Bayramlık meselesi...

kayınvalidenizin yol parasını nişanlınızın karşılaması sizi ilgilendirmez. çok ayıp ediyorsunuz. geline alınan bayramlık nedir yaa? eski köy adetleri bunlar. her şey şartlara göre değişir. aileniz çok ayıp ediyor.kadın bilezikle gelmiş bi de.

Evet çoğu ailelerde adettendir,bayramlarda kıyafet alırlar geline,
ama alınmazsa da sorun edilmemeli bence...
şimdi karşı tarafın yada ailenizin düşüncelerini eleştirmeyeceğim,
konumuz o değil,konumuz size çözüm üretmek...
sanırım bütün nişan ve düğün masrafarı nişanlınızın omuzlarında,
ona da yazık tek başına hepsinin üstesinden gelemez,annenize usulüyle anlatırsanız,
eminim ki,o da size destek verecektir.dünya malı için,2 metre kumaş için,
yada altın,takı vs. için insan kırmaya,üzmeye hiiiiç değmez inanın,
herşeyiniz zamanla olur zaten,bu günlerinizin tadını çıkarın derim...
sevgiler...

Böyle bir adet varmıs ben yeni duydum gercekten.Alınsa güzel olur ama alınmassa da bence problem degil.Hem maddi durumları da iyi degilmis bence bazı seyler icin fedakarlık yapmak gerekir.

Benim halamınoglu evlendi durumları yok diye söz bohcaları bile yapılmadı gerek görülmemis.Aileniz de illa olması lazım diye uzatmasın bence.Kayınvalideniz mahcup olmamak icin öyle demistir belki.

Babam, 'ben soyleyemem sunu bunu alın dıye' derdı hep.
Annem, 'ne yaparlarsa kendı ogulları ıcın yapacaklar' derdı.
Oyle de oldu.
Takı taktılar o kadar (gercı hepsını esım almıstı )
Ne oldu, bana mı kaldı? Keyfımce harcadım mı?
Ev alacagımız ıcın hepsını, hatta aılemın taktıklarını bıle bozdurduk.
Gıysı, v.s. su bu...
Esım hepsını kusursuz yaptı, belk bu nedenle sıkıntım yok.
Ama yapmasa da ıstemezdım,
kaldıkı alacagını ogrendıgım vakıt, 'gerek yok, alma' derdım.

Bosverin kimin ne dedigini siz ne istiyorsunuz o önemli.
2 sene nisanli kaldim ve bayramlarda bana kiyafet alindi, ama taki takilmadi, hatta bizim oranin adetlerine göre kurban bayraminda kurbanla birlikte gelirmis taki öyle birsey ama yapilmadi istemedikte.
Sandik evden cikarken bahsis alinmadi, kurdele baglanirken alinmadi, kapi acmada kesinlikle israr edilmedi, nisanimdada ayni sekilde.Biz kendimiz istemedik, etraftan gelenlere kulaginiz kapayin bu tur seyleri kafaniza takarak moral bozmaktan ve ara bozmaktan baska bir ise yaramaz diye düsünüyorum, yipratmayin kendinizi.

Öyle tabide daha şimdiden lafı oldu (

Ya hem nişanlım uzakta hemde kayınvalidem adetleri bilmiyor değil...
Anlayacağınız kayınvalidem biraz farklı biri, gelip bana eteğini ve gömleğini ne kadara aldığını söyledi.
Bananeki...

Yanımda şükür ama böyle durumları sorun yaptığım zaman kızıyor bana (
Elimde olsa yapmazmıyım diyor

En azından almışlar size...

Ya ben çokta önemsemiyorum ama adetler böyle diye sürekli bir baskı var....

Mesele aslında bu değil, ya kayınvalideme çok kızıyorum, durumum yok yapamıyorum dese anlarım. Ama çok zenginmiş gibi davranıp yapmıyorya ona kızıyorum.
Beğenmezsin yerine durumum yok deseydi daha uygun olmazmıydı?

gelirken bilezik getirmis ne mecburiyeti vardiki
bence bayramlik falan istemek görgüsüzlük olur
o ne öyle cocukmusunuz siz bayramlik alicaklar size

Adet böyledir canım...

Bu arada merak ediyorum bu kadar örf adet diye sizi üzen aileniz nişanlınıza ne yapıyor bayramda?

