Bayrama küs girmek

Allah sabır versin size. Ergenlikten çıkamamış eşiniz sanırım bi adamın ağırlığı olmalı küsmek engellemek sen git ne demek. Bide bu adamdan çocuk yaparsanız vay halinize derim.

Allah sabır versin size. Ergenlikten çıkamamış eşiniz sanırım bi adamın ağırlığı olmalı küsmek engellemek sen git ne demek. Bide bu adamdan çocuk yaparsanız vay halinize derim.
ilerleyen yıllarda düşünüyordum ama bu tartışmalar yüzünden tamamen vazgeçiyorum

Burada iktidar mücadelesinden, engelleme olayından da önce üzücü 2 durum var.
Birincisi, konu sahibi hastayken eşinin ilgilenmemesi. (Hastalığın ne olduğu açık değil ama ben pek de hafif bir rahatsızlık olmadığını varsayıyorum. Çünkü konu sahibi bir de hastaneye gidip tetkik sonuçları almaktan söz ediyor) Eşlerden birisi rahatsızken diğerinin duyarsız kalması kadar kötü bir şey olamaz. Çok incitici ve bunun telafisi yok.

İkincisi de, asansörden itmesi. Bence bu bir şiddet uygulamadır. Ha asansörden iterek çıkartması, ha evin içinde elle kolla fiziksel tacize başvurması..ikisi arasında bir fark yok.

Bir duygu yoksunluğu, şefkat yoksunluğu, kontrolsüz öfke var gibi eşinizde.

Diktorya Secret Diktorya Secret engellemese konuşacaktım ama kendisi bilir. öğlen dışarı çıkacağız arkadaşımla, onunkiyle çıkıyorduk kaç gündür öğlenleri. bugün bizimkine işimiz düştü ama arabayı alamıyorum şaka gibi...
İste yine yanlis dusunuyosun bence.. engellemese konuscaktim kendi bilir filan sanki sevgilisinizde trip atiyosunuz hala birbirinize.. ben diyorum ki adim atip gel seninle bi soyle enine boyuna konusalim benim hatam su senin hatan su.. ben burda yanlis yaptiysam sen burda yanlis yaptin.. olan oldu isi duzeltmeye bakalim diye yapici konusman lazim.. boyle devam ederse siz 1 seneye kalmaz bosanirsiniz.. daha ilk aylarda boyle trip atarda araniza mesafe koyarsaniz ortada bag mag kalmaz.. yuva kurmak kolay degil binbirturlu emekle yuva kuruyoruz degil mi.? Ama yikmak cokk kolaydir bi imzaya bakar.. evliligi ayakta tutmak cok onemlidir.. bazen biseylerin ustunu ortup gormezden gelmek gerekir.. sizin aranizda bu kadar buyutucek bi meselede yok halbu ki cocuk gibisiniz..

Benden sana tavsiye iki gun sonra barisacagin adamla kavgani ailene dillendirme. Sen unutur kocam dersin onlar bin yil tu-kaka der.

Evliligin ilk yili cicim degil sıçım donemidir. Egemenlik kurmak, herkes kendi borusunu otturmek ister. Dengeyi kurup duze cikmaya ikinizde mecbursunuz zira sevgili degilsiniz artik.
Yeri gelecek hakliyken de lan bi dur konusalim demen gerekecek. Bu acizlik degil.

ilerleyen yıllarda düşünüyordum ama bu tartışmalar yüzünden tamamen vazgeçiyorum
Haklısınız ne diyim daha yeni evliyken bunları yapiyosa ilerleyen zamanları bilemezsiniz. Oturun yüz yüze konuşun herşeyi küs olmayın derim ben yinede.

eşimle birbirimize kısmen ottan sebeplerle 2 gündür trip atıyorduk.( çocuk musunuz demeyin lütfen , durumun gayet komik olduğunu biliyorum ama resmen ilk yılımızda güç savaşı veriyoruz evde.)

geçen günlerde hastayken beni yalnız bıraktığı için ilk ben triplendim, ki hastalıkta sağlıkta diye birbirimize söz verdik 6ay önce. neyse sabah işe geldik hala aramız limoni, mesaj attı sorunun ne vs. sakin sakin konuşurken bu durumlardan artık sıkıldığımı söyledim. her davranışımın kusursuz olmasını bekliyor benden. o kadar mutlu anlarımız var ama en ufak bir durumda en kötüsünü söylüyor.

ikimizin ailesi de aynı ilde. cuma günü beraber dönecektik. bu konuşma üzerine peki tamam al biletini bayramı annenin evinde geçir dedi ve engelledi beni her yerden. iki kumruyken bir anda kargaya dönüşüyoruz. tüm dengeler değişiyor anlayamadım biz mi erken tüketmişiz bazı şeyleri,gerçekten anormal mi bu durum. normal şekilde konuşupta çözümlemek hiç içimden gelmiyor şuan, akışına bırakasım var. Ama aile faktörü de var tabii ki, şimdi soracak iki taraf ne diyeceğiz yani?

