Bayram Sabah Einize Gelinlik giyer misiniz?

bayram sabahı gelinlik giyen varmı

• Ankete Katılan
    126

canimsin ya kiyamam saglik olsun bazen kiymet bilmeyebiliyolar üzme tatli caninia.s.

Canım benim anne tarafım da makedon göçmeni, makedon düğünlerine çok gittim ama gelinlik değil de geleneksel kıyafetlerden giyiyolar, hiç gelinlik giyenini görmedim ya.

Arnavut gelinleri de kilo almasın diye icat edilmiş bir adet sanırım bu, akla da yatkın hani, bayram sabahı onu giymek zorunda olduğun için kilo almamak-vermek zorundasın, belki işe yarar bişeydir :jeyyar:

babamin köyünde giyiyolar tatlisim ve hala daha varmis inan senin geleneksel dedigini biliyorum kinamda giymisdim harika bir salvar cinkan diyolar orda ve yelegi oluyo altin sirma islentili

bir yaşıma daha girdim allama
ya gelinlik kiralıksa ne yapıyorlar
bide düğünde giydim zaten neden her bayram giyeyimki

hiç duymamıştımmmmmmm ..ilginçmiş...

eger ramazan da kilo almazsamm bir denemek isterimmm :)))) iş güç yok madem deneriz...

a.s.
a.s.

onlarda gelinlik kiranmıyor satın alıyorlar gelinlerine altın yapmak içinde yarış yapıyorlar en çok kim yapçak diye sırnaşık şey

aa ilk defa duydum ..ee kilo alıp veriyoruz mesela ..her bayram yeni gelinlikmi alcaz...ay kabus gibi olurdu bayramlar....her yörenin bir adeti var saygı duymak lazım ama çok ilginç geldi bana..

ayy onlar bide düğünlerinde kına gecelerinde en az on yada yirmi kıyafet diktirip onlarıda çıkarıp çıkarı giyiyorlar bildiğim kadarı ile a.s ve yeni gelinlerde her düğünde bu abiye kıyafetleri giyiyiyorlar mutlaka ...değişik adetleri var..Arnavutlardan kız almak kolay değil yaniii yerimseniben..

:uhm::uhm::uhm:
Allah Allah benim kayınvalidemde Arnavut fakat benden öyle bir isteği olmadı..
Kayınpederim karışmaz zaten...
Yalnız kına gecemde bindallı giymemi istemişlerdi,bende öyle folklorcular gibi dolaşmak istemediğim ve sevmediğim için giymedim....
He yalnız şu var arnavutlar süslerine,giyimlerine çok dikkat ederler...yerimseniben
Her bayram kayınvalidemle mutlaka gider ciciler alırız.
Bide ben salaş bir insanım ne yalan söylüyim kayınvalidem giydirir beni...kaydirigubbakcemile3
Zevklidir kendisi,kıyafet uyumuda güzeldir..
yerimseniben

ben bayram sabahı gelinlik giyip kocamın karşısına geçsem
"evlendiğimiz (!!!!!) günü mü özledin förrrsssttdeeyyyy...gel kızzz yamacumaaa birlikte yad edelim o günleri" der herhaldesırnaşık şey

arkadaşımda arnavutlarda evli o giymiş

evet kızlar ben de arnavut değilim ama duymuştum arnavut olan arkadaşlarımdan bayağı değişik adetleri var kılık kıyafete altın falan çok önemli arnavutlar için a.s

hic giymedim ama giyerim tabi,ama bi sartla,oyle bedeve olmaz,:jeyyar:
yuz gorumlugu isterim,,,,isterimde,isterimkaydirigubbakcemile3

aaa ben de ilk defa duydum güzel aslında :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…