• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda ilk kayınvalıdeye mi gidiyorsunuz?

evleneli 7 yil oldu her bayramda önce annemlere sonrada benim akrabalarima gideriz aksamda genellikle esimin akrabalareiyla kayinpederimde toplanir bulusuruz cünkü...

şöle söliyim kayınvalidem üst katta oturuyor annem bir sokak üstte dolayısıyla ilk gideceğimiz yer kayınvalidem oluyor kahvaltılarda orda oluyoruz bayramlarda..

sorun yapmıyorum tek düşüncem kendi annemin bunu sorun yapmaması :)

ya bayanlar her şeyi kayafa takmak zorundamısınz.
çabuk yaşlılık bizde.
unutkanlık bizde.
çok konuşma bizdeydi. (şimdi yarı yarıya erkeklerde artık baladılar konuşmaya belkide boşanma sebeplerinden biri de budur.karı gibi durmadan konuşuyor derler ya bazı erkekler için. )
böyle şeyleri kafaya taka taka. beynimizi dolduruyoruz ve yeni şeyleri kafamız almaz hale geliyor.
farkedermi yaa önce sen önce ben. çok çocukça. ama tabi eğerki gelin köle gibi görülüp hep burda dursun. deniliyorsa ve de annesine gönderilmesine karşı çıkılıp surat asılıyorsa. bu na da göz yumulmaz. tabiii

3.5 yıllık evlıyım.suana kadar hıcbır bayram esımın tarafına gıtmedık.esımın aılesı 4 saatlık mesafede oturuyor.bızımde arabamız yoktu o sebeple gıtmedık zaten pek duskun degıller bırbırlerıne.son bayramdan once kayınvalıdem vefat ettı artık hıc gıtmeyız.annemlerle cok yakın oturdugumuz ıcın(altlı ustlu)her bayramın ılk gunu annemlerdeyız

ne munasebet.......

gıtcegımıde pek sanmıyorum....

evlendım evleneli hep memleketteyım butun bayramlarda..

arkadaşlar bunlar çok küçük sorunlar ya kafaya takmaya bile değimez evlilil bu rekabet değil ki önce bizimkilere sonra size gideceğiz olsun ha çok sorun oluyorsa anlaşırsınız birinde sizin ailenize diğerinde eşinizin ailesine gidilir bunlar aşılamayacak dertler değil allah daha kötülerini vermesinnn:)

katılıyorum arkadasim
cok dogru soylemissin

karşılıklı oturduğumuz için önce kayınvalideye gideriz kahvaltımızı orda ederiz.ama bazen 9 gün tatil oluyor.önceki haftadan başlıyor tatil.kös kös evde oturup bayramı bekliyoruz,birinci gün kayınvalidede olmak için.şehirdışındaki annemlere gidemiyoruz.bir kere söyledim annenleri her zaman görüyoruz.tatili boşa harcamayıp annemlere gitsek diye yok dedi eşim.birinci günü illa annesinde geçirecekmişiz.kendi kız kardeşi geliyor ama birinci gün annesine.böyle ikili yüzsüz davranışların gözümün içine bakıla bakıla yapılmasına uyuz oluyorum. kızkardeşe gelince o da bize gelsin gelin de bize gelsin.iyi valla yaa.böyle davranışlar olmasa benim aklıma bile gelmez ilk oraya ilk buraya gidelim diye.neyse ya. offf

Biz de evlendiğimizden beri önce kayınvalidemlere gidiyoruz.Hatta genelde arefe gününden gidip kalıyoruz.Ne oldu bütün aile bayram sabahı birlikte olacakmış. Ama oğlum olduğundan beri pek gidip kalmıyoruz, sabahın köründe kalkıp gidiyoruz.
Hiç unutmam bir sene önce oğlum sabah uyanmamıştı, eşimde evin yakınında ki bir camide namazını kılmıştı. Biz de ancak o gelince gidebilmiştik.
Vay sen misin sabahın köründe gitmeyen. Kayınvalidemin bize demediği kalmadı, en son sizin çocuklarınızda size bunu yapsın dedi.
Sanki ne yaptıysak. Bende sinir olmuştum bayram günü, zaten gıcık oluyorum.Ben bayram sabahı evimde kahvaltı etmek istiyorum.
Ama Allah için öyle bişey yapsak, kesin bizi evlatlıktan reddeder valla...

