hoşbulduk nevoşum nasılsınözlemişim yemeklerini ve tatlılarını
yaa birşey sorucam sizlere baklava sert olduysa ne yapmak gerekir acil yardım
şerbeti döktükten sonra , yani şuan yenmicek kadar sert değil ama sert yani baklava yumuşak olması gerekmezmi :) ilk defa yaptım ben baklava ,hiç denememiştim açıkçası pek fikrim yok
Nevreste iyi bayramlar.
Tulumba tatlısını yaptım.Ama tırtıllı aparat çok küçüktü ben de halka ve parmak şeklinde yaptım.Sıcak sıcak çok güzeldi ama soğuyunca yumuşadı.Niye öyle oldu anlamadım:)
NOT: Eğer şerbeti üzerine sıcak dökerseniz, tatlı hamurlaşacaktır.
ALINTIDIR.Baklava yufkası açarken dikkat edilecek hususlar;
Çok yumuşak yada çok katı bir hamuru yeteri kadar inceltemezsiniz. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
Bezeleri önceden ayarlayıp dinlendirin ve açacağınız zaman elinizde tekrar yuvarlamayın. Zira hamur sıkışır ve açılması zorlaşır, içe doğru kıvrılır.
Bezenin altına ve üstüne nişasta serpip, ilk önce merdaneyle pasta tabağı kadar büyütün. Sonra oklavayla inceltin.
Oklavayla inceltmeden önce, yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar nişasta döküp bastırmadan yayın. Sonra açmaya devam edin.
Orta kalınlıkta ağır bir oklava tercih edin. Mümkünse şimşir ağacından yapılmış oklava kullanın.
Yufkayı bir tahta üzerinde açın. Mdf gibi kaygan yüzeylerde, yufka tutunamayacağı için büyütmekte çok zorlanırsınız.
Yufkayı açarken çabuk hareket edin, yoksa yufka kurur ve açılmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?