Bayram ve aile ziyareti

kurbi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
146
7
116
41
Tekirdağ
Merhaba bayanlar. Sizden yardım rica ediyorum. Kafam çok karışık, bir türlü çözüm bulamıyorum sorunuma. Eşimin ailesinle doğum yaptığımdan beri sorunlar var ve bir türlü çözülemiyor. Karşı tarafın anlayışsızlığı benim pek alttan alan bir huyum olmaması vs. diye uzayıp gidiyor. Eşim bayramda gitmek istiyor ama ben pek gitmek istemiyorum, hem malum domuz gribi olayları. Kızım 11 aylık. Gittiğimizde kimseye öpmeyin, dokunmayın demek garip geliyor. Eşim inatla gidelim diye ısrar ediyor. Arabamız yok, toplu taşıma ile 2,5 saat nasıl çekilir bu eziyet bilemiyorum. Aslında ailesinle olan kırgınlığımdan dolayı hiç bir şekilde görüşmekte istemiyorum. Buraya yazamayacağım çok kötü olaylar yaşadım ama nedense eşim bana hak vermek yerine yaşlıdır alttan al, anlayış göster modunda. Yapılanları çok çabuk unutyor ve her ne olursa olsun benimde sevgi dolu hiçbir şey yaşanmamış gibi davranmamı bekliyor. Ben şimdi ne yapayım bayramda? Evde oturup ses etmeyeyim mi yoksa eşimi kırmamak adına yollarda o eziyeti çekip 2 gün boyunca beni aşağılamalarına izin mi vereyim?

bayram geldi insanlar sevinip mutlu olacağına dertler çoğaldı cidden ya

artık kimseler bayramı istemez oldu..

nediyeyeim sana şimdi arakadaşım...

eşinin ailesi eşinin hatrına git bayramını kutla samimi olma laf sokarsa kibarca sende onu boz

ama kavga çıkarma

napıcaksın kii..insan korka korka laf sokacak diye bayramlaşmaya giderken tedirgin oluyor

hata gençlerdemi yaşlılardamı

evde otur bence.bebegı bahane et hasta bebıs usuttu de...esını de bısekılde ıkna etme yolunu dene...

Gitmek istiyorum daha kapıdan girerken ağlayıp bayılmalar eşim diyor döndük başa ben sinir oluyorum geçen elini öpmek istedim sana ben küstüm dedi gitti komşuya şimdi hata gençtemi yaşlıdamı artık onu memnun etmek uğruna eşimle takışır oldum ters düşüyoruz hep onun istediği gibi biri olamadım olmayada çalışmıyorum artık 26 senedir hep başkalarının bana sunduğu hayatı yaşadım ama artık yeter dedim sonuç bu oldu birde çocuk var görmeleri hakkı ama ne otobüs nede trenle bu yol eziyeti çekilmez diye düşünüyorum tıklım tıkış ve herkes grip kaldım arada

Bu bayramları Rabbim günah yazmasın hiç sevmiyorum sırf bu yüzden o kadar kırgınlık varki içimde ama hatır için işte küçüklük bizde kalsın ne diyelim

ne yaşadınız ailesiyle ne gibi sorunlar bilmiyorum ama eşiniz için yapmalısınız hiç olmazsa die düşünüyorum. ama ufak bebekle toplu taşıma aracına binmek risk, hele 2,5 saat. bu konuda haklısınız. bunu söyleyin eşinize, bir çözüm bulsun bence. ayrıca 2 gün falan kalmayın madem, giderim ama günübirlik deyin. 2,5 saatlik yolculuğu günübirlik yapabilirsiniz. hem adet yerini bulur, hem siz daha rahat edersiniz.

Sizi çok iyi anlıyorum emin olun ama işte herkezin aile yapısı farklı şimdi nedesem yanlış bir etki bırakmak istemem.. Siz eşinizle ciddi konuşun gitmek istemediğinizi söyleyin bence açık da olun. kötü hissetiğinizi siz oraya gidince çok mutsuz olacağınızı anlatın anlamazsa yapacak birşey yok kayınvalidenize giderseniz biraz oturup bayramlaşıp kalkarsınız hani en azından sizi üzmelerine fırsat vermezsiniz...

