Bayram geliyor dert geliyor :(

ben malesef hatayı kendimizde buluyorum,hem kendimde hem eşimde hem ailemde herkez suçlu ama enbaşta ben...

çünkü çizigilerimi çizemedim..Mesafe koyamadım...Herşeye evet dedim geleceğimi düşünmeden,

ailem çok fazla alttan aldı herşeyde ..Onlar mesafeyi koruyamadı...

Şimdi işin içinden çıkamıyorum çıkamamda tabi...

Sadece kendime çok kızıyorum..KENDİMDEN ÇOK İNSALARA ÖNEM VERDİĞİM İÇİN..

Haklısın canım en başta aman üzülmesinler kırılmasınlar küslük huzursuzluk olmasın diye alttan almasaydık böyle olmazdık sanırım.

eşimin ailesinin yaşadığı şehirde teyzemde oturuyor
bayramda sırf teyzemede gitmeyelim diye
kaynanamın sarfettiği enerji bütün kaynanalara yeterde artar
kız kardeşini arayıp temmuzlar gelirse hemen göndermeyin deyip
eşimin teyzesine gittiğimizde sırf biz teyzemlere gitmekten vazgeçelim diye
sürekli ısrarlı oturun söylemleri
burdan sonra nereye gidecekisniz diye imalı soruları
bu saatten sonra o kadar yol gidilmez demeler
gece 1 gibi eve geldiğimizde normalde 10 da uyuyan kadının sırf gittik mi gitmedikmi diye sormak için
uyumayıpp bizi beklemesi
kendi memleketime giderken burda tam bayram geçirmeden hemen gidiyorsunuz deyip
gidiyoruz diye surat asıp konuşmamalar
sadece ailesi olsa bütün sülale karışıyor hemen mi döneceksiniz gibi imalı laflar
biride demiyorki tabi temmuzunda ailesini görmeye hakkı var diye..
gelinsin baba evini sil at
bu düşünceye uyuz oluyorum
daha niceleri............
bu tip saçma uğraşlar yüzünden insanı bayramdan soğutuyorlar....
bayram gelecek diye sevindiğimiz zamanlar çocukluk zamanlarımızmış
artık o heyecandan gram kalmadı

1/2 güne de zorda olsa katlanmaya çalışın bunda yapacak birşey yok
ya ben gibi olsanız altlı üstlü oturuyoruz.
bayram sabahı eşime kahvaltı hazırlar camiden gelince sokar evine yedirir gönderir eşim yemicem dese bile gene de az da olsa yedirir
eve her gelende beni aşağıya kendi evine indirir birşey olur kendi evime çıkarım hemen 5dk içinde geri çağırır. Misafirliğe gitsek eşimle eve gelen biri oldu mu akrabalardan bizim nerde olduğumu önemli değil geri eve çağırtır. ilk bayramımda babamın evinden geri getirttirdi akrabalar yeni gelin nerde diyor diye diye

mesafeli olmayı hep istemiştim ama koyamamıştım şu an mesafeliyim çünkü çok kötü şeyler geçti aramızda eşimde zorlamıyor artık.
ramazan bayramında indim bayramlaştım yukarı evimize kahvaltıya çıktık sonrasında bi de başka şehirden gelen bir misafire hoşgeldin demek için girdim bi de eşimin halası için 10 dk oturdum. başka yere gidecektik halanız geldi dedi aşağı indirdi 10dk sonra kalkıyoruz aceleniz ne diyor benim akrabalarımı görmeye hakkım yok zaten
Allahtan eşim bekliyorlar bizi dedi sonrada ses edemedi.
Halinize şükredin farklı şehirlerdesiniz hiç olmazsa öyle olsa daha ne isterdim ki

Son düzenleme:

canım gulup gecmek de kolay degıl kı..bu sefer nasılsa ses cıkarmıyo der ..konusur da konusur..yıne bana dert olurr yanı...ses cıkarmadıkca tepeme cıkar benımkı yanı:S

zeynepmeliss bak üstte ne yazmış arkadaş.benim demek istediğim de bu. sessiz kalmaktan kastım pısıp oturmak değil. yukarıyı okuyun ve uygulayın bence.

