• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram sabahı kahvaltıya gidilir tartışması!

Ay ben önce benim aileme gidelim derdinde değilim kiii. Sabahın kör vaktinde niye gidiyoruz da bu bi kural dayatmada benim ailem ben niye sorun etmiyorum bundan dert yandım ben
İşte bu da düzenle alakalı yani 50 60 yaşındaki insanların kahvaltı saatini ya da yıllardır kurduğu düzeni pat diye değiştiremezsin. O insanlar yıllardır sabah namazdan sonra kalkmışlar kahvaltılar hazırlamışlar ve güne başlamışlar. Eşinle o ailede büyüdüğü için onun öğrendiği düzen bu . tatlı dil yılanı dediginden çıkarır demişler yavaş yavaş sen de kendine çekeceksin eşini

Arkadaşlar tekrar merhaba. Herkesin bayramını kutluyorum. Eşimle yakın zamanda ailesi yüzünden bi tartışmam olmuştu o zamandan beri asla ona düzelmedim. Günlerce konuşmadım doğruyu, yanlışı tarttım, kendimi ve onu sorguladım. Kendisi özür diledi defalarca konuşmaya çalıştı en son oturdum çok net konuştum sınırımı çizdim, anlaşmazlık devam ederse hiç çekinmeden yolumu ayıracağımı da söyledim. Benim de sınır çizemediğim hatalı yanlarım elbette vardır kimse dört dörtlük değil o zamandan beride mesafemi koyup birşeyleri ölçerek düşünerek ilerliyorum hem kendimi hemde gelecekte ne bekler değişir mi falan. Ben daha bunları düşünürken bayram sabahı tartışması yaşadık. Saat 4 uyumaya geçtik bayram namazına gidecek alarm falan kurdu sonra sabah erken kalkıcaz sende uyu dedi niye dedim annemlere gidecez kahvaltıya dedi. Bende sinirlendim madem öyle planın var niye haberim yok dedim gecenin 4nde mi söylüyorsun dedim sonra sabahın kör şafak vaktinde mi gidicez evinde yapsan ne olur falan dedim. Eşim bunun bir adet olduğunu söylüyor erkekmiş önce erkek anasına babasına gidilirmiş. Bu arada ben niye ilk oraya gidiyoruz demedim kahvaltıyı evde yapıp 11 de gidebiliriz ne biliyim 10 da gideriz yada. Biz önceki bayramda da aynı tartışmayı yaşadık ilk gün gittik kayınvalidem bana kalkıp annene yarın gidersin dedi ve ben tek çocuğum ilk bayramımdı daha 15 günlük evliydim. Ben tabiki hayır bugün gidicez dedim ama et falan bir sürü mesele çıkardı onun yüzünden ailemin evine akşam 9da gitmiştim. Onun için kinliyim açıkçası beni aynı şehirdeki 15 20 dklık mesafede tek çocuğu ben olan aileme yarın gidersin diye bi hadsizlik yapmasını hiç bir zaman sindiremedim. Aleme yardım edemedim akşam gittiğimiz için hala içime batıyor durum. Bu sabah erkeğin ailesine kahvaltıya gitmek kimine göre bir adet olabilir biliyorum beni eleştirenlerde olacak ama böyle adaletsiz erkek ailesini üstte tutan kendinin 3 çocuğu yanındayken ailemin tek çocuğu olarak ilk bayramımda ailemin bi elini öpmeye gitmemi istemeyecek kadar kendine müslüman, vicdansız insanların evine sabah kahvaltıya gitmek istemiyorum. Eğer adaletli gerçekten iyi niyetli olsalardı yemin ederim gocunmazdım sabah onları kahvaltıya öğlen sonu anneme yemeğe giderdim. Ama bazı şeyleri görünce aynı düşünemiyorum. Bu arada önce oraya gitmek mesele değil zaten benim ailemden daha yakın oturuyorlar sonrasında kendi aileme gidip rahat oturmak daha mantıklı. Mesele düşünce mesele adaletsizlik. Çok allak bullak bi haldeyim hormonlarım da anormal bende şuan anormal duygular içerisinde olabilirim. Evliliğimden artık mutlu değilim onuda istemiyorum hatta kafamda hep bitirme planı var. Onsuz daha mutlu olacakmışım gibi geliyor ani karar vermemek için duruyorum öylesine. Ya ben gerçekten geçimsiz biriyim hiç birşeyi idare edemiyorum her şeye negatif bakıyorum yada bu aile ve bu eş beni bu hale getirdi. Ama bence temelin altında aileyi hiç sevmemem yatıyor. Ve finalde öğrendiğim şu ki sadece bir insanla evlenmiyoruz o insanın ailesiylede evleniyoruz ve aile kendi kafamıza göre yapımıza göre değilse sevemiyoruz bu işkenceden ibaret oluyor. Şuan midem bulanıyor bir dk bile uyumadım tartıştık ful zaten. Gitsem bir dert gitmesem bin dert. Eşime saatlerdir saydırıyorum oda benden geri kalmadı bu arada. Şimdi gitti namaza gelince ya insan gibi konuşacağım yada saydırmaya devam. Napacağımı o kadar bilmiyorum ki hamilelik hormonu beni çok değiştirdi hep fevri ve sinirli düşünüyorum. Haksız olabilirim haklı olabilirim onu bile bilmiyorum o kadar ki hiç birşeyi bilmediğim noktadayım sağlıklı olarak sizler yorum yaparsanız çok sevinirim çünkü bilinmezlikte kaldım ilk defa haklı mıyım haksız mıyım onu bile bilmiyorum
Cidden çok gereksiz bir tartışma,bunu yaş aldıkça anlqyacaksınız.24 yıllık evliyim ,her bayram sabahı kayınvalide de kahvaltj yapar; yemeği annemler de yeriz.Bir kere dahi sorun yapmadık.Benim de kayınvalideye kızdığım çok şey vardır ama bayram başka.Evlatlarım da bunları görerek büyük ebeveynleriyle büyüsün istiyorum.

