• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram sabahı kahvaltıya gidilir tartışması!

Ne alaka ya bu bayram bu aile için bu kadar kıymetliyse madem sabahın köründe her bayram gidilecekse benim ailem yalı kazığı mı? Bu aileye kalkıp adetlerimiz diyorda niye ben tek çocuk olarak 15 20 dk lık mesafedeyken aileme gitmiyim. Kendinin 3 çocuğu yanında. Zaten ben giderim o ilk günü burda vurguladığım onun ailesi böyle kıymetliyse benimde ailem kıymetli onun ki üzülmeyip benimki üzülürse boşarım evet. Öyle sabah anneme gidicem derdinde değilim ilk anneme giderim derdimde yok. Ama şartlar el vermişken kaynanada 1 günü geçirmenin anlamı ne? Asla size katılmıyorum. Bakın hatta şöyle söyliyim. Kendi anneme gidip tüm günümü orda geçirip kayınvalideye yine gitmemezlik yapmam. Sevmesemde bayram günü gidilir ilk gün iki anne baba ziyaret edilir. Tabi şehir dışı mesafe sorunu yoksa. Burda ben dayatmalardan sıkıldım. E benim aileme akşam gidince sorun etmiyorlarda niye eşin ailesne cami çıkışında gidlmeyince sorun ediliyor. Allah aşkına adalet mi bu.

Bayram namazına erkekler gidiyor kadınlar değil. Geleneksel yaşayan bayram namazlarına giden bir adamla evlenmişsiniz. Bu sebeple önce erkek ailesine gidilir bundan doğal bir şey yok. Erkek kendi ailesi ve kardeşleriyle bayram namazına gider eşrafla bayramlaşır. Sonra kahvaltı edilir ve kalkır kadının ailesine gidilir. Bu sebeple karga bokunu yemeden onlara gidiyorsunuz.
Sizin ailenizin neden boynu bükük kalıyor akşam yemeği yiyince onu anlamıyorum. Bunun sonu yok ki.
Babanız eğer gidiyorsa zaten yıllardır tek gidiyor namaza hayatında bir değişiklik olmamıştır. Damadıyla namaza gitmeye de çok meraklı değildir sanıyorum.

Karnınıza çocuğu koyunca pişiyorsunuz . Madem çocuk yaparken eşinizle hersey çok güzeldi kıytırık bi kahvaltı muhabbetine cocugu ortada bırakacak kadar öfke çok fazla kendınıze gelin karnınızdaki bebegı düşünü. .Alıntılamayın beni iyi günler dedim bitti.
Bak tamda bundan bahsediyorum. Sizin üslub sorununuz var. Bu eleştiri veya yön gösterme fikir sunma değil. Baya baya saldırgan bi tavır. Siz benden de sinirli, gerginsiniz. Kendi kendine bana kuruluyorsunuz şaka gibi. Karnınına çocuğu koyunca ne ya bu üslubla bir daha sen beni alıntılama birşeyede yorum yapma.

Halbuki günler kısacık akşamlar uzun gir kocanın koluna var annesinin evine hazır sofraya otur hamileyim belim karnım die de iki vızırda 🙈 kahvaltıyı yap sonra haydi görüşürüz de çık :) gece yatma vaktine kadar da anne babanın evinde yuvarlan millette öğle sonu gezmeye çıkar akrabalar falanda gelir oraya , hepsini görürsün hamileymişsin gezmeden orda bayramı bitirirsin dimi 🙈

Sonsuza kadar kayınvalidemde bayram kahvaltısı mı yapacağım nasıl bir drama benim aklım almıyor 🥲

Biz de kayınaileye kahvaltıya giderdik ama bu bayram evimde kahvaltı yapmak istediğim için paşa gönlümü dinleyip evimde kahvaltı yapacağım öğlene doğru gideceğim. Kargalar mokunu yememişken kayınailede işim yok. Eşim diretseydi sizin gibi inada bindirirdim muhtemelen. Bu arada bizim yaşlı bir hocamız vardı önce hanımının ailesinin bayramına gideceksin hanımını hoşnut edeceksin bu işin raconu budur derdi. Haklı bence.

