- Konu Sahibi depresyonnn
-
Bilezik getirmiş ama,hala elbise diye tutturuyorsunuz mirmirmirmir
canım aynı dertten muzdaribim bende. hatta sözlümün annesi kendisine atın takılar almasını istiyor gelin alıcam demiyor hiç:) nişanlınla konuş bence nticede sende onun halinden anlıyorsun orta halli bişeyler yaprsınız sırf ele güne gösterip çenelerini kapatmak için. biz sözlümle konuştuk, o da benim maddiyatçı olmadığımı bildiğinden orta yolu bulduk eminim sizde bulursunuz. bizde adetmiş bu şimdi yapmazsan gereksiz insanların diline dolanıp canımız sıkılmasın, kararınca 1-2 parça bişeyler alalım de. hatta nişanlın çok sıkışıksa bi kısmını kendin öde katkıda bulunmuş olursun hemde lüzumsuz yere canınız sıkılmaz
nişanlıyken bayramlık alınır evet hep denir maddiyatçı olmayın diye ama inanın siz birşey istemedikçe elinize hiç bi kar geçmiyor hiç kıymetli olmuyorsunuz
güzelim senin işin gücün yok heralde yada ailenin hediye hediyedir gönlünden ne koparsa maddi durumun neye el veriyorsa ... kaynanan bilezik getirmişte daha ne istiyorsunuz ..ayrıca haklıda elbise alsaydı beğenmeyebilirdin yada üzerine olmayabilirdi.... sorun yapacak bir durum yok bence ....
Güzelim daha netsin kadıncağız.Bu devirde kolaymı altına para vermek.Hiçbirşey yapılmasa tamam anlycamda ee sizde biraz anlayışlı olun ama.Herşeyde herzaman dört dörtlük olmazki.Kadın oğlundan yol parası alarak gelmiş el insaf.Siz seviyorsanız mutluysanız aldırmayın.
Adetlerde vardır ama madem durumları yok sorun edilmemesi gerek. Ha durumu varsa alması gerekir elbet. ama yoksa nasıl alcak. Bak kadın bilezik almış işte elinden geleni yapmaya çalışıyor. Eğer başka problemleriniz yoksa bakmayın kimsenin ne dediğine.
aileler neden bu kadar küçük hesaplar yapar anlamam..kadıncağız bileziğini almış gelmiş,bayramlık da alıcaktım ama beğenmezsin diye alamadım demiş..nişanlında parasını har vurup harman savurmamış,evliliğine 1-0 önde başlayabilmek için evini almış,kredisini ödüyor... daha ne yapsın anlamıyorum..
bence 2 tarafa karşıda ağırlığınızı koyun ve kimseyi bu tür mevzulara karıştrmayın...sizin yerinizde olsaydım gider kıyafetimi kendim alırdım ailemede nişanlım aldı derdim...herkez mutlu olsun diye pembe bir yalan söylerdim..
benim nişanım ve isteme olayım aynı gece oldu,kıyafetlerimi kendim almıştım..böyle birşeyi karşı tarafa söylemekten utanç duyardım çünkü..Allah'a şükür çalışıyordum ve param vardı,bu anlamda kimseye tenezzül edemezdim...ailemden kimse de neden karşı tarafa aldırmadın demedi..
yorumumu baştan sona okumadan yapmıştım ama yazdıklarınızı okuyunca,sizin ve aileniz için maddiyatın nekadar önemli olduğunu anladım...eltilerin saraylarda yaşıyor diye mi annen çocuğa bukadar eziyet ediyor..kardeşte olsa herkezin kesesi ayrı..demekki nişanlının kardeşleri iyi kaznıyor ki saraylarda yaşıyor,ozaman aileniz sizi saraylı biriyle evlendirseydi keşke,çocuğun durumu bu kadara yetiyor demek ki..siz şimdiden böyle şeyleri hesaplarsanız düğüne yakın vah nişanlınızın haline..
şimdi çok acıdım bu çocuğa..
kayınvalidenin, aldığı şeylerin parasını söylemesini onun karakteri olarak düşünüyorum,art niyetle söylediğini sanmıyorum..bazı insanlar düşünemez böyle şeyleri söylemenin ayıp olduğunu..sizin onun hakkında bunları düşüneceğinizi hesaplayamamışır zavallı kadın...garibim de saf saf bilezik getirmiş..getirsene 2 parça çul da kıymetin artsın...
Hey yarabbim ramazan ramazan bozmucam ben ağzımı
yorumumu baştan sona okumadan yapmıştım ama yazdıklarınızı okuyunca,sizin ve aileniz için maddiyatın nekadar önemli olduğunu anladım...eltilerin saraylarda yaşıyor diye mi annen çocuğa bukadar eziyet ediyor..kardeşte olsa herkezin kesesi ayrı..demekki nişanlının kardeşleri iyi kaznıyor ki saraylarda yaşıyor,ozaman aileniz sizi saraylı biriyle evlendirseydi keşke,çocuğun durumu bu kadara yetiyor demek ki..siz şimdiden böyle şeyleri hesaplarsanız düğüne yakın vah nişanlınızın haline..
