Bayram kahvaltısı

Evet normalde büyüklerin evinde toplanılır bayram sabahı ama bencede çok büyütülecek bir konu değil heleki eşinize söylemişsiniz zaten birde uzatarak surat asmaya devam etmeniz yanlış olmuş. Hogörülü olmak lazım bazen bir kahvaltı yani bunları çokta dert edip takılmazsanız sizde eşinizde daha mutlu olursunuz diye düşünüyorum

Kv hayır cevabını kabul etmeyen birisi. Ayrıca soru bile sormadı emri vaki yaptı

anne iyi düşünmüşsünüz ama ben memlekete gidecektim (ki gerçekten öncesinde böyle bir planınız varsa) diyebilirsiniz. bence de büyüğe gidilmeli bayram sabahı ama böyle dedilerse de tamam diyebilirsiniz. bayram için zaten yemek illa ki hazırlayacaksınız. bu sefer sizden olsun bir kere hoşgörün eşinize de seslenmeyin. diğerinde de baştan planlarsınız ne yapacağınızı..

Acaba kadın erkekler kurban kesmeye gidecek falan gibi mi düşündü? Ve o kurban kesim yeri sizin eve daha yakın noktada mı?

Yani durup dururken gelmelerinin bir sebebi olmalı bence.

Esinizin sucu ne ki burda? Kv ye uygun bir dille soyleseysiniz memlekete gidecegim ben diye

Annen gelse, ayaklarını vura vura kahvaltı hazırlardın.

Çok abartıyorsun. Kocan haklı

Bana saygılarını sunabilirsin o zaman :)
Benim merak ettiğim, annesi arayıp bayramda size geleceğim deseydi aynı emrivakiyle, o zamanda dırdır eder miydi? Ya da siz eder mydiniz? Anne gelemezsin her şeyin bir adabı var der miydiniz?

Tam tersi olsaydı ve kocası suratını miniminiminicccikkkk assaydı, kalıbımı basarım ki konu sahibi anneme surat asamazsın diye ortalığı yıkardı.

Kaynananın adı var..

bence konuyu abartıyorsunuz, eşinizin de olayla ilgili bir suçu yok. Ben sizin yerinizde olsam çok güzel bir bayram sabahına yakışır kahvaltı masası hazırladım, çokta güzel ağırlardım

evet kayınvalidenizin yaptığı doğru bir şey değil ama bir ka gün önceden arayıp haber vermiş. Misafirlerimi ağırlar eşimle konuşur ikinci günde ailemin yanına onların elini öpmeye giderdim.
Sizde surat asmak eşinizi suçlamak yerine böyle yapın bir şey kaybetmez hatta çok şey kazanırsınız

Sonra neden evlilikler yürümüyor kocamla anlasamiyorum bilmem ne. Ya kayinvalide Gelicez demiş mükellef bir sofra hazırlayın güzel güzel ağırlayin ne olacak ya sonraki bayramda siz kahvaltıya gidersiniz nedir bu surat asma sanki 19 kişilik akşam yemeği hazirliyorsunuz alla alla. Küçük çocuğunuz mu var bayramda mesai mi yapmak zorundasınız da kükürt geliyor bunlar birde keyfiniz istemiyor diye kocaya surat asmaca bilmem ne. Bu dert mi şimdi boş yere işgal ediyorsunuz burayı.

Tamam çok hoş değil ama o kadar da büyütülecek bişey değil ve eşinizin olayla hiç alakası yok

Pat diye de olmamış ki bayrama daha var istediği hazırlığı yapar birde zeytin peynirin ne hazırlığı olacak allah aşkına? ?? Konu Sahibinin keyfi misafir ağırlamak istemiyor hepsi bu.

benim annem böyle bir emrivaki yapmazdı,rahmetli oldu zaten.
yapsaydı da ben zor durumda kalıyorsam elbette rahatsız olurdum.
bdv de kendi annesinin babasının hareketlerinden rahatsız olup ta derdini yazan çok.
yani insanlar kendi anne babalarının da hatalarını görebiliyorlar.
burada konu sahibi kv sinin tavrını az çok biliyor ,niyetini biliyor.
araları çok ta iyi değilmiş.
bu şartlar altında yapılan bir emrivakinin konu sahibini rahatsız etmiş olması neden anormal karşılanıyor anlamış değilim.
herşeyin bir söyleniş adabı var.
biz bayramda sizdeyiz demek başka,kızım bayramın ilk kahvaltısını sizde yapmayı düşündük ne dersin demek başka.
yapmayın Allah aşkına, niyetler karşılıklı iyi oldu mu mesele yoktur.
ama bir tarafın art niyeti var ise ortamın gerilmesi çok ta abes karşılanmamalı.
ben gelme deseydin diye bir öneride bulunmadım konu sahibine.
ben de demezdim ne kv me ne anneme.
bunu yanlış anlamışssın sanırım.
şu aşamada en güzeli büyüklerini güzelce ağırlamasıdır.:))
duyduğu rahatsızlığı eşiyle paylaşabilir .
bu da normaldir.
ancak olayı büyütmeden ve kısaca.
aksini savunmuyorum zaten.

