Bayram gelmiş neyimeee....

jasminnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2013
189
1
26
Afyon
bayram gelmiş neyime aynen öle arkadaşlar bayramlar hiç bayram gibi gelmez bana.aile akraba yönünden çok zayıfız.ne kapımızı çalan olur ne doğru dürüst arayan soran bizim gidecek doğru dürüst bi akrabamız bile yok.yaşlı dedemden başka.aile yönünden gülmedim zaten nişanlandım belki aileler gider gelir anlaşırlar yalnızlığımız azalır iyi olur diye ümit ederek nişanlandım dertlerime daha yenisini ekledim.aileler anlaşamadı özellikle bizimkiler karşı tarafı pek sevmedi.onlarda sevdirmeye uğraşmadı.arada nişanlımla biz kaldık.konularımı okuyanlar bilir düğünüm ertelendi babam yüzünden.normalde daha ayrılmadık gelin kızım ben ama hiç kendimi gelin gibi hissedemedim.herkese bakıyorum mutlu mesut gırgır şamata yaşayıp gidiyor kendime bakıyorum hep üzüntü hep bi sorun keder.ben çok mu şey istedim sadece mutlu huzurlu bir yuva aile yaşantısı istemiştim ama başaramadım.nişanlımı seviyorum o da beni seviyor ama aileler yüzünden tartışıyoruz bu şekilde evlensem mutlu olacağımdan emin değilim.ayrılsam da çok üzüleceğim eşyalarım bile döşendi gelinliğim bile alındı.unutmak kolay değil işte.çıkmaz derde düştüm.nasıl yapcam nasıl etcem bu çıkmazdan en hayırlı bi şekilde nasıl kurtulcam bilmiyorum.dua etmekten başka elimden bişey gelmiyor maalesef.ne ayrılabiliyorum ne evlenebiliyorum çok acizim.yani böyle işte bayram gelmiş neyime çok moralim bozuk arkadaşlar.na yapcam ben...

Siz mutluysanız gerisinin ne önemi var .
Ne gelirse akrabadan tanıdıktan gelmez mi zaten ?
Nerde çokluk orda b... .
Boş ver üzülme değmez .
Keşke bizimle akraba ilişkilerimiz düşük olsa .
Her bayram ev tıklım tıklım kuru kalabalık ama .
Zor günün olsun kimse dönüp bakmaz .
Ama bir şey mi olmuş herkese yayma konusunda üstüne yoktur bizimkilerin .

öle tabi ama insan bişeyden de mi gülmez bu hayatta ailem geçimsiz kardeşim zihinsel engelli.hala dayı teyze yok.2 amca var hayırsız.nişanlandım belki güzel olur herşey diye onlarında bizden farkı yok.mutsuzluk yakamı bırakmıyor.her gün içim daralıyor.çok zor günler geçiriyorum arkadaşım çok zorrr

seni okadar iyi anlıyorum kiii bende inan nişanlıyken aynılarını yaşadım benimde çokkk sorunlarım oldu sevdiğim adam bu değil deyip durdum çok düşündüm atayımmı nişanı diye nikahımı nişandan hemen sonra yaptık o yüzden hep nikah sorunu önüme çıkıyordu hep yalvarırıdım boşa beni diye çünkü ben boşanacam dersem ailem tepki veriri diye korkuyordum benimde aileler uyuşmadı artı kültürler uyuşmadı hergün hergün tartışma sürüyordu (( benim psikolojı bozulma boyutuna bile geldi aglamaktan düğünüm oldu o esnada bile okadar çok agladımkı aileler uyusamıyo zaten birde kultur denen bişey var örn: bizde oturulması gereken yerde onlarda ayakta durması gerekiyor bu sekilde en ufak ayrıntı bu tabikide bizde normal onlarda anormal gibi yani herkes dugunde bana acıyan gözlerle bakıyordu onu o an algılayabiliyordum sonra evlendim tabiki ilk zamanlar 2 3 ay kadar tartıstık yani devam etti tartışmalar ama sonra baktık olmuyo oturtuk iyilikle konustuk ben eşimi eşim beni yıpratıyordu konuştuk derinlemesine ben eşimi ve ailesini öle kabul etmeye calıstım esimde beni ve ailemi biraz ikimiz içinde sakinlik oldu tabi buu 1 yıllık evliyim ALLAHıma binlerce şükür çok mutluyum iyki eşimle evlenmişim diye dualar ediyorum :) tabiki çok zor süreçlerden geçtim eşimle beraber destek olduk herşeye.... ve halada bitmez süreçlerimizde vardır sevgimiz herzaman kazandı inşalllah bundan sonrada kazanır.... heee sunuda diyeyim aileler hala görüşmez babalar arada görüşüyor ama anneler görüşmüyor üzülüyorum bu duruma ama elimdende birşey gelmiyo ben birde farklı şehirlendendik suandada iki ailedende uzaktayız belki budur bizim avantajımız.... eğer yakınsanız aynı sehirdenseniz iyi düşün tasın arkadasım çünkü dıstan bakıldıgı gibi değil evlilik ..... ama sevgine güveniyosan sevgin kazanır emin ol..... kendini üzme hiçbirşey için bendende sana tavsiye ben okadar üzdüydümkiii ne oldu okadar üzdümde bayramını bayram olarak yaşa sen yinede :) bende suan bak gurbetteyim yanımda hiç kimsem yok eşimde bugun çalışıyo tekkkk basımayım... benimde kapımı calan yok arayanımda yok ama ben arıyorum herkesi.... ayyyy çok uzun yazdım sanırım kendine iyi bak....

