Bayramda Nişanlı kıza ziyaret sorunsalı

Bu anlattığın olay normal mi yani?

Akıl ve vicdan dahilinde cevap ver lütfen..

Maaşını kardeşine verecekmiş hanfendi.. Hepsini hem de.. Neden dayın keriz mi? Eğer öyle ise nişanlın da mı öyle olmak zorunda?

Bak canım mutlulukta gözün varsa egonu kenara Bırak.. Yengen kendisine yolabileceği kaz seçmiş sen hayat Arkadaşı, can yoldaşı seç.. Evlilik o kadar kolay bişi değil, maddi hesaplar üzerine kurulmuş dört sütunun üstünde yükselecek bir değer hiç değil..

Alın madem uçak biletlerini gelsinler
Yahu 50 yaşındalar desek sende 25 yaşında olsan
Ciddi soruyorum
Utanmadın mı hiç ?
Ne konuma soktun kendini nişanlının gözünde bir düşün otur istersen.

Bir senedir nisanliyim daha çeyrek altın görmedim ailesinden... Nerde üç beş bilezik ağzımı acip da bunlar için kavga etmedim. Nisanlim bir ihtiyacim olursa yapıyor zaten.. Bunlar için oturup kavga etmeye degmez .. Siz gecinmenin derdine düşün karşılıklı daha nasıl iyi oluruz. Nasıl mutlu oluruz diye uğraşın.. Beni de hiç sevmezler istemezler bunu da biliyorum. Tek aramıza girip bozmaya çalışmasınlar altınları kusur kalsın. Bayram ziyaretleri de...

Canım maalesef dengeyi kuramamissin insanlar bayram ziyareti için 1000 km mesafeden nasıl gelsinler tamam adetler gelenekler olabildiğince yerine getirilirse illaki herkes hoşnut olur ama bazen bazı şeyler esnetilebilir ailen ya da yengen bu duruma yorum yaptığında onlar da gelmeyi çok isterler ama mesafe çok uzak diye sorunu nisanlina belli etmeden konuyu kapatabilirdin heee nisanlinda şu konuda hatalı nişanlı olan bir kıza annemleri görmeye gidelim demesi saçma ki uzaklık 1000 km ,ayrıca kız tarafının nisanda saat takması eğer onların adetinde varsa bunu nisandan once Sana belirtip insanlara malzeme vermemeliydi,canım sizin için hayırlısı ne ise o olsun ama maalesef siz kendi aranızda konuşmayı beceremiyorsunuz özellikle buna dikkat edip önce bu sorunu çözün

Evet akrabalarım gelmedi ve ben onların ayıp ettiğini kabul ediyorum zaten ama nişanlısında ailesinin gelmesi gerektiğini kabul etmesini istiyorum
Benim de oglum var cok açık soyluyorum ileride gelin adayim 1000 km.yol gelip bayram ziyareti yapacaksiniz diye diretse padisahin kizi olsa gitmem.Oglumun hatiri falan da dinlemem nisani da atarsa atsin.Kimse o kadar yolu sirf baskalarinin egosu tatmin olsun diye gelmek zorunda falan degil.Insanlar soguk olsa sizi davet etmez.Ileride yengen,arkadaslarin o aileye el olacak yuzlerini bile belki gormeyecekler fakat siz hep o ailenin icinde olacaksiniz.Bosuna nisanlinizi da kendinizden sogutmayin...

sen nişanlına bayramlık ne aldın.kıza yapılırsa erkeğe de yapılır.

İyi de sorun dayında, azcık kafasızlık etmiş. Hem adet sizin adetiniz, bizde yok mesela böyle bir adet. Ne gerek vardı daha 1 aylık nişanlısınız ve kendinizi bu duruma düşürdünüz... Hep o bunu yaptı şu bunu yaptı diye giderseniz sonunuz hayrolmaz sizin...

gecen hafta kuzenım nısanlandı
adanalı nısanlısı bız anteplıyız
arabayla 2 saatlık yol
amcam aradı ayıbı yok bu sıcakta kendınızı zorunda hıssetmeyın gecen hafta burdaydınız artık aıle oluyoruz nasılsa daha cok gorusuruz dedı

oyle dedıgı ıcın anlayısı ıcın daha da cok tesekkur ettıler aradakı bag kaynadı bu sayede
sankı amcamınkı kız evladı degıl mı
oda faceye resım koymak ıstemezmıydı
hayatı ne kadar basıt goruyorsunuz konu sahıbı
keske sen gıtseydın
okadar hedıye hedıye dıyosun alırdın hedıyenı guzelde sofraya oturur havanı atardın
bızım buralarda bı laf vardır
dilencı küsmüşşşş kısmetını kesmiş
yanlıs yapmıssın

Benim bütün kuzenlerim nişanlıyken nişanlılarını getirdiler bayramda.Her yerin adeti farklıdır büyütmeye gerek yok bence

Ne goreviymiş bu ya adamlar kalkacak 1000 km yolu gelecek, neden adetmiş görevleriymiş.
Ne adetmiş ne görevmiş arkadaş ya....

Kızlar öncelikle cvp laf için teşekkürler gerçi herkes beni haksız bulmuş bilmiyorum belki haksız olabilirim daha önce her bayram benim ailemin yanına gideceğiz dediği için doluydum çünkü ben evlendikten sonra hiç kendi ailemle bayram geçiremeyecek miyim diye düşünüyorum üstüne de bu binince o gelmediyse ben de gitmem diyerek patladım evet sanırım yengemin fazla dolduruşuna geldim ama nişanlımın da ailesini bu denli fazla Savunması beni çok rahatsız etti annesi de Açıkça biraz dominant biri hep onun yanına gitmemiz gerektiği mesajını şimdiden veriyor bu da üstüne binince annen gelmedi ben de ilerde gitmem diye patladım

Ben bile ne kadar gerildiysem cümlelerim çok düşük olmuş yeni farkettim
Nişanlı kız kendini ne zannediyor yav, nişanlı kıza ziyaret, nişanlı kıza hediye aman Allahım 2015 yılındayız hala görev adet.
Hayır şunu merak ediyorum ilerde kaynana gelip 'benim evin temizliğini yap, halılarımı yıka, benim elimi sıcak sudan soğuk suya sokma senin görevlerin bunlar' dese okey diyecek mi çok merak ediyorum..

Nisanlin haklı.. Özür dilemelisin bence. Milletin doldurusuna gelmissin yok yere bozulacak nişanin yani. Ailesinin bi suçu yokken niye kabullensin ki ailesinin suclu olduğunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…