Geçmiş konularınızı bilmiyorum.
Ama inanın şu büyükler yüzünden bayramdan nefret ediyorum hala!!!
Ancak ne yaparsanız ana,baba atılmıyor,satılmıyor!
Yarın gidin çikolata,çiçek her neyse elinizde,bayramlaşın,dönün evinize,her soktukları lafı da bir kulağınızdan girip diğerinden çıkması için çaba gösterin.
valla çaba göster çaba göster bazen inanın ruhum daralıyo... sonra çekilmez başağrılarım oluyor... ben nasıl bir tavır alsam bilemiyorum. zaten çok gerekmedikçe gitmiyoruz buna rağmen kötü biz oluyoruz.. devamlı emrivakilerle bişeyler yapıyorlar.. ben bi kilit cümle birşey bulmak ve uygulamak istiyorum ama daha 4 aylık evli olduğum için bu konularda ne yazıkki bir tecrübem yok ve evlenmeden hep korkardım böyle ilişkiler içinde bulunmaktan maalesef korktuğum başıma geldi hemde en acı haliyle.
anlatım üslubundan kayınvalidene karşı kötü bir hareket sergilemediğin belli oluyor.kayınvalidenin yaptığı kıskançlık ama anlamaya çalışıp eşini ailesine yönlendirmekle,oraya da gidelim demekle çok iyi yapıyosun bence... yarın gidersin,el vermezlerse kendi ayıplarıdır canını sıkmazsın,ama yine de alttan almak,çarpıttıkları laflara cevap vermemek sana düşer...
bayramı kendine zehir etme,iyilik hep kazanır,üzülme sen,ne yaparsa insan kendine yapar. tabiki ailen de seni görmeli bayramda,1 haftalığına gidip te bayramdan bir gün önce dönmek olmazdı zaten en iyisini yapmışsın.
gerçekten çok şanslısın eşin az çok ailesinin huyunu biliyo.senide koruyo anladığım kadarıyla..eşinle iyi olda seni anlasında yok kaynanaymış yok kayınbabaymış tıka kulaklarını..herşeyi duyma..inanırmısın 3 gün önce eşim kendi annesi ve babasının beni hem hamile hemde sancılı iken dövmeye kalkmasına müsade etti ve hala annem babam haklı diyor..2 gün hastanede yattım erken doğum nedeniyle bunlar yüzünden.başkaları götürdü beni doktora noldu diye arayıp sormadı bile..Allah ilk önce anlayışlı ana baba kuzusu olmayan bi eş nasip etsin..
yazinizi okudum bende yakin seyler yasiyorum sizinle bugun bayram on aylik oglum var ve esimle bosanma karari aldik evi terk etti.biz birbimizle severek evlendik alilesi her zaman sorun cikartti ama bunca zaman sonra ben anladimki biz degiliz mesele .mesele onlarin gencliklerinde yasamadiklarini bize yasatmayacaklari o gibi insanlarin kavgalari kendi ruhlariyla.kendi ruhlari huzursuz olunca cevresindeki her kez piyon oluyor o kadar cok sey yasadimki yine de halime hamdediyorum 5 yillik evlilik beni daha vakur akliselim sorunlarla basetmeyi herseyi olgunlukla karsilamayi ogretti bana.insan nasil bakler birinin yolunu benim esim deniz subayi tam 3.5 ay seyire gitti ve toplam evde sadece ve sadece 10 gun kalacakti sonra libyaya gideceklerdi.ben artik insanlarin vicdani varmi yokmu diye sorgulamiyorum herkez kendine yakisani yapiyor.keske soyle yeni evli ciftler sorun yasadiklarinda kendi tecru\belerimi aktarsam keske mumkun olsa diyorum neler yasadim neler .neyse esim geldi kayinvalidem esiyle kavga eeti izmire cekti gitti tabi sadece planladiklari oyun buydu.yeni evli ciftler bu tur oyunlara gelmeyin bu insanlar siz birbirinize yakinlasmayin diye sanki kendi sorunlari varmis gibi kafanizi ve hyatinizi mesgul ediyorlaar onlar yillarin kurdu olmus bizim yurudugumuz yollari onlar