Bayramlık meselesi...

Ya bir de eskiden adetmişte eskiden kadınlar böyle çalışmıyordu ki,ana babaya bağlılardı,maddi ferahda daha azdı,gelinlik kızlara alınırmış bayramda,seyranda hediye,elbise şimdi çoğunluğumuzun evinde makyaj malzemelerimiz,şık giysilerimiz de var,çoğu kadın çalışıyor artık evlenmeden,adetlerin bu anlamda toplum olarak işimize gelen kısmını alıyoruz ,tüketim toplumunun da işine geliyor bu kısım,sonra da biribirimize maddi anlamda külfet yükleyip duruyoruz,kız tarafı erkek tarafı olarak,ben adettendir diye sadece kına gecesi yaptım,onu da annem çok istedi,olmamasına razı edemedim,onu da kendim yaptım,offf çok dağıtmışım konuyu,senle ilgili değil konu sahibi arkadaşım kusura bakma ama adet denen,ama ne yazık ki hep illa maddi birşeye dayandırılan şeyler bana çok saçma geliyor.

ayyyy nişanlıyken bayramlık mı alınıyor geline.......kızlar valla hiç bilmiyordum yaa bizim adetimizde var sanırım bu ay ne safım hiç bişiden haberim yokmuş.......ay bu nişanlılık ne zormuş yaa amannnn

Bence politik cevap verin annenize. Aman anne çocuk muyum ben ne bayramlığı falan deyin. Bilezik takmışlar zaten...

Bir de şu söz nişan durumları başlayınca gelini damadı konu mankeni olarak öne alıp yok giysisi yok altını yok bohçası atleti donu geceliği çok sıkıcı durumlar. Örften adetten deyip yapılıyor da eksiklik durumunda niye pürüz çıkarılıyor ki... Olmazsa olmaz demirbaş değil ya bunlar...

kadın bilezik getirmiş daha ne olsun.. bizim de ilk bayramımız, ramazanda iftara gelince bayramlık alıp getirmiş kadın. onda bile nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim. yani özetle o alınmış bu alınmış çok da takılma. sen takılma ki ailen de çok ileri gidemesin..

Böyle sebeblerden dolayi nisanlinla arani bozmaya degmez
Ama bak Kayinvaliden bilezik takmis onu yapmayanlarda var zorlada alicak degilsin
Benim kayinvalidemde bayramda, nisanda bi altin takmadi adetleri degilmis
Dogru degil ama neyse[/B][/B]

bilezik getirmiş nasılsa bayramlıkda olmayıversin böyle şeylerden dolayı aranı açma hem kredi ödüyormuşsunuz onu bahane et

Böyle birşey için ne kendin üzül, ne de nişanlını üz
Görgüsüz düşüncesiz insanlar değil bence kadın yinede düşünmüş bilezik almış, elbiseyide alıp gelse beğenmeme ihtimalin veya bedenin uymama ihtimali çok yüksek...ha al kızım şu parayı bayramlığını kendin seç al diyebilirdi. Dememiş olsun ne olacak ki...
Ailen sorun ediyorsa onlara çaktırmamak adına kıyıda kenarda paran varsa bi gömlek bi pantolon vs. bişeyler al kendine, nişanlım para gönderdi onunla aldım dersin (yalnız bunu nişanlına çaktırma bence)

QUOTE=elefera;15017310]'begenmezsın yerıne, durumum yok deseydı' demıssınız.
Bu sızce onu ıncıtmez mıydı?

Neden incitsin ki, nişanlım söyleyebiliyorsa o da söylemeli.
Aksine böyle söylemesi hiç samimi olmuyor, bana neki onun eteğinin ve gömleğinin fiyatından öyle değilmi?
Biz sonuçta birbirimizi anlayan insanlarız, benim durumum yoksa açık açık söylüyorum, gerçi onu da sadece nişanlım anlıyorya neyse...

Adettendır dıye ısrar edıyorsunuz halâ,
fakat ben ıstemıyorum aslında dıyorsunuz bırde.
Madem ıstemıyorsunuz, madem madde sızın ıcın onemlı degıl,
fark ettırın bunu ınsanlara.
[/QUOTE]

Ya gönül istiyor fakat almayınca gırtlağını sıkamam adamın...
Şuan içime atıp ses çıkarmıyorsam farkettiriyorum demektir.

bazı adetler ne olursa olsun yapılmalı diye düşünür büyükler..hamama giren terler derler bu yola çıktıysa 100 liralık kıyafeti de alacaklar alamayacaksa bulaşmazsın der genelde herkes:)

Ya kimseyi zorlamak değil amacım.
Ama bohçada benim durumum sorulmadı, adetten dendi ve binbir zorluğa soktular beni, şimdi ise hiç önemsenmemek insanın içine oturuyor.

