Bayram önü tartışmalar

kardeşiniz evlendiğinizi anlamıyor sanırım ev dağınık demek her şey ortada demektir kocanızın veya sizin mahrem eşyalarınız ortada olabilir

kardeşiniz evlendiğinizi anlamıyor sanırım ev dağınık demek her şey ortada demektir kocanızın veya sizin mahrem eşyalarınız ortada olabilir
Cidden merak ettiğimden soruyorum, mahrem eşyalar nasıl ortada oluyor? Donunuzu salonun ortasında bırakıyor, kullanılmış prezervatifleri süs diye vitrine mi koyuyorsunuz? Eve kimse gelmeyecek bile olsa mahrem eşyalar ortalıkta olmaz. İnsanlık hali çünkü, başımıza bir iş gelebilir, kaza geçirebiliriz, hastaneye düşebiliriz, ölebiliriz. Ev derli toplu olmayabilir de ortalıkta mahrem eşya da bırakılmaz artık. O kadar da değil.

Cidden merak ettiğimden soruyorum, mahrem eşyalar nasıl ortada oluyor? Donunuzu salonun ortasında bırakıyor, kullanılmış prezervatifleri süs diye vitrine mi koyuyorsunuz? Eve kimse gelmeyecek bile olsa mahrem eşyalar ortalıkta olmaz. İnsanlık hali çünkü, başımıza bir iş gelebilir, kaza geçirebiliriz, hastaneye düşebiliriz, ölebiliriz. Ev derli toplu olmayabilir de ortalıkta mahrem eşya da bırakılmaz artık. O kadar da değil.
olur neden olmasın eviniz bu sizin evli olduğunuz zaman anlarsınız

olur neden olmasın eviniz bu sizin evli olduğunuz zaman anlarsınız

Neden olsun? Ben evliyim anlamadım. Gerçekten de anlamadığım için soruyorum nasıl bir insanlık hali olabilir ortada mahrem eşya bırakmak? Mahrem eşyadan kastınız nedir mesela ortalık yerde neyiniz olabilir kardeşinizin görmesinden çekineceğiniz?

Neden olsun? Ben evliyim anlamadım. Gerçekten de anlamadığım için soruyorum nasıl bir insanlık hali olabilir ortada mahrem eşya bırakmak? Mahrem eşyadan kastınız nedir mesela ortalık yerde neyiniz olabilir kardeşinizin görmesinden çekineceğiniz?
şimdi şöyle düşün o ev kız kardeşi de yaşasa bir yabancının evi ben kocanın yerinde olsam istemeyebilirim eşyalarım o evde yatak odam orada aynı şekil de kadın da kocanın kardeşi gelse istemeyebilir yani mahrem derken aklınız illa cinsellik olmasın Türkiye de şunu artık anlamak lazım evlenen kişiler yeni bir ailedir. cidden şu söz çok doğru "Avrupa'da Evlilik tango gibidir, iki kişi arasında yapılır. Türkiye'de ise halay gibidir. Aileler arasında yapılır sülaleler karışır.”

Öyle ama hemşire, gelen kardeşe gelme denir mi hiç? :dondurma: ablalık öldü mü?:KK48:
Bu resmen abla şiddeti oluyor 🤣 ama olsun hiç çekinmem ya . Sonuçta bir zamanlar aynı odada kalıyorduk her türlü rezilligimu görmüş evimi görse ayiplayacak mi çok takılmamak lazım .

şimdi şöyle düşün o ev kız kardeşi de yaşasa bir yabancının evi ben kocanın yerinde olsam istemeyebilirim eşyalarım o evde yatak odam orada aynı şekil de kadın da kocanın kardeşi gelse istemeyebilir yani mahrem derken aklınız illa cinsellik olmasın Türkiye de şunu artık anlamak lazım evlenen kişiler yeni bir ailedir. cidden şu söz çok doğru "Avrupa'da Evlilik tango gibidir, iki kişi arasında yapılır. Türkiye'de ise halay gibidir. Aileler arasında yapılır sülaleler karışır.”
Normalde su dediğinize katılıyorum ve zamansız gelenlerden hoşlanmam ama bir kaç gün misafirlige gelene de bilmiyorum ya ben yokken eşimin arkadaşları da kaldı kardeşi de kaldı ne yapacaklar ki . Tabi ki kontrole gelmiş bir insansa ki büyükler kendi akraban olsa da bazen didikleyici olup rahatsız ediyor ama kardeşler dolaba bakıp ay bu da çok düzensiz demez yani

Ezberlenmis cümlelerle hayat dersleri.
Kardeşin bir iki gün gelme isteğini bu söze bağlamanız komik olmuş.
Ailelerin olaylara dahil olmasını abartıldığı durumlar olsa da bu konunun onunla alakası yok.
Kardeş gelip ne yapacak yatak odasına? Çok meraklı eniştesinin, yattığı yatağa, eşyalarına. Abartmakta üzerimize yok.