bence zamanınız var, en güzel misafir takımlarınızı çıkarın, elinizden geleni yapın ve mükemmel bir kahvaltı hazırlayın. sofra düzenine dikkat edin. tatlısından tuzlusundan elinizden geleni hazırlayın ve onlara küçük gelin de olsanız sofra nasıl hazırlanırmış gösterin.
eğer mesafeliyseniz onlara aile değil de misafir olduklarını hissettirmiş olursunuz böylece..
eşinize bu sebeple surat asmanız pek hoş olmamış, adamcağız da size hak vermiş sonuçta.

ben de kp mi pek sevmezdim, şu anda da boşanma aşamasındalar zaten.. birgün dede, babaanne, amca, hala yarı haberli geldiler. ayrı şehirlerdeyiz. özendim bezendim çorbasından tatlısınna, et yemeğinden zeytinyağlısına sofra hazırladım. ki bebeğim de var. misafir takımlarımı 3 er tabak, çatal kaşık takımlarımı yemek tatlı ayrı ayrı yanyana dizdim, hiç görmedikleri için afalladılar nasıl yiyeceklerini :)) ben hizmette kusur etmedim ama acayip keyif aldım :) eşim elimden geleni yaptığım için mutlu ben mutlu daha ne olsun..

Yerinizde olsam kvnin niyeti ne olursa olsun en güzel şekilde ağırlardım,
eşimin hatırı var ortada sonuçta,

Hem şimdiden surat asmak ona haksızlık etmek gibi geliyor ki, zaten sizin haklı olduğunuzu düşünüyor.

Ee birdahaki bayram kahvaltısında kimdeyiz diye de sorun bence

Emrivakileri ben de hiç sevmem. Keşke sorar bi şekilde söyleseymiş. Ama en azından günler öncesinden haber vermiş bu da bi şey :)
Bence memlekete falan gitme, empati yap düşünsene senin annen böyle yapsa, eşin de senin gibi davransa "ne var yani annemi bi gün idare edemez miydi" dersin.
Hem seni hakli bulduğunu da söylemiş ama ne yapabilir ki başka? Onun da elinden bi şey gelmez ailesini arayıp kızacak değil ya bunun için.

Hazırla kahvaltı gelsinler işte hem belki eşin küstüğü için utanır :) Kahvaltı yemekten daha kolay zaten iyiki de kahvaltıya geliyorlar.

dama emrivaki tamam densizlik belki ama telefonda hayır demeyin nedne eşinize surat yapıyosunuz?

ömrümde bende böyle saçmalık görmedim sen bu konuyu acınca öğrendim , benim bildigim büyükler evde oturur bayram gunu evde olmayacak gece yarısına kadar kalırlar diyorsun bir de , sizden başka kaynananla bayramlaşacak bir Allahın kulu yok mu ? Annemler bayram günü hayatta evden çıkamaz amcaogulları dayıoğulları doluşur büyüklerinin evi şenlenir ayy ne tuhaf aileler ınsanlar var

Bayramda muhakkak gorusmenız gerekeceğinden Güzel bir bayram sofrası hazırlar ağırlardım ben olsam.. Kayınvalideme saygı duyamayacak hale bile gelsem Evimizin eşimizinde evi oldugunu ve ailesini hakkıyla ağırlamak gerektiğinden, eşime saygımdan...

Emrivaki olması hoş olmamış fakat aranızda bir problem yoksa kendi ailenizide çağırın güzelce kahvaltı edin

Nolacak ki alti ustu bi kahvalti. Iyi tarafindan bakmak lazim. Ya bayrami sizde gecirecegz deselerdi? Esinize tavir yapmayin. Bi kahvalti yuzunden evinizde huzursuz olmaya degmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…