İşte bu da düzenle alakalı yani 50 60 yaşındaki insanların kahvaltı saatini ya da yıllardır kurduğu düzeni pat diye değiştiremezsin. O insanlar yıllardır sabah namazdan sonra kalkmışlar kahvaltılar hazırlamışlar ve güne başlamışlar. Eşinle o ailede büyüdüğü için onun öğrendiği düzen bu . tatlı dil yılanı dediginden çıkarır demişler yavaş yavaş sen de kendine çekeceksin eşini
Dediğini yaptım gittim konuşmaya ama sert bi tavırla önce bi tavrınından vurmak istedim. İkinci kelimemde başladı söylenmeye bu saat oldu bilerek yaptın falan fistan gitmiyormuş. Ağzına geleni saydı Allahın belası. Bende ağzıma geleni saydım sonumuz yok bizim konuyu açmak bile hataydı gerçek yüzünü gördüm

Arkadaşlar tekrar merhaba. Herkesin bayramını kutluyorum. Eşimle yakın zamanda ailesi yüzünden bi tartışmam olmuştu o zamandan beri asla ona düzelmedim. Günlerce konuşmadım doğruyu, yanlışı tarttım, kendimi ve onu sorguladım. Kendisi özür diledi defalarca konuşmaya çalıştı en son oturdum çok net konuştum sınırımı çizdim, anlaşmazlık devam ederse hiç çekinmeden yolumu ayıracağımı da söyledim. Benim de sınır çizemediğim hatalı yanlarım elbette vardır kimse dört dörtlük değil o zamandan beride mesafemi koyup birşeyleri ölçerek düşünerek ilerliyorum hem kendimi hemde gelecekte ne bekler değişir mi falan. Ben daha bunları düşünürken bayram sabahı tartışması yaşadık. Saat 4 uyumaya geçtik bayram namazına gidecek alarm falan kurdu sonra sabah erken kalkıcaz sende uyu dedi niye dedim annemlere gidecez kahvaltıya dedi. Bende sinirlendim madem öyle planın var niye haberim yok dedim gecenin 4nde mi söylüyorsun dedim sonra sabahın kör şafak vaktinde mi gidicez evinde yapsan ne olur falan dedim. Eşim bunun bir adet olduğunu söylüyor erkekmiş önce erkek anasına babasına gidilirmiş. Bu arada ben niye ilk oraya gidiyoruz demedim kahvaltıyı evde yapıp 11 de gidebiliriz ne biliyim 10 da gideriz yada. Biz önceki bayramda da aynı tartışmayı yaşadık ilk gün gittik kayınvalidem bana kalkıp annene yarın gidersin dedi ve ben tek çocuğum ilk bayramımdı daha 15 günlük evliydim. Ben tabiki hayır bugün gidicez dedim ama et falan bir sürü mesele çıkardı onun yüzünden ailemin evine akşam 9da gitmiştim. Onun için kinliyim açıkçası beni aynı şehirdeki 15 20 dklık mesafede tek çocuğu ben olan aileme yarın gidersin diye bi hadsizlik yapmasını hiç bir zaman sindiremedim. Aleme yardım edemedim akşam gittiğimiz için hala içime batıyor durum. Bu sabah erkeğin ailesine kahvaltıya gitmek kimine göre bir adet olabilir biliyorum beni eleştirenlerde olacak ama böyle adaletsiz erkek ailesini üstte tutan kendinin 3 çocuğu yanındayken ailemin tek çocuğu olarak ilk bayramımda ailemin bi elini öpmeye gitmemi istemeyecek kadar kendine