- Konu Sahibi depresyonnn
-
Bu arada merak ediyorum bu kadar örf adet diye sizi üzen aileniz nişanlınıza ne yapıyor bayramda?
Bu arada merak ediyorum bu kadar örf adet diye sizi üzen aileniz nişanlınıza ne yapıyor bayramda?
bende nişanlıyken bana ne bişe alındı neda takıldı
yapsalarda kendi şanıdır.
yapmadılar diede ailem hayatta bişe demez. bende gocunmam sempatiksalakcinni
senin ailenede biraz iş düşüyor. kimse yapmak zorunda değil ,içindne gelir yapar o bşka ki blezlik almış sana yani.
Benim kardeşimin nişanlısının ailesi bırak bileziği bayramlarda br kutu çikolata ile gelmez babama..Bilmeyen insan bilmiyor işte
Ama senin aileninde olgun olması gerek,bir bayramlık kıyafete mi tav oluyorlar Allah aşkına ya.
Sinir oluyorum ailelerin bu maddiyata karşı olan bakışaçılarına.
Çocuk daha ne yapsın almış bileziği getirmiş,kızının bayramlığınıda sen al..
Hiç aldırış etme,nişanlının arkasında dur.Borcumuz var diyerekten.
O yuvayı kurmak istiyorsan nişanlınada güveniyorsan emin adımlarla ilerle.
Kaynanayla sorun yaşayınca demeyi bilirler sen oğluyla evlisin,orda öyleyse buradada böyle.Sen neticede oğluyla evleniyorsun.
Bızım örf adetlerımızde var bunlar maalesef...
bayramda gelınıne bayramlık alınıyor... Aslında bızler bunun umrunda deılız ama aılelerımızın beklentılerı olıuyor maalesef... karsı tarafada bırsey dıyemedıgımız ıcın arada kalan bızler oluyoruz... benımde kayınvaldemler bız orf adet bılmeyız dedıler cekıldıler köselerıne,hıc sormadılar da...
bende eşime demıstım ben bayramlıgında deılım ama aılem beklıyor adetler böyle,ne yapalım dedım ve esımle cıktık aldık bayramlık pantalon bluz..vs
aılen ıcın sıkıntıya gırıyorsan nısanlına böyle dıyebılırsın...
Mutlu olmaya bakın bi bez parçası yada bi kutu çikolata için binbir türlü şey düşünmeyin bırakın oda eksik olsun ya keşke bende sizin durumunuzda olsam keşke sevdiğim beni affetsede benim yanımda olsada bana kıyafet değil hiç bi şey almasa razıyım kaybedince anlaşılıo değer bence sizde ailenizi biraz alttan almaya ikna edin herşey maddi şeyler değil 3 kuruşluk şeyler için kalp kırmaya değmez varsın oda olmayıversin sevdiğiniz yanınızda ya ona şükür edin mutluluğunuza şükür edin
nişanlıyken aynı şeyi bende yaşadım. ailem neden bayramlık almadılar vs. söylenip durmuşlardı. bende ses çıkarmadım. eşimin ailesinin durumu iyiydi üstelik. ben sabrettim. nişanlımada güzel bi bayramlık aldık. sonra bayramda da eşim açık mağaza bulup bayramlık almıştı. herkezin dediği ile haraket etme kendi ailen bile olsa. nasılsa evlendikten sonra unutacaklar hepsini.
Bu adetler, karsı tarafı somurmekten baska bır sey degıl bence.
Nedır, bayramda sunu alacak, yuz gorumlugu takacak,
dugunde su ıkramlarda bulunacak faslı.
Herkes ımkanları dogrultusunda veya ıcınden geldıgı sekılde davranmalı.
Kımı nısanlılık surecını 'fırsat' olarak degerlendırıyor.
Etraftakıler, 'sımdı ne ıstersen kârdır' dıye akıl verıyor.
Bende gectım o surecten. Aılem ne su kadar bılezık takacaksınız dedı,
ne de su vakıt sunları alacaksınız.
Kendı ımkanları el verdıgınce yapsınlar ıstedıler.
Boyle olmasına karsı, hıc bır seyım eksık kalmadı.
Esım bayramda, yılbasında her zaman hedıyemı alırdı.
Bıraz toplumun dedıklerını duymamak gerekıyor su asamada.
Bır kat elbıse ıcın kendımı ezdırmem dogrusu.
Almıyorlarsa, 'belkı durumları yoktur' derım,
etraf halâ laf mı yapıyor, 'ben elbıse ıle mutlu olmayacagım' derım.
Hem bılezık getırmıs kayınvalıdenız,
bu yetmez mı?
Sukretmeyı unutuyoruz sanırım...
