- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
Bu anlattığın olay normal mi yani?Asıl sorun gelip gelmemeleri değil gelmeleri gerektiğini nişanlımın kabul etmemesi ve bana sen bunu bana teklif edersin demesi ki benim dayım da yakın zamanda evlendi her şeyi ama her şeyi dayım ve ailesi yaptı kız ÖĞRETMEN OLMASINA rağmen tüm Maaşını kardeşine gönderecekmiş dayım bunu da kabul etti bi tarafta böyle bi örmek varken onların bi Nişantaşı taktıkları 3-5 bileziği söylemeleri beni rahatız ediyor ki Kızın çeyizindeki her şeyi dayım Aldı ve kıza senin ailen hiç bir şey yapmadı diye asla söylemedi
Canım maalesef dengeyi kuramamissin insanlar bayram ziyareti için 1000 km mesafeden nasıl gelsinler tamam adetler gelenekler olabildiğince yerine getirilirse illaki herkes hoşnut olur ama bazen bazı şeyler esnetilebilir ailen ya da yengen bu duruma yorum yaptığında onlar da gelmeyi çok isterler ama mesafe çok uzak diye sorunu nisanlina belli etmeden konuyu kapatabilirdin heee nisanlinda şu konuda hatalı nişanlı olan bir kıza annemleri görmeye gidelim demesi saçma ki uzaklık 1000 km ,ayrıca kız tarafının nisanda saat takması eğer onların adetinde varsa bunu nisandan once Sana belirtip insanlara malzeme vermemeliydi,canım sizin için hayırlısı ne ise o olsun ama maalesef siz kendi aranızda konuşmayı beceremiyorsunuz özellikle buna dikkat edip önce bu sorunu çözünKızlar merhaba şu anda nişanlıma çok kötü kavga ediyoruz .
Biz 3 hafta kadar önce nişanlandık. Bu bizim nişanlı iken olan ilk bayramımız .her şeyi Açıkça yazacam ki kim haklı kim haksız iyice görün diye, dediğim gibi 3 hafta önce nişanlandık. Nişanımız salonda yemekli oldu. Salon masraflarını biz yani ben karşıladım. Nişanlım Kuaför masraflarını karşıladı bi de ailesi Takı filan taktı, bizimkiler hiç bi şey takmadı nedeni ise bizde Nişanda Takı takılmaz her şey düğünde takılır, biz benim ailemin olduğu Şehirde yaşıyoruz onun ailesi de 1000 km uzakta başka bi Şehide yaşıyor. Daha önce bayrama ailesinin yanına gidecekken bana sen de gelsen iyi olur nişanlımın sonuçta ailemle bayramlaşmalısın dedi. Ben de kesinlikle olma evli değiliz sadece nişanlıyız ben nasıl geleyim dedim. Annesi de annemi arayıp bayram tatili uzun hep birlikte bize gelin Demiş. Annem kabul etmemiş tabi ona Demiş ama ben dedi onlar bize gelin diyeceğine hediyesini Alıp seni ziyarete gelmediler dedi bu nişanlı iken ilk Bayramınız dedi. Bu arada istemeden sonra Ramazan bayram-ı sonrası biz onlara iade i ziyaret yapmıştı o zaman bana oradayken bayram hediyesi olarak bi bilezik takmıştı . Neyse ben annemin dediğini çok takmadım anne yol uzak nasıl gelsinler dedim geçtik. Sonra face ten filan nişanlı olan kızlara gelen hediyeleri gördüm biraz içerlendim ama yine belli etmedim. En son bugün dayımlardayız yengem dedi ki sizi ziyarete geldiler mi ben de yok dedim uzak yer nasıl gelsinler ben zaten öyle bi şey beklemedim dedim yengem de olur mu adettir bu insanın hoşuna gider Dayılar bize gelmişti hatırlamıyor musun dedi. Ben de bunu nişanlıma söyledim annelerin gelmesi gerekirmiş herkes bunu söylüyor dedim biraz bağırarak söyledim ve kavga etmeye başladı. O da benim aile birsürü şey yaptı sizinkiler hiç Takı takmadı doğru düzgün akraban bile gelmedi dedi evet doğru düzgün akrabam gelemedi memleketten bu Nişan gelmeyelim Düğüne geliriz demişlerdi ki o zaman ben üzülmüştüm ve kabul etmiştim evet geçmemekle ayıp ettiler ama ne yapalım diye ama ben senin ailen gelmeliydi neden gelmedi diyince abartı bir tepki verdi asıl senin gelmen Kazım koca insanlar senin mi ayağına gelmeli dedi ben de heniz evli değiliz evlendikten sonra zaten gideceğiz