Bayram Sabah Einize Gelinlik giyer misiniz?

bayram sabahı gelinlik giyen varmı

• Ankete Katılan
    126

sanırım antep yöresinde de kına gecesinde beş altı kıyafet değiştiriliyor
antepli arkadaşım öyle yaptıklarını anlatmıtı

benneyaptımkiArkadaşlarr çok güldüm inanın ve şok oldum bir arnavut olarak.
Arnavutlar süse görünüşe temizliğe çok önem verirler bu doğru.
9 tane elbise değiştirirler kınada evet.
ama burda resmen arnavutları görgüsüz olarak gösteren arkadaşlara söylüyorum sizin arnavutlarla evlenen akrabalarınız 22 yaşındayken koca kadın gibi makyaj yapıyorsa arnavutların ne suçu var. biz kimseye zorla makyaj yaptırmıyoruz veya gündüz gezmelerinde 10 tane kıyafet değiştir demiyoruz.
Sadece kınada isteyen kıyafet değiştirir isteyen değiştirmez sonraki günlerde sana kimse karışmaz.
Arnavutların adetlerini saçma bulan arkadaşlar hangi adetlerimiz mesela??
Bi kaynana gelinin kolunu bilezikle dolduruyosa veya 9 kıyafet değiştirmesini istiyosa ben bunda bi saçmalık değil geline karşı bir sevgi görüyorum. Gelin her yere şangır şungur kolundaki altınları taşıyıp elalemin düğününde gelin gibi oluyosa o gelinin açlığı ne diyeyim ki. biz bunların eğitimini vermiyoruz.

Böyle bişide yok arkadaşlar bende sizin kadar şaşkınım

her sene kadının bedeni degişcek ama :)))
gelinlik mi diktiriyo hep kaydirigubbakcemile3

Canım kimse genelleme yapmadı.

Üstüne basarak söyledim ki, her kesimin gelenek ve adetlerine saygım var.

Ayrıca hayal edemeyeceğin kadar çok milletten insan tanıdım. Bunların çoğu da Balkan halklarıdır.

Arnavutluktan gelen onlarca yabancı 'has Arnavut' arkadaşım mevcut.

Ben sadece ve sadece kendi kuzenimin davranışlarını eleştirdim.

Ona ve ailesine yakıştıramadım.

Takıları ve kostümleri bence estetik ve şık değildi...Arnavut olmalarından kaynaklı bir tenkitte bulunmadım.

O türden giyinen bir kadın hangi cemaate ait olursa olsun gözüme hoş gelmemesinden dolayı beğenmeyebilirim değil mi ?

Yalnıııııııııııııııııızzzzzzzzzz

Topiğin ismine bakarsanız, bayram sabahı gelinlik giyme adeti, veya kına gecesinde gelinlik giyme adeti bu kesimde de mevcut olduğundan, direkt kendileri ile ilgili tespitlerimden bahsettim.

Alınmanıza gerek yok nitekim.

ben HAS bir arnavut olarak bir defa şahit olmadım kınada ve bayramda gelinlik giyildiğine.
benim 7 ceddimin haslığında bir problem var demekki.
ben adetlerimin saçma bulunmasında bir art niyet aramam. isteyen istediği adeti beğenmez tabi ama dalga geçercesine konuşmak aklıma acaba arnavutların güzel kızlarından mı kaynaklanıyor sorusunu getirmedi değil.

okuduğunu anlamayan bir üye arkadaş daha...

ben yazılarımda dalga geçilecek bir yan bulamadım.

kimsenin de cemaatine cemiyetine bir söz etmedim.kimsenin de ne kadar gerçek Arnavut olduğundan dem vurmadım, kendi 'dünyalar güzeli Arnavut arkadaşlarımın muhteşem sadeliğinden' bahsettim ben de.

zaten bunları da kime niye söylüyosam...

Bunu bende ilk kez duydum.
Giymem zaten istesemde giyemem.
O zamanlar 36 bedendim, şimdi ise 40......:roflol:

öylebayram sabahı değilde geçen gün denedim oluyor mu diye oldu valla o zaman düğün sırası biraz zayıflamıştım ölçüler alındıktan sonra beli biraz bol geliyodu şimdi daha güzel olduuu

aaaaaaaa ilk duyuyorum :umursamaz: neden giyeyimki bayram sabahı :umursamaz: aslında uzun zamandır aklımda gelinliğimi 5 yılın ardından denesem diyorum :kedi:

Allahtan eşim gelenekçi olmayan bir arnavut erkeği. hiç sevmem hayatı zorlaştıran adetleri, geleneklerişakkıdı

arnavutların adetlerini say say bitmez
benim baba tarafım da arnavut
bazen çok güzel geliyor insana bazen de sıkıyor insanı

ilginç ilk defa duydum.kaynanamın konşusu var arnavut.gidince sorcam.merak ettim.zaten arnavutlar düğünde bayramda mevlütte çok süslüdürler.zor ama güzel adetleri var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…