- Emoji Skoru
- 46.325
- Puanlar
- 598
Ne alaka ya bu bayram bu aile için bu kadar kıymetliyse madem sabahın köründe her bayram gidilecekse benim ailem yalı kazığı mı? Bu aileye kalkıp adetlerimiz diyorda niye ben tek çocuk olarak 15 20 dk lık mesafedeyken aileme gitmiyim. Kendinin 3 çocuğu yanında. Zaten ben giderim o ilk günü burda vurguladığım onun ailesi böyle kıymetliyse benimde ailem kıymetli onun ki üzülmeyip benimki üzülürse boşarım evet. Öyle sabah anneme gidicem derdinde değilim ilk anneme giderim derdimde yok. Ama şartlar el vermişken kaynanada 1 günü geçirmenin anlamı ne? Asla size katılmıyorum. Bakın hatta şöyle söyliyim. Kendi anneme gidip tüm günümü orda geçirip kayınvalideye yine gitmemezlik yapmam. Sevmesemde bayram günü gidilir ilk gün iki anne baba ziyaret edilir. Tabi şehir dışı mesafe sorunu yoksa. Burda ben dayatmalardan sıkıldım. E benim aileme akşam gidince sorun etmiyorlarda niye eşin ailesne cami çıkışında gidlmeyince sorun ediliyor. Allah aşkına adalet mi bu.
Bayram namazına erkekler gidiyor kadınlar değil. Geleneksel yaşayan bayram namazlarına giden bir adamla evlenmişsiniz. Bu sebeple önce erkek ailesine gidilir bundan doğal bir şey yok. Erkek kendi ailesi ve kardeşleriyle bayram namazına gider eşrafla bayramlaşır. Sonra kahvaltı edilir ve kalkır kadının ailesine gidilir. Bu sebeple karga bokunu yemeden onlara gidiyorsunuz.
Sizin ailenizin neden boynu bükük kalıyor akşam yemeği yiyince onu anlamıyorum. Bunun sonu yok ki.
Babanız eğer gidiyorsa zaten yıllardır tek gidiyor namaza hayatında bir değişiklik olmamıştır. Damadıyla namaza gitmeye de çok meraklı değildir sanıyorum.