bayram geldiii

Biz de bayram sabahı kayınvalidemlere kahvaltıya gideriz, kahvaltıdan sonra anneme geçeriz. Birkaç saatte orada oturduktan sonra babamın mezarına gideriz.

Nedir bu bayramlarda biz gelinlerin çektiği
hizmet beklenir,
her zaman önce erkek ailesi gelir zor

yaa kızlar bayramın ilk gunu gelin kaynanada olurmuş böyle bi mantık varmı sizlerde nasıl. tamm gidilir bayramdada ilk gun orda kahvaltıda olunmalımı illa

Ben ilk bayramımı 3 gun onlarda gecirdim sabah 8 de gittim diye azar işitmiştim. vay efendim niye saat 6 da gitmişim

Sevmem bayramları
Annem,babam, kv, kp hepsi rahmetli, benimkilerin mezarları burada ziyaret ettik arefe günü
Geçen bayram hiç bir şey yapmadık, ikimizde demoralize oluyoruz bayram sabahları
O namaza gitti, sonra kahvaltı yaptık, birer kaşık atarax alıp uyuduk
Çok dert etmeyin böyle şeyleri ; gidilecek aileleriniz var şükredin, ilk kime gidildi, kahvaltı ne olacak, yok önce anneme gideceğizler dert değil inanın

Hahahaa..
bundan 3 yıl öncesine kadar bizde de durum aynıydı ama bayramların sıcak havalara denk gelmesinden mütevelli babaanne köyde oluyor.
Eh bayram sabahı da 500km yol gidemeyeceğimize göre kayınvalideme gidiyoruz.
Birde bizim babaanne İstanbuldayken küçük oğlunda kalıyor haliyle kayınvalidem kayınpederim kardeşinin yanına gitmek durumunda kalıyorlardı.
Yazık kayınvalidem çok üzülüyordu benim çocuklarım bir bayram kahvaltısını benim evimde yapamıyorlar diyordu.
Kaç kez babaanneye teklif etti, anne bayramdan bir kaç gün önce gel bizde kal hem benim gelenim gidenim oluyor hemde eltim rahat rahat bayram gezmesine çıksın diyordu ama maalesef ikna edemiyordu.

yaa kızlar bayramın ilk gunu gelin kaynanada olurmuş böyle bi mantık varmı sizlerde nasıl. tamm gidilir bayramdada ilk gun orda kahvaltıda olunmalımı illa
Bence de öyle olması uygun. Ben de istemesem de mecburen gidiyorum. Daha şık duruyor. Takmayın gidin, ikinci günü de annenize gidin.

Basiniz sag olsun. Uzuldum...

Bence de dert etmesin kimse. Benim annem beni hic istemedi. Sevmedi. Eve almiyor sucum olmadigi halde. Gidilecek anneniz var sukredin.

Evli değilim ama biz de bütün Bayram önce anne tarafıma sonra babama tarafıma gidilirdi,halada öyle önce anne tarafına gideriz sonra baba tarafına gideriz.

Keşke babaannem anneannem dedem hayatta olsaydı da önce kime gideceğiz diye duşunseydik. Önce kime gittiğinizi sorun yapmayın bence gidin kayınvalideye sora ailenize geçersiniz. Daha sonra bu tartışmaları yapacak elini öpmeye gidecek kimse bulamadığınızda anlarsınız ne kadar boş olduğunu..

Mübarek bayram işte ha önce olmuş ha sonra iki tarafa da gidiliyor işte ne önemi var.ben sekiz yıldır bayramın ilk gününü kayinvalidemde geçiririm. He görümce lerimin hepsi de coluk çocuk aynı gün gelir.bu mantıkla onlar ilk gün anneleri ve kardeşleriyle olurlar ama bunu uzatıp kendime sorun mu çıkarayım. Can sağlığı olsun eşim, çocuğum mutlu olunca ben de mutlu oluyorum...

evet ılk gün kocanın aılesınde olursun.

yada şöyle soylım,zıyaret etmeye ordan baslarsın..bizde böyle..

Eşim namazdan gelince üst kata annemlerle bayramlaşmaya çıkarız. Sonra kayınvalideme gideriz,o biraz uzak oturuyor. Kahvaltı yaparız, eşimin akrabaları hep oraya gelir, büyükbabanne orda kaldığı için. Yani büyük bir curcuna olur ilk gün ama herkes aradan çıkmış olur.Ordan öğleden sonra çıkıp bizimkilere gideriz.2.gün kayınvalidemleri alıp gezdiğimiz evler oluyor hasta ziyareti,taziye vb
Çocukluğumun bayramlarını çoook özledim

ben de sevmiyorum senin gibi.
gidilecek kapılar kapandığında daha da acı.
bunu varlıklarında anlayamıyor insan,ancak kaybedince işte.
ben sadece annemi kaybettim ama annemle birlikte bütün bayramlar anlamını yitirdi gözümde.
bayramlarda bir sofra başına toplanılıp beraber yemek yenilebiliyorsa ana babalarla en büyük bayram hediyesi bu işte.

valla benim ailem çooook uzaklarda yaşadıkları için biz bayramları bari onları görelim diyoruz kavga dövüşte olsa gidiyoruz ankaraya :) tabi yola çıkmadan bayramlaşmak vedalaşmak gerekli :)

adetler böyleymiş annem bile diyo önce kayınvaliden sonra ben tabi ben pek dinlemiyorum hakkımızda hayırlısı

biz önce kendi annemgilde oluyoruz kurbanı kendi annemgilde kestiğimiz için orda oluruz ev bahçeli olduğu için o yüzden.

tamam gidilmeye gidilcek buyutmuyorumda bunu dyen görümcm ama kendiside arefeden annesinde kalmaya başlar neymş kv knuşmuyomş eee biz napalm bnde anneme gitmek istyom nolck

Görümceye söyle sen arefeden kayınvalidende kalmaya başladığın gün bende kayınvalidemde kalırım de bakalım ne dicek..
Reste rest valla onunki anada sizinki ne..

Bayram sabahlari biz hep kendi evimizdeyiz babamin ailesi yakin degil annemin ailesinede kahvaltiya filan gitmeyiz bayram sabahi evde kahvalti yapar oyle gidersek gideriz anne tarafina

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…