Bayramlık meselesi...

Ay Lale çok doğru söylüyosun ben de öyle düşünüyorum da, bilmeyen almayan birine de ne söylenebilir ki şimdi? Kadın almamış işte, ya da bilmiyor. Gidip de "bana bayramlık almanız gerekiyor" mu desin? Nasıl olucak bu iş?
Ben nişanlıma kurbanda boynuzu bilezikli koç getiriliomuş adetmiş dedim gülmekten öldü şaka yapıorum sandı sırnaşık şey

aileler böle konularda malesef çok sorun yapıyor istiyolarki her şeyin en iyisi en güzeli alınsın yapılsın ama herşey maddiyat deildir manevi değerler daha önemlidir hiç bişey için kalp kırmaya değmez sen mutluysan huzurluysan bırak takma kim ne derse desin en yakının bile laf sölese takma bence huuzurunuz kaçmasın allah bi ömür boyu mutlu etsin

Sarıböcek valla konuyu açan dertli arkadaş ben olsaydım inan oturur ağlardım bu yazdıkların üstüne. Kusura bakmazsın umarım ama öyle nispetli yazmışsın ki bekarların bile ağlayacağı gelir. Yok süslü püslü koç geldi, yok kürk alındı falan. Yapmayın arkadaşım yav. Kızcağız bir elbise alınmadı diye üzülmüş sıkıntısını paylaşmış dertleşmek istemiş, "bana şunlar şunlar alındı ama sen beklentili olma üzülürsün" demek biraz hava atmak gibi geliyor bana. Senin kayınvadelin düşünceli bir insanmış, durumu da varmış yapmış. Ama herkes öyle değil değil. Bunun beklentili olup olmamakla da bir ilgisi yok bence. Düşünmeyen, yapmayan ya da yapamayan bir kayınvaliden de olabilirdi. O zaman sen istediğin kadar beklentili ya da beklentisiz ol sana yine bir şey yapılmayacaktı. Kusura bakma valla üzüldüm ondan yazdım. Yoksa kimseyi kırmak değil niyetim.

Arkadaşın beklentisini biraz da çevresi ve ailesi etkilemiş. Bir de kayınvalidesinin yapacak durumu olmasına rağmen düşünülmemesine içerlemiş. Durum bundan ibaret. Yoksa illa elbise alınsın diye ısrar etmiyor zaten kimseye.
Ha, bilezik almış gelmiş bence çok güzel bişey. Kıyafet de olsa güzel olurdu tabi ama bilzeik alınmışken ailenin neden kıyafet almamış demeleri saçma olmuş.
Ayrıca, bir kıyafet bir bez parçası nedir ki git kendin al şeklindeki görüşlere ben katılmıyorum. Alınmamışsa alınmamıştır. Bunlar güzel şeyler, hediye alıp vermek, gelin kıza gelin olduğunu hissettirmek güzel ve önemli bir şey. Kendimize ve ailemize zehir de etmeyelim alınmadı diye ama böyle şeylerin küçümsenmesini, geçiştirilmesini doğru bulmuyorum.

Olan oldu artık, takmıyorum bu meseleleri.
Değer verdiklerini hissettirsinler yeter, ama sessiz kaldıkça nedense suçlu olan taraf daha çok ben oluyorum...
Kötü gelin olmak en iyisi galiba...

ya Allah aşkına şu kız tarafları neden kızlarına zehir eder nişanlılık dönemini!aynısı bende de olmuştu..yok neymiş bayramda bayramlık gerek vs..uzakta oturuyorlar..yok para vermesi gerek bayramda..para verse neden o kadar az vermiş..adam para verdi kontör alırsın dedi ..arkasından annem verdiği paraya bak bi de kontör alırsın diye yerini yapıyor...ay gınaa gelmişti bana!yok nişan alışverişinde neden kızın ailesine bişi alınmamış kendileri oğullarının nişanında gelinin ailsine elbise almış bunlar neden almamış!ya diyorum muhtaç mısın?!
"yok muhtaçlığından değil de adetleri yerine getirmiyorlar yobazlar yoksa alacağı elbiseye ben tabi ki muhtaç değilim!" ya sormayın neler çektim ben de nişanlılıkta.çok biliyorlar!ne kadar kız erkek konuşursa konuşsun kız tarafı erkeğin ailesini bizzat gidip araştırır di mi??şehir dışında da olsa gider dimi?bizimkiler naptı açtı telefonu neymiş son numarasını değiştirerek ailesini köydekilere sorarız gitmeye gerek yok..3 kişiye sordular araştırma bitti!öyle ağrıma gitmişti ki....hala annem bişey almadılar yobazlar dese ben de siz de bi yol parasına kıyamadınız araştırmadınız derim ..çıkışır annem" ne var kocan kötü mü çıktı sanki neyi var "der ya..
amannn kulak asma sakın seviyorsan nişanlını;yok elbise alınmamış alınmış fazla takma eğer ellerinden geldiğini yaptığına inanıyorsan mutlu olmaya bak...he de geç annene.ama elinde parası var da almak işine gelmiyorsa o kötü işte..