valla benim ailem şehir dışında kayınvalidemle aynı yerdeyim eşim bayramda çalışıyorsa eğer ben kendim gidiyorum ailemin yanına çalışmıyorsa da onu da alıp gidiyorum
bayram için yola çıkmadan önce kayınvalideme gidip önden bayramlaşıyorum
sonuçta onları her zaman görüyorum ama ailemi sadece bayramdan bayrama görebiliyorum boyunlarıı bükük bırakamam kimse kusura bakmasın

yaynana mevzusu oldumu tüylerim dikenleniyo altlı üstlüyüz ilk onun yüzünü görüyorum ilk onu görüyorumda ne oldu kıymetbi biliyo elini öpmemem için uzatmıyo suçum eşime kızması şeytan diiyoki ilk bayramda öpme zaten knuşmuyorum ama işte eşim hatrı var

benim ailem şehir dışında , kayınvaldem yan dairemde ve yanlız oturuyo bayram sabahı erkenden elimize çikolatamızı alıp çoluk çocuk ona gideriz .. eşimin bayramın ilk günü mecburen çalıştığı çok oldu gene hemn çocukları alırım kahvaltı yapalım derse yaparız eğer gönlü yoksa evime geçer evimde kahvaltı yaparım..

MEĞER HERKES BU ACAYİP GELENEĞİ ÇEKİYOR!!!delikafadulden

Bizde aynen sabah eşim bayram namazına gider gelir ve daha eşofmanlarla annesigile kahvaltıya gideriz oradan 12.1 gibi eve geliriz ancakk hanım efedindinin gönlü olsun tabi kraliçemiz yaa :oklava: sonra benim aileme ve tekrar akşam gene kayınvalidemlere bayram yemeğine evleneli 3 bayram geçirdik bu 13 bayramda olsa bu böle gider gibime geliyo ama nefret ediyorum ıyyyyyyyyyykötükedihüsokötükedihüso

Annemlerle aynı semtte oturduğumuz için erkekler bayram namazına gider bayanlar hepimiz annemlerde bekleriz.Arefeden abimler de bize gelir,zaten halamlar da burda oturuyor.Namazdan sonra hep beraber kahvaltı ederiz,kurban durumu varsa o halledilir ve daha sonra kayınvalidemlere geçer,gece döneriz..Amaan boş şeyler bunlar,Allah herkesin yuvasına dirlik versin,karşılıklı hoşgörü ve ağız tadı olduktan sonra ilk nereye gidildiğinin ne önemi var?... :)

Biz de önce kayınvalidemlere gidiyoruz.Ama bu benim işime geliyor.Anneme gidicez diye erken kalkıyoruz.Sonra bütün gün de annemde rahat rahat oturuyoruz.Kurban bayramında da annemde kaldık.Yani kayınvalidem önce ona gidiyoruz sanıyor ama annemde daha uzun süre kalabilmek için önce onlara gidiyoruz.

ya neden bu kadar dert ediyosunuz bunu bencede kayınvalideye gidin oradan anneye geçilecek diye erken kalkın hem onların gönlü olur hem annede istenildiği kadar oturulur kızlar bunlar kafaya takılmaya değmez ammaaannnn taktıkta nolduuu boşverin yaaaa gülüp geçmeyi öğrenin birazda inanın bu onlara verilecek en büyük ceza ben bunu öğrendim deneyin bakın hem siz kafaya takıp etkilenmiyosunuz hem karşı taraf deli oluyo :lepi:

ben ilk annem gitmek isterim
çünkü hem tek çocuğum hem de babam hayatta değil...
dayılarım yardım eder elbet ama anneme kurban kesiminde yardım edecek kimse yok hani kurbanı kestirmeye götürecek falan
bundan önce var mıydı diyeceksiniz ama
artık biz varken üzülürüm onun benim dışımda birine ricası olmasına

ya arkadaşlar yapmayın böyle tabiki kayınvaldemizin evine gideceğiz sonuçta kocamızın annesi babası yani kendimizi hala bekarmı zannediyoruz bunlar gurur yapar Türk örf ve adetleri böyle düşünsenize ilk kendi ailemize gittimizi kocalarımızın ailesi ne der huzursuzluk olmazmı sonuçla o evden çıkılmış yani

Back
X