Bayram önü tartışmalar

Gelecek kişi kardeşiniz yalnız. Hadi kayınvalide, görümce olsa laf yapar falan dersiniz belki de kardeşinizin evi dağınık görmesinin sakıncası ne? Eviniz ne kadar, nasıl müsait olmayabilir? Asıl sizin teklif etmeniz gerek anahtarı vereyim eve geç sen diye. Kardeşinizin yerinde olsam otobüsten indiğim gibi geri evime dönmüştüm.

Eşinizle olan meseleye gelince akraba gezmesi dediğiniz kimler ki? Ne kadar sürüyor? Daha ziyarete gitmeden pazarlığını yapmışsınız. Zaten bayram dediğimiz toptan akrabaların hepsini gördüğümüz senede iki kez olan bir dönem neticede.

Merhaba arkadaşlar dün kardeşim mesaj attı bayramda gelmeyi düşünüyorum diye Tamam buyur gel dedim bugün sabahta tekrar yazmış Akşama oradayım diye başka şehirden geliyor bu arada yatılı olarak .Bende olmaz biz evde değiliz eşimde bende çalışıyoruz (gece sabaha kadar )yarın gel dedim baya bozuldu ben işyerine gelir anahtarı alır eve geçer dinlenirim dedi bende müsait değil ev yarın çık gel dedim ( bu arada kaç gündür çalışıyorum hastayım bi yandan çalışıyorum evle hiç ilgilenemedik acayip karışık ev savaş alanı gibi yarın temizlik yapacaktık) neyse kardeşim alındı gelmiyorum o zaman dedi. Bende durumu anlattım asla anlamıyor şuan çıktı geliyor bizim eve 1 saat mesafede bi arkadaşı varmış orda kalacakmış hala telefonda trip atıyor anlatıyorum ben evliyim önceden söylemen gerekir diye anlamıyor .
Neyse bayramın 1. Günü eşimin Ailesi burda oraya gideceğiz Eşimle konuşurken dedimki ben Ailen ve babaannene ziyarete geleyim ama akraba gezme işini çok abartmayalım ya da ben çok durmayım kardeşim geliyor evde tek bırakmayım dedim o da bozuldu yani çok arada kaldım
Napayım arkadaşlar ya ?
evli olunca noluyo ki salonun ortasında boylu boyunca sex swing, dildo falan mı yatıyor? bahsettiğin kişi kardeşin, sokakta mı kalsın. biraz erken geldiyse dağınık evde takılır hatta yardım eder toparlar. Arkadaşı kucak açmış sen sokağa atmışsın oldu bu durumda.
Eşin için de, evde kazık kadar bi kardeş var tek kalsa nolcak kibritle oynayıp evi mi yakacak? Sıkılırsa çıksın gezsin ya da yatsın uyusun. Bebek gibi ilgilenmen mi gerekiyor? Bayram sonucta konsepte hakimdir. Kendin akrabalara gitmek istememiş kardeşini bahane etmişsin.

Benim ablam olsaniz cok alinirdim size el muamelesi yapmissibniz resmen. Uzak bir iliskiniz mi var kardeşinizle? Ayrica uzak sehirden krdesim gelmis esimin amcasini teyzesini dusunemem. Yakindalarsa bi yarimsar saat aradan cikarir gerisini uzaktan gelen kardesime ayiririm. Kardes bu otesi yok

