- 4 Haziran 2018
- 2.692
- 2.425
- 83
- Konu Sahibi yaseminbudak
Valla konu sahibi ister rahatina duskun olsun ister adap kural bilmesin sonucta orda misafir ki herzamanda gitmiyomus bi zahmet ellemesinler
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen öyle yapacagım.zaten öyle bir beklenti var ya her ailede erkek ailesi ilk günü orda gecirmek gerekir diye.sanki bu bi kanun çignenemezBundan sonra ilk gün kendi ailene git. Kv deye de sizin işiniz bitmiyor önce ailemi baytamlayacağım artık dersin. Töbe yaa, kendi kızına azcık daha uyusun diye elleşmez bile. Gelin ya, bayılırlar iş buyurmaya. Zorla soğuturlar böyle işte.
Ben tatile gidecektim zaten eşimin ricasıyla oraya gittim.eger kendi aileme gitseydim prenses gibi olurdum.benim gerildiğim konu kahvaltı hazırlamak degil ayrıca bana yapılan saygısızca hareket tak diye odaya dalmak.Bayram sabahı kahvaltı hazırlanacaksa siz de kalkmalısınız. Kimse sizin hizmetçiniz değil. Tatile gitmek isyorsanız milletin evine gitmeyin. Otele gidin. Ben uyuyacağım aman n'olur hazırlayıp çağırsalar demeniz garip. Prenses değilsiniz sonuçta.
Kayınvalide de hatalı kapıyı çalması gerek. Eşiniz yok diye umursamamış sanırım. Bunun için uyarabilirsiniz. Ben de kapı çalmadan ve izin verilmeden girilmesine karşıyım.
Diğer konuda da yine siz geç kalmışsınız. Kayınvalideye biz götüremeyiz deyip geçebilirdiniz.
Başka bir konu kadın sizin evinizde ne var ne yok nereden biliyor ? Yazlık, kışlık ortaya döküp bir de başkasını anlatmayın bence. Kadın belli ki sizden pek hoşlanmıyor. Klasık kaynana, gelin modelisiniz..
Gayet de çiğniyorum. Bayramda ilk gün kendi ailemdeyim. Kocam kendisi gidiyor, ben 3. Günü gidiyorum. Baştan nasıl alışırsa öyle oluyor. Benim annem yapayalnız, akrabası da yok hiç, diğer bayram eşime de dedim. Sen de burada olacaksın diğer bayram diye. Biz de öyle adet yok dedim bitti. Görümcelerim ateş ediyor ama kusura bakmasınlar. Annenin babanın yerini tutmuyor işte bunlar. Annem de kahvaltıda bana ne hazırlayacağını şaşırdı kıyamam. Kaynana da 3 gün geldin sana et yok diyor. İşte aradaki fark. İyi ki anacığımla geçirmişim ohh.Aynen öyle yapacagım.zaten öyle bir beklenti var ya her ailede erkek ailesi ilk günü orda gecirmek gerekir diye.sanki bu bi kanun çignenemez
Sizin için bayramlar önem arz etmiyor olabilir ama genelde bayram sabahları istemeye istemeye de olsa erken kalkılır. Hele ki misafir olarak gittiğiniz bir evdeyseniz, gerekirse alarm kurup kalkmanız gerekirdi. Tatile değil bayram için eşinizin ailesinin evine gitmişsiniz çünkü. Ben de istemem ama mecburen birkaç gün katlanırım.merhaba kk.
Hiç uzatmadan konuya gececegim.Bayram dolayısıyla eşimin ailesinin yanında kalıyoruz.Bayram sabahına özel anlam yüklemem ben onu da belirteyim.eşim namaza gitti o sırada bende uyuyup uyanıyorum sürekli sonra bi ara odanın kapısı açıldı tak diye.
Ben ilk önce uykumdan uyanamadan anlamadım eşim mi acaba diye düşündüm.sonra yine dalmışım bu kez kv geldi hadi kahvaltı hazırlayalım şimdi gelirler diye.
İstegi gayet normal ama tavır yanlış değil mi sizce? İnsan bi kapıyı çalar bi bekler cevap gelmesini!
Ben tavırlarından söylediklerinden anladım hiç iş yapmıyosun bari bunu yap tavrı bu.
Bi konu anlatıyorum mesela birinin yaptıgı kışlık hazırlıkları en azından boş durmuyomuş bak diyo bana!
Yani kısacası ben evde gelin oldugum için benim hizmet etmemi bekliyor ve bunu belli ediyor.
