• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram sabahı kahvaltıya gidilir tartışması!

Sadece bu konu değilki Türk aile yapısyla alakalı çookk saçma gereksiz kadını ikinci plana atan,yok sayan çok şey var.Ve maalesef çoğu şey kanıksanmış.Hamilelik de etkilemiş sizi sakin kafa düşünün derim geçen bayramdaki mevzuda gereken cevabı vermişsiniz ztn o konuyu düşünmemeye çalışın.Bu konuda da inatlaşmayın evlilik devamlı kuyrugu dik tutayım vs yarışı değil olmaz ben sizi anlıyorum hatta sizde kendimi gördüm ama bazı konuları da idare etmek istemeye istemeye de yapmak gerekiyor ki geçim olsun. Yani şu açıdan bakıyorum kahvaltıya gitseniz ne kaybedersiniz bence hiçbir şey.öğlene doğru ailene geçersin oldu bitti.
karşındaki insan anlayışlıysa geçim olur.
anasının kocası rolundeki erkekler olmaz

Offff git konu sahibi nolcak yaa.. benim eşim namaza gitmiyor ama birazdan hazırlanıp kayınvalidemlere gideceğiz. Kendi ailem yan sitede oturuyor. Kardeşim başka şehirde gelmiyor. Tek beni bekliyorlar ben bu kadar büyütmedim olayı ikinci gün geliriz dedim bağladım. Annem de evet ilk git erkek tarafına böyle olur dedi. Yap kahvaltını ikili münakaşaya girme kimseyle keyfine bak. İlk zamanlarda iktidar mücadelesi olur. Dalgaya espriye vur he de geç. Boş verrrr.
Ben ilk gün hep eşimin ailesine giderim. Kalan tüm bayramı kendi ailemde ya da kocamla gezmeyle geçiririm biraz taktiksel olun kızlar

sizin boşanmak için başka sebebleriniz var anlaşılan yani sırf kaynanada kahvaltı yapılacak die kocadan nefret edip boşanma kararı almak mantıklı gibi durmuyor . Sorun kaynanaya ilk gitmek yada kahvaltı yapmak değil diyorsunuz ama erken değilde 10 da gitsek nolur diyorsunuz eeee zaten camiden yeni geldiler hazırlandın ettin gittin saat 10 a gelecek sakin olun bence böyle bakarsanız bu öfke fazla duruyo çünkü gitmek istemiyorum hiç demiyorsunuz öyle deseniz dicem gitmek istemediğin yere gitme sözünü kendın ezme net ol die . suan en çok zararı bebegınıze veriyorsunuz stres olarak

Çelişiyorsunuz çok sinirlisiniz anlaşılan. kaldıramadığım nokta diyip ne fark eder diyorsunuz hormonlardan dolayı duygusalsınız . yani ne fark eder diyip boşarım diyorsunuz bu kelimeyi çok kullanmayın evliliği zedeler

yahu Madem 15 günlük evlıyken yaşamışsınız bunu boşasaydınız ya nie çocuk yaptınız ? Yani elinizdeki koca belliymiş
Camiden gelince gidelim anlamında dedi eşim. Burda hadi 10 olsun falan fistan derken hadi öyle dese yine anlarım anlamında yoksa 10 olunca da gitmek istemiyorum ben benim isteğim kahvaltımı evimde yapıp gitmek ama illa kahvaltıya mı gitmek istiyor mantıklı bir saatte gidelim dese yine anlarım veya anlayacağım anlamında bana sen hazır olursun gelince gideriz dedi yani 7 buçukta Camiden gelse o saatte gidicez. Çelişme değil orda diğer ihtimaleri söylüyorum yine belki tamam dicem veya mantık var diye. Çünkü ben sabahın körüne taktım. Yine diyorum evimde kahvaltımı yapmak istedim evet.

Siz tek çocuk olduğunuz için sizin ailenin bu programa uyum sağlaması daha mantıklı. Sizin evde de akşam yemeği olsun zaten başka kardeş yok. Eşiniz çok kardeşse ve yıllardır bu şekilde rutinleri oluşmuşsa uyum sağlayabilirsiniz.
Ayrıca çok erken bir kahvaltı diyorsunuz.
Yine sizin ailenize öğlen gidilir 2-3 gibi öğlen yemeği programı yapılabilir. Annenize de daha kolay olur bence.
Ailenizle bir ömür bayramda kahvaltı yapmazsanız bir şey olmaz. Bir ömür öğle yemeği yersiniz siz de.
Ama siz bunları karşılıklı kavga etmeden uygulayabşlecek bir çift gibi değilsiniz. Sabahın 4ünde yarın anneme gidicez denmez
doğru yere ayak bastın ne kadar iletişimsiz bi çift dimi .