nişanlınla mutluysan ve evlendikten sonra değişmeyeceğini düşünüyosan rahat ol...
böyle bi ikilem içinde olmak çok çok zor anlıyorum seni...
allah yardım etsin...

Herkes sürekli mutlu değil ki canım .
Elbet üzüleceğiz de o yüzden sınav ya bu .
Zorluklara karşı şükretmeliyiz .
Benimde babam cebime paramı koyar gerisine karışmaz .
Babannem ayrı komşular ayrı halalarım dayılarım ayrı .
Kardeşlerimin halleri yaptıkları .
Abim, yengem .
Hepsi sorun inan ki .
Bir sevgilim var artık sevgili denilirse
Ayrıldık ayrılacağız .
Yapacak bir şey yok .
Koskoca 6 yılın arkasından öylece bakıyorum .
Şükürler olsun yine de sağlıklıyım .
Nefes alıyorum .
Herşey yoluna girer belki .

canımm nişanlını seviyosan asla bırakma evini ailelerden uzakda tut sevgiyi bulmakta zor en azından elinde sağlam bi sevgi var sevgine sahip çık eğer eminsen nişanlından Rabbim yardımcın olsun herkes sorunlar yaşıyo bende şuan çıkmazlardayım ama ALLAH verdiyse bu derdi yapacak bişey yok düzelir merak etme akrabalara gelince inan hiç umrunda olmasın sen yaşıyosun üzüntüyü onlar deil kim senle aynı acıyı çekebilirki tmm çok önemli aile çok güzel bişey ama herşey deil canım benim sen elindekilere bi bak eminim mutlu olmaya dair sebepler bulacaksın kuzucum üzülme

canım benim çok üzüldüm sana bende bu sorunları haziran ayında yasayacagım alıssam iyi olur.. beni istemeye gelecekler haziranda daha onu korkumdan babama söyleyemedim nolacaksa böyle bilmiyorum aileler anlasamaz kültür farkından.. inş en kısa zamana bu sorunun hallolur canım.. nişanlına güveniyosan hiç sorun yok hiç bişeyi kafana takma.. Allah bize yardım etsin canım ne diyim

Banada bayrami zehir etmek icin ugrasanlar var ama ben takmiyorumm..
Sende takma uzulme arkadasim hersey olacagina varir.
Nisanlinla anlsabiliyorsan birbirinizi seviyorsaniz dugununuzude ertelemelerine mudahe edin canim..

canım benim sende ben gibi bir sürü sorun yaşamışsın ama çok şükür mutluluğu yakalamışsın çok sevindim senin adına.inşallah bende mutlu olurum artık.ama ne yapacağımı ne karar vereceğimi bilmiyorum.kararsızlık öldürüyor beni.bu durumda evlenmek çok korkutuyor ayrılmayıda bir türlü göze alamıyorum.bir taraf ağır basmıyor.Allah yardımcım olsun gerçekten çok zor durumdayım

nişanlınla mutluysan ve evlendikten sonra değişmeyeceğini düşünüyosan rahat ol...
böyle bi ikilem içinde olmak çok çok zor anlıyorum seni...
allah yardım etsin...

