Artık çok geç.. Ben zaten böyle olacağını bilsem kurban bağışından başka bir şey düşünmezdim..
Sorun şu ki eşimin böyle düşündüğü aklımın ucundan bile geçmedi..
Ben kendi ailemde böyle bir şey görmediğim için hiç böyle bir beklentim olmadı..
Eşim babası ile konuşmuş. Kayınpederim bize gelmeyi normal olarak görmüş.. 'Oğlum öyle şey olur mu? Siz bize gelmelisiniz..' demedikten sonra ben normal kabul ettiğini anlıyorum..
Artık yapılacak bir şey kalmıyor..
Şöyle bi el öpmeye gelsinler bakalım:)
Gülerim ağlanacak halime...
Bence onlar da bu durumdan rahatsız, kim ister ki koca insan olsun, bayrama geleni gideni olcak sen git oğlunun ayağına.. Evin, kapın duvar olsun gelene gidene..
Bi kere büyüklerin anlayışına terstir bu..
Eşiniz nasıl desem, ben kurban kesiyorum obaa hayde bize moduna girmiş..
Sizin insandan kaçtığınızı düşünmüyorum, sadece büyüklerin gelmesi abes demişsiniz ki bence de abes..
Amaç et ise? Zaten götüreceksiniz..
Garip..
Bu ailelerin gönül koyma meseleleri yüzünden, önce kime gidilecek muhabbeti yüzünden bayramlardan soğudum diyebilirim...
Alışkanlığa dönüşmesin diye aklıma geldi
Bu sene mecbur artık söyleyemem diyosan sen büyük olacan
Seneye kurban bağışında sen ısrarcı ol
İşini şansa bırakma
Alışkanlığa dönüşmesin diye aklıma geldi
Bu sene mecbur artık söyleyemem diyosan sen büyük olacan
Seneye kurban bağışında sen ısrarcı ol
İşini şansa bırakma
Kötü örnek olacağım ama bayramlarda eşlerden hangisi masaya yumruğu sert vurursa o kazanır:)))
Ailem bayram geleneği olan bir ailedir, kendi bildim bileli, evimizin büyüğü dedemde toplandık, ordan diğer akrabalar gittik, nişanlandım eşimin ailesinde bayram geleneği yoktu,eşimi erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer sözüne binaen sarmaların, el yapımı baklavaların gırla gittiği dedemin evine alıştırdım, evlendim gelenek devam etti, önce bizimkiler sonra eşimin ailesi:)))
Artık o geleneğe uyamıyoruz şehirdışına taşındık, keşke yakın olsamda gitsem, bayramı kimsesiz geçireceğiz, içim buruldu şimdi
Seneye Allah kısmet eder yine durumumuz bugünkü gibi müsait olursa eve et sokmayacağım..
Benim düşüncem kurban kesmenin sevabına varmak.. Et pişirelim yiyelim yedirelim derdinde değilim..
Yine hata eşimde başlıyor.
Biz kadınların gerçekten erkenden olgunlaştığına ve ömrümüz boyunca da erkeklerden daha Olgun düşünebildiğimize inanıyorum..
Ki ben 24 yaşındayım. Eşim 32..
Ben onu uyardım..
Daha da bir şey demiyorum.
İnsanı ibadetten soğutuyolar
Neyse artık bu seferlik görmezden gel
Seneye işi garantilersin
Gazan mübarek olsun
Sağolasın..
Artık ilk diye kabulleneceğim..
İyi bayramlar..
En kucuk gelinin evinde bayram gecirilmesi ilginc, ben hic duymadim. Ama ilginc olan bir sey daha var ki; sizin eve kv ve kp ler disinda tek davet edilen aile kv nin kus/dargin oldugu yengenin cagrilmasi. Sanki nispet yapar gibi onlar cagrilmis bir tek. Cok ilginc. Acaba esinin baska bir dusuncesi mi var? Sanki isleri esin karistiriyormus gibi geldi bana.
Her ne ise insallah sikintisiz, guzel bir sekilde atlatirsin bayrami.
En kucuk gelinin evinde bayram gecirilmesi ilginc, ben hic duymadim. Ama ilginc olan bir sey daha var ki; sizin eve kv ve kp ler disinda tek davet edilen aile kv nin kus/dargin oldugu yengenin cagrilmasi. Sanki nispet yapar gibi onlar cagrilmis bir tek. Cok ilginc. Acaba esinin baska bir dusuncesi mi var? Sanki isleri esin karistiriyormus gibi geldi bana.
Her ne ise insallah sikintisiz, guzel bir sekilde atlatirsin bayrami.
Eşim çok iyi niyetli biri..
Benim aksime hiç kötü düşünmez.. Ben her zaman temkinli davranırım. Eşim ise tüm iyi niyetiyle yaklaşır insanlara..
Amcasını çok seviyor. Bu yüzden gelmesini istiyor ama yanlış düşündüğünü kabullenmiyor..
burda adet falan yok,tamamen uydurma bir durum söz konusu.
hadi kayınvalidenler kurban kesmediği için bir yere kadar anlaşılabilir,oğulları istedi diye gelecekler,
o amca hiç mi demiyor bizim ne işimiz var diye?
hiç mi akıllarına gelmiyor,bizim kendi çoluk çocuğumuz,eşimiz dostumuz var,yeni gelinin evine gidip ne yapacağız diye?
kusura bakmayın ama,
gerek eşinizde gerekse ailesinde bariz bir şekilde densizlik görüyorum ben.
ben amcama desem gel bu kurban bizim evde otur diye,
bir taraflarıyla güler bana eminim,
kaldı ki ben de amcamı çok severim,istesin dünyamı veririm ama gelmez yani aklın yolu bir.
bu bayram olan olmuş artık,bundan sonrakilere tavrınızı koyarsınız,
iyi bayramlar:)
ekleme:sanırım amcayla babanın birbirinden haberi de yok.bu daha da ilginç!amcanın eşi,küs olduğu eltisinin oğluna niye gidecek bayramın ilk günü yaa?Hiç aklım almadı benim bu olanları:S
Boşver fazla kurcalama,belki başka sebebi vardır.
Belki dargınlık bitsin diyedir.Belki amca daha küçükse,kayınpeder biz oradayız,siz de gelin demiştir.
Kayınvalidenin gelme sebebi,oğulları ona gidemeyecek diyedir.
Böyle bir adet duymadım ama eşin kendince açıklamış,kurban kesilen evde toplanıyoruz demiş.
Artık yapacak bir şey yok,inşallah güzel geçer bayramınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?