniz. Sizi anlaması için yaşadıklarınızı yaşatacaksınız başka yolu yok.
Erkeklerin bir huyu vardır, kadınların işinden bahsederken yemek yapmak, temizlik yapmak der ve geçerler. Çünkü bilmezler. Fakat kendilerinden bahsederken sabah kalkıyoruuuum işe gidiyoruuuuuum çooook yoruluyoruuuuuumm, bakkala gidiyoruuumm ohoooo diye konuşurlar. En kısa zamanda da gerekli ayarları vermek en iyisidir.
çok ilginç canım benımde bıldıgım yeni gelın kayınvalıdeye gıder bırıncı gun ilk orada olur sorada kendı ailesine geçer...
acaba kavurmamı yemek istiolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?