müslüman, vicdansız insanların evine sabah kahvaltıya gitmek istemiyorum. Eğer adaletli gerçekten iyi niyetli olsalardı yemin ederim gocunmazdım sabah onları kahvaltıya öğlen sonu anneme yemeğe giderdim. Ama bazı şeyleri görünce aynı düşünemiyorum. Bu arada önce oraya gitmek mesele değil zaten benim ailemden daha yakın oturuyorlar sonrasında kendi aileme gidip rahat oturmak daha mantıklı. Mesele düşünce mesele adaletsizlik. Çok allak bullak bi haldeyim hormonlarım da anormal bende şuan anormal duygular içerisinde olabilirim. Evliliğimden artık mutlu değilim onuda istemiyorum hatta kafamda hep bitirme planı var. Onsuz daha mutlu olacakmışım gibi geliyor ani karar vermemek için duruyorum öylesine. Ya ben gerçekten geçimsiz biriyim hiç birşeyi idare edemiyorum her şeye negatif bakıyorum yada bu aile ve bu eş beni bu hale getirdi. Ama bence temelin altında aileyi hiç sevmemem yatıyor. Ve finalde öğrendiğim şu ki sadece bir insanla evlenmiyoruz o insanın ailesiylede evleniyoruz ve aile kendi kafamıza göre yapımıza göre değilse sevemiyoruz bu işkenceden ibaret oluyor. Şuan midem bulanıyor bir dk bile uyumadım tartıştık ful zaten. Gitsem bir dert gitmesem bin dert. Eşime saatlerdir saydırıyorum oda benden geri kalmadı bu arada. Şimdi gitti namaza gelince ya insan gibi konuşacağım yada saydırmaya devam. Napacağımı o kadar bilmiyorum ki hamilelik hormonu beni çok değiştirdi hep fevri ve sinirli düşünüyorum. Haksız olabilirim haklı olabilirim onu bile bilmiyorum o kadar ki hiç birşeyi bilmediğim noktadayım sağlıklı olarak sizler yorum yaparsanız çok sevinirim çünkü bilinmezlikte kaldım ilk defa haklı mıyım haksız mıyım onu bile bilmiyorum
Durum sakin olun önce. Bayramları sabah erken kalkılıp kahvaltı yapılır. Sabah namazı sonrası kahvaltı yapılıp bayramlaşmaya geçilir. Kimse size gıcıklık olsun diye yapmıyor bunu sadece eşiniz son dakika annemlere gideceğiz demiş saçma olmuş. Daha önce konuşup bayram günü için plan yapmadınız mı?
Öğlene kadar eş ailesinde kalın öğleden sonra da kendi ailenize geçin ama maalesef ataerkil yapımız mide bulandırıyor buna söyleyecek hiç bir sözüm yok 😔

hiç böyle bir sorun yaşamadık ama bunun altyapısı benim annemle babamla alakalııydı onlar dediler ki sen artık o evinde kızı oldun oradaki düzeni de benimse gün bir gün değil sen mutlu gelmedikten sonra bizim eve bayram gelmez . Allah razı olsun kendilerinden önce benım mutluluğumu düşündüler . . Ya aslında bunlar evlenmeden önce konuşulacak konular sevgililik döneminde nişanlılık döneminde çok basit ama işte bazıları için yuva yıkmaya kadar gidebiliyor
Benim ailem de aynı şükürler olsun. Hatta annem bize yaptığın cadılıkları kayınvalidene kayınpederine yaparsan seni döverim demişti ahahahah.

