Bayram temizliği sorunu

Kelebek040225

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
173
100
48
Kızlar merhaba. Benim derdim gerçekten dert mi bilmiyorum ama gene de yazmak istedim. 1 senelik evliyim eşimle aynı memleketteniz ailelerimiz aynı ilçede oturuyor. Biz eşimle ailelerimize yarım saat uzaklıkta başka bir ilçede oturuyoruz. Bayram temizliği için anneme yardıma gidicem ama sanki kayınvalideme de gitmek zorundaymışım gibi hissediyorum. Aslında sadece bayram temizliğinde de değil her konuda eşit davranmaya çalışıyorum mesela anneler gününde birine çanta aldıysam diğerine de çanta alıyorum vs. Sizde durumlar nasıl böyle mi olması gerekiyor sizce? Anneme bayram temizliğine gidip kayınvalideme gitmediğimde ayıp etmiş olur muyum siz ne yapıyorsunuz bu bayram temizliklerinde merak ediyorum biraz da yeni evli olduğum için bu konuya taktım sanırım.

13 senelik evliyim,zaman zaman annem benden yardım talep etmiştir bende reddetmedim yaptım.K.validem şimdiye kadar hiç böyle bir talepde bulunmadı ona temizliğe hiç gitmedim.bu ne benim için bir sorun oldu ne de kvalidem için..isteseydi müsaitsem gider yardım ederdim heralde.kendimi bu konularda mecbur hissetmediğim için vicdanda yapmıyorum.

Kayınvalidemle aramızda sorun yok ama kayınvalideye hizmet etmek bana garip geliyor nedense kendi annem gibi görmüyorum ama böyle durumlarda da vicdan yapıyorum eşim tek çocuk yani başka çocuğu yok.

Kayinvalideye anne denmesini, anneyle es tutulmasini dogru bulmuyorum. Anneyle cocuk arasindaki bag en ozel, en guclu bag bana gore. Annemle bu gunlere kolay gelmedik. Ona duydugum sevgiyi baskasina duyamam, gosterdigim yakinligi da baskasina gosteremem.
Aynen size katılıyorum anne diyoruz ama kaçınıx gerçekten hissederek anne diyor bilmiyorum bana sürekli annenle kayınvalideni bir tut ayırma diye tembihliyorlar anlam veremiyorum bazen misafirleri geliyor yardıma gel diyor gitmiyorum yol gözümde büyüyor istemiyorum buraya bakıyorum kayınvalşdesşne çok yakın olanlar temizlik yapanlar misafirlerini karşılayanlar oluyor şaşırıyorum ben mi abartıyorum benimseyemedim mi avaba diyorum

Aynen size katılıyorum anne diyoruz ama kaçınıx gerçekten hissederek anne diyor bilmiyorum bana sürekli annenle kayınvalideni bir tut ayırma diye tembihliyorlar anlam veremiyorum bazen misafirleri geliyor yardıma gel diyor gitmiyorum yol gözümde büyüyor istemiyorum buraya bakıyorum kayınvalşdesşne çok yakın olanlar temizlik yapanlar misafirlerini karşılayanlar oluyor şaşırıyorum ben mi abartıyorum benimseyemedim mi avaba diyorum

Kimi insana bazi seyleri yapmak zor gelmez. Bence o insanlara da temizlik, misafire hizmet kolay geliyordur. Sevdikleri baska akrabalarina, arkadaslarina, yasli komsu teyzelere falan da yapiyorlardir belki. Ben fotograf gondermeyi cok severim mesela. Kayinvalideme durmadan fotograf gonderirim. Evine gittigim zaman yemek yaparim, cunku yemek yapmayi da severim. Ama mesela annem icin sevmedigim seyleri de yaparim. Onun bir seye ihtiyaci olsun yerimde duramam. Tirnagimiz kirilinca ici ciz eden insandan bahsediyoruz ya. Esit tutuyorum diyene asla inanmam. Esiniz de tek cocuksa annesini o dusunecek. Esinizin evlatlik gorevlerini siz ustleneceksiniz diye bir sey yok. Soru hassas yerden geldi, cenem dustu. :)

Valla durumu varsa yardim icin tutsun derim ki bnmkinin var. Ya da kizi varsa o yapsin tmm blki esit olmasi gerekiyo gbi duruyo ama hangi camiye minare olucaz. Kadina dusen islerin vs yaninda evini temizle ee anneni birakamazsin mesela bnm ananem de var en az annem kadar emegi var bnde maddi manevi. Ee bide kv oldu canim. Bn gitmiyorum valla parasi pulu var yapamiyosa tutsun birini sirf esit tutucam dye de kndimi yoramam.

Yoo abartmiyosun bnde hic benimseyemedim cunku sevimsiz ona bisey yapmak gelmiyo icimden. Zaten kimsenin biseyini begenmez sinir oluyorum o huyuna. Baska seyleri begenmiyo ee temizligini de begenmez o zaman kolay gele. Kv ile anayi bir tutmak nedr ya. (Saygida kusur etmem o ayri da.) bn anne degilim ama ne emeklerle buyuttugunuz yawrulariniz ister misiniz szi bir tutsun. Bn daha yokken bahsi gecince paylasamiyorum. Annem bnm ya bi tane kv kimmis.

