bayramım zehir olacak sanırım :S

simeron

TATLIŞ'yla çok mutlu :))
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2009
516
6
118
38
kızlar merhaba öncelikle hepinizi zafer ve ramazan bayramlarınızı teker teker kutluyorum...

ben başka şehire gelin gittim.. kendi ailemle saat mesafem var. aylık evliyim. evlenirken birçok sıkıntılar yaşadık kayınvalidem ve eşi yüzünden. ailemi ağlattılar vs vs. konumu hatırlayan olur belki. neyse. ayı geçkin ailemi görmüyordum ve haliyle özlemiştim eşimde iznini ayarladı ve ailemin yanına gitmeye karar verdik geçen cumartesi akşam buraya geldik. bayramın 2. günü sabahı istanbula dönecektik önce kayınvalidemlere daha sonra diğer ziyaret edeceklerimize gidecektik. gitmeden eşim foto makinasını almak için eve gitmiş kayınvalidem bikaç bişey demiş işte orda daha uzun kalıyosunuz burda az kalıyosunuzu bi saat oturup kalkıyosunuz falan (kayınvalidemle bir sokak var aramızda fakat olan biten yüzünden ben ve eşim mesafeliyiz) demiş eşimde her geldiğimizde bi mevzu açıp laf çarpıyosun sıkılıyorum kalaısm gelmiyo demiş hiçbişey dememmiş annesi.neyse biz geldik kendi annemlere falan. dün işte arefe günü eşime dedim anneleri ara istersen napıyolar bi sor ayıp olmasın yine dedim 2. günü gittiğimizde sorun çıkmasın deidm aradı eşim ama bin pişman oldu. babaıs demiş telefonda ne zaman gelceksiniz falan diye eşim 2. günü sabahı döncez demiş. hiç gelmeseydiniz demiş kızmış söylenmiş kayınvalidemde eşim ne bu şimdi diye sorunca ben yorum yapmıyorum demiş. öyle canım sıkıldı kızlar akşam annemler anlamasın diye iftardan sonra dışarı çıktık ağladım yolda hep çok moralim bozuldu... kara kara yarını düşünüyorum bakalım nasıl bir gerginlik çıkacak diye.. bana bi tavsiye akıl bi nasihat verin nasıl davranayım? yarın gidince el öperken el vermezlerse yada gelmeseydiniz tarzında konuşurlarsa nasıl davranmam ne yapmam lazım eşim ve ben ??

num lock kapalı kalmış kızlar ailemle aramda 2 saatlik yol var ve 4 aylık evliyim...

Valla 2 saatlik mesafeye 4 ayda 10 kere giderdim ben anneme..eşim dışında kim karışırmış buna?Bende annemin kuzusuyum yanında olmak hakkım de ne var bunda..

4 ayda 3.gidişimiz.. eşimin çalışma durumu her zaman uygun olmuyo ne yazıkki.. bizde bu tatili değerlendirelim dedik uxak olan benimkiler olduğu için önceliği bana verdi eşim.. ki kurban bayramında full çalışma ihtimali olcağı için hiç gidememe ihtimalimizde var. bu yüzden gidip kalalım sende hasret gider doya doya dedi.. annesine boyun eğmiyo eşim karıştırtmaz işine zaten ama ne yapıp edip huzur kaçırıyolar.. misal iki hafta önce bir haftalık tatile çıktık daha doğrusu gecikmiş balayımıza... onda bile 3. gün eşmi aradı ve "sen sıkılmadın mı orda hala çabuk sıkılırsın" dedi ben şok oldum tatil dönüşü yeöeğe onlara gittik ve yine aynı mevzu nerdeyse sıkılmadı diye eşimi azarladı eşimde karım yanımda saçmalamayın artık dedi... kızdı onlara ama kayınvalidem bizle tatile çıktığında seni sıkmıyoduk o zaman sıkılıyodun şimdi sıkılmadın dedi.. artık eşim sadece güldü sinirden... düşünün yani.

