Bayramda Nişanlı kıza ziyaret sorunsalı

venus12

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
788
801
303
Ankara
Kızlar merhaba şu anda nişanlıma çok kötü kavga ediyoruz .
Biz 3 hafta kadar önce nişanlandık. Bu bizim nişanlı iken olan ilk bayramımız .her şeyi Açıkça yazacam ki kim haklı kim haksız iyice görün diye, dediğim gibi 3 hafta önce nişanlandık. Nişanımız salonda yemekli oldu. Salon masraflarını biz yani ben karşıladım. Nişanlım Kuaför masraflarını karşıladı bi de ailesi Takı filan taktı, bizimkiler hiç bi şey takmadı nedeni ise bizde Nişanda Takı takılmaz her şey düğünde takılır, biz benim ailemin olduğu Şehirde yaşıyoruz onun ailesi de 1000 km uzakta başka bi Şehide yaşıyor. Daha önce bayrama ailesinin yanına gidecekken bana sen de gelsen iyi olur nişanlımın sonuçta ailemle bayramlaşmalısın dedi. Ben de kesinlikle olma evli değiliz sadece nişanlıyız ben nasıl geleyim dedim. Annesi de annemi arayıp bayram tatili uzun hep birlikte bize gelin Demiş. Annem kabul etmemiş tabi ona Demiş ama ben dedi onlar bize gelin diyeceğine hediyesini Alıp seni ziyarete gelmediler dedi bu nişanlı iken ilk Bayramınız dedi. Bu arada istemeden sonra Ramazan bayram-ı sonrası biz onlara iade i ziyaret yapmıştı o zaman bana oradayken bayram hediyesi olarak bi bilezik takmıştı . Neyse ben annemin dediğini çok takmadım anne yol uzak nasıl gelsinler dedim geçtik. Sonra face ten filan nişanlı olan kızlara gelen hediyeleri gördüm biraz içerlendim ama yine belli etmedim. En son bugün dayımlardayız yengem dedi ki sizi ziyarete geldiler mi ben de yok dedim uzak yer nasıl gelsinler ben zaten öyle bi şey beklemedim dedim yengem de olur mu adettir bu insanın hoşuna gider Dayılar bize gelmişti hatırlamıyor musun dedi. Ben de bunu nişanlıma söyledim annelerin gelmesi gerekirmiş herkes bunu söylüyor dedim biraz bağırarak söyledim ve kavga etmeye başladı. O da benim aile birsürü şey yaptı sizinkiler hiç Takı takmadı doğru düzgün akraban bile gelmedi dedi evet doğru düzgün akrabam gelemedi memleketten bu Nişan gelmeyelim Düğüne geliriz demişlerdi ki o zaman ben üzülmüştüm ve kabul etmiştim evet geçmemekle ayıp ettiler ama ne yapalım diye ama ben senin ailen gelmeliydi neden gelmedi diyince abartı bir tepki verdi asıl senin gelmen Kazım koca insanlar senin mi ayağına gelmeli dedi ben de heniz evli değiliz evlendikten sonra zaten gideceğiz ama nişanlı iken olanlar gelmeli idi dedim o da sen ailemin gelmeyeceğini bile bile bunu bana nasıl dersin beni bunun için nasıl üzeresin dedi benim Arkadaşlarım sana Nişanda niye saat takmadılar dedi ben sen üzülme diye sana demedim dedi ama sen her şeyi bana iletiyorsun dedi ben de böyle bir adet var gelmeniz gerekirdi ama gelmediniz bi diye dedim evet ailem birey takmadı ve ben ayıp ettiklerini kabul ediyorum dedim ama sen ailenin ayıp ettiğini kabul etmiyorsun dedi o da dedi ki bizde öyle bir adet yok aynı Şehirde bile olsa gidilmez dedi 1000 km hayatta gelmezle dedi ben de dedim ki sen de o zaman de ki gelmeleri gerekirdi ama gelmediler düşünemediler adetimizde yok bilemedik de kapansın konu dedim ama o ısraraka bana böyle bi şeyi nasıl dersin dedi biz her şeyi yaptıkça siz bizi ezmeye başladınız dedi sen kendi ailene bak dedi ki kızlar biz doğuluyuz Erkeğe bayaa bi şey yapar aileler gelinlere çok altın takılır ama kızlara kız ailesi pek bi şey takmaz o da bunu önüne sürdü sana bi şey yapmadılar evet ailem bana kız tarafının yapması gereken konularda yardımcı olmayacak ama benim iyi bir işim var ve ne yapılması gerekiyorsa ben kendim yapıyorum zaten ama ona ailesi de yardımcı oluyor ve bunu sürekli söyleyip duruyor benim aile daha ne yapsın ezmeye çalışıyorsun diye sabahtan beri kavga ediyoruz ben ben nasıl ailemin hatasını kabul ediyorsam ama yapacak bi şey yok diyorsan sen de onu de diyorum ama kabul etmiyor ona göre bunu hiç söylemem gerekirmiş çünkü bunu bana söyleyen yengem nişanlıma bile gelmemiş beni neden dolduruşa getiriyormuş sabahtan beri kavga ediyoruz ben de en son senin annen ben nişanlıyken Görevini yapmadı bayramda gelmedi ben de evlendikten sonra her bayram gitmem bi bayram giderim dedim bi bayram gitmem dedim vs kavgamız Büyüdü şu an Nişanı attık atacak yardım edin kızlar çok kötü oldumtablrttrn Yazdığım için Yazım hataları olabilir kusura bakmayın elim Ayağım titriyor

