Bayramda ilk kayınvalıdeye mi gidiyorsunuz?

Ramazan Bayramında önce kendi aileme gidiyoruz..
Kurban Bayramında önce kocamın amcasına gidiyoruz,eşimin anne babası da amcaya geliyor zaten. Orada görüşmüş oluyoruz..

canım tek değilsin.bende 14 yıldır.aynı sorunu yaşıyorumeskiden 20 km ilçede oturuyordum.bu yüzden arife günü geliyordum izmite kayınvalideyekötükedihüso.deprem sonrası merkeze taşındım.kahvaltıya gitmeye başladım.eltim bile bende sonra bayram sabahı gelmeye başladı.sanki ağaç kovuğundan çıktık.kendi kızı ama ona kahvaltıya gelir.biz hanfendiye gitmek zorundayız.klava:

ben annemle yanyana dairelerde oturuyorum canım o yüzden sorun olmiy ama hep 1..günü orda olmaya kızıyorum arifeden gidip kalıyoruz
gerçi bu bayram gitmeyi pek istemiyorum

Son düzenleme:
genelde bzim toplumumuzda önce erkek tarafına gidilir.benim kendi ailemde de öyle.kısmet olursa evlendiğimizde de mecbur erkek tarafına gidicez çünkü kendi ailem başka şehirde oturuyr olacak..bu da gelenek göreneklerden biri maalesef..

Ramazan Bayramında önce kendi aileme gidiyoruz..
Kurban Bayramında önce kocamın amcasına gidiyoruz,eşimin anne babası da amcaya geliyor zaten. Orada görüşmüş oluyoruz..

evet güzel bir uygulama.
bence de bu yüzden tartışanlar alışkalık haline getirebilir.

bi bayram önce kız ailesine, öbür bayram önce erkek ailesine gidilir.

ama biz napıyoruz; sadece benim aileme gidiyoruz kaydirigubbakcemile3

çünkü zaten kayınvaldem rahmetli oldu. kayınpederim de ankara da yaşıyor 2.eşiyle, onlara da zaten gitmeyiz ankarada olsak bile mirmirmirmir

vala ben ailem ankarada tel acıcazsenağlama
halam var burda once halama
ordan kayınvalideme gitcez
bakalım bu bayram ne kadar harclık vercek -tatlicadiarzu-
bu bayram cok temizlik yaptım fiyatta yüksek olması lasım dolayısı ile-tatlicadiarzu-

kahvaltımızı evde yapıyoruz... sonra kaynanamlara hem onlar daha büyük hemde biran önce görevi yapıp annemlere geçiyoruz ve orda daha çok kalabiliyoruz...

Mersi arkadaşım...yerimseniben
Bizim evlendiğimizden beri böyle..
Amcaları seviyorum ama orada çok sıkılıyorum aslında..Tüm gün öyle boş boş oturup erkeklerin kurbandan gelmesini bekliyorum yanımda kocaman kadınlarla.. Zaten yılda sadece 1 defa görüştüğümüz için muhabbet de tıkanıyor belli bir saatten sonra..
Ama yapacak bir şey yok maalesef..:1closedeyes:

NIYE İLK ÖNCE ORAYA DA BENIM ANNEME DEĞİL...HERKES BOYLE BI SIKINTI YAŞIYOMU?BIKTIM WALLA....klava:

ben ilçede oturuyorum kaynanam annemler ankaradalar...bizde bayramdan önce kaynanamlara gideriz sonrada annemlere uğrarız...mesela yarın arefe yarın oraya gidecez...bende hiç sevmiyorum bu kuralı valla ama anladığım kadarıyla herkes öyle yapıyo...

Benim ailem daha yakın bir yerde oturduğu için önce onlara daha sonra eşimin ailesine uğruyoruz. Bu şimdiye kadar hiç sorun yaratmadı.

valla yeni evliyken bende derdim neden senin anneler önce diye öyle olması gerekirmiş sonradan alıştım şimdi zaten kayınvalidemle aynı sitede oturuyoruz önce ona sonrada anneme hem ozaman annemde daha çok kalmış oluyoruz çünkü erken gidince kayınvalideme, ablalarım beni arıyor nerde kaldınız diye öylesi daha iyi:)bence bunları sorun etmeyelimde bayramın güzelliğini yaşayalım değilmi arkadaşlar bunlar küçük şeyler bence hiç takmayın kafaya:):)