Durum sakin olun önce. Bayramları sabah erken kalkılıp kahvaltı yapılır. Sabah namazı sonrası kahvaltı yapılıp bayramlaşmaya geçilir. Kimse size gıcıklık olsun diye yapmıyor bunu sadece eşiniz son dakika annemlere gideceğiz demiş saçma olmuş. Daha önce konuşup bayram günü için plan yapmadınız mı?
Öğlene kadar eş ailesinde kalın öğleden sonra da kendi ailenize geçin ama maalesef ataerkil yapımız mide bulandırıyor buna söyleyecek hiç bir sözüm yok 😔
Plan yapacak birşey yokmuş gidilecekmiş neyi söylemesi gerekiyormuş. Sonrada anlayış beklerler.

Gerçi siz tek çocukmuşsunuz ,kahvaltının sizin ailenizle yapılması daha doğru olur.Siz niye bunu talep etmiyorsunuz.
Diğer tarafın başka çocukları varmış zaten.

Tepkileri fazla abartılı buldum, bayramdayız yani kahvaltıya gitsek bi yerimiz incinmez ki her türlü uğramanız gerekiyor eş ailesini ziyarete. kahvaltıya gitmesen öğlede veya akşam yemeğinde buluşmak gerekiyor ayrıca ömür boyu demişsiniz de ömür boyu aynı düzen devam etmiyor mesela bende ilk evlendiğim seneler hep kahvaltıya kaynanamda toplanıyorduk sonra şartlar değişti annemlerde kahvaltı yaptık şuanda evimde eşim ve çocuklarımla kahvaltı yapıyorum öğleden sonra aileleri ziyarete gidicez, yani demek istediğim her şeyi inatlaşmaya gerek yok, sizin de pek geçinmeye gönlünüz yok gibi

Niye bayram sabahı erkeğin ailesine gidilmesi gerekiyor, adettir git nolucak yazanlar, niye eşit davranılmıyor? Geçen sene ilk bayram senin ailene gittik bu bayram benim aileme gideriz niye denmiyor? Kadın gitmem de demiyor, sabah namazından sonra niye gitmek zorundayız diyor. Adet gelenek sadece erkeklerde ve onların ailelerinde mi var? Kendi babası da belki namaza gidiyor ve dönüşte ailece kahvaltı etmek istiyor? Niye bu hak sadece koca tarafına ait olsun? Tartışmış oturup konuşmuş ve sınır çizmiş. Niye o sınırı bozsun, belli ki olay sadece bayram ziyareti değil. Sonra da kocan istediği ve sen de izin verdiğin için eş ailesi böyle davranabiliyor yazıyoruz. Padişah ağa soyu sanki, ille erkek tarafına gidilirmiş.

@Seda7777 zamanı geçti biliyorum, ben yerinizde olsam asla gitmem gitmedim de. Madem her şey size göre olacak şekilde davranıp plan üstüne plan yapıyorsunuz, senin baban sana, benim babam bana dedim. Aldım çocukları eş ailesiyle aynı semtte oturan kendi aileme gittim, eşime de nerede nasıl buluşalım kaçta geleyim sizinkilere dedim. Kabul etmeyip alttan almasaydı, ailesine gitmezdim sen bilirsin deyip dönerdim eve. Karı-koca değil de hala ebeveynlerine tabii çocuklarız sanki. Eğer öyleysek herkes kendi anne babasıyla otursun.

hiç böyle bir sorun yaşamadık ama bunun altyapısı benim annemle babamla alakalııydı onlar dediler ki sen artık o evinde kızı oldun oradaki düzeni de benimse gün bir gün değil sen mutlu gelmedikten sonra bizim eve bayram gelmez . Allah razı olsun kendilerinden önce benım mutluluğumu düşündüler . . Ya aslında bunlar evlenmeden önce konuşulacak konular sevgililik döneminde nişanlılık döneminde çok basit ama işte bazıları için yuva yıkmaya kadar gidebiliyor

