Bayram, Kaynanam ve Vicdanım

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.671
5.301
158
Herkese hayirli bayramlar.

Malumunuz bayram olmasi sebebiyle ailemi ziyarete gideceğiz esimle. Ama kaynanam da bizimle gelmek istedi. Kaynanam biraz "deli" olduğundan esimle konusup gelmemesinin bizim icin daha iyi olacagini herkesin gerilme ihtimalinin olduğunu söyledim. Uygun bir dille seni istedigin yere birakalim demis. Kaynanam da beni gormek istemiyorlar mi diye uzulmus biraz. Su an vicdan yapmaya başladım.

Siz olsani goturur muydunuz?

"Biraz deli" olmasaydi da goturmezdim. Ailemle gecireceğim tatilde işi yok bence.

Son düzenleme:

Aileniz ne kadar uzakta, yani kaç saatlik yol? Daha da önemlisi, deli derken, ne kadar deli? Götürseniz ne yapardı mesela veya daha önce neler yapmıştı? Kayınpederiniz hayatta mı? Ailenizle araları nasıl, samimiler mi? Bu gibi faktörler önemli.

Genelde mesafe iyidir. Sanırım yeni evliydiniz. Şimdi gelirse her gittiğiniz yere yanınızda gelmek isteyebilir. Bir de deli olmasa da, yeni evli çift olarak baş başa gitmek isteyebilirsiniz. Ama deli derken sadece biraz patavatsız olmasıysa, vicdan yapmanız normal. Ama sizin de ailenizle baş başa vakit geçirme hakkınız var.

Deli olup beni rezil edecekse bayram zamanı ailemin akrabalarimin yanında. .vicdan falan da yapmam. .esiniz gerekeni söylemiş üstünde durmayin

Ailemle arasi cok iyi degil.bayildiklarini soyleyemeyecegim. Patavatsizliktan da ode sikinti cikaracak konusmalar yapabiliyor. Ama yalniz. Kayin pederim hayatta degil. Ve ilk kez boyle bir talebi oldu. Bayramda yalniz kalmasina gonlum razi olmuyor. Bir yandan da akrabalar ailem gerilirse diye korkuyorum. Pek güvenmiyorum

Hem ailenizle arası iyi değil, hem de gelirse bir sürü sıkıntı çıkabilir. O zaman gelmemesi daha mantıklı. Artı, şimdi bir seferlik götürdünüz diyelim, seneye isterse ve götürmezseniz yine sıkıntı. En azından artık seneye istemez. Gönlünü almak için de gittiğiniz yerden bir hediye alabilirsiniz belki. Yalnız kalmamak için de sizin akrabalarınız yerine kendi akrabalarına gidebilir belki.

Daha bir aylik evliyiz. Kendi aramizda bile oturtmaya çalışıyoruz herseyi. Seneye kadar aileler de duzene girer bir sonraki bayrama hep beraberi gidebiliriz diye dusunmustum aslinda. Ama yalniz olacak olmasi canimi cok sıktı. Bizim memlekete giderken yol üstünde akrabalari var onlara gidebilme ihtimali de var da. Gecerken birakip donerken almak...

Bilmiyorum. Bir tarafim yaptiklarini disununce fazlasini haketti diyor. Bir tarafim bugun bayram yalniz birakmayin diyor...

Yok canım gelmesin ben 2 3 senelik evlisin sandım, dediğin gibi duruma göre seneye falan gelir

Reactions: anu
Bence büyüklük sizde kalsın, götürün... Akrabalarınıda ziyaret et anne diyip yönlendirin... Annenizin tek olduğunu, ve sizinle gelmek istediğini, eşinizin hayır dediğini düşünün, çok üzülürsünüz... Ben üzülürüm şahsen ve her konuda empati yaparım, kendi annem babam gibi düşünürüm..

Bazı şeyler insanlara özeldir.bayramın 1. Günüde ailelere özeldir.bence özeliniz olsun.sadece annenlere değil bir kaç aile ziyareti yapacağınız için gelmesi uygun değil. Ama çok uzak değilse 3. 4. Günü götürün bayram ziyaretleri güzeldir.Üstellliikk yeni evlisiniz , kurallarınız geleceğinizi etkileyecektir.

İlk bayramınız olmasaydı götürün yanınızda nolacak diyecektim ama ilkler önemli.
Şimdi götürürseniz hep isteyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…