Orda kahvaltıyı yapın oglen de kendi ailenize geçin akşam oturması daha güzel işte kendi ailenizle rahat rahat oturursunuz. Sonraki bayramlar için de ikinizin de sakın olduğu bir gün konuşursunuz bayram kahvaltısını benim ailemde de yapmak istiyorum diye.

Camiden gelince gidelim anlamında dedi eşim. Burda hadi 10 olsun falan fistan derken hadi öyle dese yine anlarım anlamında yoksa 10 olunca da gitmek istemiyorum ben benim isteğim kahvaltımı evimde yapıp gitmek ama illa kahvaltıya mı gitmek istiyor mantıklı bir saatte gidelim dese yine anlarım veya anlayacağım anlamında bana sen hazır olursun gelince gideriz dedi yani 7 buçukta Camiden gelse o saatte gidicez. Çelişme değil orda diğer ihtimaleri söylüyorum yine belki tamam dicem veya mantık var diye. Çünkü ben sabahın körüne taktım. Yine diyorum evimde kahvaltımı yapmak istedim evet.
Bebegınız var karnınızda farkındasınız dimi ? Suan bütün zarar ona . size bi soru sordum ama ?

boşarım böyle adamı diyip 15 günlük evlıyken size kaynana dahi diretme yapıp eşiniz sessiz kaldığı halde neden boşamadınız da çocuk yaptınız ?

sizin boşanmak için başka sebebleriniz var anlaşılan yani sırf kaynanada kahvaltı yapılacak die kocadan nefret edip boşanma kararı almak mantıklı gibi durmuyor . Sorun kaynanaya ilk gitmek yada kahvaltı yapmak değil diyorsunuz ama erken değilde 10 da gitsek nolur diyorsunuz eeee zaten camiden yeni geldiler hazırlandın ettin gittin saat 10 a gelecek sakin olun bence böyle bakarsanız bu öfke fazla duruyo çünkü gitmek istemiyorum hiç demiyorsunuz öyle deseniz dicem gitmek istemediğin yere gitme sözünü kendın ezme net ol die . suan en çok zararı bebegınıze veriyorsunuz stres olarak

Çelişiyorsunuz çok sinirlisiniz anlaşılan. kaldıramadığım nokta diyip ne fark eder diyorsunuz hormonlardan dolayı duygusalsınız . yani ne fark eder diyip boşarım diyorsunuz bu kelimeyi çok kullanmayın evliliği zedeler

yahu Madem 15 günlük evlıyken yaşamışsınız bunu boşasaydınız ya nie çocuk yaptınız ? Yani elinizdeki koca belliymiş

Çok büyütüyorsunuz ve inatlaşıyorsunuz gibi geldi bana. Ailem boynu bükük kalacağına boşanırım falan gibi şeylerinizi okudum abartı değil mi? Ailenin tek çocuğu olarak evlenmeseydini madem. Evliliğin ilk yıllarında önce hep eş ailesine giderdik. Çünkü kayınvalidem anlayışsızdı. Sorun çıkacağına anneme ikinci gün gdiyordum bu benden bir şey eksiltmedi. Sonra rayına oturdu bir bayram önce bizimkilere diğer bayram önce onlara gidiyorduk. Burda eşinin hatası yapıcı olmaması olabilir.
Ne alaka ya bu bayram bu aile için bu kadar kıymetliyse madem sabahın köründe her bayram gidilecekse benim ailem yalı kazığı mı? Bu aileye kalkıp adetlerimiz diyorda niye ben tek çocuk olarak 15 20 dk lık mesafedeyken aileme gitmiyim. Kendinin 3 çocuğu yanında. Zaten ben giderim o ilk günü burda vurguladığım onun ailesi böyle kıymetliyse benimde ailem kıymetli onun ki üzülmeyip benimki üzülürse boşarım evet. Öyle sabah anneme gidicem derdinde değilim ilk anneme giderim derdimde yok. Ama şartlar el vermişken kaynanada 1 günü geçirmenin anlamı ne? Asla size katılmıyorum. Bakın hatta şöyle söyliyim. Kendi anneme gidip tüm günümü orda geçirip kayınvalideye yine gitmemezlik yapmam. Sevmesemde bayram günü gidilir ilk gün iki anne baba ziyaret edilir. Tabi şehir dışı mesafe sorunu yoksa. Burda ben dayatmalardan sıkıldım. E benim aileme akşam gidince sorun etmiyorlarda niye eşin ailesne cami çıkışında gidlmeyince sorun ediliyor. Allah aşkına adalet mi bu.