Sonuçta kayınvalideniz ile yakın oturuyorsunuz
annenleri de kaç aydır görmemişsin
bayram vesile olmuş gitmişsiniz,orada çok kaldınız burada az muhabbeti ne kadar can sıkıcı
onların yaşları itibari ile bizden daha olgun davranmaları yol gösterici olmaları gerekirken niye böyle hareket edilir ki,
gelinin canını sıktın hadi ee oğlan senin oğlun onu da huzursuz ediyorsun

el vermemek kadar ileri gideceklerini sanmıyorum
en azından el vermeyecek bir durum yok ortada
eğer öyle bir durum doğar ise siz eşinize bırakmalısınız konuşmayı

ben gelinlerin kaynanalarını sürekli eleştirmesinden nefret ederim
erkeğin annesinin ya da ailesinin istenmemesinden de
erkeği ailesinden uzaklaştırmaya çalışan kendini bilmezlerden de

ama şu da var ki
sırf gerçekten olgunluğa erişmemiş
gelini sindirememiş
oğlunu maddi bir kapı olarak benimsemiş kişilerden de nefret ederim

siz sakinliğinizi koruyun gidin ellerini öpmeye
eğer el vermiyorlarsa da kendinizi hatalı ya da suçlu hissetmeyin
başınız dik dursun,çok yeni evlisiniz
verdiğin her taviz ileri de tekrarı muhtemel bir olay daha doğrurur

sıkma canını içini ferah tut

ben eşiimi hep yollarım hatırlatırım ailendir git vs vs diye.. beraberde gideriz ama hep sessizimdir soru sorulursa konuşuurum pek bal muhabbetimiz yoktur yapımda öyle zaten evlenirken olanlarıda unutaiblmiş değilim insan ister istemez içi soğuyor ne yazıkki.. sadece bana değil eşimede yapıldı aynıları ve ikimizede benim ailem sahip çıktı. eşimde tepkili onlara. biraz bikaç gün ardı ardına gidince hemen daha fazlaısnı istiyolr eşimde sıkılıyor fazla ilgiden. çok üstümüze geliyolar dedi bunalıyorum o zamanda diyor. ben ne yapacağımı şaşırdım artık. bir iyiyiy bir kötüyü oynuyorlar. bi defa arabada gidiyoruz ben eşimle konuşuyorum komik bişi anlatıyor gülüşüyouz falan kayınvalidem "siz evde de mi hep böylesiniz" dedi :S ne diyeceğimizi şaşırdık... ben anlayamıyorum. saygıda kusur etmemeye çalışıyorum sessiz kalıyorum ama kul kölelikde yapmıyorum maalesef gider yemeğimizi yeriz mutfakta eşimle tabaklarımızı alırım sofradan o kadar... böyle olmasını kendi istedi çok şeyşer yaptı bize.. nikimden aratan bulabilir.

Geçmiş konularınızı bilmiyorum.
Ama inanın şu büyükler yüzünden bayramdan nefret ediyorum hala!!!
Ancak ne yaparsanız ana,baba atılmıyor,satılmıyor!
Yarın gidin çikolata,çiçek her neyse elinizde,bayramlaşın,dönün evinize,her soktukları lafı da bir kulağınızdan girip diğerinden çıkması için çaba gösterin.

valla çaba göster çaba göster bazen inanın ruhum daralıyo... sonra çekilmez başağrılarım oluyor... ben nasıl bir tavır alsam bilemiyorum. zaten çok gerekmedikçe gitmiyoruz buna rağmen kötü biz oluyoruz.. devamlı emrivakilerle bişeyler yapıyorlar.. ben bi kilit cümle birşey bulmak ve uygulamak istiyorum ama daha 4 aylık evli olduğum için bu konularda ne yazıkki bir tecrübem yok ve evlenmeden hep korkardım böyle ilişkiler içinde bulunmaktan maalesef korktuğum başıma geldi hemde en acı haliyle.

Alışacaksın.
Kilit cümleyi kim kaybetmiş ki sen bulasın?
Hayatın kısır döngüsü bu!
Bir gün sen de bir bakmışsın ki dünden bugünün farkı yok!

anlıyorum... neyse yarın istanbula döndüğümüzde ilk onlara gideceğiz... bayramlarını kutlayacağız hepsi bu.

Çok narin ve hasassın ayrıca bütün gelinlerin kabusu kaynana fazla tınlama yoksa daha çok göz yaşı dökersin geçen yıl ben kaynanayı evimde elimde terlikle koydum artık evime adım atamıyor ki bu yıl tam 19 yıl evli bulunuyorum ben niye üzüleceğim o üzülsüm ohh kafam rahat!