Bak tamda bundan bahsediyorum. Sizin üslub sorununuz var. Bu eleştiri veya yön gösterme fikir sunma değil. Baya baya saldırgan bi tavır. Siz benden de sinirli, gerginsiniz. Kendi kendine bana kuruluyorsunuz şaka gibi. Karnınına çocuğu koyunca ne ya bu üslubla bir daha sen beni alıntılama birşeyede yorum yapma.

Bayram problemini çözmeden hamile kalan sizsiniz ama. Çocuk olunca sizin ailenize mi gidilir sandınız?

Ben size saldırmıyorum sizin beni pohpohlamanızı beklemiyorum. Ama siz sürekli saldırır gibisiniz. Eleştir beni haksız gör sorun değil. Ama üslubunuz çok yanlış. Bana değil başkasına böyle yorum yapsanız size yine tepki veririm. Burda eleştiri olabilir haksız görülebilir tepkide verebilirsin. Ama gerçekten bi üslup var. Siz mi sadece olumsuz konuştunuz hayır. Başka insanlarda olumsuz konuşuyor ama bi sınır içinde. Siz benden nefret ediyor gibi konuşuyorsunuz sanki beni tanıyor gibi bunu anlamıyorum
Bak güzel kardeşim hamileymişsin seni kırmak istemiyorum ama bazı gerçekler var yani sınır koymak böyle bir şey değil pat diye sınır koyuyorum diyemezsin. sakin ol bebeğini düşün .

Senden nefret etmiyorum çünkü seni tanımıyorum ama sana kızdığım tek nokta şu an bütün zarar sadece karnındaki bebeğine yani günün sonunda kocanla aynı yatağa gireceksen değmez inan değmez hamilelikte kocasından nefret etmeyen ya da boşanma kararı almaya kalkmaya çok nadir kadın vardır eğer eşinle hayatında başka olumsuzlukların yoksa gerçekten değmez

Bayram namazına erkekler gidiyor kadınlar değil. Geleneksel yaşayan bayram namazlarına giden bir adamla evlenmişsiniz. Bu sebeple önce erkek ailesine gidilir bundan doğal bir şey yok. Erkek kendi ailesi ve kardeşleriyle bayram namazına gider eşrafla bayramlaşır. Sonra kahvaltı edilir ve kalkır kadının ailesine gidilir. Bu sebeple karga bokunu yemeden onlara gidiyorsunuz.
Sizin ailenizin neden boynu bükük kalıyor akşam yemeği yiyince onu anlamıyorum. Bunun sonu yok ki.
Babanız eğer gidiyorsa zaten yıllardır tek gidiyor namaza hayatında bir değişiklik olmamıştır. Damadıyla namaza gitmeye de çok meraklı değildir sanıyorum.
Hanımefendi niye babam eşimle gitsin namaza. Ben anneme kahvaltıya gitme derdinde de değilim. Burda birine birşey anlattım. Geçen bayram kayınvalidem annene bayramın 2. Günü gidin dedi. Bayramın ilk günü neden annemle babamın kapısını çalmiyim de orda öyle boynu bükük yalnız kalsınlar anlamında dedim. Ailemle aynı şehirdeyim arabayla 15 20 dk trafik varsa tabi yoksa 10 dk da ordayız. Benim ne sabah anneme gitme derdim nede eşimin babamla namaza gitsin derdim yok ilk anneme gidicem derdimde yok bana fark etmez önce annenme gitsem ne olur kayınvalideye gitsem ne olur. Burda anneme bayramın birince günü gitme dediği için öyle demiştim

Hayır biri kahvaltı hazırlasın da kim hazırlıyorsa hazırlasın modundayım artık hahaha çağırmadan bile damlarım. 😂😂
Vallahi ben sabah saat 7:30’da kalktım kıpırdamadan duruyorum 🙈ilk bana kim mesaj atarsa kahvaltı hazır diye oraya gideceğim😀

Bak güzel kardeşim hamileymişsin seni kırmak istemiyorum ama bazı gerçekler var yani sınır koymak böyle bir şey değil pat diye sınır koyuyorum diyemezsin. sakin ol bebeğini düşün .

