Bayramda ilk kayınvalıdeye mi gidiyorsunuz?

k.valideyle altlı üstlü oturuyoruz
bayram namazından sonra aşağıya ineriz kahvaltıyı orda yaparız
annemler uzak oldugundan koca bayramı evde geçirim koca kahvede olur gitmez biryerlere
kurbanda da annemlerde oluruz kurban kestiğimiz için
biz sıralanayı böyle yaptık ramazanda burda kurbanda köyde

:sm_confused:2 side farklı şehirlerde olduğu için 1 bayram birinde diğerinde birinde oluyoruz keşke aynı şehirde olsaydıkta 1 gün sonra olsada annemleride her bayram ziyaret edebilsem bence ayrıntılara takılmamk gerek bayram ilk günden ibaret değilki

hmmm kimi bu durumdan rahatsızz.bizimde gelinimiz var.(bende 1 aylık gelinim yani nişanlıyım isterrimki gideyim.amaaa evlenince durumlar degişiyordur tabi şimdiki gibi toz pembe gelmiyordur.neysemmm.
Diyecegim o ki heralde GELİNLER bu durumdan rahatsız.Anneme diyimde gelin bu bayram annesinde olsun ablalarıyla.odamı böyle ıyy off öf yapıyodur acaba bak çok merak ettimCADIARZU

Annemle aynı semtte oturduğumuz için bayram namazı sonrası orada kahvaltı yapar,ardından doğru kayınvalidemlere gideriz..Ama bazen de arifeden gideriz kayınvalidemlere kalırız,ertesi gün ya da diğer gün annemlere ordan da evimize döneriz..

Şimdiye kadar 2 bayram geçirdik... ılkinde yani ramazanda eşimin tarafında kahvaltıya gittik, dayılarını amcalarını gezdik evimize döndük.. ertesi sabah da kendi annemlere gittik, bayramın 2. ve 3. günü orda kalıp evimize döndük....
ıkincide yani kurbanda tatildeydik.. Bu bayramda da tatilde olucaz.... Telefonla kutluyoruz...

genelde ılk önce erkek tarafına gidilir hatta ilk bayramımızdada annem ööle demişti "kahvaltıya kayınvalidenlere gidin bana gelcem die tutturma sakın".. :) kayınvalidemlerde eşimin babannesi oldugu için genelde herkes orda toplanıo bayram sabahları ama öğle yemeklerınıde bırlıkte yıyıp dağılıolar..bizde eşimle kahvaltıya gidioruz öğlen yemeğine annemlere gecioruz ilk senemızde sorun olmustu eşiminkiler bozulmustu kalmadığmıza bende dedimki "ya kahvaltıya size geliriz yada öğle yemeğine kapımız çok bütün günü sizde geçirirsek bayram bitmez"tabi bunları eşinme dedim.. artık sorun kalmadı sabah onlardayız öğlen bizde...

benim kayınvalidem alt katımda oturuyor:)herzaman ilk ondayız bundan hiç rahatsız olmadım ama oda hep dibinde olalım istiyor bu beni çıldırtıyo:)

ben kendimi bildim bileli anneannemlerde toplanırız sabah kahvaltısında annemler, teyzemler v.s. evlendikten sonra da ben bu geleneği değiştirmedim, eşim de benimle geliyor. gitmem zaten eşimin tarafına ilk. ilk kendi annem.

Once kayınvalıdemlere gıdıyoruz cunku aynı apartmandayız.Ordan annemlerın memlekete gıdıyoruz.

malesef hayatım bayramlarda ilk erkek tarafına gidilir diye bir adet , gelenek görenek bilmiyorum ben

eşim ve benim için hiç farketmez ilk kayınvalidemlere de gidebiliriz önemli değil.annemler yakın olduğu için ilk oraya geçeriz sonra kayınvalideme
eşim hiç bizaman sorun yapmadı bu durumu.

ilk bayramımız olacak. benim için hiç farketmez. ama aramızda da hiç konuşma geçmedi..:) böyle şeylerden bozmam zaten huzurumu:) mühim olan iyi vakit geçirmek

önce annemlere kaynanaya ertesi gün falan benim akrabalardan fırsat kaldıysa benimki gider gelir

ik evlendiğimiz sıralar ilk kaynanamgile giderdik hemde arefe gününden bayram namazına kayınbabamla gidilirdi tabi ev işleri kahvaltı bana düşerdi.......8 yıllık evliyim 5 yılı böyle geçti ama bir kaç yıldır evimde geçiriyorum yada annemlerdeyim eşim evde olmuyor bayramlarda işi nedeniyle....belki bu bayram yine kaynanatörün yanında olurum sevgili kaynım geliyor yurt dışından sonra onlara kim hizmet yapacak kaynanam erir falan

kayınvalıdemlere..
beraberız.)
olmasakta ust daırede oturuyorduk.)
yanı yıne ılk kayınvalıdemdeydık.)

ilk bayramımızda hamileydim,:CüvCüvramazandı)
ben k.annemlerin evi süpürürken eşim ben halam gidiyorum diyerek evden çıktı tabi benim şalterler attı hemen arkasında mesaj çektim bayram bi sana var diye sonra beraber gittik
şimdi gülüyorum :roflol: acemilik işte
ikinci bayramımızda,kurban
ilk günü sabahı hastaneye gittik ve tüm bayramı hastanede geçirdim oğlum doğmuştu kimseye gitmedim, herkes bana geldi sırnaşık şey

üçüncü, dördüncü derken

beşinci bayramımız,ramazan ben yine hamileyim :CüvCüv:

bazen k.annemlerde bazen annemlerde ilk günümüzü geçiriyoruz hiç farketmez
sağlıkla,mutlulukla
a.s. hepinizin bayramı kutlu olsun
a.s.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…