Bayram geliyor dert geliyor :(

Geleneksel bayram konuları başlamış... ))

Şaka bir yana, ailenizi size davet edin; hem gitmemiş hem de anne babanızı görmüş olursunuz...

evliliğimin ilk yıllarında bana da çok zor gelirdi 1 gece bile kalmak ama zamanla alışıyor galiba insan şimdi çokda stres yapmıyorum. bir de benim eşim çok bağlıdır bayram geleneklerine gitmemek bir tarafa önceden aynı şehirde otururken illlaki arefe gecesi orda yatacağız. işte bu çıldırtırdı beni 15 dk yol var arada niye orda yatalım ki... amannn boşverin kızlar zaten bu bayram kısa bi kaç gün katlanacağız artık.

biz de gidiyoruz taaa 12saatlik yol. ve benim ailem de orda. ailemi 5aydır görmüyorum. eşimde tutturmuş hep onlarda kalcakmışız. söz ver dedim 8günlük iznimiz var. en az 3gün annemlerde kalcaz dedim. bu onun karakterine uygun değilmiş kaynana evinde kalmak

eğer kalmazsak o abinle yengene bide 6aylık o yeğnine soğuk davranırım. suratımla döverim onları dedm. sonuçta sevmediğim insanlarada güleryüz göstermek benim karakterime uygun değil dedim.

İlginç ailenizi görmek sizin de hakkınız. Nasıl müdahale edebilir ki buna? O kv evinde kalmak istemiyorsa, siz de mecbur değilsiniz kv evinde kalmaya

en güzel cevap: cevap vermemek ve gülüp geçmektir. siz kv.nizin vurduğu lflr bi gülüp geçin bklım sürdürecek mi o huyunu. için dert olup kalsın da görsün bakalım.

evet bu taktik çok güzel ben sinirleneceğimeo sinirlensin geçen bayram kaynana oğlunun yanındaydı 1 defa aradım hal htır sormaya sonra ne dese beğenirsin eşimedemiş ki ben yokum diye sevinmişe benziyoırsunuz aradığınız sorduğunuz yok bu kaynana cadıları uzakta olsalarda dileri zehir gibi ,ben seni ne diye hergün arayayım adı üstünde kaynanamsın ,annemim tırnağı olamazsın!!!

bazen evliliklerde 3 maymunu oynamak gerekiyor sen de duyma görme herşeyi canım laf vuran olursa gül geç önemseme
ne de olsa sürekli beraber değilsiniz 2 gün idare edebilirsin kendini de eşini de germe derim

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum, laf vurmalarına karşılık laf söylersen mutlu oluyor bunlar çünkü niyetleri o zaten , siz laf söyleyeceksin ki duygu sömürüsü yapmaya, timsah gözyaşı dökmeye fırsat doğmuş olacak
Ne mi yapacaksın, inadına gülümseyeceksin, evet evet gülümseyeceksin ama sinsice. Bu sinsi gülümsemeyi sadece kadınlar anlar unutma, erkekler bunu ayırt edecek kapasitede değil mesaj yerine ulaşacak sonuçta.
Sen her şeye gülümse ve hatta gülerken hafif bir ''hıh'' deyip umursamadığını göster. Bırak kendi içi içini yesin
Ailene giderken de hoşçakalııııııın de salla elini git.
Şimdi laf söylesen, sonrasında ''keşke şunu da deseydim'' diyeceksin. o keşkeleri bitiremeyecesin. ama kendilerinin umursanmadığını farkedince onların yüzünde göreceğin o ifade senin içini rahatlatacak inan
Bir kere dene olur mu

eşin sana sahip çıkamıyorsa yapacağın en iyi şey gidip 1 gece kalıp annenlere gitmen ve tatil sonunda bişrleşir gideriz... sen bana adam olup sahip çıkıncaya kadar yani ailene konuşmayı iyiliği öğretene kadar ailenle kalmayacağım sadece senin hatrın için 1 gün kaldım kii bu bile bana ızdırap ya neyse....deyin

tüm yorumlarınızı okuyamadım maalesef aileler aynı şehirde bunu anladım siz bayramda iki üç saat orda durup sonra ailenize gidip kalsanız olmuyormu eşiniz buna müsaade etmez mi çokta önemli değil kayınvalidenizin ne düşündüğü benimde ailemle eşimin ailesi aynı şehirde ben bayramda 2-3 saat oturur sonra akraba ziyaretlerine çıkarız ardındanda kalmak için annemlere geçeriz böyle şansınız varsa öyle yapın iyilikten anlamıyorlar belliki sizde kendi kendinize dert etmeyin alın başınızı gidin annenize kayınvalideniz arkadan konuşsun dursun

öyle saçma şeymi olur yaa siz ağaç kovuğundan mı çıktınız aileniz yokmu eşiniz kaynana evinde kalmak istemiyorsa siz mecbur musunuz bana erkeklerin fikirleri acayip saçma geliyo yaa bence yarı yarıya bölünmeli izinler

en güzel cevap: cevap vermemek ve gülüp geçmektir. siz kv.nizin vurduğu lflr bi gülüp geçin bklım sürdürecek mi o huyunu. için dert olup kalsın da görsün bakalım.

canım gulup gecmek de kolay degıl kı..bu sefer nasılsa ses cıkarmıyo der ..konusur da konusur..yıne bana dert olurr yanı...ses cıkarmadıkca tepeme cıkar benımkı yanı:S

:S cok uzuldum canım..ınsallah hep orada kalmazsın..burnundan gelmesın ınsallah..bende onlara guleryuzlu davranmak zorunda degılım.senın gıbı dusunuyorum..esımın sulalesı de kalabalık of yaa ooooff...

