Bayrama denk gelen dogum...

minikfaye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
91
127
93
Ankara
35+5 gebeyim .
Ve dogumun tahmini tarihi 11 15 ağustos arası...
Tam bayram yani....
Doktoruma sordum ben buradayım ama anestezi ekibi ve çocuk uzmani yok bu koşullarda o arada dogum olursa kabul edemem dedi...
Panik oldum diyebilirim....
Devlette dogum yapmak istemiyorum çünkü gerçekten berbat...
Kara kara düşünüyorum simdi...
Doğumu 39. Haftada yani 39+4 de suni sancı ile başlatma ihyinali var mı? Ya da benim evde yapabileceğim bir şey...
Baya bi strese yapicam belli bu konuyu ben..

Evde yapabileceğiniz bişey ne olabilir ki? Erken doğum yapmanız için önerilerde mi bulunalım.
Suni sancı konusunu doktorunuzla konuşun. Ayrıca devlet hastaneleri neden çok kötü dediniz.

Özel hastane bunu nasıl söyleyebilir?suni sancı ile erken başlatma fikri bana sıcak gelmiyor
Izin kullanacakmis doktorlar...
Biz de anlamadık...
Kendi doktorum ben buradayım ama ekip izinde olacak 4 gün dedi...
Benim anlamadığım aneztezi ekibi nasıl olmaz 4 gün hastanede...
Her an acil bi ameliyat olabilir...

Evde yapabileceğiniz bişey ne olabilir ki? Erken doğum yapmanız için önerilerde mi bulunalım.
Suni sancı konusunu doktorunuzla konuşun. Ayrıca devlet hastaneleri neden çok kötü dediniz.
Buradaki hastane kötü...
Ağrıda yaşıyorum...
Doktor yok zaten çoğu zaman...
Çevre illere bile sevk edebilirler o an

Erken doğum için değil...
38 veya 39 haftada doktorlar evde plates yap vs diyor sancı gelsin kendiliğinden acıkmam olsun vs diye acaba buna ek bir şey varmı diye sordum.

Nasıl yani? Bayram süresince Doğum yapılamayacak mı hastanede? Şöyle olduğunu düşünüyorum: Siz özellikle kendi doktorunuzu istiyorsunuz, doktorunuz nöbetçi değil, bu nedenle başka bir doktor Doğumu yapabilir ama siz kendi doktorunuzu istiyorsunuz. Bazı hastaneler Doğumu takipte olduğunuz doktorun yapacağını garanti etmez. Bazısı da hangi gün ve saatte olursa olsun takipte olduğunuz doktorla Doğum yapmanızı sağlar. Sizde bu durum oldu diye düşünüyorum. Aksi çok saçma olmuş..

Izin kullanacakmis doktorlar...
Biz de anlamadık...
Kendi doktorum ben buradayım ama ekip izinde olacak 4 gün dedi...
Benim anlamadığım aneztezi ekibi nasıl olmaz 4 gün hastanede...
Her an acil bi ameliyat olabilir...
Bence kendisini düşündüğü için öyle demiş .hastanede nasıl anestezi ekini olmaz yahu .şimdi açıp doktoru şikayet et desem o da olmaz ,yüz yüze bakacaksınız .

Ben de yürüyüş otur kalk pilates vs hepsini yaptım doğmadı valla:) Bence devlete gitmeye başlayın aynı zamanda. Durumu da açıklayın takibim şurada şu doktorda ama bayramda Doğum yapamazlarmış diye. Hastanedeki doktor ve hemşireleri tanımış olursunuz.

Hayır hastanede iki kadın doğumcu var...
Benim doktorum bayramda ben buradayım zaten ararlar gelirim sorun yok dedi.
Diğer doktor zaten hasta almıyor yeni başlamış.
Ama bu yeterli değil anestezi uzmani ve çocuk doktoru yok bayram sürecinde hastanede olmayacak ve icapçı yok dedi..
Haliyle bayramda dogumun başlarsa seni baska bir hastaneye sevk etmek zorunda kalırım dedi. O da zaten bi devlet hastanesi var...
Zaten en baştan beri devlet istemiyoruz demistik...
Olumsuz çok yaşantı duyduk ve önerilmiyor buradaki hastane..

Yani en yakın ilk erzurum...
Aracımız yok..
Ne yapacağız bilemedik

Doktor olsa gidicem..
Şu an hastanede 2 doktor aktif çalışıyor..
Sıra usulü ile zira verilmiyor...
Randevu sistemi 1 ay boyunca kilitli.
Yani sorun o..
En fazla doğumda acilden giriş yapabilirim şu an
Ki bazen geleni erzuruma da sevk ettikleri oluyor.

kendi dr umda kendi hastanemde doguracagim diye sartlarinizi zorlayip egitimini almadan evde pilates yapmayin lutfen hamilesiniz ers bir hareket cok seye mal olur
teyzem dogumuna 3 gun kala ayagi takilip yuz ustu dustu cocuk kafasinda kocaman bir sislik ve dogustan goz kaymasi ile dogdu ve bu dusmeye bagli gelisti hersey
devler hastanelerinde 3 5 kisi bir arada dogurursunuz belki ozel hastanedeki ozel muameleyi gormezsiniz ama evde bilmeden yapacaginiz hersey cocuk icin hala cok riskli

Bence kendisini düşündüğü için öyle demiş .hastanede nasıl anestezi ekini olmaz yahu .şimdi açıp doktoru şikayet et desem o da olmaz ,yüz yüze bakacaksınız .

Valla biz dr anlamadık.. hastane yönetimine de gitmedik o an aklımıza gelmedi..
Yaşadığım ilde de baska seçeneğim yok. Bir özel hastane bir devlet..
Doktor stres yapma daha zaman var dedi.
Genelde beklenen doğum tarihinden 1 hafta önce beya sonra doğar bebkler.
Sadece yuzde 4 u o tarihlerde doğarmış...
Yüde 4 'ün bizi bulmama ihtimali 0 değil sonuçta...
Gerildim baya..

Plates eğitimi aldım o sorun değil...
Zaten yapılan hareketler çatı esneme hareketleri..
Onda bi sıkıntı yok...
Doktorla tekrar konusup sureci bir tekrar değerlendirmek gerekicek sanırım..

Plates eğitimi aldım o sorun değil...
Zaten yapılan hareketler çatı esneme hareketleri..
Onda bi sıkıntı yok...
Doktorla tekrar konusup sureci bir tekrar değerlendirmek gerekicek sanırım..
evet dr unuzla konusun olmadi birde devlet hastanesiyle gorusun bazen ozel odada tek basina dogum imkani sagliyorlar
eger sezeryan dusunmuyorsaniz normal dogumda ozel hastane dr unuzunda sizin icin yaptigi pek bir sey olmuyor
kendi isinizi kendiniz gorusyosunuz yani arada ebe gelip acilmaniza bakip ikinin diyor

Tekrar gorusucez mecbur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…