Bayramlık meselesi...

yorumumu baştan sona okumadan yapmıştım ama yazdıklarınızı okuyunca,sizin ve aileniz için maddiyatın nekadar önemli olduğunu anladım...eltilerin saraylarda yaşıyor diye mi annen çocuğa bukadar eziyet ediyor..kardeşte olsa herkezin kesesi ayrı..demekki nişanlının kardeşleri iyi kaznıyor ki saraylarda yaşıyor,ozaman aileniz sizi saraylı biriyle evlendirseydi keşke,çocuğun durumu bu kadara yetiyor demek ki..siz şimdiden böyle şeyleri hesaplarsanız düğüne yakın vah nişanlınızın haline..
şimdi çok acıdım bu çocuğa..
kayınvalidenin, aldığı şeylerin parasını söylemesini onun karakteri olarak düşünüyorum,art niyetle söylediğini sanmıyorum..bazı insanlar düşünemez böyle şeyleri söylemenin ayıp olduğunu..sizin onun hakkında bunları düşüneceğinizi hesaplayamamışır zavallı kadın...garibim de saf saf bilezik getirmiş..getirsene 2 parça çul da kıymetin artsın...

hayret biseysiniz siz ve aileniz herkes el bebek gül bebek büyümüyo..kolay kazanmiyo kadin yanina gelmis sana bilezik takmis daha ne yapsin..ac gözlülük derim ben buna..yapmayin kimsenin lafinida takmayin..durumum yok demis daha ne desin??

Ya lütfen hepsini okuyup yorum yapın.
Sözde zaten aldım, ama şuan alacak gücüm yok öldüremem ya kendimi.
Bi dolu borcum var...

nişanlıyken bayramlık alınır evet hep denir maddiyatçı olmayın diye ama inanın siz birşey istemedikçe elinize hiç bi kar geçmiyor hiç kıymetli olmuyorsunuz

istemiyorsam nişanlımın hatırı var, onun borcu var...
Annesi sadece şehir şehir geçiyor, yok olan adam evinde oturur madem.

Valla beğenmiyorsam gelsin buradan alsın.
Makul olmaya çalışıyorum yetrince ben

Oğlu ısrar etti git diye, yoksa gelmeyecekti.
Yani oğlu bile değer bilirken kayınvalidem neden bilmiyorki sizce

Ya yok diye bişey yok, yok olan adam elbisesinin onun bunun fiyatını söylemez.
Ben onlara hiç bir aldığımın fiyatını söylemem neden söyleyeyimki...

Ya lütfen hepsini okuyup yorum yapın.
Sözde zaten aldım, ama şuan alacak gücüm yok öldüremem ya kendimi.
Bi dolu borcum var...
Kimsenin parasına tenezzül ettiğim yok benim

Aksine abileri nişanlımdan çok daha az kazanıyor.
Yani onların evini hep aile düzdü.
Karakteri buysa değiştirmeli, ben herşeyinin fiyatını bilmek zorunda değilim.
Benim durumum yok açık yürekle söylerimki söylüyorum, oğluna bakıyorum binbir sıkıntı çekiyor ama kayınvalidem sürekli geziyor, ama beni gezmesi ilgilendirmez varsın gezsin.
Ama gelip ona buna verdiği parayı ve eltilerimin evini anlatmasın bana.
Madem o kadar parası var, küçük gelininde diğerleri gibi herşeyini karşılasın.

Hey yarabbim ramazan ramazan bozmucam ben ağzımı

Boz kardeşim, madem bozmayı kendine yakıştırıyorsan yap...
Ben eleştiriye açığım, ama ağır kelimeler kaldırmam bilesin

haklısın arkadaşım ...devir hesap devri olmuş madem okadar gösterişi şaşayı seviyosunuz zengin birini bulsaydınız...orta hallilerle sizin ne işiniz var ..yasakkelime

off şu adetler..bende nişanlıyım bizdede adettir almak ama ben diemedim kayınvaldem yokbenim eltim söylemiş alalım diye nişanlıma bana sordu siz bilirsiniz dedim ama nişanlım uzakta olduğu için eltim alıcakmış oda pazardan bakarız demişş ben daha pazardan bayramlık almadım hiç annem garipsedi olayı ama bana boşver sonuçta iki parça bez boşver nerden alırlarsa alsınlar senin kıyafetin mi yok bu seferlikte böyle olsun dedi bende vede çok haklı tamam gönül isterki en güzeli olsun ama bazen olamıyor işte nişanda bende herşeyin en azına gittim hatta çoğu şeyi almadım napalım ben sevdiğim ve iyi bir insanla evleniceksem bunlara katlanmam lazım.annem hep söyler EMEKSİZ YEMEK OLAZ diye çok doğru idare edicez bu olayları...:1rolleyes:

Ben ediyorum canım, etmeseydim bu zamana gelmezdik zaten.
Fakat arada kalan hep biz oluyoruz bu durumda.
Nişanlımda bende kendimizden ödün veriyoruz, oysaki aileler hiç bir masrafa karışmıyorlar herşeyi biz karşılamak zorundayız.
Benimde nişanımda herşeyin en uygunu alındı, ama nişanlıma yine de hep destek oldum.
Şuan bu yazdıklarımın hiçbirini bilmiyor o yani yansıtmıyorum ona...

seni çok iyi anlıyorum bizdeherşeyi kendimiz karşılıyoruz ailelerden fayda yok.senin istediğin bayramlık değil sadece ailesininde gelinlerine vazifelerini yapmasını istiyorsun bundada çok haklısın.ablamın eski kayınvaldeside bizde para yok derdi ama kendi şıkır şıkır giyinir sonra şukadara aldık yok eve mobilya aldım şu marka şu fiyata derdi ama iş ablam gelince asla birşey yapmazlardı hatta bayramda pazardan 1 liraya iğne kutusu almış getirmişti sırf ablama değer vermediğini göstermek için.kurban bayramıda da eski nişanlısı kendilerine kurban payı vermediğimiz için ablamla kavga etmişti ama adette kız evine kurbanlık getirilir ama biz söylemedik asla aksine suçlanan taraf biz olduk ozaman çok üzülmüştük bu olanlara am şimdi gülüp geçiyoruz:)karşı tarafınniyeti çok önemli bu durumda yoksa konu bayramlık değil aslında.mirmirmirmir

Aynen öyle, bizdeki tek fark kayınvalidem yok demiyor sürekli alıyor.
Bana gelince beğenmezsin muhabbetleri yapıyor.
Nişanlım kendi bile söylüyor zaten, onlardan uzak olmamız lazım yoksa biz mutsuz oluruz diyor.
Anlayacağın o da çok sıkıntıda, zaten nişanlımın iyi niyetini görmesem çoktan bitmişti...

Ablan ayrıldımı nişanlısından.
Yani sırf aileler yüzündenmi ayrıldılar.
Eğer öylseyse çok üzülürüm, çünkü bende zaman zaman korkuyorum

Bir bez parçası...
Sen alıver...
Maddiyatçı mısın???
Yorumlar hep bu doğrultuda olmuş...
Sanırım farklı düşünen tek ben varım...
Bir bluz ya da etekle geline verilen değer gösterilir bana göre... He bana alındı mı,alınmadı elbet! Ama keşke alınsaydı da kayınvalidem bana kıymet veriyor diye sevinirdim.. Çünkü ben hediyelerimi hiç esirgemedim.. Hediyenin maddi boyutla hiç alakası yoktur aslında.. Beni düşünerek,bana yakışacağını düşünerek pazardan alınan bir tişört beni çok onore eder...
Yeri geldiği zaman gelinlere veryansın ediliyor ya yok suratsız yok yerinden kalkmıyor vs. Kayınvalideler görevlerini tam mı yapıyorlar acaba?
Evet bayram,yılbaşı,doğumgünlerinde hem bilezik alınır hem de kıyafet... Kurban Bayramında da kurban getirilir boynuzlarına bilezik takılır.. Eski adet vs. demeyin... Ne kadar alçalırsanız üstünüze binen çok olur..
Konu sahibinin tek hatası karşı tarafın maddi durumu iyi değilken evlenmeye kalkışması... Bence acele etmişsiniz..