Merhaba arkadaşlar dün kardeşim mesaj attı bayramda gelmeyi düşünüyorum diye Tamam buyur gel dedim bugün sabahta tekrar yazmış Akşama oradayım diye başka şehirden geliyor bu arada yatılı olarak .Bende olmaz biz evde değiliz eşimde bende çalışıyoruz (gece sabaha kadar )yarın gel dedim baya bozuldu ben işyerine gelir anahtarı alır eve geçer dinlenirim dedi bende müsait değil ev yarın çık gel dedim ( bu arada kaç gündür çalışıyorum hastayım bi yandan çalışıyorum evle hiç ilgilenemedik acayip karışık ev savaş alanı gibi yarın temizlik yapacaktık) neyse kardeşim alındı gelmiyorum o zaman dedi. Bende durumu anlattım asla anlamıyor şuan çıktı geliyor bizim eve 1 saat mesafede bi arkadaşı varmış orda kalacakmış hala telefonda trip atıyor anlatıyorum ben evliyim önceden söylemen gerekir diye anlamıyor .
Neyse bayramın 1. Günü eşimin Ailesi burda oraya gideceğiz Eşimle konuşurken dedimki ben Ailen ve babaannene ziyarete geleyim ama akraba gezme işini çok abartmayalım ya da ben çok durmayım kardeşim geliyor evde tek bırakmayım dedim o da bozuldu yani çok arada kaldım
Napayım arkadaşlar ya ?
Emrivakileri hiç sevmem gerçekten ve bi o kadarda çok yaşarım ama söz konusu kardeşimse ev dağınıkta olsa iyi gel derim kardeşim sonuçta ev dağınık olsa da anlayışla karşılamak zorunda erken geldiği için :D Ben kimseye habersiz gitmem hatta aksine on kere tekrarlarım çıkıyorum çıkmak üzereyim çıktım diye asdfg. Ama eşinizin bozulması saçma olmuş akraba gezmelerini çocukken bile çekemiyordum çok uzun olduğu için tabi hele ki kalabalık aileniz varsa eyvah :D Bayramları bu yüzden sevemiyorum işte ben tabi bizde sevgi saygı diye bir şeyde olmadığı için o ayrı mesele :D

Yani kardeşlik akrabalık ilişkileriniz hep resmi midir?

Kardeşim en son gelmeyi düşündüğünü söylediğinde "temizlik yapmayı planlıyorum geleceksen söyle yapıp da yorulmayayım" demiştim :KK70:

Yine yazın arkadaşıyla gelecekti işim çıktı kv ye gittim. Komşuya anahtar bıraktım. Ben gelmeden önce 2 gün arkadaşıyla kaldı. "Ben gelene kadar evi toplayın ha yorgun gelcem " demiştim.

Ha ama mesela daha önce geleceği bi haftasonu da ondan sonra uzak şehirden arkadaş aradı. Kardeşimi geri arayıp" Xler gelecek sen bu hafta gelme sonra gelirsin"demiştim.

Kardeşlik ilişkiniz bi garip geldi bana.

Bayramda da tüm akrabalarımı gezerim. Hele uzun zamandır görmüyorsam uzun uzadıya vakit de geçiririm.

Yapacağınız bayramın 1 gününü feda etmek. Kardeşiniz ister sizle gelir siyer ayrı takılırdı. Bayram bu sonuçta senede kaç kez görüyorsunuz ki o insanları zaten zamanlarından çalacaksınız. Diğer 2 gün ve yarını da kardeşinize ayırırsınız.

