Bayramda ilk kayınvalıdeye mi gidiyorsunuz?

bizim kayınvalidemler yakın oturuyor, o yüzden kahvaltıya ilk oraya gideriz, sonra yakın da akrabaları var eşimin onlara biraz uğrarız akşamüstüde annemlere gideriz akşam orda otururuz genelde, bu bayramda öyle olur herhalde

önce kayınvalidemlere giderizzz eşim için farketmez ama ben önce oraya gitmek isterim..
sonra annemlere gideriz ama bizimkilerde daha çok kalırız
ilk defa bu bayram bizimkilere önce gidicez çünkü babamla eşim ortak kurban kesicekler kuralı bu yüzden bu bayram bozuyoruz :)))

bızde3yıldır once kayınvalıdeye giderız eşim bayrm namazından gelır bayrmlaşırız eşimle kahvaltıya gideriz kayınvalideye kendı annemede artık orda işimnezmn bıterse giderim.kayınperderın kesın talımatı vardı bayramın bırıncı gunu ramazanın bırıncı gunu kayınvalidede yenır dıye :)
haa annemelrde çok mu uzak hayır değil kayın valideyle yanyana apartmanları bitişik yanı.son ramaznda kayınvalidelr memleketteydı ve ben anneme gititm hatta geceden orda kaldım eşim işteydı çunku çok guzel oldu ve emınım kı kım bılır bıde nezman nasip olur :)
bubayrm annemler kayınvalidemlerve bız ortk kurban kescez.11den sonra gitckler kesmeye bızde sab kahvaltıyı kayınvalidede yaprız ordnda annmlere gecerız bayrmlaşmaya ve ben orda kalırım eşim gider babamlarla.tabı bu benı fikım henuz kociş ne derbılmıyom kociş değil aslında annesı neder .etler gelene kadr dururum orda haa bıde bızde suda var kurban etlerı de kayınvalidede ayarlanır dogranır edilir yanı :)

annemler daha yakın, bu yüzden ilk onlara gideriz ama fazla kalamayız. sonra kayınvalidemlere geçeriz.
bu bayram farklı olacak. kayınvalidemler bize arefe akşamı gelecek, bayramı beraber geçireceğiz.
anneciğimi ancak 1.gün akşamında görebilirim.

Once dedesine...bana asil sevgiyi, saygiyi gosteren, benim bir insan oldugumu, bir gelincik oldugumu hissettiren tek kisi dedesi oldugundan, oncelikle ona gidicez...yemegi de beraber yiyecegiz bu aksam.
sonra annesigile ugricaz bir saat
yarin aksamda dogruuuu anacigima

ramazan da da once dedesine, sonra anneme
bi gun sonrada kendi ailesine
anlasmamiz oyle

Kahvaltıya valideler,akşam yemeğine annemlere gideriz hep....Annem Babam Bayram sabahları çok üzülüyorlar yalnız kaldıklarına,üzüldüklerinide geçtiğimiz bayram dile getirdiler.....bu bayram ablam gitti,Önümüzdeki yılda Allah nasip ederse biz gideceğiz....Kesin valideler bozulacak,eşimde bana bozulacak amannnn ben napiyım....En kötü ihtimal ben çocukları alıp giderim,eşimde eğer gelmezse kendi bilir....Çünki bende bir daha onun ailesine gitmeyi istememkötükedihüsoOnlarda kızlarını çağırsınlar....

ne fark eder acaba ?????
Ahh bekarlık ahhhhh...........Davulun sesinin uzaktan tıngır mıngır çok hoş geldiği,o güzel günler.....Herşeyin toz pembe,insanların gözüne melaike gibi göründüğü o tatlı pespembecik yıllar....
Arkadaşım sakın alınma mesajını görünce benimde senin gibi düşündüğüm yıllar geldi aklıma....Ben ne derdim biliyormusun? (kayınvalide nedemek onlarda benim annem babam,ben iyi olursam herkes iyi olur,şimdi anne baba bile demiyorum,diyemiyorum)
Malesef öyle değilmiş,hayatta insanlarda çoook acımasızmış......

hihoyyyt

keşke herşey bugünlerdeki gibi kalsa :Saruboceq: henüz nişanlıyım birini diğerinden ayırmamaya kayırmamaya çalışıorm zaman ve yaşanılanlar zamanla düşünceleri değiştirio galiba:1no2:

valla su zamana kadar hiç bunu dert etmedim..bazen bizimkilere bazen eşiminkilere gidiyoruz..ama genelde önce eşiminkilere(daha yakinlar) sonra annemlere gidiyoruz..aksam orda kaliyoruz :))

bende mecbur önce kayınvalideme gidiyorum çünkü daireler yanyanaa daha sonra anneme gidiyorum ve istediğim kadar kalıyorum bölesi daha ii benim içinn

Annem şehir dışında olduğu için bayramdan bir gün önce annemin yanına giderdik ve bütütn bayramı orda geçirirdik , canım anneciğim 2 ay önce vefat etti , ama yine değişen birşey olmadı , onsuz ilk bayramımızda yine ilk önce canım annemi ziyarete gittik :Saruboceq:

biz zaten altlı üstlü oturduğumuz için kayınvalidemde kahvaltı ederiz görümcemde gelir kurban kesilecegi gün bir yere gitmeyiz 2. günü akrabaları hemen dolaşıp annemlere gideriz gec vakte kadar orda durarız, bayramlarda kayınvalidelerle pek görüşmeyiz bile cok yuğun oluyoruz zaten normalde hep birlikteyiz

durum ve şartlar neyi gerektirirse öyle yaparız...
Ilk önce nereye gidildiği önemli değil bence..
Ailelerde bunu anlayışla karşılamalı...
Maksat bayramda sevdiklerimizle güzel vakit geçirmek olmalı ilk nerede olunacak takmamalı yaniii
bu benim düşüncem tabi.....

bizde hiçbir zaman ilk nereye gidelim tartışması yaşanmadı...
ama programımıza göre değişiyor...çünkü annemler kayınvalidemlerden sonraki semtte oturuyorlar...
sonuçta aynı gün içinde ikisini de ziyeret etmiş oluyoruz...
yani öncelik farketmiyor,ne bizler için ,ne de annemler için...
sevgiler...

bizim için fark ediyor
en önce eşimin ailesini ziyeret ediyoruz daha sonra annemlere geçiyoruz

Son düzenleme:
bencede hiç farketmez
her iki tarafada gidilecek nasılsa önce nereye gidildiği yada daha çok nerede oturulduğunun bana göre bir önemi yok
iyi bayramlar herkese...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…