Yani k.validenin durumu var, diğer bütün gelinlere de yaptı,kendi de geziyor bana gelince yok mu diyorsunuz? Diğer oğullarının ev eşyası,düğün,dernek ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşıladı ama size gelince ikiniz mi yapıyorsunuz,size yardım etmiyor mu?

Eğer böyleyse evet kötü bir durum ama diğer oğullarında sadece düğün,derneğini takısını yapıp gerisine karışmadıysa mesele yok bence,illa bazen bir tarafın fazla diğerin eksik olduğu durumlar olur,hem size de bilezik almış,nişan takısından hariç dimi bu bilezik? Hem bu işler maddiyatla alakalı belki o zaman çok daha iyi durumdaydılar,bu da olabilir.Eee o zaman bayramlıkta eksik kalsın,belki diğer geline de bayramlık aldı,bilezik almadı.

Ya ben maddiyata takılan biri değilim, yeri gelir bişeyide eksik alırız, ben karşı tarafın yaptığına kızıyorum.
Keşke orta yolu bulmaya çalışsa kayınvalidem ama yapmıyor, hem burnundan kıl aldırmıyor, hemde ben çok iyiyim diye geçiniyor.
Bugün alıp yarın kafama vuracaksa almasın istemiyorum ama kendini çok büyük göstermesine kızıyorum ben.
Hem ben nişanlımı yıllarca beklemeye razıyım ama o düğünü uzatmak istemiyor, kendisi ayarlamaya çalışıyor herşeyi bende desteğimi esirgememeye çalışıyorum.
Ama ailelerin bitmek tükenmek bilmez istekleri bizi yıpratan.
Nişanda da aynı şekilde nişanlım zor durumda kaldı malesef...

evet ablam ayrıldı ama nişanlısı temiz kalpli biri değildi iyi biri olsaydı ablam ayrılmaz olanları göz ardı ederdi ama anladı ki anlayışlı biriyok karşısında ve bitmesi çok iyi oldu bizim için her nekadar nişanlısı çok pişman olsada bitti.inşallah herşey çok güzel olur sizin için allah tamamna erdirsin canım.

Diğer gelinlerine yaptığını her zaman anlatır, ben öyle biri olsaydım onlara gittiğimde eltimin evinde ne var ne yok hepsine bakar aynından isterdim.
Ama nişanlım yapacağı için hiç zorlamıyorum, hatta eşyaları eksik almaya çalışıyoruz, çünkü borç ödemek kolay değil.
Nişan takısından hariç değil, düğüne kadar 15gr 5 bilezik takıcam dedi, onu almış işte.
Nişanlım hep söylüyor, siz dünürlerin içinde en iyisisiniz diyor, diğerleri her konuda çok zorlamışlar.
Ama kayınvalidem kız tarafı gibi her zaman nazla niyazla iş yapıyor.
İstemiyor desem öyle bir durum yokmuş, nişanlımın söylediğine göre..
Şunu yada bunu yaptım diyeceğine, biraz insanın gönlünü hoş tutabilecek kelimeler kullansa daha iyi olmazmı, kaç yaşında kadın sonuçta

Saol canım, nişanlım şimdilik çok iyi biri inşallah değişmez...

Ya o zaman ailelere laf geçireceksiniz,başka yapacak birşey yok,hem ailelerin bir sürü istekleri,hem bir taraftan evlilikle ilgili yükler bunalırsınız tabi,ailenizi ,o da ailesini alıp konuşacak,biz böyle böyle yapıyoruz,ikimiz, kendimiz,ya saygı duyun,ya maddi anlamda yardım edin,başka yolu yokki :sm_confused:

HımmmmCADIARZU,mesele onu aldı,bunu yaptı,ama bir bayramlık almadı meselesi değilmiş,şimdi daha netleşti. Ne diyeyim ki,ancak takmayabilirsiniz,ve dediğim gibi ailelerle konuşucaksınız,hem herşeyi siz yapıp hem üzerinize yüklenmeyecekelr,bu durumdan ayrılınmaz sonuçta.K.validenin yaptığı da hiç hoş değilmiş,madem aldın anlatma,madem anlatıyosun ikide bir kafaya kakar gibi alma.alsanaalsanasmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…