- Konu Sahibi depresyonnn
-
Bir bez parçası...
Sen alıver...
Maddiyatçı mısın???
Yorumlar hep bu doğrultuda olmuş...
Sanırım farklı düşünen tek ben varım...
Bir bluz ya da etekle geline verilen değer gösterilir bana göre... He bana alındı mı,alınmadı elbet! Ama keşke alınsaydı da kayınvalidem bana kıymet veriyor diye sevinirdim.. Çünkü ben hediyelerimi hiç esirgemedim.. Hediyenin maddi boyutla hiç alakası yoktur aslında.. Beni düşünerek,bana yakışacağını düşünerek pazardan alınan bir tişört beni çok onore eder...
Yeri geldiği zaman gelinlere veryansın ediliyor ya yok suratsız yok yerinden kalkmıyor vs. Kayınvalideler görevlerini tam mı yapıyorlar acaba?
Evet bayram,yılbaşı,doğumgünlerinde hem bilezik alınır hem de kıyafet... Kurban Bayramında da kurban getirilir boynuzlarına bilezik takılır.. Eski adet vs. demeyin... Ne kadar alçalırsanız üstünüze binen çok olur..
Konu sahibinin tek hatası karşı tarafın maddi durumu iyi değilken evlenmeye kalkışması... Bence acele etmişsiniz..
Bu arada ben iki bayram bir yılbaşı geçirdim.Kayınvalidem bilezik almadım takmıyorsun diye bileklik aldım dedi.Kıyafetide gittik eşimle ikimiz ayakkabımızdan kabanımıza kadar aldık paramızıda orda peşin verdik.Ama kimse sormadı bile ne alındı filan diye.
Kurban bayramında koçum geldi süslendi püslendi.Bizde bayramın 3.günü bir tepsi baklava ve koçun sağ bacağıyla gittik-en tatlı yanıymış:bbo:
Yılbaşındada her geline aldığı gibi kürkümü aldı.
Acaba bir insan ne kadar beklentili olursa o kadar hayal kırıklığına mı uğruyor nedir?Ki biz hep adetlei uygulamayalım onun yerine bütcemizi evimize kullanalım dedik eşimle.Ama kayınvalidem eksik gedik tam yarım da olsa gönlünden koptuğu kadarını yaptı.Hiç sorgulamadım ki sorgulanacak o kadar şey bulurum..
Bak sana bir şey anlatayım.Kayınvalidemin ablası geldi şehirdışından bir sabah oturuyoruz kahvaltıdan sonra.Dediki ablası ay X(kayınvalideme)hala bir şey isteyen gelinler var biliyormusun,kız görmeye gittik peşine bizim yeğene kız söylemiş bizde adettir bunlar bunlar olsun diye dedi.
Kayınvalidemle birbirimize baktık,aynen şöyle dedi kayınvalidem.3 gelin aldım birde kız verdim ne istedim bir şey damadımdan,ne de gelinlerim istedi.Allah gönlüme göre verdi dedi.Bu laf beni o kadar yücelttiki orda dyebilirdide başka şeyler..
Paraları var ve almak istemiyorlar, kısacası bu.
Adet bilmez insan değiller, çünkü bize adet uygulatıyorlar, yani kız tarafı üzerine düşen görevi yapıyor açıkçası...
Bizimde aynen öyle olacak...
Çünkü öyle görünüyor, nişanlım şimdiden hesap yapıyor...
Kayınvalidem üstüne aldığı kıyafetin ne kadar olduğunu bana söylüyor, neden böyle yaptığına anlam veremiyorum...
şöyle bişey adettendir,benim de kayınvalidem ben nişanlıyken bayramda yanlarına gittim bana bilezik takmıştı bi de eşime söylemişti git kıyafet al adettendir diye,o zaman eşimle birlikte gidip ben seçmiştim elbiseyi...alınması gerekir bence,bizlerin adetlerinde vardır genelde...Ama üzülmeyin olmazsa da bakın ne güzel ev kredisi ödüyorsunuz,düğün için para biriktiriyorsunuz..bence bunlar daha önemli....hayırlı uğurlu olsun evliliğiniz...
Paraları var ve almak istemiyorlar, kısacası bu.
Adet bilmez insan değiller, çünkü bize adet uygulatıyorlar, yani kız tarafı üzerine düşen görevi yapıyor açıkçası...
hiiiçç üzme kendini o kadar boşki o alınmışta bu alınmamış...maalesef böyle seyler oluyor. kıyamam nişanlıda elinden geleni yapıyor ev taksidi öduyo adam ne yapsın kii. bence senin ailenin de biraz anlayıslı olması lazım,ben nişanlıyken bırak bilezigi eşim bayramda yanıma zor geldi....ve inan nişanlın sonradan bu durumu hem ailenin hem senin başına kalkabilir..gelecegi düşünerek bu boş şeylere takılmamk lazım..senin agzının tadı yerindeyse gerisi boşş...Merhaba arkadaşlar, bilenleriniz vardır, şuan nişanlıyım.
Ama aileler arasında kalmak ve istediğinin olmaması ciddi sorun(
Nişanlılık dönemini toz pembe hayal ederdim ama hiçte değimiş.
Ailedekiler herşeyi başkalarıyla kıyaslıyorlar ve herşeyin en iyisi olmasını istiyorlar, ama olmuyo ben ne yapayımki?
Kayınvalidemin yol parasını nişanlım karşıladı ve beni görmeye geldi, yanında da bana bilezik getirmiş buraya kadar herşey güzel, ama bizimkiler bayramda kıyafet alınması gerek diyorlar.
Bende isterim almasını geliniyle ilgilenmesini ama almıyo ne yapabilirimki, nişanlımda işe yeni girdi, şuan hem ev kredisi ödüyor ayrıca düğün için para biriktirmesi lazım...
Kayınvalidemde alacaktım ama beğenmezsin gibi laflar söyledi, iyice canım sıkıldı, madem alacaksın ve beğenmeyeceğimi biliyosun, bi mağazaya götür ve beğendiklerimi al neden böyle laf yaparsınki...
Yani kıyafet olmak zorundamıdır, şimdi nişanlıma bişey söylesem çok maddiyatçı olduğumu düşünecek, ayrıca her zaman "ben yapmak istemezmiyim, ama durumum yok" diyor bana(
Çok üzülüyorum, şimdi bayram gelince herkes laf söyleyecek niye yapmadı, niye etmedi diye, ben maddi konulardan nefret ederim ama hep maruz kalıyorum ve iyice sıkıldım artık.
Nişanlımın iyi biri olduğuna inanmasam bu günlere kadar asla gelemezdik...
Önümüzde kurban var bide o zaman sorun çıkacak, Allah'ım sen yardım et bana....
Arkadaşlar maddiyat çokmu önemli evliliklerde, yani olmazsa olmuyormu, herşey eksiksizmi olmak zorunda?
Şimdi böyleyse düğüne yakın zamanda çıkacak sorunları tahmin bile edemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?