eşime ne diyeceğimi bilmiyorum şuan konuşmuyoruz gelme dedi bana götürmicem seni dedi bende sen kimsin ki beni götürmüyorsun çocuk muyum ben dedim defol git falan dedim şimdi kalkıp hazırlanmak saçma olmaz mı içerde tv izliyor bende yatak odasındayım
gitsin tek başına o zaman bu erkeklerin yersiz manipülasyon çabası beni sinir ediyor

Evet çözüm odaklı tartışmıyorlar kavga etmek istiyorlar
Halbuki günler kısacık akşamlar uzun gir kocanın koluna var annesinin evine hazır sofraya otur hamileyim belim karnım die de iki vızırda 🙈 kahvaltıyı yap sonra haydi görüşürüz de çık :) gece yatma vaktine kadar da anne babanın evinde yuvarlan millette öğle sonu gezmeye çıkar akrabalar falanda gelir oraya , hepsini görürsün hamileymişsin gezmeden orda bayramı bitirirsin dimi 🙈

Ne alaka ya bu bayram bu aile için bu kadar kıymetliyse madem sabahın köründe her bayram gidilecekse benim ailem yalı kazığı mı? Bu aileye kalkıp adetlerimiz diyorda niye ben tek çocuk olarak 15 20 dk lık mesafedeyken aileme gitmiyim. Kendinin 3 çocuğu yanında. Zaten ben giderim o ilk günü burda vurguladığım onun ailesi böyle kıymetliyse benimde ailem kıymetli onun ki üzülmeyip benimki üzülürse boşarım evet. Öyle sabah anneme gidicem derdinde değilim ilk anneme giderim derdimde yok. Ama şartlar el vermişken kaynanada 1 günü geçirmenin anlamı ne? Asla size katılmıyorum. Bakın hatta şöyle söyliyim. Kendi anneme gidip tüm günümü orda geçirip kayınvalideye yine gitmemezlik yapmam. Sevmesemde bayram günü gidilir ilk gün iki anne baba ziyaret edilir. Tabi şehir dışı mesafe sorunu yoksa. Burda ben dayatmalardan sıkıldım. E benim aileme akşam gidince sorun etmiyorlarda niye eşin ailesne cami çıkışında gidlmeyince sorun ediliyor. Allah aşkına adalet mi bu.
Nie boşamadınız 15 günlük gelinken de çocuk yaptınız büyük konuşuyorsunuz ağzınızdan cıkanlar hayatınıza yön verir dikkat edin .

Bebegınız var karnınızda farkındasınız dimi ? Suan bütün zarar ona . size bi soru sordum ama ?

boşarım böyle adamı diyip 15 günlük evlıyken size kaynana dahi diretme yapıp eşiniz sessiz kaldığı halde neden boşamadınız da çocuk yaptınız ?
Eşimin sessiz kaldığıyla alakalı bir şey dedim mi siz şaka mısınız. Eşim annesi babası öyle derken onların arkasında durup bana tavır alsa hangi akılla şuan evli olabilirim. Biz eşimle tartıştık. Ailesinede ben yansıttım çünkü kayınvalidem annene yarın gidersin dedi diye yüzüne vurmak istedim. Tartışma sebebimizin o olduğunu dayatmaları olduğunu anlasın istedim. Eşim annesiyle babasına o zaman gereken cevabı verdi. Evet tartıştık ama kalkıp bana seni boşucam haklıyım annemle babam haklı davası gütmedi ki annesiyle babasına çok tepki verdi bu normal birşey mi tepki vermeyecek. Bizim tartışmamızda boşanalım yada şiddet küfür yoktu yine bu bayram davası annesinin dediğini doğru bulmamıştım falan. Kayınvalidem, kayınbabam gelip elbette ki özür dilemedi veya pişman olmadılar bence. Ama eşim bu yapılanın ne kadar yanlış olduğunun farkındaydı. Evet problem var şuan ama abartmayın bence. Her yerde kötü eleştirme iğneleme derdindesiniz. O an ona dikkat etmedim diye bile hemen bi sorduğuma cevap ver modundasınız. Anlamadım siz her yere böyle garip şeyler mi yazıyorsunuz? Eğer biraz farkındaysanız çok objektifim haksızlığım varsa kabul ediyorum eşimin yanlışını gocunmadan yazıyorum kendi yanlışımı yazıyorum. Burda sidik yarıştırmıyorum kimseye çok mutluyum çok mutsuzum pozuda vermiyorum. Evlilikte illa ki sorunlar oluyor. Kayınvalidem, kayınbabam onu dedi diye mi boşansaydım. Eşim yapmış olsa bir saniye düşünmezdim. Zaten eşim bunu savunsa kendi açardı boşanma davası boşanırdı.