Bizim adetlerde bişey yapılmıyor, ama ailemede hak vermiyo değilim, çünkü onlar bohça konusunda çok sıkıntı çektirdiler bana...
Hala borç ödüyorum oysaki orta yol bulunabilirdi...

Ah nişanlım olmasa arada çoktan bitmişti ama çok iyi biri o.

Ya keşke durumumuz yok dese kayınvalidem.
Ama para ile ilgili konularda kendini çok över, yaptığıda bişey yok malesef (

Öyle tabi ama insanda bir yerde istiyor, çünkü hiçbirşey hayalimdeki gibi olmuyor, hep makul olmaya çalışıyorum sırf nişanlım zor durumda kalmasın diye.
Beklentilerim yarım kalıyor, ama sırf maddi konular diye bişey demiyorum (

Bazı insanlar maddi durumları hakkında yorum yapmak istemezler. Bana kalırsa ailenin dolduruşuna gelmeyin. Önemli olan size ne alıp almadığı değil. Maneviyatı önemli. Aranızdaki iletişim önemli.

'begenmezsın yerıne, durumum yok deseydı' demıssınız.
Bu sızce onu ıncıtmez mıydı?

Adettendır dıye ısrar edıyorsunuz halâ,
fakat ben ıstemıyorum aslında dıyorsunuz bırde.
Madem ıstemıyorsunuz, madem madde sızın ıcın onemlı degıl,
fark ettırın bunu ınsanlara.

bazı adetler ne olursa olsun yapılmalı diye düşünür büyükler..hamama giren terler derler bu yola çıktıysa 100 liralık kıyafeti de alacaklar alamayacaksa bulaşmazsın der genelde herkes:)

Bayramlık dediğin ne ki bi pantolon bi bluz.... ÇAlışıyorsun nasıl olsa al kendiin, nişanlın almış gibi göster ailene de...

İş biraz da size düşüyor...İki tarafı da idare ediceksin....
Nişanlını ailene karşı aileni de nişanlına karşı mahçup etmeyeceksin...
MAdem adettir diye ailen önemsiyor bu durumu, sen al almışlar gibi göster sen de...Ama ben senin bu adet adet die ısrarından sadece ailenin değil, senin de bu durumu önemsediğini düşünüyorum....

canimm oluyor maalesef böyle seyler..
bana birak bayramligi,bayramda bilezik takmayi,gelinligim haric dügün alisverisi bile yapilmadi tatlim..
gelinlik ic camasirimi,ayakkabimi annem aldi,babamdan bile gizli...
ses etmedik,olay cikarmadik cünkü bu defa sadece aileler degil ciftlerin arasida fena bozuluyor..
millet sormadi mi sordu,kurcalamadi mi kurcaladi...
aldilar sagolsunlar,yaptilar ettiler dedik gecistirdik...belki hataydi belki dogru böyle söylemek...bilemiyorum..
ha bazi seyler ilerde düsündükce icinde kalacak,onada lafim yok,hala beni derinden etkileyen seylerin izi kaldi..
ama cok sükür esimle mutluyum,ona yansitmadigim icinde cok mutluyum,cünkü kendini gördü bicok seyi..
nisanlini seviyorsan ona destek olmaya calis canim,ilerde inan bana diledigini yaparsin..
birak kaynananda yapmadiklariyla kalsin...
para pul caput gercekten bugün var yarin yok..ama sevgiyi bulduysaniz bunu hic biseyede degisme derim...

Ben maddi konuları sıkıntı yapmayınca ve onların istediği olunca annemde kızıyor.
"Seni zorlamı verdim" diyor.