İkinci kahvaltı meselesi ise; başka gün bayram sabahı kendi ailem yarın kahvaltıya bekliyoruz dedi.biraz gec kalmış bi şekilde uyandık apar topar hazırlanıyoruz yetişelim diye kv eşime etleri kasapa götür diye görev verdi.sebebi neymiş kp uyanmazmış şimdi.Bu nasıl düşüncesizlik biz kv ye geceden haber verdik sabah kahvaltıya yetişcez diye?
Gercekten sebepsiz yere gerildim.Bunu bilerek yapması çok üzücü degil mi?
Yani kapıyı nasıl çalmaz ben çok şaşırdım gercekten.ben kalkmadıysam eger kahvaltı hazırlamak bu kadar mı zor?
Benim ailemde giderler yani alışık olmadıgım durum degil.alışık olmadıgım durum benim annem ne bana ne başkasına misafir oldugu için elini bile sürdürmez iki günlüğüne geldiler güzel zaman geçirsinler diye.aynen dediğiniz gibi ama insanları anlamak zorbenim ailemde bayram namazına giden olmazdı bizde o yüzden erken kalkmazdık çünkü gelende olmazdı büyük olmadığımız için erken kalksam bile öğlene uykum gelirdi yani tekrar uyurdum e bayramın ilk gününüde genelde evde geçirirdik ikinci gün çıkardık ben böyle alıştım ve alışkanlıklarımı da değiştirmek zorunda değilim alışkın değilim yani zaten 2 gün kalınacak onlar beni idare etsinler kırk yılda bir geliyor diye
Ben tatile gidecektim zaten eşimin ricasıyla oraya gittim.eger kendi aileme gitseydim prenses gibi olurdum.benim gerildiğim konu kahvaltı hazırlamak degil ayrıca bana yapılan saygısızca hareket tak diye odaya dalmak.
Ben kv den kesinlikle benden önce kahvaltı hazırlasın diye beklemiyorum.ben eşim gelince zaten uyanıp girerdim mutfaga.birlikte hazırladık kahvaltıyı.Ya da en olmadı bana geceden bizde adetler böyledir birlikte yapalım anlamlı oluyor falan deseydi odama gireceğine.Kapıyı çalmadan girmesi yanlıs evet....
Fakat daha yanlış olan size kahvaltı hazırlamak zorunda değil...Bunu beklemeniz çok anlamsız ve saygısızca küçük çocuğu değilsiniz, hasta, engelli değilsiniz...Bir yerde insanlar sorumlulukları paylaşırsa işler daha kolay ve güzel yürür...Evin ergen kızı gibi davranmak size bişey kazandırmaz...Özgüven böyle bişey değil...
Evet belki siz bunu yasamamış olabilirsiniz verdiğim örneği abartmayın.biz böyle gördük misafire böyle davranılırGiderek aileyi gururlandırdınız herhalde.Bence de en iyisi kendi ailenize gidin. Prenses olduğunuz için kahvaltıyı yatağa getirsinler. Bence ikiniz de birbirinize göre davranmışsınız gelin kaynana. Siz saygılı değilsiniz o da size değil. Olay bu kadar basit.
Sorsam eger aglar.Hiç bir sekilde konusmaya gelmiyor.Sinir bozucu bir kayınvalideniz var bence acık açık anne benimle sorunun ne diye sor .
Çünkü böyle yaptıkça telene çıkıyorlar.
Aynen çok mu sey istiyorumValla konu sahibi ister rahatina duskun olsun ister adap kural bilmesin sonucta orda misafir ki herzamanda gitmiyomus bi zahmet ellemesinler
Bi farklı rengi de bende vardı..Boşandim çok şükür :)))Senin kv bi degisik versiyonu bende vardi benzerini yasadim suan gorusmuyorum cok huzurluyum masallah
Kendi kızı olsa rica da bulunur en azından ya da geceden söyler.beni en cok kızdıran nokta ise eşimin yanında çok iyi eşin yokken laf carpmasıBu kayınvalidelerin geneli böyle zorla soğutuyorlar kendilerinden.tabi ki kapıyı çalması gerekirdi.2 günlüğüne misafirsiniz orda bi kahvaltı hazırlasa ne olur sanki.kendi kızı olsa asla böyle yapmaz.
Sanki benim kvdeyi anlatıyorsunuz kişi benimkinde daha neler var neler ..acıtasyon duygu sömürüsü haftada 2 gün iznim olurdu arada sırada eşimin aşırı ısrarı üzerine gider kalırdık eşim evden çıktığı dakika mutfağı dökerdi ..Sorsam eger aglar.Hiç bir sekilde konusmaya gelmiyor.