Nie boşamadınız 15 günlük gelinken de çocuk yaptınız büyük konuşuyorsunuz ağzınızdan cıkanlar hayatınıza yön verir dikkat edin .
Eğer boşanacak bi durum olsaydı boşanırdım. 15 günlük evliyken inanın şuan ki gibi bi insanda değildim. Allah hiç kimsenin yuvasını yıkmasın istemem kendi yuvamında yıkılmasını istemem. Ama insan yaşadıkça görüyor doluyor. Ağzımdan çıkanlara çok dikkat ederdim ama son zamanlarda artık ne olursa olsun moduna geldim. Şunuda söyliyim size ben 15 günlük gelinkenle şimdi aynı insan değilim. O zaman bu kadar rahat boşanırım diyemezdim eminim. Yeni evliydim 2 3 ay çok garip hissettim evlendm hayatım mı bitti falan. 15 günlük evliyken cahildim. Evlilik cahili. Halada pişmedim bence insan yaşaya yaşaya görüyor öğreniyor bence sizde bu kadar karşınızdakine kaba olmayın

Konu sahibi fevri ama fevri olmasının sebebi de eşi ve kayın ailesi.

15 günlük evli insana ‘oğlum boşa bunu’ denmez, bu insanlar hiç iyi niyetli değil. Belli ki konu sahibiyle iletişime de geçmemişler, konu sahibinin eşi de eşine saygı duymuyor. Kadının kızdığı konular bunlar, eşi gelip sabah bizimkilere kahvaltıya gidelim, oradan da size geçeriz dese bu kadın dert etmeyecek. Ama karısına saygısızlık yapılırken susan, emir gibi önce benim anama gideceğiz diyen adama da sinir olunur.

Madem tavır yaptın geri adım atma bari sen haksız çıkacaksın. Bırak o seni ikna etmeye çalışsın.

Bence çok haklısınız.

Eşimin sessiz kaldığıyla alakalı bir şey dedim mi siz şaka mısınız. Eşim annesi babası öyle derken onların arkasında durup bana tavır alsa hangi akılla şuan evli olabilirim. Biz eşimle tartıştık. Ailesinede ben yansıttım çünkü kayınvalidem annene yarın gidersin dedi diye yüzüne vurmak istedim. Tartışma sebebimizin o olduğunu dayatmaları olduğunu anlasın istedim. Eşim annesiyle babasına o zaman gereken cevabı verdi. Evet tartıştık ama kalkıp bana seni boşucam haklıyım annemle babam haklı davası gütmedi ki annesiyle babasına çok tepki verdi bu normal birşey mi tepki vermeyecek. Bizim tartışmamızda boşanalım yada şiddet küfür yoktu yine bu bayram davası annesinin dediğini doğru bulmamıştım falan. Kayınvalidem, kayınbabam gelip elbette ki özür dilemedi veya pişman olmadılar bence. Ama eşim bu yapılanın ne kadar yanlış olduğunun farkındaydı. Evet problem var şuan ama abartmayın bence. Her yerde kötü eleştirme iğneleme derdindesiniz. O an ona dikkat etmedim diye bile hemen bi sorduğuma cevap ver modundasınız. Anlamadım siz her yere böyle garip şeyler mi yazıyorsunuz? Eğer biraz farkındaysanız çok objektifim haksızlığım varsa kabul ediyorum eşimin yanlışını gocunmadan yazıyorum kendi yanlışımı yazıyorum. Burda sidik yarıştırmıyorum kimseye çok mutluyum çok mutsuzum pozuda vermiyorum. Evlilikte illa ki sorunlar oluyor. Kayınvalidem, kayınbabam onu dedi diye mi boşansaydım. Eşim yapmış olsa bir saniye düşünmezdim. Zaten eşim bunu savunsa kendi açardı boşanma davası boşanırdı.

eşiniz annesine babasına gereken cevabı verdi de suan size neyin dayatmasınız yapıyor o zaman . Buyrun boşayın çünkü bu kez eşiniz aynı şeyi yapıyor gerçekten ağzınızdan çıkanın ardında mısınız yoksa öfkeyle ayağa kalkanlardan mısınız .