Onu yapamıyorum işte, çünkü kaç aydır kendime hiçbirşey alamıyorum malesef (
Zaten sözde aynını yapmıştım, gömleğimi nişanlım almış gibi gösterdim, oysaki ben almıştım...

İnşallah nişanlımla çok mutlu olurum.
O çok iyi biri gerçekten, haksızlık etmek istemiyorum, umarım evliliğimizde de birbirimize olan saygımızı yitirmeyiz...

Sözde yapmıştım canım, aldım ve onlar almış gibi gösterdim ama şuan yapacak durumum yok.
Olsa sadece nişanlımın hatırı için yaparım...

Keşke derdm bu olsa yaa cnm ne var sanki elbisede fln bzmde adetmzde var ama bilezk yok mselaa sadece elbise alırlar bayrmdaa ama alan alır zorlama yok..Bilezik almıs daha ne yaniii

canım aynı dertten muzdaribim bende. hatta sözlümün annesi kendisine atın takılar almasını istiyor gelin alıcam demiyor hiç:) nişanlınla konuş bence nticede sende onun halinden anlıyorsun orta halli bişeyler yaprsınız sırf ele güne gösterip çenelerini kapatmak için. biz sözlümle konuştuk, o da benim maddiyatçı olmadığımı bildiğinden orta yolu bulduk eminim sizde bulursunuz. bizde adetmiş bu şimdi yapmazsan gereksiz insanların diline dolanıp canımız sıkılmasın, kararınca 1-2 parça bişeyler alalım de. hatta nişanlın çok sıkışıksa bi kısmını kendin öde katkıda bulunmuş olursun hemde lüzumsuz yere canınız sıkılmaz

Ağrısız başıma ağrı derler ya,ondan işte.N e gerek var almıyorlarsa kendin alırsın.Bilezik getirmiş işte,bunu bulamayanda varsengözlerimebaksanab
Şu ailelerde bir versen bin istiyor.Maddiyat önemli değil tabi ama nasılsa gerekeni yapmışlar.Belki bilezik getirdiği için elbise almıyorlar,annene sor bakalım bilezik yerine elbise getirselerdi bilezik aklına gelecekmiydi yerimseniben

nişanlıyken bayramlık alınır evet hep denir maddiyatçı olmayın diye ama inanın siz birşey istemedikçe elinize hiç bi kar geçmiyor hiç kıymetli olmuyorsunuz

güzelim senin işin gücün yok heralde yada ailenin hediye hediyedir gönlünden ne koparsa maddi durumun neye el veriyorsa ... kaynanan bilezik getirmişte daha ne istiyorsunuz ..ayrıca haklıda elbise alsaydı beğenmeyebilirdin yada üzerine olmayabilirdi.... sorun yapacak bir durum yok bence ....

evet elbiseyi alsan beğenmeyebilirdin ama bunun başka bir çözümü var yeterki almak istesin alır sizi götürür mağazaya istediğinizi alır çıkarsınız bu kadar basit hee parası yoksada bu işlere kalkışmayacak o zaman biriktirsin parasını öyle evlendirsin o zaman oğlunu.:1closedeyes:

Bilezik getirmiş ama,hala elbise diye tutturuyorsunuz mirmirmirmir

Güzelim daha netsin kadıncağız.Bu devirde kolaymı altına para vermek.Hiçbirşey yapılmasa tamam anlycamda ee sizde biraz anlayışlı olun ama.Herşeyde herzaman dört dörtlük olmazki.Kadın oğlundan yol parası alarak gelmiş el insaf.Siz seviyorsanız mutluysanız aldırmayın.

Adetlerde vardır ama madem durumları yok sorun edilmemesi gerek. Ha durumu varsa alması gerekir elbet. ama yoksa nasıl alcak. Bak kadın bilezik almış işte elinden geleni yapmaya çalışıyor. Eğer başka problemleriniz yoksa bakmayın kimsenin ne dediğine.

aileler neden bu kadar küçük hesaplar yapar anlamam..kadıncağız bileziğini almış gelmiş,bayramlık da alıcaktım ama beğenmezsin diye alamadım demiş..nişanlında parasını har vurup harman savurmamış,evliliğine 1-0 önde başlayabilmek için evini almış,kredisini ödüyor... daha ne yapsın anlamıyorum..
bence 2 tarafa karşıda ağırlığınızı koyun ve kimseyi bu tür mevzulara karıştrmayın...sizin yerinizde olsaydım gider kıyafetimi kendim alırdım ailemede nişanlım aldı derdim...herkez mutlu olsun diye pembe bir yalan söylerdim..
benim nişanım ve isteme olayım aynı gece oldu,kıyafetlerimi kendim almıştım..böyle birşeyi karşı tarafa söylemekten utanç duyardım çünkü..Allah'a şükür çalışıyordum ve param vardı,bu anlamda kimseye tenezzül edemezdim...ailemden kimse de neden karşı tarafa aldırmadın demedi..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…