çok güzel anlatmışsınız
o gülüşü biir an canlandırdım kafamda
kayınvalidemin laf sokma huyu yok,yeni evli olduğumuzdan kv de çalıştığından rahat olacağım sanırsam
biz 9 günlüğüne gidiyoruz,bayramdan 5 gün önce.
ben o süre zarfında kendi ailemde kalmayı düşünüyorum en az 4 gün.
bayramda da kv de de.

benim sorunum şu;
kayınvalidemde kayınpederimde hep onlarda kalalım istiyor,
eşimde bende benim aileme kamalaya gidince bişey demiyorlar ama tüm günlerimiz eşim tarafında geçse bi kerede demiyorlar gidin ailenide görün.
ya da bayram ziyaretlerinde bizim tarafın gezmesini(teyzem,dayım,anneannem vs) önemsemiyorlar.
hep kendi taraflarını gezelim istiyorlar,şunada gidin şunuda görün...
bazen böyle düşüncesizlikler yaptıklarında sinir oluyorum

eşlerimiz için mecburuz buna malesef ama ben çözümü buldum somurtuyorum gerekmedikçe konuşmuyorum telefonuma e-kitap yükledim onu okuyorum yada nete giriyorum nasıl olsa 3-4 gün kalıyoruz öyle geçip gidiyor

ben tüm bu sebeblerden dolayı bayramları sevmiyorum. dini bir bayram ama sevmiyorum işte. bizim bir de farklı yerlerdeki dedelere gitme derdimiz var. sinir oluyorum. güya tatil beş dakka oturmadan elimde bir bavul orası burası derken daha da yorularak dönüyorum.

ay nekadar da önyargılısınız böyle ya,duyan okuyanda birinci dünya harbine hazırlanıyorsunuz sanacak,ay birazcık insaflı olun ne var yani yaşlı insanlar bugün varlar yarın yoklar,birazcık oluruna gidip yüzlerine gülseniz,iki hizmet edip hayır dualarını alsanız fenamı olur?ayrıca biraz düşünün bakalım siz kayınvalide olunca kendiniz gibi gelinleriniz olsun istermiydiniz acaba

önyargıyla alakası olmayan bır durum bu..yaşanmıslıklarla ılgılı..tecrube edılmıs konular bunlar..ınsaflada alakası yok..kendı adıma sen tanımıyorsun benı yaşadıgım duyguları da bılmıyorsun..senın sandıgın kadar masumane olsa bende senın gıbı ahkam keserdım ...bekara karı bosamak kolay gelır ne kadar guzel bır cumle..demıssın ya ıkı yuzlerıne gulun ıkı hızmet edın boyle yapmadıgımı nereden bılıyorsun..yıne de istemem aynı duyguları yasa..allah basına vermesın..yasamadan bılemezsın...ben kayınvalıde olunca allah ızın verırse o kadar ıgnemelere karsı hala benım gıbı saygısını bozmayan edeplı gelın tabıkı ısterdım...
yazını ısterıstemez uzerıme aldım..cunku yorumu genele yapmıssın özele degıll...

Aynı dert benim basimdada var yaa bayramlardan nefret ettim onların yüzünden. Esim kendi tarafinı pek ala gezer benim tarafım olunca bir sürü sorun çıkarır bıktım valla şimdiden stres oldum yine kavga edeceğiz yine

merhaba cnm;

baktım da bayramda kaynanama gitmek istemiyorum demişsin, yani bu sıkıntın sadece bayramda seni rahatsız ediyor...

cnm ben 8 yıldır aynı evde değil altlı üstlü ama birlikteyiz,her bayram önce kayınvalidemlerle kahvaltı ederiz ve o günü onlarla geçiririz...

en büyük özlemim ne biliyor musun?

bir gün kayınvalideme gitsem mi gitmesem mi düşüncesi yaşayabilecekmiyim???:26:

o kadar içiçe bir yaşamı seçtiki eşim...asla bu şansım olmadı..:26:

Son düzenleme:

Aynen canım yaa biz her bayram sabahı birlikte kahvaltı etmesek de sabah erken uyanıp alelacele aşağı inmek zorundayız. Bir bayram sabahı kv beni ilk misafirleri göremedim kaçırdım diye azarladı (her misafir geldiğinde aşağı inme zorunluluğum vardır) bayram bitene kadar her saat aşağıda oturmak zorundayımdır biraz dinlenmek için evime çıksam dakikasında arar çağırırlar. Doğrusu ben de hoşlanmıyorum böyle içiçe bir yaşamdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…