Senden nefret etmiyorum çünkü seni tanımıyorum ama sana kızdığım tek nokta şu an bütün zarar sadece karnındaki bebeğine yani günün sonunda kocanla aynı yatağa gireceksen değmez inan değmez hamilelikte kocasından nefret etmeyen ya da boşanma kararı almaya kalkmaya çok nadir kadın vardır eğer eşinle hayatında başka olumsuzlukların yoksa gerçekten değmez
Teşekkür ederim bende bayram günü seni kırmak istemem. Anlıyorum sende bi bebeği düşünüyorsun. Ama inan bende üzülüyorum her şeyden çok ona üzülüyorum. Haklısın aslında değmez değmeyecek şeylere takılı kalıp duruyprum işte

Hanımefendi niye babam eşimle gitsin namaza. Ben anneme kahvaltıya gitme derdinde de değilim. Burda birine birşey anlattım. Geçen bayram kayınvalidem annene bayramın 2. Günü gidin dedi. Bayramın ilk günü neden annemle babamın kapısını çalmiyim de orda öyle boynu bükük yalnız kalsınlar anlamında dedim. Ailemle aynı şehirdeyim arabayla 15 20 dk trafik varsa tabi yoksa 10 dk da ordayız. Benim ne sabah anneme gitme derdim nede eşimin babamla namaza gitsin derdim yok ilk anneme gidicem derdimde yok bana fark etmez önce annenme gitsem ne olur kayınvalideye gitsem ne olur. Burda anneme bayramın birince günü gitme dediği için öyle demiştim

Tamam işte bunu çözmeniz lazım. Sen sabah ailenle namaza gitmek istiyorsan önce size gitmemiz mantıklı kahvaltımızı da sizde yapalım. Ama benim aileme ne zaman gideceğime senin annen karar veremez. Kahvaltıdan sonra benim aileme gideceğiz annen bir daha bir şey derse hepinizin kalbini kırarım diyeceksin. Net olacaksın sert olacaksın ama mantıklı da davranman lazım.
Onlar 2. Gün annene gidersin dedikten sonra eşinle hayır ilk benim anneme gideceğiz kavgası yapmayacaksın.

Bayram problemini çözmeden hamile kalan sizsiniz ama. Çocuk olunca sizin ailenize mi gidilir sandınız?
Ay ben önce benim aileme gidelim derdinde değilim kiii. Sabahın kör vaktinde niye gidiyoruz da bu bi kural dayatmada benim ailem ben niye sorun etmiyorum bundan dert yandım ben

Tamam işte bunu çözmeniz lazım. Sen sabah ailenle namaza gitmek istiyorsan önce size gitmemiz mantıklı kahvaltımızı da sizde yapalım. Ama benim aileme ne zaman gideceğime senin annen karar veremez. Kahvaltıdan sonra benim aileme gideceğiz annen bir daha bir şey derse hepinizin kalbini kırarım diyeceksin. Net olacaksın sert olacaksın ama mantıklı da davranman lazım.
Onlar 2. Gün annene gidersin dedikten sonra eşinle hayır ilk benim anneme gideceğiz kavgası yapmayacaksın.
Anlıyorum siz o tarafın dediğine saygı duyun kendi fikrinizede saygı duydurun diyorsunuz. Ben onu yapmadım işte. İlk kendi aileme gidecez kavgasıda yapmadım da. Sabahın köründe gitmek istemiyorum kavgası yaptım. Keşke dediğiniz gibi davransaydım

Vallahi ben sabah saat 7:30’da kalktım kıpırdamadan duruyorum 🙈ilk bana kim mesaj atarsa kahvaltı hazır diye oraya gideceğim😀

Bu bayram kayınvalideye gidemedik 2 aylık oldu bebek gözümde büyüdü iki çocukla yol. Ve sürekli emziriyorum zor olur çekindim. Ailemin bizim yaşadığımız şehirde evi var ama çoğunlukla İzmir’de yaşıyorlar. İstanbulda kalın bu bayram beraber geçirelim dedim yok dediler gittiler 🥲🥲
Şimdi halam var gidebileceğim büyük oğlan 4.5 yaş bilinci arttı. kalabalık aile yemeği görsün dedim. annem de halana kahvaltıya gitme sakın yazık kadın yorulur dedi. 😂😂😂 zaten davet de gelmedi de ben arayıp geleceğiz diyecektim. Öyle kaldık şu an 😂😂

Anlıyorum siz o tarafın dediğine saygı duyun kendi fikrinizede saygı duydurun diyorsunuz. Ben onu yapmadım işte. İlk kendi aileme gidecez kavgasıda yapmadım da. Sabahın köründe gitmek istemiyorum kavgası yaptım. Keşke dediğiniz gibi davransaydım

Onların böyle bir düzeni varsa bayram günü sorun çıkarma git derim. Ama öğlen kendi ailene kaçma şartı ile.