Paraları var ve almak istemiyorlar, kısacası bu.
Adet bilmez insan değiller, çünkü bize adet uygulatıyorlar, yani kız tarafı üzerine düşen görevi yapıyor açıkçası...

Canım maddiyat önemli değil tabiiki ama Cimri olan birisiyle evlenirsen ileride sorun yaşarsın kuzenlerimden biliyorum ailesi ( baba tarafı ) maddi falan hiç düşünmedi kuzenimin evlenmesine iizn verdi kuzenim şuan istediği herşeyi alamıyor çorap bile alırken güçlük çekiyor bir diğer kuzenimde çok sevip cimri biriyle evlendi o savurgan kuzenim hemen hemen cimri gibi olmuştu =) herşeyi konuşmalısınız derim canım ama kayın validende haklı olabilir belkide gerçekten beğenmezsin diye almamıştır =)

Adet bilmez insan değiller, çünkü bize adet uygulatıyorlar, yani kız tarafı üzerine düşen görevi yapıyor açıkçası...

hımm bak işte burada işin rengi değişir!! eğer bile bile para var da almıyor üstüne bir de size adetleri uygulatıyorlarsa sen de güzelce uygulat adetleri bence..ama nişanlına söyleme asla..ailen bunu almadı şunu almadı deme direkt aç telefonu mesela bişi şart mı gerçekten ki düğün yaklaşınca şart olacak..direkt kayınpederine söyle ya da kaynanana.anladığım kadarıyla para olduğu halde herşeyi zavallı damada yıkmaya çalışaanlardan o da ne yapsın yazık eziliyor haliyle.ailesi al derse almaya çalışacak borç dert sonra size dokunacak ucu evlenince ..inan gelinliğimi bile almaya yanaşmadılar nişanlıyken nişanlım ben gelip alayım diyor var mı böyle bişi hayır dedim ailen alacakmış!!başka şehire gelin geldim haberim yokken yol parasını eşim ödemiş bilseydim onu da ödetmezdim ona..çünkü düğünün ertesi günü oturduk şu para yol parası şu para bilmem ne parası diye ayıkladık elde avuçta bişi kalmadı bi de maaş vermediler krizde ne altın kaldı ne bişey..sen gir öne ve nişanlının almasına musaade etme!

Bizimde aynen öyle olacak...
Çünkü öyle görünüyor, nişanlım şimdiden hesap yapıyor...
Kayınvalidem üstüne aldığı kıyafetin ne kadar olduğunu bana söylüyor, neden böyle yaptığına anlam veremiyorum...

aaa çok ayıp ama size aldığı elbisenin kıyafetini mi söylüyor bir de..baksana ne diyeceğim aynısı bir de sen denesene anlasın diye atıyorum bir eşarp -fular al de ki şu kadar paraya aldım verirken..sakın derim nişanlınız eminim ben alacağım evimi ben yapacağım modlarındadır!olabildiğince masrafı ailesine yaptırın derim tatlılıkla ama kararlı bir dille ve bunu danişanlınıza çaktırmayın derim aranız bozulur bu sebeple

konuyu baştan sona okumadım ama evet kıza bayramda çantasından ayakkabısına kadar bayramlık alınır ama kız tarafıda oğlan tarafına takım elbisesiydi ayakkabısıydı falan alır.bu güzel bir şey aslında ailelerin evladın benim evladım demesi gibi .ha nişanlınızın ailesi size yapmıyorsa sizde yapmayıverirsiniz olur biter bunlar sorun değil üzmeyin boşu boşuna kendinizi.

