• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayrama iki gün kalmış 😮

Çamaşırları güzelce katlayın, kaldırın dolaplara. Ütü yapmayin.Sadece giyeceklerinizi ütülersiniz..
Hiç kendinize fazladan iş çıkarmayın. Göz önündekileri halledin yeter..Boğmayın kendinizi.
Dolap içlerine falan hiç girmeyeyim demi. Hepsini aynen kaldirayim,bayramdan sonra yapayim. Evet,haklısın cekmeceler öylece kalsın yapacak bişey yok demi.

Kendim de cok tertipli, duzenli degilim ama bayramdan bayrama dis fircalayanlar gibi mi ev temizliyorsunuz?
Bir ev, cop ev degilse ne kadar kirli olabilir, halilar gitmis zaten yere esiniz bir makina tutsun, siz de arkasindan silin bitti gitti, kasmayin.
Dunya isi icin ne olmeye deger ne oldurmeye 🎈

Çamaşırları koy bi sepete kaldır dolaba, işlerin bitince oturur sakin sakin katlarsın. Giymeniz gerekenleri seç ütüle. şimdi onları gördükçe daha çok boğuluyosundur.
Onlar var,mutfakta dolaplar indi tabaklar var neyime güvendim,yürek mi yedim bilemedim.Hepsini kaldiriyom gitsin.

Yazım şeklinize bayıldım:KK48:
bebeğin babası benim kocam olan sadece evde nefes alıp veren ha bir de 9 yaşındaki oğlumla PS oynayan,başka bı halta yaramayan adam var.
özellikle bu kısma çok güldüm, ütüleri erteleyin ve sadece evi süpürüp silin yarın. Mutfak ve dolap içlerini de erteleyin, bayramdan sonra yaparsınız. Yüzeysel yaparsanız yetişir . Detay temizlik yaptığınız yerleri zaten kimse görmeyecek nasılsa, kendinizi bunaltmaya gerek yok.

Öncelikle kahve ya da enerji içecegi artik hangisini isterseniz ×2 için.

Bebeğiniz uyuduğu an o çamaşır yığınına diyin ki "Siz ütülenmeyi hak etmiyorsunuz." olduğu gibi katlayıp tıkın dolaplara.

Mutfak dolaplarını şöyle yüzeyden bir alın, zateb bayram yemeği sizde yenecek ise o mutfağın canı çıkacaktır boşuna yorulmayın.

Camları filan silecekseniz çerçevelerine hiç dokunmadan camsil ile şöyle bir parlatın. Tülleri eşiniz gelmedeb yıkayin, gelince asıversin.Ortalıkta ıvir zıvır ne varsa tıkın bazanın altına uslu uslu beklesinler.

Geriye kaldı süpürüp silmek ve banyo onun için de hiç acele etmeyin. Arife gecesi bebek uyuduktan sonra eşinize de bir enerji içirip birlikte halledin.

Not: Tatile kaçmış bir dost :KK53:
Hallettim bayram temizliğini yapıyormuş gibi yaptım buda bir şey sonuçta.Tayil demeyeydin iyiydi.

Kendim de cok tertipli, duzenli degilim ama bayramdan bayrama dis fircalayanlar gibi mi ev temizliyorsunuz?
Bir ev, cop ev degilse ne kadar kirli olabilir, halilar gitmis zaten yere esiniz bir makina tutsun, siz de arkasindan silin bitti gitti, kasmayin.
Dunya isi icin ne olmeye deger ne oldurmeye 🎈
Aslında kirli değil,dolap icleri tozlu ve siyah. Toz olmasa aman diyecektim ama baktım toz var,bı kalktim işte bir daha oturmak nasip olmadı.

Yazım şeklinize bayıldım:KK48:
özellikle bu kısma çok güldüm, ütüleri erteleyin ve sadece evi süpürüp silin yarın. Mutfak ve dolap içlerini de erteleyin, bayramdan sonra yaparsınız. Yüzeysel yaparsanız yetişir . Detay temizlik yaptığınız yerleri zaten kimse görmeyecek nasılsa, kendinizi bunaltmaya gerek yok.
Temizlik detayda gizlidiri ogretmeseydi annem,bunlarla ugrasmayacaktim işte.

Dolap içlerine falan hiç girmeyeyim demi. Hepsini aynen kaldirayim,bayramdan sonra yapayim. Evet,haklısın cekmeceler öylece kalsın yapacak bişey yok demi.
Aynen ..Hiç kendini kasma .Bayramdan sonra içine sine sine halledersin.
Mutfak dolaplarınin yüzeyini silsen yeter.Çekmecelerini toparla, buzdolabının içini toparla bitti..
Diğerlerini de çok detaylandirma insanların görmeyecekleri yerler için kendini hiç yorma.

Yedek halınız mı var? 🙈 Halısız olsa da olur bence ev.
Ziyarete çok gelen oluyor mu? Gençsiniz de. Bizimkilere bile artık pek kimse gelmiyor, herkes tatilde.
Yedek hali annemden gelecek,çünkü onlar tatile çıkacak. Çok gelen olacak,bebek görme bahanesiyle ipini koparan koşuyor anlamadım ki. Gormeyiverin,zaten büyüdü gormesenizde olur. İki bayram gelen gelene.

Aslında kirli değil,dolap icleri tozlu ve siyah. Toz olmasa aman diyecektim ama baktım toz var,bı kalktim işte bir daha oturmak nasip olmadı.
Zaten ilk gun herkes size gelecekmis o kalabalikta iyice batar, birakin bayram sonrasi rahat rahat caresine bakarsiniz.
Ben evdeki tum tozlari elektrik supurgesinin ucuna minik fircasini takip cekiyorum, dolap icleri, masaustleri, tv dahil daha pratik olur tozlari cekin silme isini erteleyin.

Utu isini de erteleyin camasirlari ps oynayanlarin onune yigin ilk kim katlayip bitirirse odul(opucuk) verin.

Temizlik detayda gizlidiri ogretmeseydi annem,bunlarla ugrasmayacaktim işte.
O yatılı gelen misafir için. .Özellikle annem gelecekse çok temiz iş yaparım. Çünkü o detaylara bakar bir şey demez ama ben anlarım.
Çünkü annemin evi o şeklide. .Bazasının altını görseniz bahar dalı gibi.. miss gibi kokar ,o örtüler o hurçlar harika durur tek tip..İçlerine kokulu sabunlar atar :)

O yatılı gelen misafir için. .Özellikle annem gelecekse çok temiz iş yaparım. Çünkü o detaylara bakar bir şey demez ama ben anlarım.
Çünkü annemin evi o şeklide. .Bazasının altını görseniz bahar dalı gibi.. miss gibi kokar ,o örtüler o hurçlar harika durur tek tip..İçlerine kokulu sabunlar atar :)
Annemde öyle,Allah'tan bayramda yok. Temizliğine bitirdim şükür ya 😎

Back
X