Eşiniz yanınızdaysa sorun yok bence.
Ben olsam kenara çekilir hiç birşey yapmazdım ve demezdim.
Eğer sıkıntı çıkarırlarsa, nasıl olsa eşiniz görüyor ve cevabını veriyor.
O yüzden sıkmayın bence canınızı.
Asıl sıkıntı annesinin aklıyla iş yapan, eşini anlamayan , eşini ezen,
eşini dinlemeyen, eşini ezdiren, her şeyin karşısında susan bir eşe sahip olmak.
Sizin eşiniz böyle biri değil, gerekeni eşiniz zaten yapacaktır.
Ben olsam hiç sesimi çıkarmam, eşime bırakırım.

gerçekten çok şanslısın eşin az çok ailesinin huyunu biliyo.senide koruyo anladığım kadarıyla..eşinle iyi olda seni anlasında yok kaynanaymış yok kayınbabaymış tıka kulaklarını..herşeyi duyma..inanırmısın 3 gün önce eşim kendi annesi ve babasının beni hem hamile hemde sancılı iken dövmeye kalkmasına müsade etti ve hala annem babam haklı diyor..2 gün hastanede yattım erken doğum nedeniyle bunlar yüzünden.başkaları götürdü beni doktora noldu diye arayıp sormadı bile..Allah ilk önce anlayışlı ana baba kuzusu olmayan bi eş nasip etsin..

ailelerin anlayışlı olması çok önemli bu durumda ama şöyle de yapabilirdiniz ilk günü orda geçirip 2.gün ailenizin yanına gelip bi kaç gün kalabilirdiniz hani esnek davranmak adına...

anlatım üslubundan kayınvalidene karşı kötü bir hareket sergilemediğin belli oluyor.kayınvalidenin yaptığı kıskançlık ama anlamaya çalışıp eşini ailesine yönlendirmekle,oraya da gidelim demekle çok iyi yapıyosun bence... yarın gidersin,el vermezlerse kendi ayıplarıdır canını sıkmazsın,ama yine de alttan almak,çarpıttıkları laflara cevap vermemek sana düşer...
bayramı kendine zehir etme,iyilik hep kazanır,üzülme sen,ne yaparsa insan kendine yapar. tabiki ailen de seni görmeli bayramda,1 haftalığına gidip te bayramdan bir gün önce dönmek olmazdı zaten en iyisini yapmışsın.

olan olmuş fakat ben olsydım(kaynananız ne kadar mesafe uzaklıkda bilmiyorum) bayramın ilk gününe kadar evimde durur ilk gün 1-2 saat kaynanamı ziyaret edip sonra anneme geçer 3-5 kalırdım zaten 9 günlük koca tatil rahatça huzurlu keyfime bakardım..

Sizin şuanki durumunum endişelii huzursuzsunuz..
Yapıcak bişe yok söylencekler belki surat asıcaklar susup geçin konuşup konuşup susarlar cevap veriyorsa eşin verip açıklamasını yapsın..

iyilik hep kazanmaz kaynana cadaloz rolündeyse bir gün sen patlama noktasına geleceksin bence hepte alttan alma hakkınıda ara ama eşin ana kuzusu ise yapacak birşey yok