Aynı dert bende de var. Allahdan tatil kısa.ayrı şehir daha kötü bence ya gittiğin zaman kalmak zorundasın. Mesela yaz tatili 2 ay hep ordayız evim diye bişey yok tatil bayram vs. Işe giderken eve dönüyoruz sinir krizi yani.en güzel cevap ne biliyomusunuz kaynananıza gidince eşinize daha bi ilgili davranın. Aşkım canım ciğerim falan el şakaları yapın gülün kahkaha atın çatlasınlar. Ben bi ara denedim bunu kaynanamın lafı ne biliyo musunuz oğlummmmmm bebeni beşikte karını döşekte sev. çatlada patla

tek tek cevap veremiyorum beni bağışlayın k.k. üyeleri aslında hepiniz haklısınız 1-2 gün dayanılır dayanılmaya ama gelin görün ki tek değil kaynanam kaynanam gibi birde 2 görümcem var tlf la rahat bırakmadılar evlendik aramızı açmak için ellerinden geleni yaptılar eşimle üniversitede tanıştık önce evlenemz bırakır sandılar sonra iş ciddiye binince neler söylemediler neler benim tek oğullaıyla değil başkalarıyla gezdiğime kadar iftiralar neyse evlendik derken kadın bir çeyrek dahi takmadı herşeyi bize eve benim babamın üzerine yıktı tek elini yakamdan çekseydi bunlarlada kalmadı ( okumuşum etmişim kadın tlf.larda otur kocana yemek yap çığırtkanlığı yaptı daha neler neler başınızı şişirmicem bunlarla beni dahi içim şişti artık kızlar gidince birde kaynanamın kızkardeş var 2. kaynanam onun zaten amacı ne belli değil geliyor yanağımı sıkıyor arkamı dönüyorum kaynanamla dedikodumu yapıyor arkasından kocamı arayıp beni karalamalar neler neler işte buyüzden bayrama gitmek istemiyorum şeytan görsün yüzünü haklısınız ya birde aynı şehirde olsaydık hep söyledim sizede söylüyorum kesin boşanırdım ! kesinlikle allah yanyana olana sabır versin eşim gidelim diyor gidince kaynanam düğün günü yaptığı gibi soğuk odalarda yatırır bizi bunu biliyorum mesela düğünüm kış ayında oldu soğuk odayı bize hazırladı zatüre olmadan geldim evime sonrasında aileme gidecek olsak laf vurmalara başlar şimdiden başıma ağrılar giriyor diyorum bazen kendime gidince artık sende ne söylerse karşılık ver ( sonra diyorum onunla uğraşılmaz bukez oturup ağlar eşimle aram açılır (( sussam mı diyorum susunca tepeme çıkıyor ne yapsam bilmiyorum en iyisi gitmemek sanırım ailemide görmemek huzurum için ! ((((((

esraeken
senı cooooooooooooooooooooook ıyı anlıyorum canım..bız de esımle unv tanıstık..esımın aılesını benı ıstemeye geldıklerı gune kadar gormedık sadece annesını 1 kere 15 dk gordum ..esımı aılesıyle benım oturdugum sehırde 15 saatlık yol var..benı ıstemeye geldıklerı gun aılemın yanında esımın annesı bız aslında ogluma baska kız ıstıyoduk senı ıstemıyoduk da oglum senı cok ıstedı dedı..ofsaaaaaaaaaaaayyttt daha ılk bastan..daha neler neler..dogum yaptım esımın baabası benım babama senın kızla benım oglan yıllarca gorustuler benım oglan senın kızı almasaydı ortada kalırdı dedı..daha neler neleeeeerr...ben hakkımı kımseye helal etmemezlık etmem ama bunlara edemıyorum..

