Bayram kahvaltısı

aranız çok da iyi değil belli ki buna rağmen bir müsaitmisiniz falan diye sormadan (bence, oğlumun evi değil mi istediğim zaman giderim mantığı olabilir), sizin adınıza da karar alınması kötü. daha önceki byramlarda onlarda mı oluyordunuz, ya da büyük elti de bayramda olmasa da hepinizi birden ara sıra ağırlar mı öyle... bunları bi kıyaslayıp tartmak mantıklı olur. yoksa bayram sabahı kahvaltıları çoğu insan için bir yandan eziyet, külfet...hadi küçük geline yıkalım demişlerse, böyle hissettirecek bir durum varsa bundan sonra tavrını al. mesela yine bayram sabahını geçir onlarla daha sonrası için hazırlıklı ol :) bu bir kere olacak bir şey bence, her bayram ailecek herkesi sen ağırlamazsın heralde. ayrıca ben de bayramda hep aile büyüğünde toplanılır bilirim. kızlar gelinler artık kim varsa onlar da gider hep birlikte hazırlıklarını yaparlar, bayram sabahı güzelce hep beraber geçirilirdi...

Bayram kahvaltısından ziyade üslup cok emrivaki
Ama esine patlamaya gerek yok, ben de emrivakileri sevmem ve bunu net sekilde ifade ederim
Bana danissaydiniz ben evde olmayacagim kusura bakmayın deyip gecistirebilirdin
Kv hayiri cevap kabul etmiyorsa, ogreteceksin
Ben emrivaki sevmiyorum, musait miyim soracaksiniz deyip her emrivakisinde hayir diyecek ve onun planlarinin üstüne kendine ayrı plan yapip uygulayacaksin

Alt tarafi kahvalti tamam kayinvalidenin patavatsiz oldugu su goturmez ancak bayram sabahi bir arada oturup kahvalti etseniz sende iki guler yuz gostersen esin memnun olmazmi. Kucuk gelin olabilirsin ama senden beklemis sende arzu etmis. Ben yerinde olsam bir sonraki bayramda bu teklifle giderim hic bir sakincasi yok. Hee icine sinmiyor ben kaldiramiyorumda diyorsan ata vuramayip palana vurma. Esinden alma hincini yipranmayin,

Yok xan
Acaba kadın erkekler kurban kesmeye gidecek falan gibi mi düşündü? Ve o kurban kesim yeri sizin eve daha yakın noktada mı?

Yani durup dururken gelmelerinin bir sebebi olmalı bence.
yok Can'ım hiç birisi değil biz kurban alanına gitmiyoruz bayanlar olarak. Zaten Eti de direk kasaba götürüyorlar. Kv evi batmasın yemek yapmasın derdinde

Emrivaki hoş degil de adamin ne sucu var. Lafi soylemeniz gereken kisiye soyluceksiniz baskasina degil.
Kocaniz babaniza kizip size bagirip cagirsin hos mu?

hem ne yapmasını bekliyordun ki kocanın, hemen olmaz öyle şey benim karıma annem de olsa bunu yapamaz diyip telefonu arayıp anne babasına gelme demesini mi? bunu yapacak erkek yeryüzünde yoktur canım benim. onlar bizim gibi pataküte konuşmazlar, daha sakin oluyorlar genelde. aynı şeyi annen sana dese, sen kendi annene ne işin var anne bizde bisürü kişi nasıl kalkıcam altından sana gelelim falan diyebilirsin. ama o diyemez. anne kız ilişkisi gibi olmuyor onların aileleriyle ilişkileri. bunu diyemeyeceğine göre yapabileceği de bir şey yok. sen bi daha düşün istersen.

