• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayrama iki gün kalmış 😮

Ortada ne varsa hızlıca yerleştir dolaplara halılar yokmuş zaten bi mop, bi toz al ser halıları. Çokta ince detaya girme cam falan silme. Mutfak dolaplarının buzdolabınında yüzlerini sil geç. Lavabolarıda bayram sabahı 5dk cifledin mi tamamdır. Gelende bakmasın bi zahmet oraya buraya bebekli çocuklu kadınsın.

Valla bizde de aynı benim oğlum 14.5 aylık henüz yürümüyor sürekli kucak istiyor 🤷🏻‍♀️ Bende bayram temizliği yaptım bize gelcek olan yokta işte zaten en küçükleriyim 😂

bugün yastıkları pikeleri hepsini kaldırdım yıkadım dün cam sildim perde yıkayıp duvar sildim 🤷🏻‍♀️

Bugün toz aldım yerleri süpürüp sildim akşam misafirlerim vardı onları karşıladım böyle böyle bitirdim dolap içlerine hiç girmedim gerçi mutfak dolabı içleri de beni bekliyor ama Benim adım hıdır elimden gelen budur misali çekildim kenara 😂

Bunları yaparken oğlumu kanguruyla sırtıma taktım öyle yaptım 🤷🏻‍♀️ Başka türlü zerre işim bitmez 🤷🏻‍♀️

Şu an sadece bulaşık,buzdalabi,camaisr makinesi,koltuklar yerli yerinde diğer bütün eşyalar.olmamasi gereken yerde. Bir de bütün çamaşırları yıkadım,hepsini utuleyeyim kaldırayım diye. Yatak odası dağ gibi camasir. Yok ben evden kacacam,yazarken ruhum daraldi.
Çamaşırları katlayıp dolaplara yerlestirseniz. Ütü en sona kalsa....Dağınıklık enerjiniz bitiriyor. Çamaşırlar gidince bak rahatlayacaksiniz. Bence ilk adım sevdiğiniz bir kahve türünü içmek olsun....rahatlamaya ihtiyacınız var her şeyden önce...

Mutfak dolapları,balkonlar yatak odası baza altları daha saymayayim. Fenalık geliyor : (
Abartmayın bence ..Yatak odası , bazalar, dolap içleri kalsın. Millet gelip bazaniza mi bakacak:) Süpürup yerlerini silin tozunu alın yeter.
Mutfak dolaplarının da yüzünü silin:)Çekmecelerinizi düzeltin derleyip toplayın bitti..
Yarın camları perdeleri halledin. Evi Süpürup silin ,tozları da aldınız mı tamam.
Tabi eşiniz bebekle ilgilenmesi lazım. Arada bebeği alın siz dinlenin kocanız balkonları yıkasın.
Banyoyu dusakabini yıkasın siz detaylara bakarsınız.
Bir de bayramın 1. Günü kurban kesimi yüzünden kimse gelmez de..Siz ilk gün ziyaretlere gidersiniz
2. gün size gelirler.

Ortada ne varsa hızlıca yerleştir dolaplara halılar yokmuş zaten bi mop, bi toz al ser halıları. Çokta ince detaya girme cam falan silme. Mutfak dolaplarının buzdolabınında yüzlerini sil geç. Lavabolarıda bayram sabahı 5dk cifledin mi tamamdır. Gelende bakmasın bi zahmet oraya buraya bebekli çocuklu kadınsın.
Uyumasam,bitirsem.Kocam çocuk odasını halldeyor şimdi. Eminim nereye denk gelirse atiyor. Yarın öyle yapayimda zor.

Şu an sadece bulaşık,buzdalabi,camaisr makinesi,koltuklar yerli yerinde diğer bütün eşyalar.olmamasi gereken yerde. Bir de bütün çamaşırları yıkadım,hepsini utuleyeyim kaldırayım diye. Yatak odası dağ gibi camasir. Yok ben evden kacacam,yazarken ruhum daraldi.
Bütün çamaşırları niye yıkadınız ki? Temizler dolapta dururdu, sadece kirli olanları neden yikamiyosunuz?
Temizlikçi bulabilirseniz bi günde hallolur aslinda ama tam bayram öncesi bulmak çok zor önceden ayarlamak lazimdi

Ben de şu an aynı durumdayım çözümü fazladan mesaiyle çözmeyi düşünüyorum.:KK53: Oğlumu uyutmaya çalışıyorum sonrası gece 3 e kadar ücretsiz mesai.

Abartmayın bence ..Yatak odası , bazalar, dolap içleri kalsın. Millet gelip bazaniza mi bakacak:) Süpürup yerlerini silin tozunu alın yeter.
Mutfak dolaplarının da yüzünü silin:)Çekmecelerinizi düzeltin derleyip toplayın bitti..
Yarın camları perdeleri halledin. Evi Süpürup silin ,tozları da aldınız mı tamam.
Tabi eşiniz bebekle ilgilenmesi lazım. Arada bebeği alın siz dinlenin kocanız balkonları yıkasın.
Banyoyu dusakabini yıkasın siz detaylara bakarsınız.
Bir de bayramın 1. Günü kurban kesimi yüzünden kimse gelmez de..Siz ilk gün ziyaretlere gidersiniz
2. gün size gelirler.
Abartmiyorum,fotoğraf yuklebilsem aglasiriz halime. İlk gün arkadaslarla kurban kesececegimiz için,herkes benim evde toplanacak. Kabul eden kafama..Dediğiniz yoldan Gidecem,olmazsa Allah kerim aman.

