Bayramdan Sonra Anlaşmalı Boşanma

Adamın 2 evliliğide ailesi daha doğrusu ailesine uyması yüzünden bitmiş ama hala akıllanmamış.

Bir durup düşünsün bizim gibi asil aileyi niye herkes bırakıyor diye.:işsiz:
Aile de yani hadi ilkinde bir hata yaptınız bari ikincisinde karışmayalım da yuvası yıkılmıyor diye düşünmüyor.

Böyle adamlar evlenmesinler yani taşınsın annesinin babasının dizinin dibinde otursun nasılsa
ailesi onlar başka bir aile kurmaya kalkmasın kendi başına..

Bulsalar, daha iyisini bulduk diye üçüncüyle, beşinciyle de evlenir bunlar. (Ailece evlenmiş gibi davranıyorlar, oğullarını alıyorsun, ailesi promosyon.)

Hata bende, ben de en baştan bırakıp çıkacaktım ama eşime kıymadım, ha sabredeyim, sabredeyim diye diye tepeme çıkardım. Neye yaradı ? İki yıl onlara hizmetçilik yaptığımla kaldım. Benden önceki çok akıllıca davranmış.

Ailesine de kendisine de diyecek lafım yok. Birbirleriyle çok da iyi anlaşsalar gam yemeyeceğim. Çok değil üç beş ay sonra gelirler birbirlerinin hakkından.

Bulsalar, daha iyisini bulduk diye üçüncüyle, beşinciyle de evlenir bunlar. (Ailece evlenmiş gibi davranıyorlar, oğullarını alıyorsun, ailesi promosyon.)

Hata bende, ben de en baştan bırakıp çıkacaktım ama eşime kıymadım, ha sabredeyim, sabredeyim diye diye tepeme çıkardım. Neye yaradı ? İki yıl onlara hizmetçilik yaptığımla kaldım. Benden önceki çok akıllıca davranmış.

Ailesine de kendisine de diyecek lafım yok. Birbirleriyle çok da iyi anlaşsalar gam yemeyeceğim. Çok değil üç beş ay sonra gelirler birbirlerinin hakkından.

Memlekette erkek ailelerinin default özelliği o aslında zaten :) ama erkekler idare ettiğinde evlilikler
sorunlara rağmen devam edebiliyor işte.. Ama bu sizin durumuzda ki gibi olunca maalesef sonuç
böyle..
Benim bir akrabamın kocası da aldığı maaşın ne kadarını bilmem ama bayağı fazla sanırım ailesine veriyor
senelerdir.. 15 yıl oldu hala para konusunu çözemediler. 2 de çocukları var.
Adam hala bir ailesi olduğunu idrak edemedi. Kadın eğer bir mesleği vs olsa o da boşanırdı ama
işte ite kaka idare etmeye çalışıyor.

2 yılla kurtulman da iyi.. İnşallah bundan sonra mutlu olursun.

Memlekette erkek ailelerinin default özelliği o aslında zaten :) ama erkekler idare ettiğinde evlilikler
sorunlara rağmen devam edebiliyor işte.. Ama bu sizin durumuzda ki gibi olunca maalesef sonuç
böyle..
Benim bir akrabamın kocası da aldığı maaşın ne kadarını bilmem ama bayağı fazla sanırım ailesine veriyor
senelerdir.. 15 yıl oldu hala para konusunu çözemediler. 2 de çocukları var.
Adam hala bir ailesi olduğunu idrak edemedi. Kadın eğer bir mesleği vs olsa o da boşanırdı ama
işte ite kaka idare etmeye çalışıyor.

2 yılla kurtulman da iyi.. İnşallah bundan sonra mutlu olursun.

Ben tüm bu sorunların temelinde yine kadını görüyorum. Sen de kadınsın, annesin, bir zamanlar gelin de oldun, hani anlayış, hani evladının mutluluğunu düşünme?

Kv-kp kendi kızı kayınvalidesi ile oturmasın diye kızına kendi evlerinden birini tapusuyla verdi. Üstelik görümcemin KP hayatta değil, KV tek. Eee sen kızına ev ver ki KV ile oturmasın, oğlundan da evi al ki gelin gelip seninle otursun. Hem de bu uğurda yuva yıkılsın.
Bencillik değil de ne?

Ben tüm bu sorunların temelinde yine kadını görüyorum. Sen de kadınsın, annesin, bir zamanlar gelin de oldun, hani anlayış, hani evladının mutluluğunu düşünme?

Kv-kp kendi kızı kayınvalidesi ile oturmasın diye kızına kendi evlerinden birini tapusuyla verdi. Üstelik görümcemin KP hayatta değil, KV tek. Eee sen kızına ev ver ki KV ile oturmasın, oğlundan da evi al ki gelin gelip seninle otursun. Hem de bu uğurda yuva yıkılsın.
Bencillik değil de ne?

Dibine kadar bencillik hem de. Hani erkek tarafında vardır ya her şeyi sözde gelenek, görenek, usuller
bahane edilerek amaç gelini ezmektir. İşte bunlar kendi kızlarına gelince kayınvalidesinden çok
kendisine gitsin gelsin kendilerine baksın ister.

Maalesef öyle bir empati yapan kayınvalide sayısı çok az. Hala gelinine 'el kızı' mantığıyla bakıyorlar.

Evladının mutluluğu konusunda da yine bakış açıları 'benim oğluma kız mı yok başka bulurum. ya bizim
kölemiz olur ya da gider'.

Back
X