Evet hadi konuşmadın anlamadın evliliğin ilk dönemlerinde çözülmeli çocuk yokken

Ben bu durmları hep evlenmeden önce eşi ve eş ailesini iyi analiz edememeye , evlilikten ne beklediğine çok da kafa yormamaya bağlıyorum. Mesela eşim yanjmda şu an mışıl mışıl uyuyor kahvaltımızı yapıp öğlen ailemle bayramlaşmaya girdeceğiz bir iki saat max kalırız sonra gün bizim. Eşimin ailesi zaten şehir dışında oturuyor bayramda gitme gibi bir huyumuz yok beklentileri de yok bu bayram yurtdışındalar mesela. Siz konunuzda haklısınız ama benim haklısın demem neyi değiştirecek evlendiğiniz aile ve eşin zihniyet ortada siz en baştan sınırlarınızı koyabilseydiniz keşke ya da böyle bir eşle evkenmeseydiniz. Biz de mesela eti erkekler yapar ben elimi sürmem hayatımda hiç sürmedim kaldı ki gideyim eşimin ailesinde ete el süreyim. siz daha 15 günlük gelinken bilmiyorum ya da ben yapamam demeliydiniz öğlen annemler bekliyor diyip çıkmalıydınız. Size tavsiyem eşinizle inat kavga uzun kınuşmalar tartışmalar yapmayın nazikçe sınırlarınızı gösterin.

Öncelikle iyi bayramlar, bebeğinize sağlıkla kavuşmanız dileğimle. Artık siz de üç kişilik bir aile olacaksınız bayramlarınızı böyle tartışarak kendinize zehir etmeyin. Eşinize şöyle söyleyin bu bayram bizimkiler bekliyor kahvaltı yaparız ordan size geçeriz . Kurbanda da sizinkilerde kahvaltı yapıp bizimkilere geçeriz. Bunu gelenek haline getirirseniz herkes mutlu olur. Bizim her iki aile de uzak bencil Kayınailem yüzünden 3 sene bayramda kendi aileme gitmemişim ve bunu anne olduktan sonra farkettim sonra şart koydum bir bayram birine diğer bayram diğerine şeklinde.

Benim de küçüklüğüm bayram kahvaltıları ile geçti. Her sabah baba tarafından tüm akrabalar kuzenler vs babannemde toplanır kahvaltı yapardık. Çok güzeldi. Öğleden sonraları da anneannemlere gider yemek yerdik. Böyle bir gelenek olmuştu, çok da severim. Evlendim böyle erken adetleri yok kayın ailemin. Mesela 1 saattir eşimi uyandırmaya çalışıyorum kalk da annenlere kahvaltıya gidelim diye 😅 bayramlarda hazır kahvaltı ohh miss 😅 ailem şehir dışında 6 saatlik mesafede, diğer bayramda da onlara gideceğiz. Biz böyle bir yöntem bulduk bayramları bölüştük. Keşke en baştan konuşsaydınız. Çok fazla iletişim probleminiz var, sorun çözmek üzerine değil de ben haklıyım ben haklıyım ve bunu ispatlamalıyım üzerine. Neyse ben eşimi uyandırmaya çalışacağım 😂

Dediklerinize katılıyorum tamda dediğiniz gibi her şey gerçekten. Ama ben eşimdende şuan nefret ediyorum ki baya tartıştık hani eşim iyi ya beni alttan aldı falan olsa asla ekmeklerine yağ sürmem geçen bayram yaptıklarına şahidim. Kayınbabamda aynı kaynanam gibi ayrılın demişti. Şuan eşime karşı kendimi ezdirmek hiç istemiyorum. Ama haksız mıyım onu bilmiyorum eğer hatalıysam bu noktada konuşurum hazırlanırım giderim öyle kibirli değilim yani siz ne diyorsunuz sizce abartmış mıyım
Ayy nefret ettim bu insanlardan. görücü usulü mü evlendiniz siz ?bu insanları nerden buldunuz allah aşkına?yaşınız çok mu küçük ?sizi bu kadar sindirmeye çalışıyorlar gerçekten ben burdan sinirlendim sanki 1950 ya da 60larda yaşıyor aile zhniyete bak kendilerine köle aldıklarını falan sanmışlar sanırım ayrılma kararını onlar mı verecekmiş. ya bu evliliğe niye hemen çocuk gerçekten üzüldüm sizin adınıza 😭