Bence kardeşin yüzsüzlük yapmış, kimseye danışmadan planını yapmış; "ben iş yerine geleyim anahtarı alayım,evde yatayım"
Bu ne rahatlık? sanki babasinin evi.
Mesajlarda "kardeşime hayır diyemem" diyenler olmus, görümce emrivaki gelmek isteyip, ' çalışıyoruz evde yokuz yarın gel' cevabıniza karşılık anahtarı alıp eve yatmaya gecmek isteseydi burada herkes sinir olacakken konu kadının aile üyesi olunca nedense herkesin sinirleri alınmış oluyor :)
Ayrıca insan evine "gelme" dedi diye trip atar mı, ben de hep ablama soruyorum, müsait değilse, işi gücü varsa , yorgun hissediyorsa ya da sesim ona hasta geldiyse gayet de "gelme" diyor, gitmiyorum.
Hatta geçenlerde cok geç saatte bitecek, onlarin evine bir taksi uzaklığında ,benim evime iki vasıta - bir buçuk saatte zor döneceğim yerden bilet almak istiyordum, sordum, "gelsem dönüşte sizde kalabilir miyim" diye, uygun değillermis. Ona göre hesabımı kitabımı yaptim, öyle gittim,dönüşte de evime geldim. Bundan trip atmayı, böyle seye alınmayı ben kendime yakistiramam, soru soruyorsan cevabına saygı göster. hem geleyim mi diyip hem gelme diyince bozulmak bence çok saçma...
Ben sadece anne babama / ananeme ve sevgilime emrivakiyle 'sen evde yoksan da ben kalayim evde' diyebilirim. Çünkü onların evi de benim evim sayılır:) ablam da bekar olsa, ogrenci evi olsa mesela ona da söylerdim. Ama artık o ev ablamin,eniştemin ve yeğenimin evi. Onlar benden bağımsız bir evler yani, nasıl emrivaki yapayım ki?
Kardeşin dusuncesizlik yapmis.
Eşin de neye bozuldu, bayram tek gün değil ya. Sabahtan en yakınlarını ziyaret edesiniz,sonraki günler de amcasını dayısını. Sanki amca dayı kaçıyor mu yani, bu ne akraba hevesi. O kadar merakliysa akrabasına bayram seyran dışında da arasıra uğrasin:)

Emrivaki yapan kişi görümce olsaydı cevaplar böyle olmazdı sanki. Dağınıklığımı kardeşimin görmesinden çekinmem utanmam evet ama eşimle beraber yaşıyorsam kimse emrivaki yapmamalı bence, bekar evime istediği gibi girip çıkar ama evliysem önceden haber vermek zorunda. Durum tam tersi olsa görümce emrivaki yapsa, eşim de kabul etse, işten eve gelince evde bulunan görümce manzarasından hiç hoslanmazdim. Ben sizi hakli buldum.

Bence kardeşin yüzsüzlük yapmış, kimseye danışmadan planını yapmış; "ben iş yerine geleyim anahtarı alayım,evde yatayım"
Bu ne rahatlık? sanki babasinin evi.
Mesajlarda "kardeşime hayır diyemem" diyenler olmus, görümce emrivaki gelmek isteyip, ' çalışıyoruz evde yokuz yarın gel' cevabıniza karşılık anahtarı alıp eve yatmaya gecmek isteseydi burada herkes sinir olacakken konu kadının aile üyesi olunca nedense herkesin sinirleri alınmış oluyor :)
Ayrıca insan evine "gelme" dedi diye trip atar mı, ben de hep ablama soruyorum, müsait değilse, işi gücü varsa , yorgun hissediyorsa ya da sesim ona hasta geldiyse gayet de "gelme" diyor, gitmiyorum.
Hatta geçenlerde cok geç saatte bitecek, onlarin evine bir taksi uzaklığında ,benim evime iki vasıta - bir buçuk saatte zor döneceğim yerden bilet almak istiyordum, sordum, "gelsem dönüşte sizde kalabilir miyim" diye, uygun değillermis. Ona göre hesabımı kitabımı yaptim, öyle gittim,dönüşte de evime geldim. Bundan trip atmayı, böyle seye alınmayı ben kendime yakistiramam, soru soruyorsan cevabına saygı göster. hem geleyim mi diyip hem gelme diyince bozulmak bence çok saçma...
Ben sadece anne babama / ananeme ve sevgilime emrivakiyle 'sen evde yoksan da ben kalayim evde' diyebilirim. Çünkü onların evi de benim evim sayılır:) ablam da bekar olsa, ogrenci evi olsa mesela ona da söylerdim. Ama artık o ev ablamin,eniştemin ve yeğenimin evi. Onlar benden bağımsız bir evler yani, nasıl emrivaki yapayım ki?
Kardeşin dusuncesizlik yapmis.
Eşin de neye bozuldu, bayram tek gün değil ya. Sabahtan en yakınlarını ziyaret edesiniz,sonraki günler de amcasını dayısını. Sanki amca dayı kaçıyor mu yani, bu ne akraba hevesi. O kadar merakliysa akrabasına bayram seyran dışında da arasıra uğrasin:)
Valla bende şaştım ben mi çok kasıntıyım diye düşündüm çok çok üzüldüm tabiki kardeşimin gelmesini çok isterim sevgimle ilgili sıkıntı yok ama ben kim olursa olsun son dakika olaylarını sevmiyorum önceden söylese başımın üstünde yeri var insan hali banyoda afedersin jiletim olur o olur bu olur herkes salonda seks mi yapıyorsun demiş ne bu kasıntı demiş ama gerçekten insan hali sadece pislik temizlik değil ki özel herşey olabilir

