• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramdan Sonra Anlaşmalı Boşanma

Ne güzel söylediniz, aynen yazdığınız gibi hissediyorum ve dediğiniz gibi sevmek gibi güzel bir duygunun bedeli bu kadar ağır olmamalı, hem de böyle saçma bir sebepten.

Bir ay önce sorsalar, eşimi dünyalara değişmem derdim, bugün kara kara düşünüyorum ki, nasıl çabucak kurtulabilirim. Kısmet..

Eskilerin sozu gelin ata binmis ya nasip demis...
Esimle asla kopamayacak bi dostlugumuz vardi daha oncede evliligimiz zedelenmisti ama dostlugumuzu her turlu sorundan uzak tuttuk gel gorki dun bana zarar vercek korkusuyla eve cok gec gelmistim...hersey yasanabiliyor hayatt!!!

Sanırım ortak bir dertte buluştuk. Boşandınız mı, boşanma aşamasında mısınız ? Siz nasıl atlatıyorsunuz bu süreci? Yaşadıklarımı anlayan birisini bulunca, kırk yıllık dost görmüş gibi mutlu oluyorum.

henüz değil dilekçe verdim ama ses çıkmadı beklemedeyim.atlatabiliyor muyum bilmiyorum aslında. bende sınavlara hazırlandım yeni arkadaşlar edindim.girdiğim ortamlara ayak uydurmaya çalışıyorum sadece.senin ne kadar oldu bilmiyorum ama ben 1 senedir ayrı yaşıyorum.bu süreçte çok fazla kitap okudum. özellikle dini-psikolojik kitaplar.bebeğimi kaybettim onun üstüne bir de böyle bir şey yaşayınca toparlanmam kolay olmadı gerçi hala toparlanmış sayılmam.yavrumun acısı daha fazla olduğu için bu ne ki geçer gözüyle baktım hep.Allah kimseye böyle acı yaşatmasın.
tabi boşanma için biraraya gelene kadarmış benim direnmem.görünce çok özlediğimi anladım zor tuttum kendimi.duygularımı anlatamıyorum bile.tuhaf karma karışık.biraz acı biraz komik ne ararsan var.o yüzden seni çok iyi anlıyorum.ben elimden geleni yaptım onun için.onun istediği gibi olamazdı.o zaman ben olmazdım daha çok yıpranırdık.
karışık mı yazdım bilemiyorum bu konu açılınca beynim,ellerim birbirine karışıyor :)
şimdi bir karar verdik evet uygulamaya da koyduk önemli olan bundan sonrası artık.
şimdi güçlü olma vakti.
dik durup eğilmeyeceğiz.ne kadar üzülsekte üzüntümüzü o taraf görmeyecek.hedeflerimize de ulaştık mı değmeyin keyfimize.Rabbim yavrunu sana bağışlasın.umarım bundan sonra ikiniz içinde hayırlısı olur.

Eskilerin sozu gelin ata binmis ya nasip demis...
Esimle asla kopamayacak bi dostlugumuz vardi daha oncede evliligimiz zedelenmisti ama dostlugumuzu her turlu sorundan uzak tuttuk gel gorki dun bana zarar vercek korkusuyla eve cok gec gelmistim...hersey yasanabiliyor hayatt!!!

Aaa evet, dün okudum konunuzu, hatta bu sabah da iyi misiniz diye tekrar kontrol ettim. Kavgaya geldi mi eşiniz?
Siz bir de hamileydiniz sanırım. Fakat ben sizi boşanmış bitmiş gitmiş ve sanki boşanmadan sonra düşman olmuşsunuz sanıyordum. Umarım şimdi iyisinizdir.