yazinizi okudum bende yakin seyler yasiyorum sizinle bugun bayram on aylik oglum var ve esimle bosanma karari aldik evi terk etti.biz birbimizle severek evlendik alilesi her zaman sorun cikartti ama bunca zaman sonra ben anladimki biz degiliz mesele .mesele onlarin gencliklerinde yasamadiklarini bize yasatmayacaklari o gibi insanlarin kavgalari kendi ruhlariyla.kendi ruhlari huzursuz olunca cevresindeki her kez piyon oluyor o kadar cok sey yasadimki yine de halime hamdediyorum 5 yillik evlilik beni daha vakur akliselim sorunlarla basetmeyi herseyi olgunlukla karsilamayi ogretti bana.insan nasil bakler birinin yolunu benim esim deniz subayi tam 3.5 ay seyire gitti ve toplam evde sadece ve sadece 10 gun kalacakti sonra libyaya gideceklerdi.ben artik insanlarin vicdani varmi yokmu diye sorgulamiyorum herkez kendine yakisani yapiyor.keske soyle yeni evli ciftler sorun yasadiklarinda kendi tecru\belerimi aktarsam keske mumkun olsa diyorum neler yasadim neler .neyse esim geldi kayinvalidem esiyle kavga eeti izmire cekti gitti tabi sadece planladiklari oyun buydu.yeni evli ciftler bu tur oyunlara gelmeyin bu insanlar siz birbirinize yakinlasmayin diye sanki kendi sorunlari varmis gibi kafanizi ve hyatinizi mesgul ediyorlaar onlar yillarin kurdu olmus bizim yurudugumuz yollari onlar bitirdiler.neyse soyleydi boyledi harala gurele arada olan bize oldu tum olumlu tavirlarim ve davranislarim cevapsiz kaldi bu insanlar bilmiyormuki kendilerinin de evlatlari var biz ayrilsak bile hayat devam ediyor ilahi adalet var.konuyu acan bayanin yazdiklarini okudum onlar oyle soylenmeye devam edecekler cunku maksatlari orda cok oturdun burda az oturdun mevzusu degil mevzu sizin beyninizi mesgul etmek hayatinizia tamamen hukmetmek.boyle bir olayla karsilastiginizda kimdir ne soyledi diye esinizi bunaltmayin hic aramamislar sizi bunaltmamislar gibi davranin b ir insana veri;lebilecek en buyuk ceza ona aldirmamaktir.zaten moralinizin bozulmasi o an orada bulundugunuz insanlarada yansir ve sizin sevdiginiz insanlar sizin guler yuzunuzu hak ederler nacizane tavsiyem asla aldirmayin sormayin sonrasindada boyle davranin esiniz size anlattiginizda da tepkisiz kalin cunku onlar ne yapip edip esinizi konustururlar bu geminin kaptani sizsiniz bastan bunun bilincinde olun siz nasil isterseniz oyle olacak emin olun bu durum kayinvalidenizin hemen dikkatini cekecek birakin kimse sizin haytinizi yonetmesin evlilik o kadar inceki sirat koprusu gibi ki sanslisiniz esiniz sizi anliyor mlesef bizde o da yok o ince cizgide birakin ve za konusup cok izleyin akillariniz yarissin emin olun bu kayinvalidenizi ve sizi uzenlerin hic hosuna gitmeyecek.benim icinse sadece zaman bakalim diyorum;hak serleri hayr eyler zannetmeki gayr eyler mevla gorlim neyler neylerse guzel eyler
SBAHIN SAHIBI SEN BANA KAFISIN...

çok geçmiş olsun canım.. çok üzüldüm yaşadıklarına ve birde hamileymişsin ne kadar vicdansız insanlar var.. ama önemli olan minik bebeğin ve senin iyi oluşun.. ben herşeyin iyilik de olsa kötülük de olsa karşılığını bulacağına inanan bir kişiyim... sessiz yapımda bu yüzden.. Allah hepimize sabır versin eşe karışmak zormuş...

çok güzel izah etmişsiniz gerçekten... evet kaptan her daim biz kadınlarız zaten bu açık ama ne yazıkkii olan biten insanı yaralayınca ağır aksak yürüyebiliyosun... ve bunun hayatımıza negatif yönde etkisi oluyor.. adınıza çok üzüldüm boşandığınza göre durum epey kötü noktaya gelmiş :44: olsun önemli olan bundan sonraki hayatınız ve yazdıklarınızdan ne kadar güçlü karakterli bir kadın olduğunuz anlaşılıyor umarım hayatınız çok daha güzelliklerle dolu geçer.. söylediklerinizi dikkate alacağım emin olun

diğer yorum yazan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.. şuan evimdeyim. istanbula gelir gelmez kayınvalidemlere gittik evde yoklardı 10 dk sonra geldiler el öptük falan gayet resmiydik. sonrasında başka misafirler geldi falan derken kalkma vaktimiz geldi benim babaanneme gidecektik uzakta olduğu için öyle planlamıştık eşim söyledi kalkalım dedi annesne söyledi yüzü değişti ama bişey diyemedi babası tepkili konuştu falan sonra eşime önce babaannene sonra anneannene gidin ondan sonra simeronunkine gidersiniz dedi eşim bakarız dedi babası bakma yap dedi diğer misafirlerin yanında. ben hiçbişey demedim eşim ne dediyse onu yaptım... babasının dediklerini yaptık gittik falan sonra benim babaanneme gittik geldik evimizdeyiz... bayram mevzusu kapanmış oldu kazasız belasız.. yani umarım öyledir :93:

Son düzenleme:

ben tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin ve guzel sozleriniz icin hersey hepimiz icin guzel olur insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…