- Konu Sahibi depresyonnn
-
bazı adetler ne olursa olsun yapılmalı diye düşünür büyükler..hamama giren terler derler bu yola çıktıysa 100 liralık kıyafeti de alacaklar alamayacaksa bulaşmazsın der genelde herkes:)
Bayramlık dediğin ne ki bi pantolon bi bluz.... ÇAlışıyorsun nasıl olsa al kendiin, nişanlın almış gibi göster ailene de...
İş biraz da size düşüyor...İki tarafı da idare ediceksin....
Nişanlını ailene karşı aileni de nişanlına karşı mahçup etmeyeceksin...
MAdem adettir diye ailen önemsiyor bu durumu, sen al almışlar gibi göster sen de...Ama ben senin bu adet adet die ısrarından sadece ailenin değil, senin de bu durumu önemsediğini düşünüyorum....
canimm oluyor maalesef böyle seyler..
bana birak bayramligi,bayramda bilezik takmayi,gelinligim haric dügün alisverisi bile yapilmadi tatlim..
gelinlik ic camasirimi,ayakkabimi annem aldi,babamdan bile gizli...
ses etmedik,olay cikarmadik cünkü bu defa sadece aileler degil ciftlerin arasida fena bozuluyor..
millet sormadi mi sordu,kurcalamadi mi kurcaladi...
aldilar sagolsunlar,yaptilar ettiler dedik gecistirdik...belki hataydi belki dogru böyle söylemek...bilemiyorum..
ha bazi seyler ilerde düsündükce icinde kalacak,onada lafim yok,hala beni derinden etkileyen seylerin izi kaldi..
ama cok sükür esimle mutluyum,ona yansitmadigim icinde cok mutluyum,cünkü kendini gördü bicok seyi..
nisanlini seviyorsan ona destek olmaya calis canim,ilerde inan bana diledigini yaparsin..
birak kaynananda yapmadiklariyla kalsin...
para pul caput gercekten bugün var yarin yok..ama sevgiyi bulduysaniz bunu hic biseyede degisme derim...
Ucuza gitmiş oluyorsunuz yani annenize göre.. Bence hiç böyle düşünmeyin ,pahalı giysiler alsaydı da size k.valideniz yine bir bedel biçmiş olmayacakmıydı o zaman. Siz bence bayamlık alındı,şu yapılmadı diye düşünmeyin,kim neye gücü yetiyorsa onu yapsın,siz de öyle.. Nedir yani 2 çula çaputa bu kadar ehemmiyet anlamam,tamam adettendir bana çooook saçma gelsede ,iyi hoş e adetin de bir ölçüsü var dimi,o kadar taksit ödemek hiç akıl karı gelmiyor bana.Hem velev ki parası da var durumu da var ama almadı bayramlık nolcak ki?bilmiyorumkismile
Lütfen bu kadar kırıcı olmayın, öyle demesinin farklı nedenleri var.
Annemede haksızlık etmek istemem doğrusu...
Demıssınız ya,
sız sımdı ıkı parca elbıse alınmadıgı ıcın bu kadar dert yapmıssınız kendınıze,
dugune yakın kım bılır ne eksıklıkler cıkacak, cıkmasa da ılla bır kusur aranacaktır.
O vakıt ne yaparsınız acaba?
Ah eskıler, uyansalar ne kadar sasırırdılar su dert ettıgımız mevzulara.
Onceden ustundekı dısında bır kat elbısesı olan zengın bılınırmıs.
Sımdı her yıl modayı takp etme ugruna dolaplarımızı yenılerız de,
yıne de gozumuz doymaz.
İnan derdim moda falan değil, zaten kendimce de öyle takıntılarım yoktur.
Dolabımda 4 yıl önce aldığım kıyafetim bile vardır, giyerim yani.
Mevzu gerçekten maddiyat değil dicem ama detaya girmeden anlatmayınca kimse hak vermeyecekki bana...
ben bu kız tarafının kızımın kıymeti artsın diye erkek tarafını zora sokmalarını bi türlü anlamıyorum ..yahu adam kız tarafının sırf gönlülleri olsun diye herşeyi yapar ama o borç gün gelir kızın evlendikten sonra zora girerek ödenir ..
ya tamam yapılması gereken belli başlı şeyler vardır ama bu kıyafet üst baş durumları varsa alırlar yoksa siz hiç dile getirip karşı tarafı incitmeyin bile ..
benim bi arkadaşım nişanlandı 7000 tl ye maloldu nişan 7 ceddini giydirmiş damat tarafı kızın e ne gerek var gavurdan mal kaçırır gibi ..
ben 2004 nişanlanmıştım 700 lira harcamıştık e onun ailesinide durumu yok benimkilerinde kimse kimseden özel ricada bulunmadı kendi başımıza nişan yaptık ..yani takmayın bunları siz o adamın durumu bilerek nişanlandınız fazla birşey istemeye çokta hakkınız yokmuş gibi geliyor .