nişanlımla mutluyduk ama artık aileler yüzünden birbirmize girdik.çok kırdık.ben onun ailesini sevemedim o da benimkileri.en ufak birşeyde ailelerimizi savunuyoruz ve birbirmizi kırıyoruz.bu şekilde nasıl mutlu olcaz bilmiyorum.gerçekten çok zormuş ya Allahım tez zamanda kurtar beni bu dertten.ne olacaksa bir an evvel olsun artık çok yoruldum

hep belkilerle yaşıyoruz zaten.şükür tabi beterin beteri var Allah daha beterinden saklasın.ama yaşadıklarımızda ağır geliyor yaşarken.insan bi kere bile gülmez mi mutlu olmaz mı diye iç çekiyorum içime atıyorum artık.

saol canım sevgi çok önemli tabi ama tek başına yeterli olmuyormuş ben bunu anladım.Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin keşke dedirtip pişman etmesin inşallah.

amin canım Allahım bize yardım etsin inşallah.zor durumdayız.ben çok sorunlar yaşadım çok yıprandım ama inşallah sen yaşamazsın.ikimiz içinde hayırlısı olsun çok zormuş canım yaaa

Banada bayrami zehir etmek icin ugrasanlar var ama ben takmiyorumm..
Sende takma uzulme arkadasim hersey olacagina varir.
Nisanlinla anlsabiliyorsan birbirinizi seviyorsaniz dugununuzude ertelemelerine mudahe edin canim..

takmamak lazım doğru ama takmadan olmuyor işte.ama ne yaparsak yapalım herşey olacağına varıyor doğru.

canım sakın yanlış anlama ama benim hep ayrılma tarafım agır basıyordu yada öle gaza geliyordum belkide kime anlatsam derdimi bırak ondan sana hayır yok diyolardı.... sanki kendimi ölmüş bitmiş hissediyordum o esnalarda gaza geldikçe ozaman nişanlım(eşime ) yükleniyordum aylarca beni boşa diye yalvardım o esnada eşimde suratıma kapatırdı teli ..... ve beni günlerce aramazdı daha neler neler saymakla bitmez şuan sana söle yap böle yap asla demem .... çünkü yaşamayan bilemez sen sadece içini dinle için en iyi kararı verir gerçi ben içimi dinleseydim şuan eşimle evli olmayacaktım belkide bukadarda mutlu olmayacaktım hee şuda var belkide daha mutlu olacaktım bilemeyiz hayatın ne getircegini ama şu gercek herzaman sevgi kazanır nişanlılık dönemlerinde emin ol genel olarak sürtüşmeli geçiyor kimse benim 4 4 lüktü diyemez nişanlılık dönemi bitersede bitsin aman deniliyo ama evlilik öle değil..... şuan nişanlı konuş orta yol bulmaya çalış desem bile emin ol konuşulmuyo sonu hep hüsran oluyo ama benden sana bitavsiye canım arkadaım sakın esini ailesiyle yargılama çünkü bende çok yaptım ama sonra oturdum düşündüm benim annem benim annemse beni bu dünyay getiren kadınsa onun anneside onu dünyaya getirdi dedim iyide olsa kötü olsa oda bir anne dedim eşimde onun evladı dedim o budur yargılamam ..... ailesi hakkında asla yorum yapmam eşimede yaptırmam ..... herşey olacagına varır sakın olmaya calıs ... heee buarada sakın akrabalarını onu bunu dusunmeee cokta tın de gec gitsin ....

inşallah sendee çok mutlu olursun... mutlulugu inşallah en kısa zamanda yakalrsın....

arkadaşım eğer sen nişanlın ile mutlu isen aievi konuları hiç karıştırmamaya çalışmalısın, tabi ki bizim için önemli olan ailedir, herkesden değerlidir ama evlilik de öyle bir şey ki bazen karşımızdaki babamız bile olsa 'dur kardeşim bu evlilik benim' diyebilmemiz gerekir, aile ile kocanın yeri ayrı ayrı değerlidir çünkü. bizim de akrabalarımız soğuktur, ailecek biraz akrabaların dışında kalırız yalnızlığınızı anlıyorum canım ama iki kişi bile kalsanız bulunduğunuz yer de herşeyden bir mutluluk çıkarmaya hayatla dalga geçmeye bakın.

Ne kadar benziyoruz birbirimize
Bizimde bayramlar ayni gecer sessiz sedasız. .akrabalar cok ama aralar bozuk malesf bnde cokk ozeniyorm bir arada gecen bayramlari ve de bende sozluym seni yine nisanlamislar beni nisanlamadlar bile ailem istemiyor sozlumu tam ifade ettign gbi ne ayrilabliyorum ne de evlenebiliyorm evlenirsen bizi unut diyor annem zamani durdurmak istiyorum acimasizca geciyor çünkü hayata gec kalms gbi hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…