Bu ne arkadaş?

Bu adetlere, geleneklere bu kadar çok bağlı olunca elinize ne geçiyor? Neden bu kadar formalite yaşıyorsunuz? İnsan bu yüzden neden nişanlısıyla kavga edip nişanı atacak duruma gelir? Sen evlendikten sonra kayınvalidenle mi oturacaksın?

ben nısanlıyken aılece geldıler bıze
sonrada benı nısanlım aldı 1 gun sonra onlara gıttım bayramda yanlarında bulundum hatta buyuk amcasına annanesıne falanda gıttım gonullerını hoş ettım
evlılık yolunda adım atıyorsunuz bız sadece nısanlıyız ben nıye bayramlasmaya gıdım dıyorsunuz
hedıye beklıyorsunuz
herkes ayagınıza gelsın ıstıyrsunuz
herseyı yuzune vuruyor ve olan herseyı nısanlınıza anlatıyorsunuz
evlensenızde yurumez bu iş

Buyutulecek bir sey yok bence sonucta insanlar cok uzakta oturuyormus sirf baskalarinin agzi sussun diye o kadar yol cekip masraf yapmak yersiz bence de.Hem insanlar ailenizle de bayramlasmis telefonda.Bayram hediyesi de almislar.Nisanlin hakli.Her adet yerli yerine gelecekse o zaman senin ailen de nisanda damada saat takmaliydi...

Valla çok uzun hepsini okumadım nişanlı kıza gelin görmeye gelinir hatta kurban filan da getirilir ya da altın bayramlik kiyafet vs ama bana da yapmadılar herkesin adeti farklı bunlar için kavga etmeye hiç değmiyo nişanlınızı kırmayın

"İlmin Ceyizin,Ahlakin ziynetin,Mescidlerde evin" olur insallah... cok uzuluyorum boyle gozunuzu seveyim bayramlarda su internetinizi seyinizi kapatin ya... Ne gerek ? Bu kadar bunlara onem vermeyin hediye ziynet hepsi gecici.. Baska da bir sey diyemiyorum..

valla kusura bakmayın da türkiyenin neresinde nişandan sonra kız ziyarete geliniyor merak ettim, benim bildiğim asıl nişanlı kız kayınvalidesini kayınpederini görmeye gider el öper, bişey takacak olan da o zaman takar. bizim nişanımızdan üç hafta sonra da bayram olmuştu, biz zaten nişanlımla direkt gidecektik ama kayınvalidemler yazlıktaydı o zaman, annemleri de davet ettiler beraber gittik, bana da orada taktılar hediyelerini. bence gariplik tamamen sizin beklentilerinizde.

Bence de cok fena yengenin doldurusuna gelmissin.

Olur böyle seyler normal ama benim bildigim erkek tarafi gelirmiş neyse ama simdiden o şunu yapti bu bunu yapmadi seyler konuşulunca sogukluk girer yani ilerdede konusulur heleki erkekler coj yapar bunu o yuzden her iki tarafta elinden geleni yapmasi gerek zor donemler olur aslinda biraz ayri kalin inslalh duzelir bence çözülemeyecek seyler deyil aslinda anlayis cok onemli iki taraf icinde umarim hayirlisi olur sizin icin

1000 km diyorsunuz farkındasınız değil mi

3 hafta önce gelmişler

seni çağırmışlar; tek gelemem deyince anneni de davet etmişler kibarca

nişan sizin orada olmuş; senini çevren görmüş nişanı bence nişanlısı ile gezip akrabalar ile tanıştırmak için sizi davet etmişler

ama bu kız evi nazzzz evi mantığı var ya insanlar adet de adet deyip olacak işleri de bozuyorlar böyle

Son düzenleme:
Ay okudum da sizin ki tam anlamıyla bencillik ve terbiyesizlik
Adamları utanmadan 1000 km uzaktan ayağına çağırıyorsun
Kendi akrabaların iki kez git gel olmasın sadece düğüne gelelim dediğinde sorun yok, ama senden kaç yaş büyük insanlar bir gün için ayağına gelmeyince vooov

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…