Ucuza gitmiş oluyorsunuz yani annenize göre.. Bence hiç böyle düşünmeyin ,pahalı giysiler alsaydı da size k.valideniz yine bir bedel biçmiş olmayacakmıydı o zaman. Siz bence bayamlık alındı,şu yapılmadı diye düşünmeyin,kim neye gücü yetiyorsa onu yapsın,siz de öyle.. Nedir yani 2 çula çaputa bu kadar ehemmiyet anlamam,tamam adettendir bana çooook saçma gelsede ,iyi hoş e adetin de bir ölçüsü var dimi,o kadar taksit ödemek hiç akıl karı gelmiyor bana.Hem velev ki parası da var durumu da var ama almadı bayramlık nolcak ki?bilmiyorumkismile

Valla,hiç kimseye müdana edemem yok bana o kadar taktı,bunu aldı,şunu yapmadı diye,şanla şerefle de alakası yok bunun.yani birine daha çok bohça yapan ya da takı takan taraf daha şanlı olmuyor benim gözümde

Son düzenleme:
Ben maddi konuları sıkıntı yapmayınca ve onların istediği olunca annemde kızıyor.
"Seni zorlamı verdim" diyor.

annen başka ne ister ? hendek falan kazsınlar da siz evlenirken deveyle gelsinler. deveyi hendekten atlatıverirler öyle çıkarsın evden sempatiksalakcinni

sen lafı öyle demiş gibi anlasan ne olur ? kendine yediremiyordur belki. kadın boş bile gelmemiş. bilezikle gelmiş daha ne olsun . ailen daha ne bekler anlamıyorum :umursamaz:

Bizim adetlerde bişey yapılmıyor, ama ailemede hak vermiyo değilim, çünkü onlar bohça konusunda çok sıkıntı çektirdiler bana...
Hala borç ödüyorum oysaki orta yol bulunabilirdi...
[/B]

niyeyse erkeğe bir şey yapılmamasına şaşırmadımbilmiyorumkismile

erkek tarafı kızdan ve ailesinden kuş sütünü eksik etmemeli. kız evi naz evi. kız alıyorlar kolay mı değil milmaz:

aileler ve etraf konuşur "o yapılmadı,bu niye böyle oldu..." vs şeklinde. önemli olan sen ve nişanlının bu konuşmalardan sıyrılması. iki taraftan biri ailenin dolduruşuna gelirse o nişan atılır haberin olaşakkıdı

3-5 çapul da sizden önemli mi değil mi siz karar verin.

...Şimdi böyleyse düğüne yakın zamanda çıkacak sorunları tahmin bile edemiyorum...

Demıssınız ya,
sız sımdı ıkı parca elbıse alınmadıgı ıcın bu kadar dert yapmıssınız kendınıze,
dugune yakın kım bılır ne eksıklıkler cıkacak, cıkmasa da ılla bır kusur aranacaktır.
O vakıt ne yaparsınız acaba?

Ah eskıler, uyansalar ne kadar sasırırdılar su dert ettıgımız mevzulara.
Onceden ustundekı dısında bır kat elbısesı olan zengın bılınırmıs.
Sımdı her yıl modayı takp etme ugruna dolaplarımızı yenılerız de,
yıne de gozumuz doymaz.

ben bu kız tarafının kızımın kıymeti artsın diye erkek tarafını zora sokmalarını bi türlü anlamıyorum ..yahu adam kız tarafının sırf gönlülleri olsun diye herşeyi yapar ama o borç gün gelir kızın evlendikten sonra zora girerek ödenir ..
ya tamam yapılması gereken belli başlı şeyler vardır ama bu kıyafet üst baş durumları varsa alırlar yoksa siz hiç dile getirip karşı tarafı incitmeyin bile ..
benim bi arkadaşım nişanlandı 7000 tl ye maloldu nişan 7 ceddini giydirmiş damat tarafı kızın e ne gerek var gavurdan mal kaçırır gibi ..
ben 2004 nişanlanmıştım 700 lira harcamıştık e onun ailesinide durumu yok benimkilerinde kimse kimseden özel ricada bulunmadı kendi başımıza nişan yaptık ..yani takmayın bunları siz o adamın durumu bilerek nişanlandınız fazla birşey istemeye çokta hakkınız yokmuş gibi geliyor .

Son düzenleme:
Evlilik ticaret değildir.
Adam ev mi dizsin para biriktirip.
Senin taktıgın konularda elbıseye oraya buraya adetlere mi çar çur etsin.
Allah aşkına anlayıslı olun az biraz ya.
Benim oglum olur da gelinim olursa vayy haline. sempatiksalakcinni
Dert ettiğiniz seye bakın.
Valla ben kaynananın yerinde olsam hiç birşey almazdım.
Bilezik takmış daha ne istiyorsun yaa.
Nişanlınada surat yapma adam bezmesin maddiyattan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…