Ne diyeyim ki, gerçekten bu akılsız adamların elinden, Allah hepimize yardım etsin.

henüz değil dilekçe verdim ama ses çıkmadı beklemedeyim.atlatabiliyor muyum bilmiyorum aslında. bende sınavlara hazırlandım yeni arkadaşlar edindim.girdiğim ortamlara ayak uydurmaya çalışıyorum sadece.senin ne kadar oldu bilmiyorum ama ben 1 senedir ayrı yaşıyorum.bu süreçte çok fazla kitap okudum. özellikle dini-psikolojik kitaplar.bebeğimi kaybettim onun üstüne bir de böyle bir şey yaşayınca toparlanmam kolay olmadı gerçi hala toparlanmış sayılmam.yavrumun acısı daha fazla olduğu için bu ne ki geçer gözüyle baktım hep.Allah kimseye böyle acı yaşatmasın.
tabi boşanma için biraraya gelene kadarmış benim direnmem.görünce çok özlediğimi anladım zor tuttum kendimi.duygularımı anlatamıyorum bile.tuhaf karma karışık.biraz acı biraz komik ne ararsan var.o yüzden seni çok iyi anlıyorum.ben elimden geleni yaptım onun için.onun istediği gibi olamazdı.o zaman ben olmazdım daha çok yıpranırdık.
karışık mı yazdım bilemiyorum bu konu açılınca beynim,ellerim birbirine karışıyor :)
şimdi bir karar verdik evet uygulamaya da koyduk önemli olan bundan sonrası artık.
şimdi güçlü olma vakti.
dik durup eğilmeyeceğiz.ne kadar üzülsekte üzüntümüzü o taraf görmeyecek.hedeflerimize de ulaştık mı değmeyin keyfimize.Rabbim yavrunu sana bağışlasın.umarım bundan sonra ikiniz içinde hayırlısı olur.

Çok üzüldüm konunuza, hele bebeğinizi kaybetmenize çok çok üzüldüm. Ben daha yeni başlıyorum, bir aydır ayrıyım. Bilmiyorum, bazı şeylerin tesellisi olmuyor, hayırlısı demekten başka söz çıkmıyor insanın ağzından.

Bilmiyorum, bazı şeyler insanın kendi elindeyken neden uğraşmaz ki her şey güzel olsun diye. Demek ki olmuyor bazen. Olamıyor. Hele bir de insanın içinde sevgi varsa, kolay mı her gece aynı yatakta yattığın, mutluluğu için özverilerde bulunduğun insandan pat diye ayrılmak.

Zor bir durum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. İşimize kavuşalım, eğitimimizi sürdürelim, dünyada yaşanacak, öğrenilecek, görülecek pek çok şey var. Gönül ister ki hayat arkadaşlarımızla olsun ama o arkadaşlar bizi temizliğe, yemeğe, mutfağa, yatağa, ailesinin işine gücüne hapsediyorsa, hayatımızı elimizden bencilce alıyorsa, orada dur demek lazım.

Zaman çok güzel şeyler getirir ve çok Mutlu olursunuz inşallah.

Çok üzüldüm konunuza, hele bebeğinizi kaybetmenize çok çok üzüldüm. Ben daha yeni başlıyorum, bir aydır ayrıyım. Bilmiyorum, bazı şeylerin tesellisi olmuyor, hayırlısı demekten başka söz çıkmıyor insanın ağzından.

Bilmiyorum, bazı şeyler insanın kendi elindeyken neden uğraşmaz ki her şey güzel olsun diye. Demek ki olmuyor bazen. Olamıyor. Hele bir de insanın içinde sevgi varsa, kolay mı her gece aynı yatakta yattığın, mutluluğu için özverilerde bulunduğun insandan pat diye ayrılmak.

Zor bir durum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. İşimize kavuşalım, eğitimimizi sürdürelim, dünyada yaşanacak, öğrenilecek, görülecek pek çok şey var. Gönül ister ki hayat arkadaşlarımızla olsun ama o arkadaşlar bizi temizliğe, yemeğe, mutfağa, yatağa, ailesinin işine gücüne hapsediyorsa, hayatımızı elimizden bencilce alıyorsa, orada dur demek lazım.

Zaman çok güzel şeyler getirir ve çok Mutlu olursunuz inşallah.

1 ay çok taze daha.hikayelerimiz farklı olabilir ama yaşadıklarımız aynı.bende başlarda çok sorguladım.ağladım hırpaladım kendimi.eve kapandım, dışarı çıkmadım,kimseyle görüşmedim.mutlu insanlar görmeye bile tahammülüm yoktu.bundan onun haberi oldu mu ya da o bundan ne kadar etkilendi? ne yaptıysam kendime yaptım.ne zamanki bana terslenmeye başladı o zaman kendime geldim ben.hayatımı yuvamı darmadağan eden bir insan için neden yıpranacakmışım ki dedim ve ayağa kalktım.sınavlara hazırlandım yarım kalan okulumu bitirdim.inşallah atanırsak her şey daha güzel olacak.
sende biraz ağla, dök içini ferahla,bol bol dua et ve önüne bak.ne diyelim Allah daha beterinden korusun.