ama nişanlı iken olanlar gelmeli idi dedim o da sen ailemin gelmeyeceğini bile bile bunu bana nasıl dersin beni bunun için nasıl üzeresin dedi benim Arkadaşlarım sana Nişanda niye saat takmadılar dedi ben sen üzülme diye sana demedim dedi ama sen her şeyi bana iletiyorsun dedi ben de böyle bir adet var gelmeniz gerekirdi ama gelmediniz bi diye dedim evet ailem birey takmadı ve ben ayıp ettiklerini kabul ediyorum dedim ama sen ailenin ayıp ettiğini kabul etmiyorsun dedi o da dedi ki bizde öyle bir adet yok aynı Şehirde bile olsa gidilmez dedi 1000 km hayatta gelmezle dedi ben de dedim ki sen de o zaman de ki gelmeleri gerekirdi ama gelmediler düşünemediler adetimizde yok bilemedik de kapansın konu dedim ama o ısraraka bana böyle bi şeyi nasıl dersin dedi biz her şeyi yaptıkça siz bizi ezmeye başladınız dedi sen kendi ailene bak dedi ki kızlar biz doğuluyuz Erkeğe bayaa bi şey yapar aileler gelinlere çok altın takılır ama kızlara kız ailesi pek bi şey takmaz o da bunu önüne sürdü sana bi şey yapmadılar evet ailem bana kız tarafının yapması gereken konularda yardımcı olmayacak ama benim iyi bir işim var ve ne yapılması gerekiyorsa ben kendim yapıyorum zaten ama ona ailesi de yardımcı oluyor ve bunu sürekli söyleyip duruyor benim aile daha ne yapsın ezmeye çalışıyorsun diye sabahtan beri kavga ediyoruz ben ben nasıl ailemin hatasını kabul ediyorsam ama yapacak bi şey yok diyorsan sen de onu de diyorum ama kabul etmiyor ona göre bunu hiç söylemem gerekirmiş çünkü bunu bana söyleyen yengem nişanlıma bile gelmemiş beni neden dolduruşa getiriyormuş sabahtan beri kavga ediyoruz ben de en son senin annen ben nişanlıyken Görevini yapmadı bayramda gelmedi ben de evlendikten sonra her bayram gitmem bi bayram giderim dedim bi bayram gitmem dedim vs kavgamız Büyüdü şu an Nişanı attık atacak yardım edin kızlar çok kötü oldumtablrttrn Yazdığım için Yazım hataları olabilir kusura bakmayın elim Ayağım titriyor
Benim de oglum var cok açık soyluyorum ileride gelin adayim 1000 km.yol gelip bayram ziyareti yapacaksiniz diye diretse padisahin kizi olsa gitmem.Oglumun hatiri falan da dinlemem nisani da atarsa atsin.Kimse o kadar yolu sirf baskalarinin egosu tatmin olsun diye gelmek zorunda falan degil.Insanlar soguk olsa sizi davet etmez.Ileride yengen,arkadaslarin o aileye el olacak yuzlerini bile belki gormeyecekler fakat siz hep o ailenin icinde olacaksiniz.Bosuna nisanlinizi da kendinizden sogutmayin...Evet akrabalarım gelmedi ve ben onların ayıp ettiğini kabul ediyorum zaten ama nişanlısında ailesinin gelmesi gerektiğini kabul etmesini istiyorum
İyi de sorun dayında, azcık kafasızlık etmiş. Hem adet sizin adetiniz, bizde yok mesela böyle bir adet. Ne gerek vardı daha 1 aylık nişanlısınız ve kendinizi bu duruma düşürdünüz... Hep o bunu yaptı şu bunu yaptı diye giderseniz sonunuz hayrolmaz sizin...Asıl sorun gelip gelmemeleri değil gelmeleri gerektiğini nişanlımın kabul etmemesi ve bana sen bunu bana teklif edersin demesi ki benim dayım da yakın zamanda evlendi her şeyi ama her şeyi dayım ve ailesi yaptı kız ÖĞRETMEN OLMASINA rağmen tüm Maaşını kardeşine gönderecekmiş dayım bunu da kabul etti bi tarafta böyle bi örmek varken onların bi Nişantaşı taktıkları 3-5 bileziği söylemeleri beni rahatız ediyor ki Kızın çeyizindeki her şeyi dayım Aldı ve kıza senin ailen hiç bir şey yapmadı diye asla söylemedi
Ne goreviymiş bu ya adamlar kalkacak 1000 km yolu gelecek, neden adetmiş görevleriymiş.
Ne adetmiş ne görevmiş arkadaş ya....
Ben bile ne kadar gerildiysem cümlelerim çok düşük olmuş yeni farkettimkutsal görev
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?