Sinir oluyorum boyle ailelere yaa.. Bir bez parcasi biu kadarmi onemli .. Hem de almak zorunda degillerki . Sen ne aliyosun damada .. Hangi devirde yasiyoruz . Icinden gelir hersey alir . Ama almiyorsa da bunun lafi edilir mi ? Ailem bu tarz seyleri sorun etseydi . heralde benim kendime ve ailem saygim olmaz di .

parası yoksa nasıl alıcak acaba..herkesin durumu bir değil.size almışlar ne güzel güle güle giyin.durumu olsa insan sevdiğine neler almaz ki.bayramlıkta olmayversin.iki gönül bir olduktan sonra.keşke:sinifsinif: herkesin tek derdi bayramlık olsa

canım az çok herneyse,geline verilen değerdir hediye.
aileler bu yüzden tepki gösterir,yoksa aç değilsin açıkda değilsin.

bence nişanlına uygun bir şekilde anlat ve beni ailemle sizin aranızda bırakma.
bunlar normal şeyler,siz de pekala bilirsiniz de.

hangi devir de olursak olalım,insana kıymet aynıdır bence.

önümüzdeki bayram huzursuz olmadan geçirmek istediğini söyle canım.
bunlar geçici şeyler,onlar da ebedi sana masraf yapacakmış gibi derde düşmesinler.

Önümüzdeki bayram için konuşucam nişanlımla, kimin bunu görgüsüzlük olarak gördüğü hiç önemli değil.
Önemli olan iki tarafında gönlünün hoş tutulması, ailemi onalara karşı sessiz gösterirsem iyice üstümüze gelirler.
Nişanlımla konuşup bu meseleyi çözmeyi düşünüyorum, ben gömlek alıcam onada diğerleri için para göndermesini rica edicem.
Sonuçta bu ikimizin hayatı bu yola girdiysek elimizi taşın altına koyucaz, ne şiş yansın ne kebap.
Ben ailemin üzülmesini hiçbir zaman istemem, tabi kayınvalidemide hiç kırdığım yoktur...

maddiyata önem vermemen güzel =) ve bunu ailenede anlatabilirsin mesela =) ve nişanlına olan sevginin sana yettiğini söyleyebilirsin anlayış göstereceklerdir bence

hiiiçç üzme kendini o kadar boşki o alınmışta bu alınmamış...maalesef böyle seyler oluyor. kıyamam nişanlıda elinden geleni yapıyor ev taksidi öduyo adam ne yapsın kii. bence senin ailenin de biraz anlayıslı olması lazım,ben nişanlıyken bırak bilezigi eşim bayramda yanıma zor geldi....ve inan nişanlın sonradan bu durumu hem ailenin hem senin başına kalkabilir..gelecegi düşünerek bu boş şeylere takılmamk lazım..senin agzının tadı yerindeyse gerisi boşş...

bu konu epeydir devam ediyor, hep okudum hic yorum yapmamistim....dayanamadim artik...alti ustu bi bez parcasi diyosunuz cogunuz..niye bez parcasi olsun ayol..bu kiz nisanli olarak kac bayram gecirecekki...en fazla 4 bayram olsun, iki sene nisanli kalirsa diyelim..4 bayram bayramlik alinmayacak kadar zor bir olaymi arkadaslar..maddi durumu iyi degil ise taksit ile alir isteyen kisi..tr de her imkan var..en pahali magazadan almazda bir mahalle arasi kucuk bir butikden alir almak isteyen..nisanlilik zamaninda adettir nisanli kiza bayramlik almak..hemde ayakkabisina cantasina varincaya kadar..yarin bu kiz evlendimi coluga cocuga karistimi aklina bile gelmeyecek zaten bayramlik falan...neden uc kurusluk sey icin ailesine ve cevreye karsi mahcup duruma dusuruluyoki...bir arkadas bayramlik falan onemli degil ben hicccc istemedim bile demis ve eklemis sanki nispet edercesine kayinvalidem kurkume kadar aldi...simdi genc kizimiz heveslenmesinmi..bu bir bez parcasi olabilir ama bir yerde de verilen degeri ifade ediyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…