Hayır bu kadar basit değil. Ev mevzusu değil ki, burda senin dusuncene önem vermeme mevzusu.
ailesini öne geçirmiş olması mevzusu bu.
İnat etti o hala. Ailesi inat etti o sürdürdü.
Ve ailesine de pes yani bir yuva sarsilirken daha tutup destek olmak gerekir bunlar senin yuvanı yıktı resmen hemde para gibi bir şey için!
Hiçbiri yanlarına kalmaz sen canını sıkma
He neden bayramdan sonraymis o mu bayram sonu dedi?
Eşin çok pişman olacak ama dur bakalım ne zaman. . Benim hissettiğim bu..
hakkında hayırlısı olsun. .

Hayır bu kadar basit değil. Ev mevzusu değil ki, burda senin dusuncene önem vermeme mevzusu.
Ve ailesine de pes yani bir yuva sarsilirken daha tutup destek olmak gerekir bunlar senin yuvanı yıktı resmen hemde para gibi bir şey için!

Ailesine pes evet. Hem de bunu 2. yapışlarıymış. Oğullarını daha önce de boşatmışlar. Şimdi 39 yaşında hem de çocuğu da varken boşatıyorlar. Böyle ailesi varken düşmana gerek yok.

Birak defet hayatindan.burnu surtsun bakalim o anasinin yaninda karisini cok arar..cocugunu al bak yoluna ne hsli varsa girsun kisiligi gelismemis erkek toplulugu..

Aaa evet, dün okudum konunuzu, hatta bu sabah da iyi misiniz diye tekrar kontrol ettim. Kavgaya geldi mi eşiniz?
Siz bir de hamileydiniz sanırım. Fakat ben sizi boşanmış bitmiş gitmiş ve sanki boşanmadan sonra düşman olmuşsunuz sanıyordum. Umarım şimdi iyisinizdir.

Ne diyeyim ki, gerçekten bu akılsız adamların elinden, Allah hepimize yardım etsin.

Amin canim insallah..dogumdan sonra bosaniriz dedik ama adam erteleyip duruyordu tabi bundan sonra ne olur bilinmez..sende sikma canini hersey olacagina varir

1 ay çok taze daha.hikayelerimiz farklı olabilir ama yaşadıklarımız aynı.bende başlarda çok sorguladım.ağladım hırpaladım kendimi.eve kapandım, dışarı çıkmadım,kimseyle görüşmedim.mutlu insanlar görmeye bile tahammülüm yoktu.bundan onun haberi oldu mu ya da o bundan ne kadar etkilendi? ne yaptıysam kendime yaptım.ne zamanki bana terslenmeye başladı o zaman kendime geldim ben.hayatımı yuvamı darmadağan eden bir insan için neden yıpranacakmışım ki dedim ve ayağa kalktım.sınavlara hazırlandım yarım kalan okulumu bitirdim.inşallah atanırsak her şey daha güzel olacak.
sende biraz ağla, dök içini ferahla,bol bol dua et ve önüne bak.ne diyelim Allah daha beterinden korusun.

Evet daha çok yeni, sanırım ben olayın sıcaklığından dolayı henüz pek derin bir acı hissetmiyorum. Şu an sorgulama ve öfke aşamasındayım. Sanırım beni biraz güçlü kılan da çocuğum, onun peşinde koştururken bir bakıyorum üzülmeye, düşünmeye vakit kalmamış.

İnşallah ben de sizin gibi toparlanır, atlatırım. Dediğin gibi, ah bir atansak, üzerimizdeki yükün yarısı ve belki tamamı kalkar.

Çok güzel, musmutlu bir hayat diliyorum size de. Hep gülün inşallah.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bayramdan sonra halledelim diye o söyledi. Ben gel anlaşmalı boşanalım, yıpratmayalım birbirimizi dedim, onda kabul, bayramdan sonra halledelim bu işi dedi. Ailesine ben de kızıyordum ama artık bütün öfkem eşime döndü, çocuk, genç, cahil değil ki, aklını çelmişler diyelim. İnsan tabi ki ailesine inanır ama eşini de hiç tanımaz mı?