Çevir kazı yanmasın 😂 ortalığa saçılan mahrem eşyalardan bahsediyordunuz az önce.

Eşimiz kardeşimize göre yabancı bir insan değildir. Ne acayip zihniyetleriniz var yahu.

Umarım yetiştirme yurdunda büyümüş biriyle evlisinizdir. Aksi halde allah sabır versin eşinize ve ailesine.

Farklı parametrelerde olsa sosyolojik tespitlerle tartışılabilir bir konu tabii ki ama çalışan, üstelik belli ki nöbetli çalışan biri konu sahibi , gelen de kendi kızkardeşi...gelsin be yav, bı çorba koysa yeter iki gözümün nuru

Ezberlenmis cümlelerle hayat dersleri.
Kardeşin bir iki gün gelme isteğini bu söze bağlamanız komik olmuş.
Ailelerin olaylara dahil olmasını abartıldığı durumlar olsa da bu konunun onunla alakası yok.
Kardeş gelip ne yapacak yatak odasına? Çok meraklı eniştesinin, yattığı yatağa, eşyalarına. Abartmakta üzerimize yok.
böyle devam edin sonra neden boşandım (:

Çevir kazı yanmasın 😂 ortalığa saçılan mahrem eşyalardan bahsediyordunuz az önce.

Eşimiz kardeşimize göre yabancı bir insan değildir. Ne acayip zihniyetleriniz var yahu.

Umarım yetiştirme yurdunda büyümüş biriyle evlisinizdir. Aksi halde allah sabır versin eşinize ve ailesine.
istediğin kadar konuş burada şunu anlamadığın sürece mutlu bir evliliğin olamaz evlilik yeni bir aile demektir iki tarafı da mutlu edemezsin

Merhaba arkadaşlar dün kardeşim mesaj attı bayramda gelmeyi düşünüyorum diye Tamam buyur gel dedim bugün sabahta tekrar yazmış Akşama oradayım diye başka şehirden geliyor bu arada yatılı olarak .Bende olmaz biz evde değiliz eşimde bende çalışıyoruz (gece sabaha kadar )yarın gel dedim baya bozuldu ben işyerine gelir anahtarı alır eve geçer dinlenirim dedi bende müsait değil ev yarın çık gel dedim ( bu arada kaç gündür çalışıyorum hastayım bi yandan çalışıyorum evle hiç ilgilenemedik acayip karışık ev savaş alanı gibi yarın temizlik yapacaktık) neyse kardeşim alındı gelmiyorum o zaman dedi. Bende durumu anlattım asla anlamıyor şuan çıktı geliyor bizim eve 1 saat mesafede bi arkadaşı varmış orda kalacakmış hala telefonda trip atıyor anlatıyorum ben evliyim önceden söylemen gerekir diye anlamıyor .
Neyse bayramın 1. Günü eşimin Ailesi burda oraya gideceğiz Eşimle konuşurken dedimki ben Ailen ve babaannene ziyarete geleyim ama akraba gezme işini çok abartmayalım ya da ben çok durmayım kardeşim geliyor evde tek bırakmayım dedim o da bozuldu yani çok arada kaldım
Napayım arkadaşlar ya ?
Grşsin kardeşin ne olacak sanki yabancı kardeşin bu senin evin kirli olması ona sorun yaratmaz tam tersi alır eline bir bez sana yardım eder ve kaldıki insanın kardeşi boş akrabalardan binlerce kat daha iyidir. Sen ele sabahtan akşama kadar hürmet et saygı duy boş akraba akrep ama kardeş öyle değil her anında derdini dert bilir acını acı. Keşke kardeşine yarın gel demek yerine anahtarı gel al yada biraz takıl ben birazdan gelirim derdim

istediğin kadar konuş burada şunu anlamadığın sürece mutlu bir evliliğin olamaz evlilik yeni bir aile demektir iki tarafı da mutlu edemezsin
Gayet ediyorum valla 10 senedir. Hatta iki aileyle birlikte tatiller yapıyoruz. Yarın da yine iki aile hep birlikte görümcemin dağ evine gidecez. Siz insan ilişkilerini yönetmeyi beceremiyor olabilirsiniz ama herkes sizin gibi değil. Gerçi bu kafayla herhangi bir insanla anlaşabilecek olmanız da mümkün görünmüyor ya, neyyssee...

Back
X