İlk bayramımız böyle olacak, ne kadar trajikomik değil mi?
Madem güç savaşları verdiğinizin farkindasiniz gitmeyin böyle bir savaşa. Eşinizi de alın karşınıza konuşun ama konuşurken suclayici kendinizi savunucu cümleler kurmayın çünkü unutmayın ki herkes kendine göre haklıdır. Madem ailelerinizle aynı ildesiniz sırayla ziyaret edersiniz ama muhakak konuşun asla ses tonunuzu yükseltmeyin kırıcı olmayın haklı olduğunuzu imandan kaçının duygularınız üzerinde durun

Akşam eve gelecek nasıl olsa güzel bir kahve yap gel içelim de sonrada aç konuyu amacım kavga etmek değil sakince konuşalım de onuda dinle değer ver söylediklerine sanki biraz empati de yaparak sakince dinle sakince sende derdini anlat birbirinizden neler bekliyorsunuz hangi noktada çılgına dönüyorsunuz konuşun ikinizde dikkat edeceğinize söz verin öpüşün barışın sevilin sarılın uyuyun hayat çok kısa

Chek Chek evet çalışıyorum, sorun gitmek değil ki. gitmesine giderim de ya sonrası.. aileler arasına bile sogukluk girer durduk yere..

Sen kendin git dedikten sonra açıkçası ben arabaya binmezdim, küs bir şekilde eşinize ben de seninle arabayla geleceğim dersen eşin "nasıl olsa ben git dedikçe gidemiyor" diye düşünebilir. Başka zamanlarda da sizi tek bırakmakla tehdit edebilir, mesela önemli aile düğünü olur gelmiyorum sen tek git, millete ne dersen de banane gelmiyorum gibi yada herkesin eşiyle katılacağı sizin önem verdiğiniz yere ben gelmiyorum beni üzdün al sana ceza moduna girebilir. En kötüsü böyle bir adam hastanede vs olsanız ben eve gidiyorum tek başına naparsan yap diyebilir gibi geldi.

Kimse istemez eşiyle güç savaşı vermeyi ama karşı taraf savaşmak istiyorsa gel kenara konuşalım çözelim demek bazen işe yaramıyor. İki tarafında konuşarak problem çözebilme yeteneği olması lazım. Eşini de en iyi sen tanırsın konuşarak çözebilecekseniz konuş tabi, ama illa evde savaş istiyorsa aman yapma etme sensiz gidersem rezil olurum vs diye düşünme, kendince güzel bahaneler bul millete söyle anlayan anlasın boşver.

Sizinki kötü bir tarihe denk gelmiş onda haklısın

eşimle birbirimize kısmen ottan sebeplerle 2 gündür trip atıyorduk.( çocuk musunuz demeyin lütfen , durumun gayet komik olduğunu biliyorum ama resmen ilk yılımızda güç savaşı veriyoruz evde.)

geçen günlerde hastayken beni yalnız bıraktığı için ilk ben triplendim, ki hastalıkta sağlıkta diye birbirimize söz verdik 6ay önce. neyse sabah işe geldik hala aramız limoni, mesaj attı sorunun ne vs. sakin sakin konuşurken bu durumlardan artık sıkıldığımı söyledim. her davranışımın kusursuz olmasını bekliyor benden. o kadar mutlu anlarımız var ama en ufak bir durumda en kötüsünü söylüyor.

ikimizin ailesi de aynı ilde. cuma günü beraber dönecektik. bu konuşma üzerine peki tamam al biletini bayramı annenin evinde geçir dedi ve engelledi beni her yerden. iki kumruyken bir anda kargaya dönüşüyoruz. tüm dengeler değişiyor anlayamadım biz mi erken tüketmişiz bazı şeyleri,gerçekten anormal mi bu durum. normal şekilde konuşupta çözümlemek hiç içimden gelmiyor şuan, akışına bırakasım var. Ama aile faktörü de var tabii ki, şimdi soracak iki taraf ne diyeceğiz yani?

İlk bayramımız böyle olacak, ne kadar trajikomik değil mi?

Zamane gençleri evliliği çok daha zor öğreniyor eskiye göre onu görüyorum artık.
Yahu sen sevgili değilsin, engellemek nedir heryerden?
Hayır akşam eve gelmeyip otele felan mı gidecek?

Enteresan insanlar, enteresan ilişkiler....

Back
X