Kusura bakmayın ama bizde durum tam tersi malesef.
Sırf onlara masraf olmasın diye nişanı bile evimde yaptım, kaç gün en uuz kıyafeti aradım.
Oda yetmedi herşeyin en uygununa gittim he bunun sonucunda ne mi oldu.
Biz bohçayı yetiştiremedik diye kayınvalidemin yapmadığı kalmadı.
Borç harç yapıp bide bohça yetiştirdik.
Onlarınki adetti, ama bize gelince adetler eskide kaldı.
Nişanlım ve ben arada kaldık, bide zavallı arayıp annemden özür diledi.
Dediğim gibi nişanlım böyle yapmasaydı şuan herşe çok farklıydı...
Evlilik ticaret değildir.
Adam ev mi dizsin para biriktirip.
Senin taktıgın konularda elbıseye oraya buraya adetlere mi çar çur etsin.
Allah aşkına anlayıslı olun az biraz ya.
Benim oglum olur da gelinim olursa vayy haline. sempatiksalakcinni
Dert ettiğiniz seye bakın.
Valla ben kaynananın yerinde olsam hiç birşey almazdım.
Bilezik takmış daha ne istiyorsun yaa.
Nişanlınada surat yapma adam bezmesin maddiyattan.
Surat falan yaptığım yok hatta destek bile oldum.
Ama sizler beni yanlış anlıyorsunuz, benimki sadece şikayetti.
Yani nişanlıma sonuna kadar hak veriyorum, ama aileler çiftleri yıpratıyor malesef...
Bence politik cevap verin annenize. Aman anne çocuk muyum ben ne bayramlığı falan deyin. Bilezik takmışlar zaten...
Bir de şu söz nişan durumları başlayınca gelini damadı konu mankeni olarak öne alıp yok giysisi yok altını yok bohçası atleti donu geceliği çok sıkıcı durumlar. Örften adetten deyip yapılıyor da eksiklik durumunda niye pürüz çıkarılıyor ki... Olmazsa olmaz demirbaş değil ya bunlar...
Evet aynen öyle konu mankeninden farkımız yok.
Tek fark üzülmemiz.
İki tarafında çok detaycı düşünmesi...
Böyle sebeblerden dolayi nisanlinla arani bozmaya degmez
Ama bak Kayinvaliden bilezik takmis onu yapmayanlarda var zorlada alicak degilsin
Benim kayinvalidemde bayramda, nisanda bi altin takmadi adetleri degilmis
Dogru degil ama neyse[/B][/B]
Kesinlikle nişanlıma tepkili değilim zaten.
Ona bellide etmedim, ama kayınvalideme kırılmadım desem yalan olur...
bilezik getirmiş nasılsa bayramlıkda olmayıversin böyle şeylerden dolayı aranı açma hem kredi ödüyormuşsunuz onu bahane et[/QUOT
Ya kayınvalidem biraz alçaktan uçsa sorun çözülecekte, yapmıyor malesef.
Herşeyin parasını söylüyor, neymiş eltilerimin evi saray gibiymiş.
E öyle söyleyince doğal olarak "onlara varda benim kızıma niye yok" diyor annem.
Böyle birşey için ne kendin üzül, ne de nişanlını üz
Görgüsüz düşüncesiz insanlar değil bence kadın yinede düşünmüş bilezik almış, elbiseyide alıp gelse beğenmeme ihtimalin veya bedenin uymama ihtimali çok yüksek...ha al kızım şu parayı bayramlığını kendin seç al diyebilirdi. Dememiş olsun ne olacak ki...
Ailen sorun ediyorsa onlara çaktırmamak adına kıyıda kenarda paran varsa bi gömlek bi pantolon vs. bişeyler al kendine, nişanlım para gönderdi onunla aldım dersin (yalnız bunu nişanlına çaktırma bence)
Merhaba arkadaşlar, bilenleriniz vardır, şuan nişanlıyım.