Arada ki ilişkiye bağlı.
Mesela benimkiler temizlik konusunda çok takıntılı, geldiler mi eleştirirler devamlı.
Ben emrivakiyi sevmem , sorulduğuna göre müsaitliği olur olmaz insanın.
Bence de kardeşler birbirinden yanında ve destek olmalı ama her ailenin malesef öyle olmuyor ya da keyfi durumlarda iki tarafta birbirini idare edebilmeli.

Kardeşinin gelemeyeceği kadar dağınık bir ev ben çözemedim arkadaşım kırıcı olmuş. Eşinde abartmış kardeşim geliyorsa öncelik onundur. Sonuçta ailene gelmem dememişsiniz.

Ne olacak ki yabancı mı kardesiniz sonucta ev boyle ondan gelmeni istemiyorum calisiyoruz yogunuz biliyorsun ama ona ragmen istiyorsan buyur gel diyebilirdiniz akraba gezmesine gelince asiri sıkıcı geliyor banada cogu yere esimle ailesi gider ben sevmiyorum cunku amcalar halalar muhabbetler 😀 esinizle konusun açıkca

Evin içine lağım patlasa bile kardeşime gelme demem ben ya! Krdeş ya yabancı mı sanki diğer gün sen yine evini temizlersin geçer bir yere yatar yani sanırım ben aileme baya düşkünüm asla geri çevirmem kardeşimi ki kardeşim de beni çevirse yüzüne bakmam

Valla bende şaştım ben mi çok kasıntıyım diye düşündüm çok çok üzüldüm tabiki kardeşimin gelmesini çok isterim sevgimle ilgili sıkıntı yok ama ben kim olursa olsun son dakika olaylarını sevmiyorum önceden söylese başımın üstünde yeri var insan hali banyoda afedersin jiletim olur o olur bu olur herkes salonda seks mi yapıyorsun demiş ne bu kasıntı demiş ama gerçekten insan hali sadece pislik temizlik değil ki özel herşey olabilir

Evlenmeden önce aynı evde hatta belki aynı odada yaşıyordunuz değil mi kardeşinizle? İnsanlık hali afedersiniz banyoda jiletinizi hiç mi görmedi kardeşiniz bugüne kadar? Velev ki gördü jilet bu kadar utanılacak bir nesne mi? Özel ne olabilir kardeşinizin asla görmemesi gereken her şeyden kastınız nedir gerçekten anlamadığım için soruyorum?

Kardeşiniz emrivaki yapmamış geleceğini söylemiş sizde buyur gel demişsiniz. Ama hangi gün geleceğini ne siz sormuşsunuz ne o söylemiş.

Eviniz dağınık olabilir, kardeşiniz güzel demiş aslında anahtarı alıp geçeyim eve diye. Sırf ev dağınık diye uzun yoldan gelen kardeşimi reddetmezdim ben. Birde şimdi başka bir arkadaşında kalacak.Bana garip geldi yaptığınız, ayıp olmuş kardeşinize.

Back
X