bitirdiler.neyse soyleydi boyledi harala gurele arada olan bize oldu tum olumlu tavirlarim ve davranislarim cevapsiz kaldi bu insanlar bilmiyormuki kendilerinin de evlatlari var biz ayrilsak bile hayat devam ediyor ilahi adalet var.konuyu acan bayanin yazdiklarini okudum onlar oyle soylenmeye devam edecekler cunku maksatlari orda cok oturdun burda az oturdun mevzusu degil mevzu sizin beyninizi mesgul etmek hayatinizia tamamen hukmetmek.boyle bir olayla karsilastiginizda kimdir ne soyledi diye esinizi bunaltmayin hic aramamislar sizi bunaltmamislar gibi davranin b ir insana veri;lebilecek en buyuk ceza ona aldirmamaktir.zaten moralinizin bozulmasi o an orada bulundugunuz insanlarada yansir ve sizin sevdiginiz insanlar sizin guler yuzunuzu hak ederler nacizane tavsiyem asla aldirmayin sormayin sonrasindada boyle davranin esiniz size anlattiginizda da tepkisiz kalin cunku onlar ne yapip edip esinizi konustururlar bu geminin kaptani sizsiniz bastan bunun bilincinde olun siz nasil isterseniz oyle olacak emin olun bu durum kayinvalidenizin hemen dikkatini cekecek birakin kimse sizin haytinizi yonetmesin evlilik o kadar inceki sirat koprusu gibi ki sanslisiniz esiniz sizi anliyor mlesef bizde o da yok o ince cizgide birakin ve za konusup cok izleyin akillariniz yarissin emin olun bu kayinvalidenizi ve sizi uzenlerin hic hosuna gitmeyecek.benim icinse sadece zaman bakalim diyorum;hak serleri hayr eyler zannetmeki gayr eyler mevla gorlim neyler neylerse guzel eyler
SBAHIN SAHIBI SEN BANA KAFISIN...
çok geçmiş olsun canım.. çok üzüldüm yaşadıklarına ve birde hamileymişsin ne kadar vicdansız insanlar var.. ama önemli olan minik bebeğin ve senin iyi oluşun.. ben herşeyin iyilik de olsa kötülük de olsa karşılığını bulacağına inanan bir kişiyim... sessiz yapımda bu yüzden.. Allah hepimize sabır versin eşe karışmak zormuş...
çok güzel izah etmişsiniz gerçekten... evet kaptan her daim biz kadınlarız zaten bu açık ama ne yazıkkii olan biten insanı yaralayınca ağır aksak yürüyebiliyosun... ve bunun hayatımıza negatif yönde etkisi oluyor.. adınıza çok üzüldüm boşandığınza göre durum epey kötü noktaya gelmiş :44: olsun önemli olan bundan sonraki hayatınız ve yazdıklarınızdan ne kadar güçlü karakterli bir kadın olduğunuz anlaşılıyorumarım hayatınız çok daha güzelliklerle dolu geçer.. söylediklerinizi dikkate alacağım emin olun
diğer yorum yazan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum..şuan evimdeyim. istanbula gelir gelmez kayınvalidemlere gittik evde yoklardı 10 dk sonra geldiler el öptük falan gayet resmiydik. sonrasında başka misafirler geldi falan derken kalkma vaktimiz geldi benim babaanneme gidecektik uzakta olduğu için öyle planlamıştık eşim söyledi kalkalım dedi annesne söyledi yüzü değişti ama bişey diyemedi babası tepkili konuştu falan sonra eşime önce babaannene sonra anneannene gidin ondan sonra simeronunkine gidersiniz dedi eşim bakarız dedi babası bakma yap dedi diğer misafirlerin yanında. ben hiçbişey demedim eşim ne dediyse onu yaptım... babasının dediklerini yaptık gittik falan sonra benim babaanneme gittik geldik evimizdeyiz... bayram mevzusu kapanmış oldu kazasız belasız.. yani umarım öyledir :93:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?