Ay ben önce benim aileme gidelim derdinde değilim kiii. Sabahın kör vaktinde niye gidiyoruz da bu bi kural dayatmada benim ailem ben niye sorun etmiyorum bundan dert yandım ben
Bence de sabahın köründe kahvaltı yapmak saçma ama bayram sabahını böyle geçiriyorlarsa sen de uyumlanabilirsin sana saçma geldiğine göre demek ki sizinkiler hemen bayram namazından sonra kahvaltıya oturmuyor yani bir şey de kaçırmış olmayacaktin. Şu durumda zaten ilk oraya gitmek çok daha mantıklı. Oturup konuşsanız ikiniz için de uygun olanın bu olduğunu görürdünüz ama birbirinizi yemeyi tercih ediyorsunuz.

Sonuna doğru hamile olduğunu öğrenince bi frenledim kendimi. Böyle bir insandan neden çocuk yapmaya kalkıyorsunuz..

Ailesi de kendisi de hadsiz. Herkesin birtane annesi babası var. Giderken ne sorman gerekir ne hesap vermen gerekir. Herkes bayramda kendi ailesyle vakit geçirsin ozaman.aşırı gaddar düşünceli bir aileye düşmüşsün. Bunlar çok saçma konular olmaması gereken konular asla böyle bir adet olmaması gerekir hiç bilmiyorumda. Erkek ailesi insanda bizimkiler insan olmuyormu ne bu terbiyesizlik? Ailenin tek damadı ne vardı değerini biraz yükseltse hatır kıymet bilse? Neyse benim düşüncelerimde gaddar gelebilir ama ben olsaydım çocuk düşünmez ayrılırdım. Ömür töpüsü gibi adam. Bayramı geçtim
Doğum günü olcak benim ailem dicek, başka bişey olcak benim ailem dicek..mutlaka bi çıkarcak pürüz bulur yani..

konu sahibine "çocuğu düşün, stres yapma, kayanana git huzursuzluk çıkarma" diyenleri hayretle okudum. kocası olacak zat neden "benim karım hamile, hassas zamanında onu üzmeyeyim bu bayram onun dediği olsun" diyemiyor da erkek tarafının düzeni bozulmuş oluyor??

hamileliğin zorluğunu benden iyi biliyorsunuz ben anlatmayayım. bu dönemde bu kadın alttan alınmayacaksa evlilik neden var? o adama neden o çocuk yapılıyor?

tek çocukmuş da, diğer tarafın düzeni varmış da. daha bir yıllık evliler. ona bakarsanız gelinin varlığı o düzenin bir parçası değil. gitmese aile dağılmaz. bu kadar adamları tutarsanız onlar da tepenize biner, şaşırtıcı değil.

esiniz sizinle aile oldugunu farkinda degil heralde.
artik siz de ailesiniz, sizin de kendi bayram geleneginiz var.
bu bile ustunluk savasi olmus, senin annen VS benim annem diye.
bilmiyorum bu evlilik yola girer mi, buradan dönülür mü
ben de yeni evliyim, ailemin cocuksuz ilk bayrami. es ailem yok, kendi aileme de cok yakinim ama elin adamini sabahin korunde "ille de ailem , aileme kahvalti" diye sürüklemedim. yavas yavas kalktik, birseyler yedik, hala oyalaniyoruz, saat bir gibi cikariz.
diger gunler icin de baska plan yaptik.
ailem ailem tabii ama biz de artik yeni bir aileyiz.
sizin adamda bu bilinc yok
bir de gecen sene sizi suruklemis kaos cikmis, kavga cikmis, hatta kaynana "bosanin" demis. e yani gidilmis ama huzur dolunmamis, mutlu olunmamis.
ne demeye yine zorla kavga dovus erken gidiliyor ki. belli yine gerilecek ortam
cok sacma bir israr

Back
X