Bayramlık meselesi...

bayram kıyafetini kendin al dediğimizde param yok diyorsun,ama kenar altın atmaya gelince para buluyorsun...bu nasıl iş anlamadım...akannehir altınlardan bir tanesini bozdurup kıyafetini kendin alsan hiçbir sorun yaşanmayacak..bez parçası için konuyu bu kadar abartmaya gerek yok bence...

CADIARZUdüşündürücü

bilezik bence çok büyük bir bayram hediyesi.. onu bulamayanlar da var.

bence onlarda bu şekilde hediye varmış bayramlık almaya çıkacakvaktimiz yoktu para bırakmalarını da ben istemedim. son bayramlar ailem giydirsin diye düşündüm... v.s... gibi bir çok bahane kullanabilirsiniz. bende ramazan ve kurbanda nişanlıydım ikisinde de hiç birşey aldırmadım asla...
ayrıca ailenize söyleyin siz damada alın o da karşılığı yapar o zaman. çünkü sadece geline alınmaz zaten.

Çok dogru...

Daha yeni başladım canım, bayram harçlığımla altın almayı düşünüyordum.
9 ay civarı var evlenmeye, bu arada 9 altını yapıp eşime vermiş olucam...
Bende bilirim altın bozdurup almayı...
Her zaman kendimden ödün veremem ama...

ben bunu seninde sorun yaptığını düşünüyorum..
soz konusu sadece aileme ya da cevreme ne diyeceğim meselesi değil..
eğer sorun gercekten bu olsaydı bunun çözümü çok basitti..
er-ca nin da dediği gibi yapabilirdin..
ya da benim dediğim gibi 'ben istemedim' diyebilirsin..
bir elbise neden bu kadar problem olur ben anlamıyorum..veya bir insan neden cevresini bu kadar ciddiye alır?
bende bir bayanım ve kendimi senin yerine çok rahat koyabiliyorum..buna göre yapıyorum zaten yorumlarımı..ama yazdıklarından problemin gercekten ne olduğunu anlayamıyorum..

Senin gerçekten problemin yok canım olsa bu kadar küçük şeylere takılmazdın.

bence de bılezık yeterlı
dun sevgılıme soyledım kendıme bayramlık alırken
bak ıyı kı nısanlı degılız yoksa bırde bana bayramlık alma masrafından kurtardım senı dıye takıldımyerimseniben
bana dırek o nerden cıkmıs oyle bır sey mı var dedı
benımkı dırek odundur hıc anlamaz, hayatında arkadas harıcı dugune bıle gıtmıslıgı yoktur
bende evet ıster ınan ıster ınanma dedım
sonra telefonda konusurken yazdı arama motoruna sonra aa varmıs gercekten dedı, ee dedım uydurmuyoruz heralde , tamam alırız dedi
boyle bır zıhnıyetın ben sanmıyorum kı bırde bana bılezık alsınlar
zaten annesıde pek elı acık degıl
bende cok cok uzak olsun her an basımda olmasın da bılezıgı eksık olsun dıye dusunuyorum

ne olaylar cikiyor dügünde nisanda altin takilmadi diye
size bayramda bilezik hediye geliyor siz cocuk gibi bayramlikda istiyorsunuz
bunu kendinizde istememis olsaydiniz bir sekilde cözümünü bulurdunuz bence
ama yok kadin size bilezik getirmis siz onun yol parasinin kimin ödediginin pesindesiniz
nedir sizin giyeceginiz bayramda bir etek bir bluz degilmi
bozdurun bir ceyrek altin alin giyin cok pahali lafini edecek sey degilki bu

Konu sahibi arkadaşım merhaba...
2008 aralıktan berı nısanlıyım, 9 yıllık bır ılıskım var...
Nısanlanmadan once belkı de toplum dayatmasıyla ben de sizin gibi düşünüyordum...
Bu işlere kalkışınca '' olması gerekenler '' oldugunu düşünüyordum...
Fakat zamanla o kadar şey yaşadım ki şu dersi çıkardım '' olması gerekenler diye ısrarcı olursan olmaması gerekenleri yaşayabılırsın ''...
Evet, tam olarak bu...
Kaç bayram geçirdim, bırakın bilezikle kapımıza gelmeyi, bayram sıfatıyla evimize teşrif bile edilmedi...
Ne yapayım şimdi bu durumda siz soyleyın...
Biz kendımızı ne kadar uzsek de boş...
Yeri geldi nişanlıma baskı uyguladım neden neden dıye, yerı geldı kendı kendımı yıyıp bıtırdım herkes normal yasarken bu nişanlılık gıbı sancılı bır surecı ben bunu hakedecek ne yaptım dıye...
Elime ne gectı pekı...
Koca bir hiç...
Bıraktım ıpın ucunu artık, kımseden bır beklentım yok, ha zaten oyle bayramlıktı culdu cabuttu derdınde de degıldım sadece saygı duyulmasıydı...
İnan artık olsa da olur olmasa da aman sunu farkettım ben artık daha mutluyum...
Kımseyı degıstıremem...
O zaman ben degısmelı, bırseyın benı mutsuz etmesını engellemelıyım dıye dusundum...
Bak yıne bır bayram...
Ustelık nısanlımsız gecırecegım ılk bayram...
Yıne gelmısler sıze oyle dusun onca yoldan...
Bıze gelmeyecekler ve ben artık uzulmuyorum, değişmeyecegı ıcın...
Cok uzattım kusuma bakma ama ınan sadece sen yasamıyorsun bunları...