"istemiyorum" demek bu kadar mı zor ?mirmirmirmir
bunlar saçma bana göre. hiçbir zorunluluğu da yok. devir eski devirlerdeki gibi değil. 2 top kumaşa tamam demiyorlar.:1ninca:
ayrıca kayınvaliden alsaydı bile "bunu mu almış" derdi el. elalemin işi gücü konuşmak.:1ninca:
nişanlının durumunu en iyi sen biliyorsun. böyle abuk sabuk meseleler yüzünden gerilmenin alemi yok. görmeye gelmiş ve yanına da bilezik getirmiş. beğenmeyenlerin Allah gözünü doyursun ne diyeyim.kafamçokkarıştı
şurada ne kayınvalideler okuyoruz. sizinki ayağınıza kadar geliyor ama hala onu yapmadı bunu yapmadı derdindesinizakannehir
gelirken bilezik getirmis ne mecburiyeti vardiki
bence bayramlik falan istemek görgüsüzlük olur
o ne öyle cocukmusunuz siz bayramlik alicaklar size
Evet çoğu ailelerde adettendir,bayramlarda kıyafet alırlar geline,
ama alınmazsa da sorun edilmemeli bence...
şimdi karşı tarafın yada ailenizin düşüncelerini eleştirmeyeceğim,
konumuz o değil,konumuz size çözüm üretmek...
sanırım bütün nişan ve düğün masrafarı nişanlınızın omuzlarında,
ona da yazık tek başına hepsinin üstesinden gelemez,annenize usulüyle anlatırsanız,
eminim ki,o da size destek verecektir.dünya malı için,2 metre kumaş için,
yada altın,takı vs. için insan kırmaya,üzmeye hiiiiç değmez inanın,
herşeyiniz zamanla olur zaten,bu günlerinizin tadını çıkarın derim...
sevgiler...
Böyle bir adet varmıs ben yeni duydum gercekten.Alınsa güzel olur ama alınmassa da bence problem degil.Hem maddi durumları da iyi degilmis bence bazı seyler icin fedakarlık yapmak gerekir.
Benim halamınoglu evlendi durumları yok diye söz bohcaları bile yapılmadı gerek görülmemis.Aileniz de illa olması lazım diye uzatmasın bence.Kayınvalideniz mahcup olmamak icin öyle demistir belki.
Bosverin kimin ne dedigini siz ne istiyorsunuz o önemli.
2 sene nisanli kaldim ve bayramlarda bana kiyafet alindi, ama taki takilmadi, hatta bizim oranin adetlerine göre kurban bayraminda kurbanla birlikte gelirmis taki öyle birsey ama yapilmadi istemedikte.
Sandik evden cikarken bahsis alinmadi, kurdele baglanirken alinmadi, kapi acmada kesinlikle israr edilmedi, nisanimdada ayni sekilde.Biz kendimiz istemedik, etraftan gelenlere kulaginiz kapayin bu tur seyleri kafaniza takarak moral bozmaktan ve ara bozmaktan baska bir ise yaramaz diye düsünüyorum, yipratmayin kendinizi.
Öyle tabide daha şimdiden lafı oldu(
Ya hem nişanlım uzakta hemde kayınvalidem adetleri bilmiyor değil...
Anlayacağınız kayınvalidem biraz farklı biri, gelip bana eteğini ve gömleğini ne kadara aldığını söyledi.
Bananeki...
Yanımda şükür ama böyle durumları sorun yaptığım zaman kızıyor bana(
Elimde olsa yapmazmıyım diyor
En azından almışlar size...
Ya ben çokta önemsemiyorum ama adetler böyle diye sürekli bir baskı var....
Mesele aslında bu değil, ya kayınvalideme çok kızıyorum, durumum yok yapamıyorum dese anlarım. Ama çok zenginmiş gibi davranıp yapmıyorya ona kızıyorum.
Beğenmezsin yerine durumum yok deseydi daha uygun olmazmıydı?
Adet böyledir canım...
Ben maddi konuları sıkıntı yapmayınca ve onların istediği olunca annemde kızıyor.
"Seni zorlamı verdim" diyor.
Ben maddi konuları sıkıntı yapmayınca ve onların istediği olunca annemde kızıyor.
"Seni zorlamı verdim" diyor.
Mesele aslında bu değil, ya kayınvalideme çok kızıyorum, durumum yok yapamıyorum dese anlarım. Ama çok zenginmiş gibi davranıp yapmıyorya ona kızıyorum.
Beğenmezsin yerine durumum yok deseydi daha uygun olmazmıydı?
Bizim adetlerde bişey yapılmıyor, ama ailemede hak vermiyo değilim, çünkü onlar bohça konusunda çok sıkıntı çektirdiler bana...
Hala borç ödüyorum oysaki orta yol bulunabilirdi...[/B]
...Şimdi böyleyse düğüne yakın zamanda çıkacak sorunları tahmin bile edemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?