Teşekkür ederim bende bayram günü seni kırmak istemem. Anlıyorum sende bi bebeği düşünüyorsun. Ama inan bende üzülüyorum her şeyden çok ona üzülüyorum. Haklısın aslında değmez değmeyecek şeylere takılı kalıp duruyprum işte
Kalk elini yüzünü yıka ve besmele çek eşinle bayramlaş ona kızdığın şeyin ailesine gitmek olmadığını seninle iletişim kopukluğu yaşadığını bunu son dakika söylemesinin yanlış olduğunu söyle . et bayramı iş bayramıydı ailende geçirdik bu bayramda sen benim gönlümü yapsan benim aileme gitsek çok mu şey bekledim senden gibisinden bir konuşma yapıp ilerisi için de bunun altyapısını sağlayabilirsin yani en azından kurban bayramlarında ailesine gidiyorsa ramazan bayramlarını senin ailende geçirmesi sınırını böyle böyle temelini atabilirsin şu an yaşadığınız öfke patlamasının evliliğiniz zarardan başka bir faydası olmayacak. ha şey diye düşünme niye kalkıp gidip ben konuşayım evlilik tek taraflı olan bir şey değil yani sürekli fedakârlığı karşı taraf yapsın diye bekleyemeyiz. baktın adım attın karşındaki hâlâ öküz mü o zaman öfkene yenik düşmeden kurduğun cümleler anlamını yitirmeden senin de isteklerin olduğunu onun da sana saygı duyması gerektiğini söylersin oturur evinde kahvaltını hazırlar yaparsın

Neden sürekli eşinizle münakaşa halindesiniz? Bedavadan kahvaltı hazırlayan biri var fayda olarak görün. Ben de şimdi kalkıp gideceğim kayınvalideme. Annemlere yarın gideceğiz.
Sürekli bir rekabet içinde evlilik olmaz çocukla hiç olmaz.
Bayram öncesi eşinizle neden bir program yapmıyorsunuz iletişim probleminiz mi var?

Bu bayram kayınvalideye gidemedik 2 aylık oldu bebek gözümde büyüdü iki çocukla yol. Ve sürekli emziriyorum zor olur çekindim. Ailemin bizim yaşadığımız şehirde evi var ama çoğunlukla İzmir’de yaşıyorlar. İstanbulda kalın bu bayram beraber geçirelim dedim yok dediler gittiler 🥲🥲
Şimdi halam var gidebileceğim büyük oğlan 4.5 yaş bilinci arttı. kalabalık aile yemeği görsün dedim. annem de halana kahvaltıya gitme sakın yazık kadın yorulur dedi. 😂😂😂 zaten davet de gelmedi de ben arayıp geleceğiz diyecektim. Öyle kaldık şu an 😂😂
hiç böyle bir sorun yaşamadık ama bunun altyapısı benim annemle babamla alakalııydı onlar dediler ki sen artık o evinde kızı oldun oradaki düzeni de benimse gün bir gün değil sen mutlu gelmedikten sonra bizim eve bayram gelmez . Allah razı olsun kendilerinden önce benım mutluluğumu düşündüler . . Ya aslında bunlar evlenmeden önce konuşulacak konular sevgililik döneminde nişanlılık döneminde çok basit ama işte bazıları için yuva yıkmaya kadar gidebiliyor

Hayırlı bayramlar dilerim.
Sizin durumunuz bayram kahvaltısı değil. Son dakika emrivaki yapılması, önceki bayramın tatsız anısı ve samimiyet ve sıcaklıktan değil tahakkümden ileri gelen gelin bizim oğul bizim, kız ailesi ikinci plandadır kafası.

Kavga etmeyin sakin kalın. Gitmeyeceğinizi söylediniz geri adım atmayın. Bir bayram ilk olarak eşinizin ailesine gittiyseniz diğer bayram kendi ailenize gideceğiniz konusunda netleşin. Yada kurban bayramındaki iş yükünü göz önüne alarak iki bayram iki bayram şeklinde de ayarlayabilirsiniz. Her kurban eş ailesine denk gelmesin. Hem hem siz hakkınızı ortaya koymuş olursunuz hem gelenekler yerini bulur.

Back
X