Öfke patlaması yaşıyorsunuz suan yani bana saldırmanıza gerek yok size bunu yaşatan ben değilim karnınızdaki çocuğun babası kocayı siz sectınız siz aldınız siz cocuk yaptınız ben değil . Objektif yorum isteyıp sadece sizi pohpohlamamı bekliyorsunuz ama haksız oldugunuz yeri söyleyince de püskürüyorsunuz maşallah ağzınıza gelenleri . İyi günler

Şunuda size son olarak eklemek istiyorum. İyiki çocuk yaptım modunda değilim ve inanın çok daha üzülüyorum ona bu stresi yaşattığım için. Sadece burda dile getirmiyorum ama içime çok batıyor bu stres. Eğer birşeylerin böyle yöneleceğini bilseydim çocuk düşünmezdim. Evet pişmanımda keşke çok çok daha uzun süre düşünmeseydim. Ama her şey çok güzel gidiyordu kavganın anlaşmazlığın içinde bu çocuğu düşünmedim. Ya her şey yeni çıkıyor gün yüzüne ya bende sorun ya eşimde.

Eğer boşanacak bi durum olsaydı boşanırdım. 15 günlük evliyken inanın şuan ki gibi bi insanda değildim. Allah hiç kimsenin yuvasını yıkmasın istemem kendi yuvamında yıkılmasını istemem. Ama insan yaşadıkça görüyor doluyor. Ağzımdan çıkanlara çok dikkat ederdim ama son zamanlarda artık ne olursa olsun moduna geldim. Şunuda söyliyim size ben 15 günlük gelinkenle şimdi aynı insan değilim. O zaman bu kadar rahat boşanırım diyemezdim eminim. Yeni evliydim 2 3 ay çok garip hissettim evlendm hayatım mı bitti falan. 15 günlük evliyken cahildim. Evlilik cahili. Halada pişmedim bence insan yaşaya yaşaya görüyor öğreniyor bence sizde bu kadar karşınızdakine kaba olmayın

Karnınıza çocuğu koyunca pişiyorsunuz . Madem çocuk yaparken eşinizle hersey çok güzeldi kıytırık bi kahvaltı muhabbetine cocugu ortada bırakacak kadar öfke çok fazla kendınıze gelin karnınızdaki bebegı düşünü. .Alıntılamayın beni iyi günler dedim bitti.

Geçen sene bayram sorunu yaşamışsınız. Hiç mi eşinizle bu bayram ne yapacağız diye konuşmak aklınıza gelmedi? Bu konu arefe gece dördün konusu değil. Normal bir zamanda konuşulsa sorun haline gelmezdi belki.
Kocanız önceki bayramdan ötürü daha normal, ikna edici bir uslupla size yaklaşmalıydı, sizde bir sınır koyacağım derdindesiniz iki konudur. Bu da gergin olmanıza sebep oluyor bence. İkisi bir araya gelince tartışma kaçınılmaz olmuş.
Şimdi de ne gidebiliyorsunuz, ne durabiliyorsunuz işte böyle.

eşiniz annesine babasına gereken cevabı verdi de suan size neyin dayatmasınız yapıyor o zaman . Buyrun boşayın çünkü bu kez eşiniz aynı şeyi yapıyor gerçekten ağzınızdan çıkanın ardında mısınız yoksa öfkeyle ayağa kalkanlardan mısınız .

Öfke patlaması yaşıyorsunuz suan yani bana saldırmanıza gerek yok size bunu yaşatan ben değilim karnınızdaki çocuğun babası kocayı siz sectınız siz aldınız siz cocuk yaptınız ben değil . Objektif yorum isteyıp sadece sizi pohpohlamamı bekliyorsunuz ama haksız oldugunuz yeri söyleyince de püskürüyorsunuz maşallah ağzınıza gelenleri . İyi günler
Ben size saldırmıyorum sizin beni pohpohlamanızı beklemiyorum. Ama siz sürekli saldırır gibisiniz. Eleştir beni haksız gör sorun değil. Ama üslubunuz çok yanlış. Bana değil başkasına böyle yorum yapsanız size yine tepki veririm. Burda eleştiri olabilir haksız görülebilir tepkide verebilirsin. Ama gerçekten bi üslup var. Siz mi sadece olumsuz konuştunuz hayır. Başka insanlarda olumsuz konuşuyor ama bi sınır içinde. Siz benden nefret ediyor gibi konuşuyorsunuz sanki beni tanıyor gibi bunu anlamıyorum

Back
X