Bayramlarda kv evine gidip iş yapıyor musunuz?

kayınvalidem evinde kimseye iş yaptırmaz, zaten küçük bekar görümcelerim var iş bana kalmaz ama onlara bile yaptırmaz ki işini, hele mutfağına kimseyi sokmaz.

Kaynanayi cok severim cok sekerdir ama sen sarmani iki uc gun onceden sar koy dolaba dimi. Son gune birakiyo her bayram. Gorumcem gelirse iyi o sariyo zaten. Hatta kaynanada bana oh yırttık sarma uzmani geldi der

Ya kadin yap demiyo Allah icin ama gidince ister istemez esimle ben girisiyoruz rahat edemiyorum obur turlu. Birde bi aksam onceden sarma yapiyo e o sararken ben oturamam ki ama nefret ederim sarmadan istemeye istemeye yapiyorum.
Ama bunlar normal ki.. Yani yapiliyor iste hep birlikte.. O an ordaysan gelen gidene çay vs servisi yapiliyor, gelinler kizlar filan da oturamiyor haliyle..
Hem kadinin direkt bi talebi veya eziyeti yokmus ne guzel, Allah a sukur.. Eve temizliğe suna buna cagirsa neyse.. Baska bi sknti da yok anladigim kadariyla.. Bence kendinizi doldurmayin..

Ne kendi evime, ne de annemin evine öyle şeyler yapmam. Normal temizlik neyse, düzen nasılsa o şekilde olur. Kv ile farklı ülkelerdeyiz zaten. Olmasak da yapmam.

O zaman tam olarak sorun nedir? Yani kayinvalideniz ve gorumceniz laf falan sokmuyorsa yani. Siz hic mi hizmet etmeyeyim diyorsunuz? Ya da esiniz falan mi ekstra beklentiye giriyor
Hayir tabiki kimse biseye elini surme dese benim icim rahat etmez. Ama ben her bayram zorunlu gorevmis gibi oraya gitmek istemiyorum. Esim arefeden gidelim yasli insanlar biseye ihtiyaclari vardir diyo mesela. Zorunlu gibi hep yani.

Hayir tabiki kimse biseye elini surme dese benim icim rahat etmez. Ama ben her bayram zorunlu gorevmis gibi oraya gitmek istemiyorum. Esim arefeden gidelim yasli insanlar biseye ihtiyaclari vardir diyo mesela. Zorunlu gibi hep yani.
Hep onun ailesine mi gidiyorsunuz? Her bayram?

Bir gün bir sitede bir erkek tarafından yazılmış şöyle bir mesaj görmek istiyorum: Kayınpederinizin bayramda ev işlerini yapıyor musunuz, misafirlerine hizmet ediyor musunuz?

Oradan hesaplayın durumun normal olup olmadığını. Yanlış olan sadece sizin hizmet etmeniz değil. Siz bile ev işlerinden kayınvalidenin ev işleri, misafirlerden kayınvalidenin misafirleri olarak bahsediyorsunuz.

Ya kayınpeder de yardım etsin veya yardımcı tutsunlar. Pratik çözümler bulsunlar, elektrikli çaycı alıp salona koysunlar, misafirler kendi çaylarını kendi koysun. Veya soğuk içecek ikram etsinler.

Çalışmasaydınız bile, siz kendi evinizin işlerinden sorumlu olurdunuz, başkalarının evlerinden değil. Hele hele nefret ediyorsanız hiç yapmayın. Köle değilsiniz. Siz oradayken yapılanlara yardımcı olursunuz tabii, ama özellikle gidip misafirlerine hizmet etmek zorunda değilsiniz.

Evet aslinda ya cok dolduruyorum kendimi bazen annemle konusuyoruz e kizim o kadar olacak gidip yardim edeceksin tabi kaynanan seker gibi senin diyo. Bazende aman her bayram ne isini yapiyon sen onun bi hafta onceden baslasin yapmaya ya da kadin tutsun falan diyo deli oluyorum. Yani kendi anamda dengesiz.

3 kızı var bi zahmet yapsinlar.Asla yapmadim.esimde istemez.benim ailem beninkayinvalideye hizmetci olayim diye buyutup okutmadi.biraz kiymetinizi bilin.evine gittgmde yemektir sofradir elbet yardim ederim o ayri.ama temizlik olayi cok baska.annemden baska kimsenin evini temizlemem

Aaa benim esim anamin evinide temizler ama

ne münasebet??? ne demek evinin isini yapmak. yaw siz niye boyle seyler yapiyosunuz bazi gelinler, yemin ederim anlamiyorum
Yasli basli insanlar sonucta napicaz onlar dort donerken ben yayilip oturucam mi bu abes olan bence. Valla bende sizin gibileri hic anlamiyorum bravo ne diyeyim. Biraz vicdan biraz yetisme tarzi.

bayramda bayramlaşır 1 saat oturur kalkarız. Yapmadım şimdiye kadar ama yapmam demiyorum ben ordayken misafir gelirse bir kahve yaparım yani dert değil. ( o da zaten makinayla):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…