şimdi çok acıdım bu çocuğa..
kayınvalidenin, aldığı şeylerin parasını söylemesini onun karakteri olarak düşünüyorum,art niyetle söylediğini sanmıyorum..bazı insanlar düşünemez böyle şeyleri söylemenin ayıp olduğunu..sizin onun hakkında bunları düşüneceğinizi hesaplayamamışır zavallı kadın...garibim de saf saf bilezik getirmiş..getirsene 2 parça çul da kıymetin artsın...
haklısın arkadaşım ...devir hesap devri olmuş madem okadar gösterişi şaşayı seviyosunuz zengin birini bulsaydınız...orta hallilerle sizin ne işiniz var ..yasakkelime
seni çok iyi anlıyorum bizdeherşeyi kendimiz karşılıyoruz ailelerden fayda yok.senin istediğin bayramlık değil sadece ailesininde gelinlerine vazifelerini yapmasını istiyorsun bundada çok haklısın.ablamın eski kayınvaldeside bizde para yok derdi ama kendi şıkır şıkır giyinir sonra şukadara aldık yok eve mobilya aldım şu marka şu fiyata derdi ama iş ablam gelince asla birşey yapmazlardı hatta bayramda pazardan 1 liraya iğne kutusu almış getirmişti sırf ablama değer vermediğini göstermek için.kurban bayramıda da eski nişanlısı kendilerine kurban payı vermediğimiz için ablamla kavga etmişti ama adette kız evine kurbanlık getirilir ama biz söylemedik asla aksine suçlanan taraf biz olduk ozaman çok üzülmüştük bu olanlara am şimdi gülüp geçiyoruz:)karşı tarafınniyeti çok önemli bu durumda yoksa konu bayramlık değil aslında.mirmirmirmir
Yani k.validenin durumu var, diğer bütün gelinlere de yaptı,kendi de geziyor bana gelince yok mu diyorsunuz? Diğer oğullarının ev eşyası,düğün,dernek ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşıladı ama size gelince ikiniz mi yapıyorsunuz,size yardım etmiyor mu?
Eğer böyleyse evet kötü bir durum ama diğer oğullarında sadece düğün,derneğini takısını yapıp gerisine karışmadıysa mesele yok bence,illa bazen bir tarafın fazla diğerin eksik olduğu durumlar olur,hem size de bilezik almış,nişan takısından hariç dimi bu bilezik? Hem bu işler maddiyatla alakalı belki o zaman çok daha iyi durumdaydılar,bu da olabilir.Eee o zaman bayramlıkta eksik kalsın,belki diğer geline de bayramlık aldı,bilezik almadı.
evet ablam ayrıldı ama nişanlısı temiz kalpli biri değildi iyi biri olsaydı ablam ayrılmaz olanları göz ardı ederdi ama anladı ki anlayışlı biriyok karşısında ve bitmesi çok iyi oldu bizim için her nekadar nişanlısı çok pişman olsada bitti.inşallah herşey çok güzel olur sizin için allah tamamna erdirsin canım.
Ya ben maddiyata takılan biri değilim, yeri gelir bişeyide eksik alırız, ben karşı tarafın yaptığına kızıyorum.
Keşke orta yolu bulmaya çalışsa kayınvalidem ama yapmıyor, hem burnundan kıl aldırmıyor, hemde ben çok iyiyim diye geçiniyor.
Bugün alıp yarın kafama vuracaksa almasın istemiyorum ama kendini çok büyük göstermesine kızıyorum ben.
Hem ben nişanlımı yıllarca beklemeye razıyım ama o düğünü uzatmak istemiyor, kendisi ayarlamaya çalışıyor herşeyi bende desteğimi esirgememeye çalışıyorum.
Ama ailelerin bitmek tükenmek bilmez istekleri bizi yıpratan.
Nişanda da aynı şekilde nişanlım zor durumda kaldı malesef...
Diğer gelinlerine yaptığını her zaman anlatır, ben öyle biri olsaydım onlara gittiğimde eltimin evinde ne var ne yok hepsine bakar aynından isterdim.
Ama nişanlım yapacağı için hiç zorlamıyorum, hatta eşyaları eksik almaya çalışıyoruz, çünkü borç ödemek kolay değil.
Nişan takısından hariç değil, düğüne kadar 15gr 5 bilezik takıcam dedi, onu almış işte.
Nişanlım hep söylüyor, siz dünürlerin içinde en iyisisiniz diyor, diğerleri her konuda çok zorlamışlar.
Ama kayınvalidem kız tarafı gibi her zaman nazla niyazla iş yapıyor.
İstemiyor desem öyle bir durum yokmuş, nişanlımın söylediğine göre..
Şunu yada bunu yaptım diyeceğine, biraz insanın gönlünü hoş tutabilecek kelimeler kullansa daha iyi olmazmı, kaç yaşında kadın sonuçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?