Biz ilk sabah kahvaltıya benim annemlere gideriz.zaten 5 dk.mesafede oturuyorlar..kızkardeşimde eşiyle gelir..öğlen 1 gibi de kayınvalidemlere gitmek için yola çıkarız.onlar manisadalar,45 dk.sürer yol..akşama kadar otururuz..sonra eve döneriz.2.günüde mutlaka bir yerlere tatile gideriz..bu bayram kuşadasında yer ayırttık,oradan dönüştede annemlerin yazlığına geçicez..

evli olarak ilk bayramlarımızı geçiriyoruz.ramazan bayramı ilk olduğu için k.valideye gitme durumu oldu ama ben bayramdan 5 gün önce gidip bayramın 1.gününü annnemlerle geçirdim döndüm.eşim işlerinden dolayı gelemedi.kurban bayramı da yardım etmek için onlarda geçecek.ama Allah nasip ederse seneye düzene girecek.benim aileme gidilmezse bende oraya gitmem.eşit olmak zorunda.onlarda anne baba.ayrıca ben " sen evlendin bizim oldun " gibi muhabbetlerden hiç hoşlanmam.k.peder bir ara böyle birşey söyledi, o yüzden iyice kendi ailemin yanında olmaya çalışıyorum

arkadaşlar bunlar çok küçük sorunlar ya kafaya takmaya bile değimez evlilil bu rekabet değil ki önce bizimkilere sonra size gideceğiz olsun ha çok sorun oluyorsa anlaşırsınız birinde sizin ailenize diğerinde eşinizin ailesine gidilir bunlar aşılamayacak dertler değil allah daha kötülerini vermesinnn:)

normalde her bayram kayınvalidemlerde kahvaltımızı yapardık,sonra babamlara geçerdik.
ama bu bayrambiraz uzağa taşındığımız için,evimizde kahvaltımızı yapcaz.bizimki kurban işlerini hallederken babası ve abileriyle bende evimi toparlarım..
tahmin ediyorum akşam en son babamlara ve kayınvalidemlere geçeriz.hatta 2.güne bile kalırız..

zaten bende öyle olsun istiyorum.birinde oradaysak diğerinde bizimkilerde olmalı.hep bir yerde olmaz,anne baba olarak onlarda bayramda ziyaret edilmeyi bekliyorlar.k.valide " kız evlendi mi annesinden ailesinden kopar artık" deyince sorun oluyo,normalde sorun yok zaten

Ah keşke annemle aynı şehirde otursam da varsın ilk önce kayınvalideme gideyim.senağlama
Yakın şehirlerde oturmamıza ragmen malesef gidemiyoruz.
Geçen bayram öğlene doğru kayınvalideme gittik.Akşama kadar oradaydık sonra döndük evimize.
Eşim bayramda bile çalıştığı için ben tek başıma kaldım.Kendi aileme gidemedim.
Bu bayramda sanırım yarın akşamdan kayınvalidemlere gidicez.
Eşim öğlen işe gidecek ben orada kalıcam.Gece 12 gibi eşim gelecek ertesi gün izinli.
Görümcemlere gidip eve dönücez.Sonra yine o işe başlıcak bayram sıradan bir gün gibi devam edecek malesef.

cnm eşimin ailesi alt katımızda oturuyor.dolayısiyle önce onlara sabah kahvaltısına gidiliyor.öğlen yemeğindede annemlerde oluyoruz.sorun çıkmıyor.ama uzak olsaydık bir bayram eşimin diğer bayramda benimkilere öncelik verir durumu kurtarırdık

açıkcası yeni evli olduğumuz için ramazanda gitmedik annem yanımıza gelmişti ben hasretine dayanamadım diye (memlekte çok uzağız da tayinci memur durumları yani)
şimdi de annem dayımların yanında olduğu için eşime ben sizin oraya gitek istemiyorum çünkü annemi hiç göremem oraya gidersek dedim. o da 2 hafta önce bi gitti geldi bayeamda gitmicez
annemin yanına gidicez
ama ben tek çocuk olduğum ve babam hayatta olmadığı için eşime baştan söyledim ben bayramın 1. gününü annemin yanında geçirmek isterim dedim sağolun o da ok. dedi.
eşimin ailesi kalabalık kardeşileri falan var babası çok şükür Allah ömür versin haytta ama ben pamuğumu yalnız bırkamama bayramlarda dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…