Ha kırıldıgın noktaları anlıyorum...
Dıyorsun kı kendılerıne gelınce adet bılıyorlar neden bana gelınce boyle...
Boyle ıste arkadasım boyle...
İnşallah mutlu olursunuz hep...

Mutluluğun yolu alçakgönüllü olmak ve tokgözlülükten geçiyor

Ablacım anladık.
Ben açgözlüyüm, gözü doymazım, adet uygulamak isteyen eski kafalıyım.
Görmek istediğiniz buysa buyrun görün...
Ben sadece gönül kırıklığı için açmıştımki her eleştiriye makul ve kırıcı olmadan cvp vermeye çalıştım.
Ama anlamamakta ısrar edenlere lafım yok...

Yeri geldiğinde çözüm bulmasınıda biliriz canım...
Ama yeri geldiğinde de yapılması gereken yapılmalı.
Şu saatten sonra ne kayınvalideme ne nişanlıma bişey demem zaten.
Tekrar tekrar söylüyorum, sadece kayınvalideme kırıldığımı belirten bir yazı yazmak istemiştim ama sürekli açıklama yapmak zorunda kalıyorum.

Hiç kızmaya hakkınız yok tavırlarınız ne istediğiniz açıkca ortaya koyuyor. Bu kadar takılmayın
bu küçük şeylere. İnsanlar neler yaşıyor. Herkes sizinle deneyimlerini paylaşmış neler var.
Ama siz hala anlamamakta ısrar ediyosunuz. Düğüne kadar altın biriktirip nişanlıma vericem
diyosunuz. Düğün zamanı düşünüyorsunuzda şimdi neden düşünmüyorsunuz. 9 tane altın
verceginize 8 tane verin kendinize bişeyler alın. Bu kadar beklenti içine girmeyin çok üzülürsünüz.

Anlıyoum ben kendi adıma seni,ama bir değil on değil onlarca kişi sana aynı şeyi söylemiş.
Eee aklın yolu bir zaten.
Anlamamakta ve kabul etmemekte direnen sensin.
Bu şekilde herşeyi baştan takıntı yaparsan çok zor mutlu olman.Bizden sana kkardaş tavsiyesi...

Anlıyorum demek için ne yazmalıyım size...
Tamam takmıyorum artık, zaten nişanlımın tarafından kimse bu sorunu bilmiyor.
Bayram kıyafetide almıyorum...
Aileden laf yapanlara da gerekli cvbı vericem dedim defalarca, daha ne bekliyorsunuz?
Her söylediğinize de olumlu cvp veremem heralde, sonuçta herkesin kendine göre doğruları vardır...

Zaten evim çook uzak olacak, orada böyle şeyleri sorun yapacak kimse olmayacak.
Yani üzmek istemediğim annem yanımda olmayacağı için eşya derdi yok, nişanlılığı hayırlısıyla atlatmak istiyorum sadece...
Bütçemize göre de eşya alıcaz, ay konu nerelere geldi yaa, ben böyle biri değilim...
Ama şunuda itiraf edeyim, herkesin düşüncesini yazabilmesi çok güzel...
Dışarıda böyle bişey söyleseydim kimse beni eleştirmezdi, aksine destek olurlardı.
Sanal ortamı bu yüzden seviyorum, çünkü bu güne kadar bana kaşının üstünde kara var diyen olmadı.
Eleştirilmek güzel çünkü yanlışlarımı görmemi sağlıyor...

bence bırde mesela ben kendımden ornek verdım
benımkı odun otesı ve annesı de cimri yani
kendınden daha kotu durumları gorunce belkı rahatlarsın manasında da yazmıstım

Rahatlıyorum canım merak etme :))
Ama şunu itiraf edeyimki çevremde hiç kimse benim gibi değildi...
Belkide bu yüzden sıkıntı yaptım, aslında en büyük sıkıntı annemin üzülmesi, ona asla dayanamıyorum.
Biri küçük bişey söylese dünyayı başına yıkarım, annemle tartışsakta aramızdaki gönül bağı çok kuvvetlidir.
Belkide etrafımdaki insanlarda görmediği için garip geliyordur bilemiyorum...

Bu arada yaptığım takıntılardan da ders almayı öğreniyorum.
Yani önceleri takıntı olan sonra normal oluyor, bu benim karakterim takıntısız olamıyorum, ama biçok kez içimde yaşadım bunu.
Hep özeleştiri yapardım, ama burayı keşfedince buraya yazıyorum artık.
Önceden nişanlımla ilgili takıntı yaptığım konular şimdi çok normal benim için, çünkü onu değiştiremem onun karakteri öyle, aynı şekilde bende kendimi ona karşı en kötü hallerimi göstermeye çalışıyorumki, sıkıntılı bir anımda "değiştin" demesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…