aynen canım eşime her fırsatta diyorum iki cihanda da hakkımı helal etmiyorum

inanın sizi çok iyi anlıyorum kaynanam ve görümcem bana da çok yaptı hatta kocam şehir dışındayken bana kocalık bile tasladılar.
görümcem benden küçük ama bana bağıabilir bana nerde kaldığımın hesabını sorabilir. bana emir vaki verebilir. kaynanam desen kocan yokken sen dışarı çıkamazsın bile dedi annem ve kardeşlerimi benim evimden kovdu senin evin diye birşey yok burası benim evim dedi . daha neler neler
yalan demeyeyim yüzünü görmeye sesini duymaya tahammülüm yok ama eşim için mecbur kaldığım günler görüşüyorum.
sizde sabredin kazanan gene siz olursunuz. söylediklerini hiç takmayın ozaman daha çok sinir oluyorlar.
ailenizi göreceksiniz sadece bunu düşünün bu mutlulukla kayınvalideyee katlanılır

işin zor vala canım, artık sabırla dişini sıka sıka geçecek.

beni soracak olursan eşim ve kızım bu bayramda k.v. deye gidecek ben annemlerde akşama kadar onları bekleyeceğim.

gerçi görüşmesemde sinirimi bozuyor. bende sinirini bozmak için bu bayram plan yapıyorum. :))
hep k.v. beni sinirlendirecek bi kerede ben sinirlendirsem ne olur

ben de gideceğim hem de 5 gün dolu dolu el kadar çocukla otobüslerde sürünerek ama artık takmıyorum bunu, napım, tecavüz kaçınılmazsa....

Herkes k. validenin evine gitmekten şikayetçi ,
bizde ise durum tam tersi .
Onlar bize geliyor.
Yok böyle bir şey !
Biz plan yaptık başka yerlere gideceğiz,
k. valide k.peder "Ayın 16'sında yola çıkıyoruz, torunu özledik." diyorlar.

kaynanalarına bayramda gitmek istemeyenler,çok merak ediyorum.sizin ailenizin gelinleri ne yapıyor bayramlarda:44:

kaynanalarına bayramda gitmek istemeyenler,çok merak ediyorum.sizin ailenizin gelinleri ne yapıyor bayramlarda:44:

egem abla bende bayramda k.valideme gitmek istemiyorum..neden mi?

-ben ona yıllarca saygıda kusur etmezken,eşimin annesi diye ağzmı açmazken o neler yapmış arkamdan

-o kadar laf vurduğu halde ağzmı açıp tek kelime etmezken o beni bırak anneme kadar dil uzatmış

-her bayramda,her tatilde yanlarına giderken o daha 2 yıl öncesine kadar yuvamı yıkmak için elinden geleni yapmış

-nikahımızı,düğünümüzü rezil ettiği halde ben ona anne derken bırak kızı olmayı herhangi bir komşusu kadar bile değerli olamamışım onu gözünde

-ve daha neler neler

ve ben bu bayram gitmeyeceğim k.validemin yanına.zaten onların yaşadığı yerde suriye ile savaş var saylır (eşim hataylı)..ben çocuklarımın canını yolda bulmadım...

abla,eğer bende böyle bi k.valide olacaksam gelinlerm de bana gelmesinler..gerçekten üzülmem çünkü bu zemini ben hazırlamışım demektir..ne ekersen onu biçersin...

hayırlısı canım,herkes kendi bilir.ben de bayrama gidelim diye kocamla kavga ediyorum.ne olursa olsun bayram.2 günden kimseye birşey olmaz

hayırlısı canım,herkes kendi bilir.ben de bayrama gidelim diye kocamla kavga ediyorum.ne olursa olsun bayram.2 günden kimseye birşey olmaz

haklısın ablacım ama büyükler büyüklüğünü bilecek ve anne-baba gibi davranacak ki küçüklerde görevlerini canı gönülden yapacaklar..herkes yaşadığını biliyor işte :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…