Ama aileler arasında kalmak ve istediğinin olmaması ciddi sorun(
Nişanlılık dönemini toz pembe hayal ederdim ama hiçte değimiş.
Ailedekiler herşeyi başkalarıyla kıyaslıyorlar ve herşeyin en iyisi olmasını istiyorlar, ama olmuyo ben ne yapayımki?
Kayınvalidemin yol parasını nişanlım karşıladı ve beni görmeye geldi, yanında da bana bilezik getirmiş buraya kadar herşey güzel, ama bizimkiler bayramda kıyafet alınması gerek diyorlar.
Bende isterim almasını geliniyle ilgilenmesini ama almıyo ne yapabilirimki, nişanlımda işe yeni girdi, şuan hem ev kredisi ödüyor ayrıca düğün için para biriktirmesi lazım...
Kayınvalidemde alacaktım ama beğenmezsin gibi laflar söyledi, iyice canım sıkıldı, madem alacaksın ve beğenmeyeceğimi biliyosun, bi mağazaya götür ve beğendiklerimi al neden böyle laf yaparsınki...
Yani kıyafet olmak zorundamıdır, şimdi nişanlıma bişey söylesem çok maddiyatçı olduğumu düşünecek, ayrıca her zaman "ben yapmak istemezmiyim, ama durumum yok" diyor bana(
Çok üzülüyorum, şimdi bayram gelince herkes laf söyleyecek niye yapmadı, niye etmedi diye, ben maddi konulardan nefret ederim ama hep maruz kalıyorum ve iyice sıkıldım artık.
Nişanlımın iyi biri olduğuna inanmasam bu günlere kadar asla gelemezdik...
Önümüzde kurban var bide o zaman sorun çıkacak, Allah'ım sen yardım et bana....
Arkadaşlar maddiyat çokmu önemli evliliklerde, yani olmazsa olmuyormu, herşey eksiksizmi olmak zorunda?
Şimdi böyleyse düğüne yakın zamanda çıkacak sorunları tahmin bile edemiyorum...
Merhaba arkadaşlar, bilenleriniz vardır, şuan nişanlıyım.
Ama aileler arasında kalmak ve istediğinin olmaması ciddi sorun(
Nişanlılık dönemini toz pembe hayal ederdim ama hiçte değimiş.
Ailedekiler herşeyi başkalarıyla kıyaslıyorlar ve herşeyin en iyisi olmasını istiyorlar, ama olmuyo ben ne yapayımki?
Kayınvalidemin yol parasını nişanlım karşıladı ve beni görmeye geldi, yanında da bana bilezik getirmiş buraya kadar herşey güzel, ama bizimkiler bayramda kıyafet alınması gerek diyorlar.
Bende isterim almasını geliniyle ilgilenmesini ama almıyo ne yapabilirimki, nişanlımda işe yeni girdi, şuan hem ev kredisi ödüyor ayrıca düğün için para biriktirmesi lazım...
Kayınvalidemde alacaktım ama beğenmezsin gibi laflar söyledi, iyice canım sıkıldı, madem alacaksın ve beğenmeyeceğimi biliyosun, bi mağazaya götür ve beğendiklerimi al neden böyle laf yaparsınki...
Yani kıyafet olmak zorundamıdır, şimdi nişanlıma bişey söylesem çok maddiyatçı olduğumu düşünecek, ayrıca her zaman "ben yapmak istemezmiyim, ama durumum yok" diyor bana(
Çok üzülüyorum, şimdi bayram gelince herkes laf söyleyecek niye yapmadı, niye etmedi diye, ben maddi konulardan nefret ederim ama hep maruz kalıyorum ve iyice sıkıldım artık.
Nişanlımın iyi biri olduğuna inanmasam bu günlere kadar asla gelemezdik...
Önümüzde kurban var bide o zaman sorun çıkacak, Allah'ım sen yardım et bana....
Arkadaşlar maddiyat çokmu önemli evliliklerde, yani olmazsa olmuyormu, herşey eksiksizmi olmak zorunda?
Şimdi böyleyse düğüne yakın zamanda çıkacak sorunları tahmin bile edemiyorum...
evet elbiseyi alsan beğenmeyebilirdin ama bunun başka bir çözümü var yeterki almak istesin alır sizi götürür mağazaya istediğinizi alır çıkarsınız bu kadar basit hee parası yoksada bu işlere kalkışmayacak o zaman biriktirsin parasını öyle evlendirsin o zaman oğlunu.:1closedeyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?