Valla durumu varsa yardim icin tutsun derim ki bnmkinin var. Ya da kizi varsa o yapsin tmm blki esit olmasi gerekiyo gbi duruyo ama hangi camiye minare olucaz. Kadina dusen islerin vs yaninda evini temizle ee anneni birakamazsin mesela bnm ananem de var en az annem kadar emegi var bnde maddi manevi. Ee bide kv oldu canim. Bn gitmiyorum valla parasi pulu var yapamiyosa tutsun birini sirf esit tutucam dye de kndimi yoramam.
Evet kayınvalidemin de durumu baya iyi beni açık açık çağırmadı temizliğe ama bazen nasıl yapıcam çok yoruluyorum falan diye yakınıyor üstüme alınıyorum ben de evini başkasıma temizletemezmiş temizlikçi çağıranlara şaşırıyormuş kendisi tanımadığı insanı evine temizlik yapsın diye çağıramazmış

İkisinde gitmedim. 100 lira veriyorsun sana duvarlara kadar siliyorlar iki kişi Hemde. Hiç yoramam kendimi .. onlarda yormasın. Zira yormuyor da . Annem kadın tutuyor her zaman.

Evet kayınvalidemin de durumu baya iyi beni açık açık çağırmadı temizliğe ama bazen nasıl yapıcam çok yoruluyorum falan diye yakınıyor üstüme alınıyorum ben de evini başkasıma temizletemezmiş temizlikçi çağıranlara şaşırıyormuş kendisi tanımadığı insanı evine temizlik yapsın diye çağıramazmış
Hic takilma bnmkide oyle diyodu valla anne hic kndini yorma birini bulalim inan borcumuz olmasa bnde cagiririm hiccc ypmam ölumlu dunya bosverr diyorm sende oyle de.

İkisinde gitmedim. 100 lira veriyorsun sana duvarlara kadar siliyorlar iki kişi Hemde. Hiç yoramam kendimi .. onlarda yormasın. Zira yormuyor da . Annem kadın tutuyor her zaman.
Annemin malesef birini tutçak durumu yok maddi durumları pek iyi değil ben de çalışmıyorum o yüzden ben de tutamıyorum

Hic takilma bnmkide oyle diyodu valla anne hic kndini yorma birini bulalim inan borcumuz olmasa bnde cagiririm hiccc ypmam ölumlu dunya bosverr diyorm sende oyle de.
Peki bunu kayınvalidenize deyip annenizr yardıma gittiğinizde annene olunca gidiyorsun ama demiyor mu ya da bişey demiyor mu :KK33:

Annem kayınvalidemden daha yaşlı ama ne annemin ne de kayınvalidemin evini temizlemedim 3 yıllık evliyim. Ben kendi evimi temizlemiyorum , ayda 2 kez kadın alıyorum. Çalışıyorum yoruluyorum annemin zaten öyle bi beklentisi yok. Kayınvalidemin varsa da şansına küssün.
Ayrıca annemle kayınvalidemi bir tutamam. Kayınvalideme saygısızlık yapmam hediyesini falan alırım özel günlerde ama annemle aynı olamaZ kesinlikle.

Bir bakarsın evini temizlemişsin. Geçen sene başıma geldi. Anam kendi camımı silmekten aciz ben kv camını sildim. Şuan kendime hayret ediyorum. Sakın dinleme.konuyu temizliğe getirme...

Kizzzz daha yarim saat once hüngür hüngür ağladım. Hemde ne icin bil bakalim bu temizlik konusu icin. Ben 6 aylik evliyim. Bu ilk bayram uyandigimda gec vakitti sabah yatmistim. Kocam bombayi patlatti. Bacisi yarin gece geliyormus. Bacisi baska sehirde ertesi gun bize gelcekmis. Ev nasil diye sorarsan b....k gibi temizlemem gerek. Evde kopegim var heryer tüy.... bizde ayni sehirde baska.ilcede yasiyoruz. Ve benim.kayinvalidenin de durumu iyi. Oda evine yardimci temizlikci cagirmaz. Sevmiyormus. Zaten kayinvalide temizlik hastasi camasir suyu delisi. Ustelik çalışıyor ama haftada 1 kendi evini temizliyor sakin gitme temizlemeye. Annene git. Bak ben kendi evimi temizleyemiyorum
Boynumda fıtık var romatizmam var zayıfım. Burda çıldırıyorum agladim kustah kocam yüzünden. Bana dediki camasirlari yikamissin keske yikamadaydin. Neden ütü yapmadım diye. Nasil yapayim fıtık li boyunla koluma vuruyor fitik. Bende sen yikadigima dua et. Madem.keske yikamasaydim bir daha yikamam o zaman dedim ciktim yukari agla agla ne hale geldim. Nankör. Ona ellerimle nisanliyken bile pizza yaptim. Mutfak konusunda cok becerikliyim. Yemeklerimi oyle cok seviyor ki. Her zaman kiyafetleri yıkanır ev temizleme konusunda kavga ediyorum ama onunla bide gidip anasinin evini mi temizlicem hic umrumda olmaz. Zaten kaynanamin boyle bir beklentisi yok benden sakin boyle birseye yeltenme ardi arkasi kesilmez sonra

Back
X