en çok gücüme giden köpek çağırır gibi "o" demesi ismim var benim ismimi söyle kızım yavrum deme birde bugün babamı arayıp torunumu bana göstermiyorlar demesi sabrımı taşırdı valla allah günah yazmasın evet bende bayramlardan soğudum bu yüzden anam yok başımda 4 senedir ana gibi başımda olsa akıl verse biraz idare etse ama o kapris yapıyor ben susuyorum alttan almaya çalışıyorum ne ediyim artık

eşim için herşeyi yaparım da kızım ya hasta olursa işte tüm korkum bu korunmasız savunmasız 11 aylık daha çevremde herkes griğ hasta hapşurup duruyor gidiceğimiz yere 4 araç değitirerik gidiliyor yeme içme uyku düzenimiz sıfır olucak bir yandada bu düşünce doktorlar bas bas bağırıyor kalabalıktan uzak durun diye birde orda o kalabalıkta kızımı sevmek isteyenlere öpme dokunma demek çok acayip geliyor saygısızlık yapıcakmışım gibi hissedyorum

Aynı konuyu ben de açmıştım canım.Ama ben eltimden bahsetmiştim ve sonunda şuna karar verdim her ne olursa olsun bayramda ziyaret edicem.Mantıklı düşünürsen böyle duygularınla hareket edersen gitmezsin suçlu sen olursun...eşini de kırarsın.üstelik yaşlıymış onlar.Ben bana iftira atan eltimin ayağına gidicem anla artık

Çocuğunu öpmelerine izin verme "yanlış anlamayın ama domuz gribi var öpmeyin de ...ben de hamileyim eltimlere gittiğim de ellerini dahi sıkmıcam..Bi de şuvar çok uzak yol diyorsun bunu eşine söylesen ne diyor acaba?

canım dedıgım gıbı bebek hasta desen olmazmı.esını de ıkna etsen.havalar bıraz ıyı olunca gıderız desen. bebegı bahane etsen olmaz mı?eşine kızım hasta olursa naparız dedsen?anlayışlı olmazmı?

yok canım bana kalsa gitmiycem hem bebekle o yollarda insanları mutlu etmek için çabalamayı bıraktım her nasılsa memnun olmayacak bir bahane bulucak o yüzden ailemle ve bebeğimle eşimle geçiricem ve bu akşam konuşucam eşimle tam 4 senedir mutlu edemedim bu saatten sonra bebeğimi riske edip gitmeyi düşünmüyorum artık iyi niyetli düşünmekten yoruldum geçen bayram gittim ufacık bebekle iyi niyet gösterip seviniceklerine orda kalmadık diye olay çıkardılar o yüzden eşimi bekliyorum ama onun mutsuz olmasınıda istemiyorum ne kadar zormuş bu işler ya eskiden ne giysem diye düşünürdüm bayramda şimdi neler düşünüyorum

canım eşime bebeğe bişey olmasını istemediğimi anlatıcam umarım anlar beni aslında anlayışlıdır ama işte karşı taraf telefonla arayıp dolduruşa getirmese süper olucak.evet arkadaşlar öpüşmeyin kimseyle mümkünse kırılan kırılsın hamileler ve ufak bebekliler komşumuzun 1 yaşındaki kızı tedavi altına alındı geçen hafta son durum nedir bilmiyorum artık korkar oldum herşeyden

insana çok pis koyar yaa..

ben yara dökerim gitmek istemediğim yere zorla götürürsem..

biryerde mecbur kalıyoruz..

eşin tek gitsede olmaz.. valla işin zor.

bende bayram günü görümcemle aynı ortamda olacağım diye düşünüp duruyorum konuşmuyoruz kendileriyle..tabi onların kendi çevre olunca amcalar filan ben sap gibi dışlanmış gibi kalıyorumm o yüzden Allah biliyo ya ilk gün ne yapacağım onu düşünüyorumm....

insana çok pis koyar yaa..

ben yara dökerim gitmek istemediğim yere zorla götürürsem..

biryerde mecbur kalıyoruz..

eşin tek gitsede olmaz.. valla işin zor.

evet hemde çok zor eşime diyorum hep git sen gör tek dediği benim sensiz ne işim var orda göbeğimiz bir kesildi sanki

allah sanada kolaylık versin yada bu durumda olan herkese

ben baştan tavrımı koydum. ne bayram ne seyran gitmiyorum. eşimde bayramda gitmiyor. 5 saatlik yol. evlendiğimiz ilk sene bayramın 2. günü gidip tatil boyunca kaldı.
dönünce dedim ki bayramda beni nasıl yalnız bırakıyorsun. bundan sonra istemiyorum tatil günleri gitmeni seninle vakit geçirmek istiyorum dedim. gitmedi o günden beri.
bebişe hastalık bulaşır yolda üşütür diye bahane et ve gitme bence.
niye eşelrimiz kırılmasın diye biz ezilelim. kendi gitsin ziyaret etsin kendi anası babası.
biz gitmek zorunda değiliz. hele laf duymak zorunda hiç değiliz.

işte böyle tavrını baştan koyanlara hayranım tebrik ederim arkadaşım seni evet artı aman memnun olsunlar demekten yoruluyor insan vereliniortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…