Bencede dengesizlik..Bugün muhasebe çalışmıyor vergi yatmıyor..Gelecek 3,5 müşteri için tüm otomobil satış ekibi geliyor..Bari destekler gelmesin ya da dönüşümlü gelelim..Her Cmrt ayrı bir sorun gelmekten bıktım..Resmi, dini tatillerde çalışıyoruz mesaide yok[/B]
bende bugün yarın pazartesi çalışıyorum.sadece bayramın 1. ve 2. günü izinliyim.ne zaman temizlik yapacağım ne zaman hazırlık yapacağım bilmiyorum.
ben devlet memuruyum ama bende salı gününe kadar çalışacağım. erkek arkadaşımda devlet memuru ama bayramın birinci günü pakisatana görevli gidiyor.
ben çalışmıyorum ama eşim çalışacak her zamanki gibi
bayram seyran yılbaşı izni yok hafta sonu felan filan diye bi kavram yok bizde ne yazııkki
ne yapalım vatan sağolsun diyorum sadece
Cumartesi çalıştım, yarında çalışıyorum...
Bayramın ikinci günü de nöbet tutacağım...
Bundan önceki bayramlarda da, resmi tatillerde de durum değişmedi...
Hem de beş kuruş almadan çalıştık...
Bu defa isyan ettim, tartıştım, arkama aldım gittim herkesi...
Nasrettin hoca gibi kaldım tek başıma...
Sayemde az olsa mesai ücreti alacaklar...
Biz toplum olarak değişmedikçe, hakkımızı aramayı bilmedikçe ezilen taraf olmaya devam edeceğiz...
6 ay daha sabredeceğim...
Sonra resmen tabiri caizse bir öküz kalkacak böğrümden
Allah hepimizin yardımcısı olsun...
isiniz nedir acaba?
benim ablam da turizmcidir ve onun da hic bayram seyran tatili falan yoktur.
malesef bazi isler boyle sikintili olabiliyor ama yine de sukredin, en azindan bir isiniz var.
hem zaten Turkiye'de tatil cok sureleri fazla, 5-10 gun fazladan calissaniz bile sorun degil yani baska ulkelerde bir cok insan boyle calisiyor zaten(calisma sartlarini es gecerek yurt disindan ornek veriyorum).
ne güzel cesaret edip gidiyorsun,büyük yüreklilikle ama tek başına kalıyorsun!! bizim milletimiz buu çok seviyor,yol ortasında bırakmak mı deniyordu buna?
inşallah hakkettiğimiz şeyler bizi bulucak,yeterki biz ezilmeye,sömürülmeye alıştırmayalım kendimizi..:92:
uyuyan güzel günaydın...şu yorumuna katılmadım açıkçası; " ama yine de sukredin, en azindan bir isiniz var." farkında mısın ama hep böyle düşünüldüğü için işverenler bizi ezip geçiyor...nasıl olsa bu ülkede kriz var ben daha iyi adam sömürürüm zihniyeti hep..hep bir olsak da şu anlayışı yıksak ,yıkabilsek aslında biraz olsun iyileştirme şansımız olabilir...diğer gelişmiş ülkelerde çalışma gün sayısı fazla-tatiller az olabilir ama benim bile çok sınırlı bilgim dahilinde oradaki koşullar kat ve kat iyi buradan..
açıkçası ben konuyu açarken , bu kadar çok çalışan olabileceğini bile düşünmüyordum,özellikle muhasebe alanında..ama durum ortada işte işte arkadaşlar..:84:
kızlar burda mısınız arife günüde çalışılır mı ya çalıştıgımız tum fırmalar bugun kapalı resmen 9 günluk tatıl yapıyolar ben yarım gun burdayım sınır oldum neyı beklıyosam Allahım ya dükkanı kaldırcaklrdı ben gelmesem sankı offfff
Aynen öyle...
Patronla çata çat tartışırken, seslerimiz havada uçuşurken, izin günlerinin yetersizliğinden, bayramdaki haksızlıktan, maaşa 2 yıldır zam yapılmamasından şikayet ederken herkes dinlemekle yetindi...
Hakediyoruz biz bunu toplum olarak...
Kesinlikle bu söylediğin cümle olayın özünü teşkil ediyor...
İşverenler ''dışarda senden çok mantığında'' bizlerse ''hakketten ya'' diyip kendi vasıflarımızın farkında olmadığımız sürece bu düzen değişmez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?