Ve dediğiniz gibi mevzu ev mevzusu değildi, tamamen zihniyet mevzusuydu. Aynı evde oturmamayı, ailesi ve benim aramda seçim yapmak olarak gördü. Ya onların sözü, ya benim sözüm olacaktı.

Saçma sapan bir şey oldu işte ama çok iyi oldu. Zaten isyan noktasındaydım, huzursuzluklar başlamıştı ailesi ile olan içli-dışlılığımızdan dolayı. Çok güzel sebep oldu bana. Gitsin hep beraber otursunlar.

Üç gün sonra eskisi gibi birbirlerini yemeye başlarlar nasıl olsa.

Son düzenleme:
Neden bilmiyorum ama sanki barisacaksiniz gibi bir his var içimde.

Büyük konuşmak istemiyorum ama bu bir aydır nasıl yaşadığımı, hissettiğimi bir ben, bir Allah biliyor. Hiç yoktan bana bunları yaşatan, umursamayıp aramayan, sormayan adamla ben bir daha asla bir araya gelemem.

İnşallah pişman olup da, düşmez elime. Yoksa o çok kıymetli gururunu daha çok kırarım.

Birak defet hayatindan.burnu surtsun bakalim o anasinin yaninda karisini cok arar..cocugunu al bak yoluna ne hsli varsa girsun kisiligi gelismemis erkek toplulugu..

Aynen dediğiniz gibi yapmaya kararlıyım. Onlar ne halleri varsa görsünler, ben kalan hayatının onlar olmadan, oğlumla çok daha güzel olacağına inanıyorum.

Teşekkürler desteğiniz için.

Önemli olan da bu inanın. İçiniz rahata kesinlikle doğru yoldasiniz!içi rahat olmayan düşünsün bence!

Çok teşekkür ederim, gerçekten onun için yeterince fedakarlık yaptım, bu aşamada da iyilikle ona çok anlattım ama anlamamakta ısrar etti.

Bundan sonra çocuğumla yoluma bakacağım ve onlar olmadan hayatımın daha güzel olacağına inanıyorum.

Çok teşekkür ederim, gerçekten onun için yeterince fedakarlık yaptım, bu aşamada da iyilikle ona çok anlattım ama anlamamakta ısrar etti.

Bundan sonra çocuğumla yoluma bakacağım ve onlar olmadan hayatımın daha güzel olacağına inanıyorum.
Siz elinizden geleni hem yuvaniz hem çocuğunuz için yapmışsınız,akıllı,eğitimli,ne istediğini bilen bir kadinsiniz,eminim çok güzel günler sizi ve çocuğunuzu bekliyor,yeterki şu sancılı süreci aşın,bakın hayat nasıl çarķi çeviriyor!Hiç bir kadın yuvasını kolay yıkmaz,sadece yeter artık der!

Üzülmeyin, Hakkı'nızda hayırlısı olsun.. Bir söz var,
"Şer gibi gördüğünüz şeyler hayır , hayır gibi gördüğünüz şeyler şerre dönüşebilir" diye.. Bu söze inanın şuan bu ayrılık şer gibi görünüyor sizin için ama inşallah hayır ile sonuçlanacak..
Az bi profilinizi inceledim de eşim neden bu kadar iyi oldu adlı bir başlık açmışsınız, ve eşinizin uyumlu ılımlı yaklaşımından bahsetmişsiniz.. Yine ne dedi be yaptı da bu duruma getirdi evliliğiniZi?

Avukatın söylediklerinden sonra doğru kararı verdiğine iyice emin oldum.Feodal deyince bende öyle tahmin etmiştim.Onların zihniyetleri sizinkinden çok çok farklı.Adam ister doktor olsun ister avukat ailesinin dediklerine harfiyen uyuyorsa o adamdan hayır gelmez.Birde ikinci evliliği yani.Aklı başında olması lazımken.Onlara anca herşeye kafa sallayan biat edecek hizmetçi gelin lazım.Eş değil.

Back
X