Ayyy kriz geçirmek üzereyim. Sinirimden öfkemden çıldırıyorum; eşimi anlaşmalı boşanma konusunda iknaya eden arkadaşı bugün kendisiyle konuşmuş, sonra da beni aradı; sizin çocuğunuz var, yazık o çocuğa, ortada ciddi bir şey yok, ben kefilim, bir daha deneyin, her şey senin istediğin gibi olsun vs.vs..
Bu arada eşime döneyim diye çabalayan kişi eşim değil de bir başkası, ne kadar trajikomik. Her neyse...
Daha sonra eşim aradı beni, "sen X'i aramışsın, benim bir aydır hiçbir şey yapmadığımı, bu yüzden geri dönebileceğin bir durum olmadığını söylemişsin, sen gel tamam evi tutuyorum, deneyelim, ben unutmaya çalışacağım ama sen ailemden nefret eder gibisin, oysa onlar seni çpk seviyor, sen kalkıp annemin yüzüne ben sizi inle aynınevde oturmak istemiyorum dersen tabi sana küser, ben de küserim, sen normal eş gibi davranmadın hemen kaçıp gittin, bizim boşanacak neyimiz var ki" diye başladı saydırmaya, dedim senden hiçbir şey istemiyorum, sadece boşanmak istiyorum, adam halen anlatıyor ki annem de annem, ailem de ailem, ben kırk yılın başı ailem için bir şey yapacaktım, onlara faydam olacaktı, ona da sen izin vermedin vs.vs. Tabi ben sinir krizleri geçirdim. Sen git otur, yuvanı dağıt, en büyük fedakarlığı yapıyorsun dedim, kapattım. Adam kapatmıyor da, zerre akıllanmamış ya. Haaa bir dr demesin mi, zaten bize üç günde bir geliyorlardı. İnanın şok oldum, be manyak adam, biz sabah ya da en geç öğle birde bir araya gelirdik, gece on ikilere birlere dek ayrılamazdık, onlar gelmese bizi yapışıp çağırırlardı, bir gün gitmesek küsüp surat asarlardı, sen bunları be çabuk unuttun da utanmadan zaten üç günde bir gelirlerdi, bize geldikleri mi vardı, dersin?
Arkadaşı da hemen aradı, tekrar tekrar özür diledi, yanlış yaptım, sen bildiğini yap diye.
Neymiş bana yapışıp kalacak, özürler dileyip yalvarıp yakaracak değilmiş, benim için neden ailesiyle kötü olsunmuş?
Ayyyy inşallah İlahi adalet denen şey vardır. Hiçbir şey istemiyorum, ettiği kadar bulsunlar, fazlasını da değil.
Çok öfkeliyim çok ama tekrar tekrar şükrettim kurtulduğuma.