Bence size yakışanı yapıp güzelce ağırlayın hem kayınvalidenize kapak olur hemde eşiniz mutlu olur

Evet Can'ım çalışıyorum
Ben olsam ben de sinir olurdum
Çalısan insanlar için özellikle
O sizi alsa imiş kahvaltıya büyğklere gidilir genelde
Ama kocanızın sucu yok ona kızmayın

Esiniz gelmeyin diyemez.
Yani karar vermisler plan yapmislar
Zaten siz bayramlasmaya gitmicekmiydiniz k.v illa gidecektiniz bir araya gelincekti
Bu birlesme sadece sizde olacak tek fark bu boyle dusunun.

Gitte Nasıl dönücen gemileri yak git
Bir kahvaltı ne gücüne gitmiş ya hazırla gitsin bence bu ara bozukluğunda şeninde suçun var

Valla bence çok güzel bir fikir kahvaltıya gelsinler bayramlaşın olsun bitsin, günün geri kalan kısmınıda eşin ile dilediğin gibi geçirirsin. Birde bu yönden düşün canım

Kanlı bıçaklıda olsanız sevmeseniz de Allah'ın mübarek günü bayram sabahın da evinizde birini ağırlamak onlara sofra kurmak ne kadar güzel ne kadar sevap bir durum biliyormusunuz?
Ama pardon bilseniz böyle yapmazdınız?
Evinizin bereketi artar Allah teâlâ evinize huzur verir belki de KV aranızda ki küçük buzlar erir stabil olan durumunuz daha samimi sevgi dolu bir hale gelir? Benim evime gelseler dört elle onları ağrılarım akşamdan börekler yaparım.
Ne mutlu bana ki Allah bana bayram sabahı misafir nasip ediyor diye sevinirim.
Ama siz galiba biraz huzursuzluköa beslenmeyi seviyorsunuz.
Daha şimdiden hem kendinizin hemöde eşinizin keyfini kaçırmışsınız.
Ben asla evim de saçma sapan şeyler yüzünden kapris yapıp huzurum kaçsın istemem.
Yine de siz bilirsiniz tabi.

Bencede sen gitme birak gelsinler esine karsi ayip olur. Normal kahvalti hazirla cok fazla özel birsey yapma. Benim de kayinvalidem cocuklariyla gelmisti bir kac sene önce bayrama bende pizza ismarladim napim hamile halimle herkesde doydu ohh miss iyi oldu

Evlendigimiz seneninilk yilbasisinda yani eşimle baş başa geçireceğimiz ilk yılbaşında kp de bize emrivaki yapmıştı yılbaşında Sizde yiz diye. Planiniz var mi musait misiniz baska misafir gelecek mi demeden. Oysa bnm ne hayallerim vardı birlikte bi yere gider yemek yer deli gibi eğlenir evimize doneriz die. Yasli basli insanlarla ne yilbasisiydi. Ama bişey demedim buyursun lar gelsinler dedim. Nitekim geldiler yemek yedik cerez yiyip tombala oynadık. Eşimle ilk yilbasimiz ve ben hizmet eden pozisyonda bi yılbaşı geçirdim. Hayaller hayatlar yani. Bence sizde Alttan alın Esinizi uzmeyin hiç kimse için olmasa bile Esinizin hatrı için bi kahvaltı çok deil bence.

Sizin aileniz telefon açıp. Bayramda kahvaltiya sendeyiz kizim deseydi. Gene böyle surat asar miydiniz Kocanıza. ? Altında art niyet aramışsınız resmen. Tamam anne ne demek buyrun gelin deyip telefonu kapatıp. Kendinizce o günkü yapacağınız şeylerin planını yapabilirdiniz böyle daha sempatik ve ılımlı olurdunuz emin olun..

Oh ne güzel bayramda ev ev eşinizin akrabalarını gezmek zorunda kalmicaksınız çünkü hepsi size gelmiş olacak bi kerede aradan çıkacak iyi yönden bakın:)

bir kahvaltı hazırlamaktan birsey olmaz emrivaki olması hiç hoş degl ama .esinde haklı ama bundan sonra olmaması için uyarıda bulunması lazım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…