Canımsın,sağol. İlk iki gün tamam da,diğer iki günü napacam.
Bayram gezmesi yapın bol bol evde çok durmayın. Evde olduğunuz zaman da kapı çalarsa da açmayın. Ben şahsen çatkapı yapan istenmeyen misafirlere kapıyı açmıyorum 🤭Arayıp gelmek isteyenlere evde olmadığınızı söyleyin. Ve eşinizi yardıma ikna etmeye çalışın hiçmi ümit yok demogoji falan yapsanız

Sevgiler kk..
Dün itibariyle asla susmayan sürekli kucak isteyen 8 aylık bebemle Bayram temizliği yapmaya karar verdim,vermez olaydım. Ben sanıyorum ki,bayram önümüzde ki hafta içi. 😕. Halıları gönderdim,Allah tan yedekler var mutfak mutfakliktan çıktı,çocuk odası keza öyle. Mutfakta olması gerekenler yatak odasında umarım anlatabilmisimdir. Keşke temizlige kalkismasaymisim evim daha temizdi oncesinde. Neyse demiştim bebeğim durmuyor sürekli eller havada kucağına al diyor,evler perişan ve bayram pazar günüymüş.
Şimdi napayim ben temizlik yetismez artık Allah a emanet,bu arada konuda hiç bahsetmedigim bebeğin babası benim kocam olan sadece evde nefes alıp veren ha bir de 9 yaşındaki oğlumla PS oynayan,başka bı halta yaramayan adam var. Üç seçenek var önümde bayrama kadar. İntihar mi edeyim,kocamı boguyum katil olayım yoksa tatile mi çıkayım ben napayim bı diyin hele. Evet şu an yazınca aklıma geldi arabada giderken müzikle durum paylasacam,ben kaçar diye herkes beni tatilde bilsin. Of valla darlandim bana bı plan yapın gözünüzü seveyim.(Yardimci bulamadım herkes dolu)
Yarın büyük kavga edecem kocam denen adamla,bı günümde öyle geçecek,kaldı bir gün haydi hayırlısı.
Konuyu anlatma biciminiz cok komik kocam denen adam haykırdım resmen

Abartmiyorum,fotoğraf yuklebilsem aglasiriz halime. İlk gün arkadaslarla kurban kesececegimiz için,herkes benim evde toplanacak. Kabul eden kafama..Dediğiniz yoldan Gidecem,olmazsa Allah kerim aman.
Olur olur.. bu yazdıklarım yarın biter sıkmayın canınızı.

Oğlumun dolabı kendi gardrobumuzu silerken,camasirlarda yikansin,mis gibi koksun yerlestireyim diye güzel güzel düşünüyordum. Lakin bayrama bir hafta var sanıyordum 😔
Bütün çamaşırları niye yıkadınız ki? Temizler dolapta dururdu, sadece kirli olanları neden yikamiyosunuz?
Temizlikçi bulabilirseniz bi günde hallolur aslinda ama tam bayram öncesi bulmak çok zor önceden ayarlamak lazimdi

Çamaşırları güzelce katlayın, kaldırın dolaplara. Ütü yapmayin.Sadece giyeceklerinizi ütülersiniz..
Hiç kendinize fazladan iş çıkarmayın. Göz önündekileri halledin yeter..Boğmayın kendinizi.

Çamaşırları koy bi sepete kaldır dolaba, işlerin bitince oturur sakin sakin katlarsın. Giymeniz gerekenleri seç ütüle. şimdi onları gördükçe daha çok boğuluyosundur.

Öncelikle kahve ya da enerji içecegi artik hangisini isterseniz ×2 için.

Bebeğiniz uyuduğu an o çamaşır yığınına diyin ki "Siz ütülenmeyi hak etmiyorsunuz." olduğu gibi katlayıp tıkın dolaplara.

Mutfak dolaplarını şöyle yüzeyden bir alın, zateb bayram yemeği sizde yenecek ise o mutfağın canı çıkacaktır boşuna yorulmayın.

Camları filan silecekseniz çerçevelerine hiç dokunmadan camsil ile şöyle bir parlatın. Tülleri eşiniz gelmedeb yıkayin, gelince asıversin.Ortalıkta ıvir zıvır ne varsa tıkın bazanın altına uslu uslu beklesinler.

Geriye kaldı süpürüp silmek ve banyo onun için de hiç acele etmeyin. Arife gecesi bebek uyuduktan sonra eşinize de bir enerji içirip birlikte halledin.

Not: Tatile kaçmış bir dost :KK53:

11 aylık deli gibi ilgi hastası bir kızım var seni anlıyorum. Ama sen epey cesaretlisin ben bayram temizliğini sadece aklımdan geçirdim😂 tavsiyem hiç temizlik yapmadan yerlerine tıkıştır eşyaları. Bayramdan sonra yardımcı bul hallet 😂

Kalkışmışsınız bir kere, bebeyi kocaya paslayıp üstten üstten yapın.
Dolap içlerini sallayın, sonra da olur (diye diye 3 yıldır toplanacak yer var :KK53: )
Hatta çamaşır katlamak bile şart değil, at yatak odasına kapat kapıyı.
Kapıyı kapat derken göz önünde olmasın diye, evime gelen her misafir katlanmamış çamaşırlarımı en az 1 kez görmüştür çünkü. Çünkü nedense yatak odasının kapısını 40 kere açmak gerekir.
Geniş olun yani, geniş.

Back
X